- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dolon75
senior tag
a hármas pontod esetében az lenne a jó, ha minél több gép lenne a táblán, osszehangolva, amit lehet.
ennél én érzem, hogy egy kombájn csorda hatékony tud lenni.a gmo-s vetőmag meg... mekkora rablás... nem is értem hogy, illetve dehogyis nem, hogy a licenszt hogyan tudták kiharcolni. az ember csak pislog, hogy ilyen nem lehet ☹️
-
dolon75
senior tag
Három dolog jutott eszembe
1. nálunk vannak egyáltalán akkora buzamezok, amik kitermelik ilyen eszközök árát?
2. a jutub klasszikus példája a beeteto, monopolizalo, degeszre keresem magam még többet akarok folyamatnak
3. pont a sejtesed, hogy amcsiban is ki van szolgáltatva a gazda, erősíthet arra miért nem jó ez az adatgyujtes irány. ☹️ -
dolon75
senior tag
-
dolon75
senior tag
-
dolon75
senior tag
nem ismerem egyáltalán ezt a piacot, lehet, hülyeséget feltételezek emiatt.
nagyon sok helyen azt tapasztalhatjuk, ahol szoftver van, hogy van a beetetes időszak. szépen olcsón kapunk valamit, szépen magunkhoz kötjük a felhasználót. majd amikor már teljesen tőlünk függ, mert mindene nálunk van, akkor lassan elkezdunk árat emelni.
arra gondolok, hogy most megveszem a traktort, tök szuper, tolom bele a pénzt, meg veszek kiegészítőket (tényleg pl egy eke csatlakozás szabványos minden traktoron?), majd 5 év múlva kapok egy ÁSZF módosítást, hogy blabla indok miatt az autómata vezérlés díja emelkedik.ilyen nincs ezen a piacon?
-
dolon75
senior tag
Mitől lenne eltérés? Az ilyen adatokat ezek a modern gépek nem "adják" oda a gazdának? Viszont gyűjtik, és ott csücsül a gyártónál valahol?
Tényleg lövésem sem volt, hogy az állatorvosi adatokra rálát az állam. De ezt, mondjuk egy gazdának, aki állattartással foglalkozik, nem illene tudnia?
Bocs a hülye kérdésekért, teljesen ismertlen nekem a gazdálkodói téma, ezért kérdezek ennyit. -
dolon75
senior tag
Lehet azért korlátozva a sebessége, mert pl. kresz ennyit enged, és nem forgalmazhat olyat a gyártó, amely nem felel meg adott ország szabályainak?
Teljesen jó, sosem gondoltam volna, hogy ezen az oldalon traktorokról fogunk beszélgetni.
Ezt találtam, ha valaki kíváncsi hozzánemértő (pl. mint én), 2021 év traktorai:
[link] -
dolon75
senior tag
Az, hogy megveszed, amikor szükséged van rá, egy dolog.
Az, hogy előfizetsz rá, az egy másik.A cikk az előfizetési konstrukció körüli problémákat feszegeti.
Aminek amúgy lenne értelme, pl. idén csak boronálni akarok (ok, hülye példa), nem fizetek elő a szántási funkcióra.
De mi van akkor, ha a szántási funkciót csak bérelhetem, nem vehetem meg egyszer, és mindenkorra?
Egy traktor megy mondjuk 20 évet, addig havonta bérelem, különben nem szántok vele?
És így az egyszeri X összeg helyett kifizetek jóval többet, ha nincs lehetőségem megvenni.
Az X összegre gazda felvesz hitelt, máris havonta fizeti, de az övé a cucc. -
dolon75
senior tag
Arra próbálok választ találni (és ez nem off, a cikkben is említik), hogy a gazdák milyen adatokat féltenek?
Az, hogy merre fordult a gép, nem hiszem, hogy nagy értékű adat. Feltételeztem, hogy akkor talán következtetni lehet valamire abból, hogy mit mikor csinálnak, és jobban becsülhető lesz a végeredmény, de mint írtad, ez sem állja meg biztosan a helyét.
Más ötletem nincs. De kíváncsi, az vagyok.
-
dolon75
senior tag
Ezeknél a gépeknél nincs olyasmi konstrukció, hogy csak bérlik, és minden költséget (mármint javítás, meg tervezett karbantartás, ilyesmi) a lízingcég fizet?
Inkább meg akarják venni ezeket a gépeket a gazdák, vagy aki ilyennel dolgozik?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓS!!!GARISS! R5 2600/RX 5700XT/16 GBRAM/500 GB SSD+1 TB HDD/650 W
- Apple Watch ULTRA 2 49mm fekete titán, 2 hónapos, makulátlan! 2026 március 12-ig Apple garancia!
- Bontatlan MacBook Pro M4 Max 16" 36GB/1TB/1 ÉV Apple Gar./
- Seasonic Focus GX 850 Gold tápegység (garis 2033-ig)
- Chieftec SMART SERIES GPS-500A8
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest