- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
- Nem túlspilázott Biostar alaplap jött Intel B860 chipsettel
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Raspberry Pi
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
válasz kikikirly #41 üzenetére
Lehet, 23" fhd-ról váltottam pár hete. Igaz más panel is szóval nem biztos, hogy érdemes belemenni. Szép szép nem panaszkodom de a tökéletességet máshogy képzelem. majd nyugdíjas koromra romlik a szemem és javul a technika is majd 70 évesen lesz király gamelni...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
PrinceHerceg
őstag
Köszönjük belőlük nem kérünk, mert egyáltalán nem túlzás azt írni, hogy szemetet gyártanak, sőt azzal még fel is magasztalnánk őket...
-
gyáliSanyi
őstag
Azt hittem, hogy a 4K-val most egy darabig lefednek minden igényt.
Erre itt a 8k. Ráadásul nem is drágán szerintem! De tényleg kell ez? 70-80" TV-knek talán.
Később 27" monitoroknál már szinte felesleges..Live poor, die rich.
-
ZnVjaw0K
tag
Hát, eddig talán nem nézett, mert nem volt nagy élmény a pixeleket nézni. Ezután lehet hogy ez változik. De nem feltétlenül a közelségen van a hangsúly. Ugyanazt elérheted nagyobb képernyővel is. Amúgy ez csak a határ, ahonnan már nem látod a pixeleket. De ha 2x ekkora távolságon belül maradsz (az már azért annyira nem közeli) már onnan is látható a különbség a 4k-hoz képest. Amúgy egyetértek, mindennapi használatra nekem se lenne rá igényem. Olyan nagy képernyő egyelőre nem igazán elterjedt hogy a mindennapokban a kanapéról lásd a különbséget. Ez már lassan TV-szobát jelent, ahogy az egyik komplett fal a TV.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Pont a 8k-s tv hiányzik a magyarok életéből
-
Apollyon
Korrektor
"Telefonnál is mondtuk, hogy minek arra a kijelzőre az a full hd++ felbontás ott a papír bizonyíték, hogy nem látjuk. Aztán valahogy mégis szebb."
Vagy csak placebo...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-=RelakS=-
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz #72042496 #12 üzenetére
Azt én is néztem, hogy már a 43" 4K kb 100centiről elérte azt a határt, ahol egy fényképnél szerintem kb pont olyan mindegy, hogy 4K vagy 8K, viszont telefonnal szimulálva a 8K-t (5" FHD felbonás kirakva a monitor alá, megfelelő képpel) még van olyan helyzet (kontrasztos alig ferde élek), mikor kibukik a dolog akkor is, ha amúgy a tesztképekből csíkok és pöttyök helyett egy szürke masszát lát az ember.
Balika911
Moiré-re szerintem soha nem lesz megoldás, már csak azért sem, mert szabad szemmel is láthatsz ilyet Pl két sűrű oszlopos korlát egymás mögött pár méterre.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
bencze
senior tag
Én nem tudom objektíven hol a határ. Megnézek egy csúcs tv-t tetszik, de ha 5 év múlva nézek egyet az valószínűleg még jobban fog tetszeni. Pc-nél is rég hüledeztem, hogy de jó de realisztikus grafikák aztán azért valahogy mégsem teljesen az, vagyis nem szó szerint csak az eddigiekhez viszonyítva.
A látásom nem tökéletes de a 32" 1440p azért kicsit pixeles, mondjuk panelfüggő is lehet de azért bolhás tud lenni kicsit. A következő monitorom 5 év múlva már tuti 4k lesz, addig lesz rendes scaling is. Nyugdíjas koromra meg simán 8k vagy több, miért ne? Simán el tudom képzelni. Hajrá...
Telefonnál is mondtuk, hogy minek arra a kijelzőre az a full hd++ felbontás ott a papír bizonyíték, hogy nem látjuk. Aztán valahogy mégis szebb.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
-
atus72
őstag
Ha 2018-ban 8K már elérhető akkor hogyan tovább? Lesz 16K,32K meg 256K?
Vagy valami zseni rájön, hogy totál felesleges tovább növelni a képpontok számát. -
D.Va
senior tag
PC-s monitorokról: Nemrég kezem közt volt egy 4k-s notebook, hááát... őőő, köszi microfos, amíg nem tudnak a megjelenítéssel mit kezdeni, addig még a 4k-nak sincs sok értelme. Régebbi progik natív felbontásban használhatatlanok, olyan kicsik az ikonok meg minden, hogy nagyítóval se látni... igazán kezdhetne már ezzel valamit az MS. Nem szeretem az Apple-t de érdekes, ott rég megoldották már ezt... 8k-s monitoron egy komplett párbeszéd panel egy pixelnek fog tűnni...
-
ftc
nagyúr
Kérdés az hogy hova s minek.
4K-s tartalom sincs. TV adók most kezdenek csak HD minőségben adni
Sztem ez a vonat is elszáguld lassan, jön a 16K meg a 32K stb.. s a 3D sorsára jut(sajnos ezt kinyírták pedig több volt benne)
-
amadeus11
senior tag
Rengeteg értelme van a 8K-nak is. 2 méterről egy jó minőségű full HD anyagot alig lehet megkülönböztetni a 4K-s anyagtól. Az emberek többsége 3 méterről nézi a tévét, akármekkora is. HDR-nek már inkább lenne értelme, csak éppen nincs anyag.
There is a star
-
hokuszla
senior tag
az aktuális esztendő
Nem gyenge szintre emelkedett már a színvonal itten kérem.10600k 16GB 1660s 5TB
-
[CsuCsu]
őstag
Tudtommal mostaniakkal is lehet hajtani a nativ 8K-t, ha a kimenet megfelelo. 8K gaming meg messze van persze, de monitor nemcsak jatekra van. Egyebkent is elsonek a tartalomgyartasra keszult referenciamonitorok fognak jonni. Canon mar fejleszti ennek a 8K verziojat, az sem lesz olcsobb: link.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ł-IceRocK-Ł #17 üzenetére
https://hardzone.es/app/uploads/2018/02/AU-Optronics-televisiones-8K.jpg
-
0P1
aktív tag
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Helló,
Ami előnézetben kis képnek ki van rakva, azt be tudja nekem linkelni valaki nagy formátumba?
Köszi"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
ripla
addikt
A 3D-s mozikról lemaradtam, nem láttam még ilyen filmet.
A 4k-s tévékről lemaradtam, 2006 óta nincsen tévém.
Erről a 8k-s tévéről már most látom, hogy le fogok maradni, mert mire lenne rá pénzem, addigra már a 32k lesz a menő.
Szóval inkább hagyom is a fenébe az egészet. -
ZnVjaw0K
tag
válasz #72042496 #12 üzenetére
Azért ez lassan mozgó jelenetekre ugyanúgy nem igaz, mint statikus képekre. De valóban, minél gyorsabb a mozgás, annál kevésbé érzékeny az emberi látórendszer a felbontásra, és a kép egyéb minőségi paramétareire, amit egyébként a videokodekek szépen ki is használnak. Azt, hogy ez negyedakkora felbontást jelent-e, csak egy meghatározott sebességgel mozgó kép esetén merném kijelenteni.
-
törölt tag
A jövőbeli 8K filmekhez ha lesznek, elvileg jók is a 4K-hoz tartozó értékek. Az oka, hogy adott fizikai felbontású filmet olyan minőségűnek érzékel az ember, mint a negyedakkora felbontású pixelpontos grafikát.
Erről dezz írt többször korábban, de majd kijavít valaki ha félreértettem, vagy rosszul emlékszem.
Mindemellett/ettől függetlenül én a világ egyik legfeleslegesebb dolgának tartom ezeket a grafikonokat.
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
Full HD esetén a képernyő magasságának a 3-szorosa távolságban van a határ, aminél messzebbről az átlagos szem már nem látja a pixeleket.
Értelemszerűen ez 4k esetén a képernyő magasságának 1,5-szerese
8k esetén pedig a magasság 0,75-szörösePitagorász tétellel 16:9 képarány esetén a képátló kb 2,0397-szerese a magasságnak.
Tehát a fenti számok a képátlóhoz viszonyítva fhd, 4k, 8k esetén rendre:
1,4708
0,7354
0,3677Azaz 8k esetén a 65 hüvelykesen 65*0,3677=23,9 hüvelyk, azaz 60,7cm-ről az átlagos látású ember már nem látja a pixeleket. A 85 hüvelykes panelen pedig 31,25", azaz 79,39cm
A többit ezek alapján már könnyű kiszámolni. Forrást nem tudok megadni, túl régen foglalkoztam már ezzel ahhoz. De az emberi szem felbontóképességéből kiindulva biztos lehet találni... -
Teebor9
tag
"eljut majd a monitorok piacára"
Vajon mennyi lesz a monitorok piaci ára? -
Tigerclaw
nagyúr
Nálam a következő lépcső egy 4k-s OLED TV lenne. Persze nem kerget a tatár és nincs is szándékomban a váltás, de eljátszva a gondolattal, ha lenne egy rakás felesleges pénzem, amit csak TV-re költhetnék, inkább 4k-s OLED TV-t vennék olyan 50-60 inches méretben, nem 8k IPS-t, főleg hogy még jóval olcsóbb is lenne. Sőt talán a következő se lenne 8k-s.
Talán 10 év múlva ha lesz rá tartalom és már amúgy is csak azt lehet kapni, de csak OLED vagy hasonló panellel szigorúan
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Márton
nagyúr
Navégre, akkor már kihozhatnák a passzív 3d verziót is, 4k/szem minőséggel, mert nekem tényleg vannak 4k-3d anyagaim
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
nullpoint
őstag
Na végre jönnek a 8k tévék, most már tudom min nézni a polcon roskadozó 8k tartalmakat.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest