Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
válasz
Donki Hóte #17 üzenetére
+1
-
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
Másik dolog, hogy az adatot backuppal védjük, nem "megbízható adattárolóval" - utóbbi uis nem létezik.
-
10 meghibásodott SD kártyából 9 úgy hibásodik meg, hogy read-only lesz, ezekről az adatokat gond nélkül vissza lehet nyerni, csak többet írni nem lehet a kártyára.
A maradék egy viszont tényleg örökre elnyeli a rajta lévő információkat
(Most persze nem számítom a hibás kártyák közé azt a viszonylag gyakori esetet, amikor a kártya FAT része zavarodik össze, ezekről minden adat visszanyerhető egy megfelelő programmal, aztán egy formatálás után a kártya megint használható.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
SkyLine3000 #26 üzenetére
Ezt most úgy nem csak neked, de nem hinném, hogy feltétlenül alternatívája lenne egy HDD-nek egy akármilyen gyors és nagy kapacitású SD kártya. Ha választani kell a kettő közül, valami gixer esetén egy meghibásodott HDD-ről még mindig nagyobb eséllyel nyersz vissza adatokat mint egy kinyiffant SD-ről.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cyberboy42 #19 üzenetére
Linuxot simán, gondolom akkor windowst is rá lehet tolni sd kártyára, viszont a sok írás hamar ki fogja nyuvasztani az eszközt. Az sd kártya inkább storagenak való, nem pedig system disknek.
-
-
válasz
Cyberboy42 #19 üzenetére
Gond nélkül tehetsz rá wint, csak a biosban bootolható legyen a foglalat.
-
Cyberboy42
senior tag
ha már a hddkell hasonlítgatjátok... lehet ilyesmire windowsot installálni?
ha jól tudom nemnagyon :/ de a sok iops bíztató, mondjuk ssd és a sima hdd közötti réseket be lehetne tömni ha jó az árazás... persze tudom , ez kamerékba meg ilyenekbe való...
-
válasz
Donki Hóte #17 üzenetére
HDD-ben 8TB -os van pár db és Dokkolóban használom, abból látod sosem elég, viszont egy mSD kártyából van határ
/legalábbis számomra, de ez egyén és felhasználástól is függ/
MD
L -
válasz
MaxxDamage #15 üzenetére
Nekem a 256 GB-os microSD kártyám a notiban van az SSD mellett "lassú" háttértárnak. Mondjuk leginkább azért, mert a tabletem és a mobilom maximum 128 GB-os kártyát tud kezelni, azokban olyan van
Tárhelyből sosincs elég
A posztbeli kártya lassúbb, A1-es verziója egyébként már kapható, potom 243 dollárért
Ez alapján az A2-es verzió a 400 GB-os kártyából nem lesz kapható 450-500 dollár alatt
-
Nekem van pár 64GB -os Lexar/Samu (100/90-es MB/s) és egy 128GB -os Samu (100/90-es MB/s) , ezek mind több mint elég (128GB -os van használatban, 64GB telefon memória mellett) és nincs fullon..pedig pár album, mix, film, sok kép és videó van rajta. 256GB már nem kellene...nemhogy ekkora !
MD
L -
válasz
Williamgrant #13 üzenetére
Igen+a NAND-lapka típusa is kérdéses, gondolom QLC...
-
-
Nem mondom, gyors, de inkább a kapacitásával hódít ez, használható sebesség mellett. Ma már azért az UHS-II a szint, komolyabb 4k videózáshoz kamerafüggően kellhet.
-
Ennek az ára nem lesz kismiska
Jó nekem a Mixza memóriakártya is
(Aki kapna a billentyűkhöz, hogy leírja, hogy mekkora xar a Mixza, az ne tegye, nekem bizony tökéletesen működik
)
-
-
Csak azt nem írják, mennyi a gari rá. Sok évvel ezelőtt vettem egy 32GB-os MicrosSD kártyát, Kb 2 évet bírt ki a telefonomban. Kivettem mikor gariztatni vittem a telefont, de onnantól kezdve semmi nem ismerte fel. Azóta kerülöm a márkát amennyire csak lehet.
-
Pár hónapja ejtettem le egy 500GB-os HDD-t, sajnos kuka is lett.
Szoktam járni memkártyás meg HDD-s topikokba, tudom, mi a helyzet. A tavaly vett microSD-m is verné az első HDD-m. Ha jól emlékszem, az enyém is 1GB alatt volt, viszont akkor még nem én építettem össze a konfigot. Az első gép, amit én építettem, talán egy 4GB-os Maxtort kapott kezdetben, majd -az biztos- kapott egy óriási, 10GB-os bővítést. Talán ATA-33 volt akkoriban.
Williamgrant: általánosban talán ilyesmin tanulhattam, 286-os volt a leggyengébb, 486-os a legerősebb gép. A DOS Prompt meg villogott a monokróm CRT kijelzőjén, miközben gépeltük, hogy md, cls, tree, dir, cd.., stb.
-
pereces
tag
Első vinyót használtan vettem arany árban 20 MB MFM Seagate, piszkos lassú volt a "The Legend of Kyrandia" introja alatt úgy darált mint valami turmix gép
-
ViZion
félisten
Sokkal nagyobb, és sokkal könnyebb, mint életem első HDD-je. Meg mint a második, 3. is. EmléXem, mikor megvettem a 80 GB-ot, enyém volt a világ minden tárhelye, ami SOHA nem fog betelni, elég lesz életem végéig, stb...
...viszont azt nem tudtam elveszíteni, ezt meg leteszed, soha nem lesz meg! -
TeeJay
félisten
hát nem tudom neked mi volt életed első HDD-je
de az enyém 600MB körüli Seagate amitől ez a Sandisk kártya sebességben meg tárhelyben is 1000x jobbsőt egy 500gigás 2,5" HDD nem tud 160MB olvasási sebességet, de írásra 90MB-ot is megirigyelheti mivel itt lineárisan megy HDD-nél meg max a lemez szélén éri el
arról nem beszélve hogy ezt le lehet ejteni 2méterről a HDD-t meg szintén le lehet ejteni csak utána már nem biztos hogy lehet olvasn -
Sokkal gyorsabb, mint életem első HDD-je.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Extreme microSD UHS-I a sebességével fog hódítani, de azért a tárkapacitását sem szégyellheti.
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest