Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srodney
senior tag
vivante??...hmm....nem is hallatom róla,arm az stim...
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #16 üzenetére
A hír a beágyazott gpu-król szól, főleg ezért piszkálódtam
Ott a fogyasztás kiemelten fontos szempont. Azon viszont elgondolkodtam, hogy az integrált és beágyazott közt lehet-e különbséget tenni. Bár ha a beágyazott a soc-ot jelenti, attól egy lépéssel távolabb van a pc-s prociba integrált rendszer.
-
Laci.M
senior tag
A Mali400-at melyik gyártja? A telefonomban tudom, hogy PoweVR SGX540 van, ami Imagination Technologies, de a következő tabletemben Mali 400 lesz (asszem az átmeneti GHOO 7000S-ben is az van).
ARM? Mert ha igen akkor keveslem azt a 6,2%.ot, elnézve, hogy elég elterjedtnek tűnik az olcsóbb tabletekben, telefonokban, amelyeket tonnaszámra gyártanak. -
kromatika
veterán
ez várható volt a mostani diszkrét vga árak mellett.
-
azbest
félisten
ezek szerint a broadcom videocore sem olyan elterjedt (még)
-
Szafter
tag
Hát ja.... telefonokban is már 4 magos processzorok vannak.
-
Ruuwa
tag
Azon morfondírozom, hogy ha néhány év múlva (tegyük fel) kihalnak a dGPU-k, és mondjuk sikeresen befut a tablet (és SoC) piacra az AMD és az Intel a Win8 hátán, ergó komolyan beutálkodnak a cikkben említett cégek területére, azok mikor gondolják úgy, hogy ideje nekik is kikacsintani az asztali (all-in-one vagy mifene) PC-k világába?
Ne tessék megzavarni, én most egy olyan utópisztikus álomban élek, ahol a heterogén programozásnak és hardveres implementálásának köszönhetően még az alacsony fogyasztású csecsebecsék is képesek kiszolgálni komolyabb igényeket is, és a piacon egyszerre 5-8 jelentősebb szereplő versenyzik a vásárlók kegyeiért. És fényes kijelzőt már csak múzeumokban látni, a MATT vitrinek mögött.
Cinikusan szemlélve és a piaci folyamatokat annyira nem ismerve, a nagy halak úgy is bekebelezik a kicsiket. nVidián vagy megosztozik, vagy egészben megveszi valamelyik szerveres bagázs, mondjuk az IBM. Ha osztozik, akkor a Tegrás vonalat valamelyik fenti cég szerzi meg magának. Az Intel még a magáévá teszi mondjuk a Vivante-t és/vagy a ZiiLabs-ot. És máris kevesebb a szereplő, akivel osztozni kell a piacon.
-
-
Hm, a Tegra-k miatt nagyobb nvidia számokra gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A korábbi évekhez képest némileg módosultak az erőviszonyok. Félelmetes tempóban tör fel az ARM és a Vivante.
- Külpolitika
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Spórolós topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest