- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluki
senior tag
Megéri ez az optane dolog?
Engem Linus meggyőzőtt és megvettem a PrimoCache-t és igazából full meggyőző.
Egy darab 1 terás WD blue HDD-t gyorsít egy 120-as kingston ssd fele/fele arányban, 50% write, 50% read cache-ként (sokat kisérleteztem mire kijött az én kis lelki világomnak megfelelő megoldás és ez nyert, amúgy ajánlott inkább csak read cache-nek használni ha a gyors írás nem számít annyira, vagy akár 90/10 arányba elosztani).
1. Nem vagyok platformhoz kötve
2. Ha megnyikkan az SSD kidobom adatvesztés nélkül, beszerzek egy esetleg gyorsabbat/nagyobbat vagy amilyet éppen találok valahol óccsóé'.
3. Egy PC-re most ~30 dodó, de szoktak akciózni, érdemes figyelni.Lehet én látom rosszul, de nem igazán értem ezt a terméket. Tempóban lehet hogy gyorsabb mint egy SSD, de PCI-e SSD-t is be lehet primoval fogni és ott a különbség bár lehet hogy számszerüleg nagy, de gyakorlatban már nem igazán veszed észre mert így is meg úgy is instant kb.
Esetleg ha tényleg 4 giga ramba van belezsúfolva a rendszer akkor swapoláskor jó dolog lehet de akkor már sokkal egyszerűbb egy kicsit több memóriát beletenni és árban ugyanott vagy, tempóban viszont sokkal előrébb.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GIGA: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest