- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hakuoro
aktív tag
Leadtek Japan to launch SpursEngine add-on card
Ha jól sejtem egyenlőre csak a Távol keleten lesz előrhető. Szerintem a sikeressége az árától és a most még elég gyenge terméktámogatásának javításától függ. -
dezz
nagyúr
Egyébként így néz ki a kártya:
Érdemes elolvasni a press-release-t is.
"We are very pleased to have started sample shipping of SpursEngine" said Yoshio Masubuchi, Director of Toshiba’s System LSI Division, Advanced SoC Development Center.(*1) "The design of this powerful co-processor is dedicated to bringing the advanced capabilities of the Cell/B.E.™ to consumer electronics, particularly video processing in digital consumer products.(*2) We are sure that SpursEngine will accelerate the market for full-HD applications."
Toshiba will support developers working on SpursEngine applications with a comprehensive reference kit that includes a reference board(*3) and essential middleware APIs. The reference board has a PCI-Express edge connector that can connect to an x1 layer slot in a PC. Toshiba will also provide an integrated development environment (SPE compiler, SPE debugger, and performance monitor) and sample applications that demonstrate how to use the provided middleware. With the reference kit, customers can quickly and easily construct an evaluation and development environment and accelerate product development.
[...]
Toshiba is developing co-operative relationships with many partner companies in order to develop wide scope video solutions that utilize SpursEngine. For example, we are partnering with Corel Corporation whose headquarters are in Canada; and Taiwan based CyberLink Corporation and Leadtek Research Inc. These companies produce popular video and image processing software and hardware such as graphic board, and will together supply to set manufactures. By working together with these companies and creating a new value chain, many end user can enjoy comfortable digital life by using our board and software bundled with SpursEngine. (*4)
Hát, ez egy picit zavaros.
*1: Szóval tudják, mit jelent az, hogy SoC, és vélhetően nem véletlenül nem annak építették ezt.
*2: Az itt felsoroltak nem igazán a PC elnevezései. Esetleg HTPC.
*3: Ugyebár tudjuk, mit jelent az, hogy reference board. Ha csak a chip programozását segítő cuccról lenne szó, ami ilyen formában nem kerül piacra, azt úgy hívják, demo board.
*4: Itt is a kártyáról beszélnek az end user viszonylatában. Továbbá a felsorolt főbb partnerek is jellegzetesen PC-s cégek.(#40) Power: Amit az első mondatodban írsz, azt éppenhogy én "állapítottam meg" (mások az egésznek az értelmét kérdőjelezték meg), szóval a kritika hiányáról előadott szöveg kicsit komikus.
Szerintem néhány évig jól fog jönni egy ilyen videos munkáknál. Megfelelő árszinten és érdekes alkalmazásokkal ezen a körön kívül is lesznek vevői. (Már úgy értve, PC-s felhasználásban. Más eszközökben is nyilván elő fog fordulni. De nem csodálkoznék, ha kijönne SoC változatban is.)
Nem hiszem, hogy tőlem szuperlatívuszokat hallhattál a Sonyról. Egyes tényeket írtam itt-ott, nem szabad? A Cellt meg igenis jónak tartom, már többször leírtam, miért. Nevetséges, ha valaki mindezt egyszerűen a Sony utálat szelével söpri félre. Mellesleg a fejlesztés az IBM-nél zajlott, az IBM főmérnökeinek vezetésével, a Sony csak néhány mérnökével képviseltette magát, és beszéllt a projekt finanszírozásába is. Hasonlóan, mint a Toshiba.
Talán emlékszel az SG-s vitáinkra, aholis igencsak rossz véleményeket fogalmaztál meg a Power architektúra ellen is, rá is kérdeztem, hogy akkor miért pont ezt a nevet választottad.
Az IBM nem volt túlzottan érdekelt abban, hogy olcsón szórja az Apple gépeibe a procijait. Talán hallottál a PowerPC 970 sorozatról, amit szándékosan csak azután mutattak be, hogy az Apple bejelentette a váltást.
Én sem tartom a Cellt mindenhová célszerűnek, nyilván. Mit értesz szoftveres háttéren, és annak hiányos voltán? A Power kompatibilis PPE által elég jelentős szoftverbázis adott. Továbbá direkt a Cellhez fejlesztett fejlesztői környezetek és Cell-re optimizáló fordítók is adottak. Sőt, írd be egy keresőbe: octopiler.
Arról, hogy a Xenon jelenleg jobban használható lenne talán kérdezz meg néhány mindkettőt ismerő fejlesztőt, pl. Strezit a hwsw-n.
[ Szerkesztve ]
-
Power
senior tag
Ez nem is a hétköznapi pc piacra készült cucc(bármit állít bárki), így ennek megállapítása nem kritika, hanem tény.
Ehhez képest a blu-rayről vagy cellről és a sonyról csak szuperlativuszokat hallottam.
Nem utálom a sony-t, csak az átlagnál gátlástalanabb cégnek tartom.
Honnan veszed, hogy bármiféle powerpc unszimpátiával rendelkezem?Nem véletlen a nickem sem. A születése óta követem a power architechtúrát, így a ppc-t is.
A Power4 óta messze ez az architechtúra nyújtja a legnagyobb teljesítményt mindentéren.
A PPC lemardat az x86-tal szemben ezért kiszorult a pc piacról és már nincs visszaút, viszont a konzoloknál tarol - s ezért szép jövője van.A Cell-t nem feltétlenül tartom mindenhova célszerű architechtúrának.
Sőt szerintem nincs kellően megtámogatva sw oldalról.
Jelenleg a xenon jobban használható.Ha máshová nem is nagyon a toshiba és partnerei eszközeiben mindenképp ott lesz így, mint korábban írtam pár milliós piac biztos.
Power
-
Rive
veterán
Pár millió... Hát....
Ha a PPE benn'marad (és koproci helyett inkább a SoC felé pozícionálták volna), akkor azt mondanám, hogy OK, ez a cucc most jóidőre belakta a házi HD multimédia piacát mindenestül - mondjuk némely feltételezett butított verzió segedelmével.
De nem maradt benne a PPE... Tehát ehhez még kell egy rendes proci (meg memória), meg chipset meg videobigyula (meg memória). Nem optimális rendszerépítésre.
Ugyanakkor benne van egy rakás izom encoder(ek) képében, ami az átlag médiapiaci felhasználónak tök fölösleges.
Ui.: A cuccot egyszerűen minden épeszű felhasználás közé félútra pozicionálták.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
dezz
nagyúr
Nincs kritika? Amikor éppen én kezdtem azzal a topik elején, hogy nem sok jövőt látok neki hétköznapi PC-s felhasználásban?
A Sonyt én leszarom magasról. A ti közös nevezőtök a Sony utálat, továbbá főleg a részedről a PowerPC utálat, ami nélkülözi a szakmaiságot. Nektek nincs kritikátok, mégpedig önkritikátok.
Mellesleg a Toshiba ezt elsősorban set-top-boxokba és HDTV-kbe szánja, de rövid távon látott benne fantáziát, hogy PC-s kártyaként is kiadja. Kb. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
:ásítás:
Előadhatod a nagy rizsát a cell platformról, de ez csak annyit jelent itt, hogy nem veszel komolyan. És, mivel láttam már máshol, hogy mit gondolsz te vitának, nem fogok beszállni a dologba. Az egész cellt brutálisan túlértékeled, az x86 lendületét, úthenger-jellegét pedig nagyon alá: ugyanakkor totálisan abszurd elképzeléseid vannak a felhasználói táborokról, szokásokról, igényekről.A cell természetesen nem csak a PS3-ban kerül alkalmazásra. Viszont ez nagyjából az egyedüli olyan terület, eminek a kódbázisa a PC ill. otthoni vagy akár WS felhasználás szempontjából releváns.
És haver neked a rézf@szú bagoly, OK??!
-
dezz
nagyúr
A Larrabee egyszerűsített x86 magokra épül, és az az egyik céljuk, hogy a meglévő kódbázis valamekkora része különösebb átalakítás nélkül futhasson rajta (továbbá hogy az x86 fejlesztők számára ne legyen túl idegen) - olyan teljesítménnyel, amilyennel. Utóbbin persze próbáltak javítani sokbites belső és külső buszokkal. És bár GPGPU-s alkalmazásokra is be akarják vetni, azért nem véletlen, hogy elsősorban GPU-s alkalmazásra szánják.
Természetesen az utóbbi két hozzászólásomat a Cellel kapcsolatban írtam, általánosságban, mivel előzőleg szóba került.
(#30) Rive: "Gyorsan felejtesz. No mindegy."
Így most nem ugrik be, mire gondolsz.
"A nagy helyzet az, hogy ez már a sokadik kvázi-processzorfüggetlen koprocesszor-szerű cucc PC-be."
Magam is írtam, hogy számomra még ennek hétköznapi PC-s felhasználásban való elterjedése is kétséges. Viszont nem igazán van real-time HD-s h.264 encoder PC-s kártya formájában. (És akkor ez még jóval több is annál.) És azért vannak jópáran, akik ilyesmivel foglalkoznak PC-n. (A dekódolást nem írom, mert arra ma már egy belépő szintű videokártya is képes - bár nem tudom, visszanyerhető-e a raw adat, ha fel is akarjuk valamire használni, nem csak megnézni.)
Amúgy több érdekes feljesztés is úton van hozzá (lásd pl. linkelt video).
"Mondhatnám, hogy ez majd más lesz, mer' általánosabb, mer' a PS3 kapcsán nagyobb hozzá a programozói és termelői háttér"
Szerinted csak a PS3-ban kerül alkalmazásra a Cell? Nem éppen, az IBM több területen is nyomja. Ipar, katonai alkalmazások, szuperszámítógépek (pl. fele részben egy DP teljesítményben is felturbózott Cellre épül a Roadrunner, ami egyenesen a Top500 első helyére csüccsen), videofeldolgozás, 3D rendering, stb. Szóval szép háttere kezd kialakulni a Cellnek."de a teljes piaci ismerethalmazom azt súgja, hogy ez is mindenestül nagyon hamar meghaladottá válik."
Kérdés, mi az a nagyon hamar. HD-s real-time h.264 enkódoláshoz ilyen 16-32 magos gépek kellenek, és akkor itt még van más is. Szerinem pl. egy Nehalem sem rúg itt labdába.
De igazából még azt sem tudjuk, hogy végülis ezt hova is szánják. Attól, hogy PCI-Express felületű, koránt sem biztos, hogy asztali PC-kbe. Igaz, a Toshiba asszem a laptopjaiba is tervezi beépíteni. De én inkább videós, tévés felhasználását látom igazán reálisnak. Az egész úgy van kiakalítva, hogy be tudjon ékelődni egy videostream láncba, és különféle manipulációkat végezzen real-time a képen.
(#32) Rive: Azért ezt nem kellene, haver. Nézd csak meg a #26-os hsz-edet: "Bocs, hogy ezt mondom, de brutálisan túlértékeled az egész Cell-platformot.", stb. - erre válaszolva írtam, amit írtam. Ha valami ellenérved van, ki vele, vagy ne gerjessz szakmai hsz-eket, ha zavarnak.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Kérdés, hogy itt most dezz mennyire akart erről a konkrét termékről beszélni, és mennyre a Cell-ről úgy általában.
Most erre mit mondjak Van egy bizonyos fajta newbie, aki minden topikba, ahol előfordul a kedvenc vesszőparipája, mindig ujra beírja ugyanazt a papírízű szókupacot. De ezen azért Dezznek már rég túl kellene lennie./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
ddekany
veterán
Kérdés, hogy itt most dezz mennyire akart erről a konkrét termékről beszélni, és mennyre a Cell-ről úgy általában. Nyilván ez a konkrét termék egy idő után értelmét veszíti az újabb CPU-kal szemben, de az nem jelenti azt, hogy a Cell műszakilag (a marketing más kérdés...) gyenge elképzelés lenne, hiszen addigra teszem azt csinálnak kétszer ennyi magot tartalmazót, stb. Na csak mert a "de a Core 2 Quad legyűri" című fantasztikus érvrendszer is felütötte a fejét errefelé (nem tőled).
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Vagy éppen azok értékelik alul, akik nem ismerik...
Gyorsan felejtesz. No mindegy.A nagy helyzet az, hogy ez már a sokadik kvázi-processzorfüggetlen koprocesszor-szerű cucc PC-be. Eddig mindegyik nagyon jó teljesítményt hozott a maga területén. És az ilyen cuccok egyike sem élt túl egy-egy processzorgenerációt - illetve ha mégis, akkor azt csak azért, mert valami nagyon szűk, nagyon speciális szegmensbe kapaszkodott bele. Mondhatnám, hogy ez majd más lesz, mer' általánosabb, mer' a PS3 kapcsán nagyobb hozzá a programozói és termelői háttér, de a teljes piaci ismerethalmazom azt súgja, hogy ez is mindenestül nagyon hamar meghaladottá válik.
-
ddekany
veterán
Mégis -- amennyire tudni lehet -- a Larrabee esetén a cache-s megoldást választották (minden "magnak"(?) saját L1 és aztán van egy nagy közös L2). Mondjuk biztos lesz majd egy-két cache control utasítás ami sima CPU-nál nincs, de az mit sem segít a cache komplexitásán és fizikai méretén, hiszen a szokványos cache-ként is kell tudnia üzemelni.
-
dezz
nagyúr
Még náhány dolog. Egy sokmagos proci nem ér semmit egy azt kiszolgálni képes memória alrendszer nélkül. Egy sokmagos procihoz a hagyományos rendszerben a GPU-khoz hasonlóan többszáz bites memóriaelérésre van szükség. De nem elég egyszerűen egy sokcsatornás memóriainterfész, annak igen brutálisnak kell lennie a CPU-kra jellemző véletlenszerű hozzáférések hatékony lekezelése érdekében. Sok-sok tranyó...
Na persze lehet azt mondani, hogy majd teletömjük cache-sel... Nos, belső ramból (pl. Cell) adott mennyiség azonos mennyiségű cache adattárolási kapacitásának jópárszorosával bír, mivel a cache alapegysége valójában a cacheline, ami a lényegi adat mellett annak rendszermemóriabeli címét, és egyéb információkat is tárol. A L1 mérete sokkal inkább korlátozott, mint a belső ramé, miközben a kettő elérési paraméterei hasonlóak. A hagyományos prociban a L1 után jön a L2-L3, amik meg már lassabbak.
Tehát egy sokmagos proci esetén jóval gazdaságosabb (és megfelelően brutális rendszermemória hozzáférés híján hatékonyabb is) amennyire lehet a belső erőforrásokra támaszkodni (amiben a Cell a belső ramjával mindig előnyben lesz), ezt előbb-utóbb a hagyományos prociknál is meg kell majd tanulniuk a programozóknak. A Cell architektúrája idejekorán rákényszeríti ennek megtanulására a programozókat.
A külső ramhoz amennyire lehet streamelten v. blokkosan lesz érdemes hozzáférni. Akkor már oly mindegy, hogy közvetlen címzés van, vagy 2-3 utasításból DMA-s.
(Ha esetleg valakinek nem lenne világos, a Cellből is lesz egyre több magos, egyre nagyobb belső memóriákkal az SPE-kben.)
Szóval, nem hülyék fejlesztették ki a Cellt, és nem csak úgy hasraütésszerűen, hanem előre gondolkodva.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Vagy éppen azok értékelik alul, akik nem ismerik...
Éppen azért fejlesztették ki a Cellt, mert sok feladatra sem a szokásos procik, sem a GPU-k nem elég hatékonyak. A Cell egy újabb szint a teljesítményhatékonyság és teljesítmény-sűrűség terén.
Vegyük észre, hogy egy 4-magos proci helyigényének megfelelő vagy annál kisebb méretben 4x-es matematikai számítási teljesítményt nyújt.
Nagyon is fontos dolgok ezek az iparban.
A GPU komoly számítási teljesítménye csak viszonylag egyszerű feladatokban jelenik meg, összetettebb feladatokban a töredékére esik. Lásd pl. Cell vs. G80: fele akkora méretben, harmad annyi tranzisztorból, és fele annyi peak FLOPS-ból 4-5x teljesítményt hoz ki a Cell GPGPU-s alkalmazásokban.
A Cell egy űrt tölt be a rugalmas, de nem elég hatékony CPU-k, és a rugatlatlan és csak egyes alkalmazásokban igen hatékony GPU-k között.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Bocs, hogy ezt mondom, de brutálisan túlértékeled az egész Cell-platformot. És ez a cucc eleve egy speciális kiegészítő HW, szemben az általános, PC-világban egyeduralkodó x86-al, amiből mostság egyre többmagvúakat fejlesztenek közvetlenül a rendszermemória és GPU egyre általánosabb, egyre brutálisabb jelenléte mellé.
És ebben a dologban az, hogy hány wattot eszik valami, nem sokat számít./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
dezz
nagyúr
Azért az nem holnap lesz... Ebben nem csak 1-1 mpeg2 és h.264 de- és encoder van (real-time HD-s decode és encode), hanem 4 SPE (vektorprocimag nagysebességű on-chip srammal) is, közöttük egy 100 GB/s busszal. Mindezt 10-20W-ból. Továbbá nem csak egy ismeretlen proprietary hw, hanem a Cell által egy ismert platform része.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Nem rossz, nem rossz, de SZVSZ eleve halálra van ítélve. Mire igazán beérne a dolog, a videokártyák és a processzorok fejlődése a földbe tapossa vagy valamelyik eldugott részpiaci szegmensbe száműzi. Ahogy az összes eddigi spec. videohardvert, legyen az en- vagy decoder.
-
dezz
nagyúr
A SpursEngine nem egyszerűen egy lebutított (főleg nem hibás) Cell proci.
2-2 SPE 1-1 mpeg2 és 1-1 h.264 encoderre és decoderre van cserélve, a FlexIO PCI-Express interfészre, és nincs PPE.De beszéljen inkább a kép:
És a video: [link]
Kedves kvp777: A Cell/PS3 utálatod már beteges, de ez nem ment fel a hazudozás felelőssége alól.
Csak úgy mellékesen:
PCI 32 bit@33MHz: 133 MB/s (amin az összes egy buszon lévő eszköz osztozik)
PCI-Express 1.0 x1: 250 MB/s, 2.0 x1: 500 MB/s (minden eszköznek külön)
Vélhetően itt 2.0-ról van szó.[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
azért sem rossz a pci-e 1x mert adott gépbe be lehet pakolni több kártyát is, illetve gondolom lesz olyan kártya amin több cell fog dolgozni. Utómunkánál a képkockák számitását eddig is el lehetett osztani hálón keresztül több gép között, mindegyik számolt egyet (vagy tömörités esetén a kulcs kockák frame-enkénti megoszlása szerint többet) aztán összefüzte öket az sw, ez nagy anyagoknál sokat dobott a dolgon, most ha megoldják és lesz ilyen támogatás akkor egy ws-ön belül is komoly gyorsulás növekedés várható. Igy a kisebb cégek is aránylag olcsón tudnak teljesitményt növelni.
-
Tomi487
csendes tag
érdekes hír
-
gliskard
senior tag
Igéretes dolog, valószinüleg hamar kijön plug-in a Premier-hez és a Final Cut-hoz, mert nagyfelbontású anyagoknál még a 2x2 magos MacPro is max teljesitményen ketyeg, pláne ha némi filter is van benne. Ott azért már 15-20% gyorsulásnak is örülne az ember fia.
Nem home user-ek a célközönség az biztos... -
azbest
félisten
Nem kell ennek olyan összetett és nagy tárhelyt igénylő műveletet végezni...
Gondolom olyan területen jó, mint nagy mátrixokkal való műveletek, ami a cpu számára sokkal macerásabb és lassabban megoldható. Például furier transzformáció majd frekvencia térben a magas frekvenciák kiszárése, így némi részletgazdagság vesztés árán sokkal jobban tömöríthető képkocka... ilyesmi...Viszont vicces dolog, de a fejelsztőeszköz és körítés kapcsán nem lenne olyan meglepő hogy ps3-ra is összeügyeskedne valaki szoftvert, hogybefogja ilyesmire a magokat.
Egyébként a pci-e 1x inkább a 66MHzes 32 bites pci -vel hasonló képességű, ha jól tudom. Nameg pci-e 4x csatlakozó nem olyan elterjedt, de 1x-es van minden új lapon.
Céleszközökben biztos jól jöhet, ahogy mostohábbak a körülmények és korlátozottabbak, mint egy desktop gépben.
-
sNORh
addikt
Éppezaz hogyha átvállalná Kódolásnál, VideoRendernél a CPU terhelésének felét, mivel a (pl 3dsmax) Videorender általában 100%-ban kihasználja a procidat, + teljesítményt érhetnénk el evvel a kártyával.
kvp777 : pff..Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
kvp777
tag
Lassuk csak mit tud ez a kartya:
-pci-os sebesseg (pcie1 = pci32)
-4 spe, 2Ghz alatt
-keves memoriaEz egy nagyon lassu buszon ulo, lassu kartya, aminek keves lokalis memoriaja van, es eppen annyi magja mint egy sokkal gyorsabb atlag cpu-nak, ezzhez kepest nehez programozni, nem szabvanyos es meg dragabb is mint a hasonlo teljesitmenyu intel chipek. Gyakorlatilag meg akkor is jobban jar valaki, ha egy atlag core quad helyett 4 intel atom chip-et hasznal. A memoriagondokbol adodo teljesitmenyhiany nem is emlitve. Alapvetoen ez egy rossz architektura selejtes peldanyainak magas aron torteno tovabbadasara tett kiserlet. 20 dollar koruli aron kezdene realissa valni az ara, de szvsz. meg az alacsony ar sem tudja kivaltani a cell hasznalatabol adodo magas fejlesztesi koltsegeket.
-
nagyúr
Persze, aki abból él, hogy videotvág megy miazmás, annak kell ez, mint egy falat kenyér. De most egy homeusert hol érdekel az, hogy egy vidotömörítést a processzora vagy a hangkártyája vagy az északi híd számol ki? Majd fog kiadni többszáz dollárt, hogy ne a processzort terhelje, egy plusz kütyüért? Had terhelje...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
törölt tag
Ennek pont az a lényege, hogy anélkül bírja el ezt a két feladatot, hogy nem terheli a procit, emellett csendben, kis energia éhséggel teszi ezt. Prociknak "nagy" (direkt idézőjeles, mert nem olyan nagy meló, hogy megszakadna alatta, de azért mégis meg kellene csinálnia) meló lenne, ennek meg tudjuk mi lehet a következménye... Ha emeberi áron mérik majd (persze ha kapható lesz egyáltalán magyarhonban...), akkor szerintem akár sikeres is lehet.
-
sNORh
addikt
Érdekes A Physix-hez hasonlítanám az ötletet, csak ennek sokkal több haszna lehet majd az átlag felhasználóknak is.
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest