Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
A PrimoCache-t én is használtam már korábban. Aztán jött az Intel Smart Response Technology-ja, ami kb. kiváltotta. Igaz, nem lehetett nagyon konfigurálni, meg csak 64 Gb-os lehetett a gyorsító, de azért jó volt (meg ingyenes). Nincs neki valami utódja, tud erről valaki valamit?
-
Pityesz4734
tag
válasz Solicidium #17 üzenetére
Nekem csak eggyel volt dolgom, az is igaz, azzal nem volt gondom.
Én inkább WD párti vagyok. -
bbence011
csendes újonc
Gyakorlatilag egy write cahce-t csinál neked pendrivera, nagyon kevés RAM (<1GB) mellett volt valami haszna. Nyilván erősen befolyásolja a hatékonyságot a külső meghajtó, meg maga az USB protokoll sebessége .
Anno tizenegynéhány évesen azt hittem, hogy kb. plusz RAM a gépnek, úgyhogy egyszer belőttem egy 128GB külső winchestert ilyen célra, ha már lúd...
-
hunluki
senior tag
válasz bbence011 #18 üzenetére
Ez jó volt valamire? Mármint elméletileg tudom mit csinál, gyak amikor próbáltam nem igazán éreztem különbséget. Anno egy 1 vagy talán 2 giga ramos gépbe próbáltam nyilván akkori időnek megfelelő usb2-es pendrive-ot tenni de semmi egetverő különbség nem volt, pedig jó pár hónapig benne volt.
Végül aztán rá lett dobva egy lubuntu, talán azóta is azon fut ha el nem porladt még.
-
Solicidium
aktív tag
válasz Pityesz4734 #9 üzenetére
Ha ez az általános tapasztalat, én meghajlok előtte. Nyilván egyáltalán nem reprezentatív a minta, de a tíznél több 2,5" SATA SSD-ből, mely megfordult a kezeim között csak az Intelekkel volt probléma, és mindkettővel ugyanaz, holott nem ugyanolyan típusok voltak és az egyik kifejezetten ajánlott, nagyobb terhelhetőségű példány volt, így én nehezen fogadom az ilyen jellegű kinyilatkoztatásokat bármilyen alkatrész iránt. Ennek ellenére nem írom le az Intel meghajtóit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
....
Végén csak azért tesznek a termékre 1db ilyen csip-et, bármekkora kapacitással, hogy a jól csengő Optane nevet ráírhassák a dobozra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Középen a kapacitással és az árral van gond, hiába keresik a kisebb igényű usereket, ha nem tudnak az ár/kapacitás mutatón drasztikusan növelni.
Azt sem hiszem el, hogy egy lassú, 1TB-s HDD +16/32/64GB optane cache együtt kiegyensúlyozottabb teljesítményt adna, mint ugyan ennyibe (hdd+optane) kerülő, 1db sata SSD. -
hunluki
senior tag
Megéri ez az optane dolog?
Engem Linus meggyőzőtt és megvettem a PrimoCache-t és igazából full meggyőző.
Egy darab 1 terás WD blue HDD-t gyorsít egy 120-as kingston ssd fele/fele arányban, 50% write, 50% read cache-ként (sokat kisérleteztem mire kijött az én kis lelki világomnak megfelelő megoldás és ez nyert, amúgy ajánlott inkább csak read cache-nek használni ha a gyors írás nem számít annyira, vagy akár 90/10 arányba elosztani).
1. Nem vagyok platformhoz kötve
2. Ha megnyikkan az SSD kidobom adatvesztés nélkül, beszerzek egy esetleg gyorsabbat/nagyobbat vagy amilyet éppen találok valahol óccsóé'.
3. Egy PC-re most ~30 dodó, de szoktak akciózni, érdemes figyelni.Lehet én látom rosszul, de nem igazán értem ezt a terméket. Tempóban lehet hogy gyorsabb mint egy SSD, de PCI-e SSD-t is be lehet primoval fogni és ott a különbség bár lehet hogy számszerüleg nagy, de gyakorlatban már nem igazán veszed észre mert így is meg úgy is instant kb.
Esetleg ha tényleg 4 giga ramba van belezsúfolva a rendszer akkor swapoláskor jó dolog lehet de akkor már sokkal egyszerűbb egy kicsit több memóriát beletenni és árban ugyanott vagy, tempóban viszont sokkal előrébb.
-
aktív tag
Egy ügyesen kihasznált 16-32GB méretű optane végülis egészen fürgévé tehet egy celeronos szemetet 4GB RAM, meg HDD mellett, legalábbis a körülményekhez mérten. Viszont nem értem, hogy akkor már abból az árból miért nem kicsit több RAMot, vagy inkább egy SSD-t venne a gyártó vagy a user, (vagy jobb procit).
Így én első körben kicsit halott dolognak érzem, de kiváncsian várom az első így szerelt laptopok tesztjeit, hátha tényleg használható vasak lesznek.
-
Pityesz4734
tag
Biztos nem lesz olcsó, de az Intel meghajtók megbízhatóak és gyorsak.
-
törölt tag
válasz cskamacska #7 üzenetére
"A költséghatékonyság jegyében készült Optane memóriák leginkább az olcsó processzorok mellett fognak értelmet nyerni, így ez a lépés mindenképp értékelendő."
Drága procihoz azért kötötték, mert úgy gondolták, hogy akkor azok is jobban fognak fogyni.
De rájöttek, hogy a költséghatékony memóriát költséghatékony processzorhoz venné a nép. -
cskamacska
addikt
Pedig a maga a hír, és az Optane termék kapcsolása is egy tréfa. Drágább procikhoz kötötték a használatát.. mert olyan jól fogyott? És most "olcsó"(ócska) QLC NAND mellé teszik a baromi drága Xpoint-ot gyorsítótárnak TLC-pszeudoSLC ellenében?
Én speciel örülnék hogy ha el tudna terjedni az Optane, ki ne akarna baromi gyors és strapabíró meghajtókat, de az Intel jelenleg szenved a terjesztésével a nagyon beolcsósodó NAND SSD ellenében.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
PRO_KoRa
tag
válasz E.Kaufmann #1 üzenetére
Nem. Valid a hír.
-
Vesa
veterán
Hehe, jó poén!
A tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
válasz Hieronymus #3 üzenetére
Na, ez áprilisi tréfának megteszi.
-
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #1 üzenetére
Nem mai hír.
Jobban örülnék ha DDR4-es Optane modulokkal lepnék meg a piacot.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Április1?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Külpolitika
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest