- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Home server / házi szerver építése
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
Vagyis kapsz egy nem 4K-s projektort 4k-nak eladva, annyiért, amiből egy igényesebb kulcsrakész családi házat lehet venni. Jó nagy átverés.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Day 'n' Nite #15 üzenetére
Ilyen előnyökkel jár, IMAX mozikban is ez van. Teljes leírás
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
válasz Day 'n' Nite #15 üzenetére
jó kérdés, ha eltolod egyszerre mindkét irányban vagy valami hézag marad a pixelek közt vagy átfedés lesz.
-
gergejly
aktív tag
Akkor még sem négy K .
Elég félrevezető ez így
-
Fryskitt
addikt
M. Lölő biztos vesz kettőt a gyerekeknek. De most komolyan.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Day 'n' Nite
tag
"amely minimális mértékben eltolja a pixeleket horizontálisan és vertikálisan, és így teremti meg az UHD illúzióját" Csak én nem értem, hogy ez mit is takar konkrétan?
[ Szerkesztve ]
“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/
-
koop6
tag
Szerintem egy ilyen gépnél a képminőséget kell megfizetni, mint a 10m HUFról induló DCI muziprojektoroknál (amik mellé azért illik társítani egy pármillás szervert is), amik "csak" 2K-t tudnak, viszont megfelelő kópia esetén zökkenőmentesen és 12bit-en.
Nem mellesleg a DCI vetítőkhöz szeparált gépház kell, mert nagy a hőtermelésük, ajánlott külön elvezetőt kiépíteni hozzájuk, illetve durván hangosak.
Fényerejüket nem tudom, de szerintem a 10m HUF-os, ami csak kisebb mozitermekbe ajánlott valahol 5-6000 lumen között lehet, a 15-20m HUF-osak talán 10-12000 lumenesek.
-
nbg
senior tag
Ez eléggé szigorú, de legalábbis ízlés dolga... Az 1400 lument produkálni képes LG Largo-m közepes fényerő mellett, nem száz százalékosan besötétített szobában nem egész 3m átmérőjű képet vetít, és így tökéletesen élvezhető.
[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Lacok
őstag
"Az 1500 és 2500 lm közti fényerejű projektorok csak elsötétített szobában, kis felületre képesek jól látható képet vetíteni. 2500 és 4000 lm közti készülékkel homályos teremben közepes méretű felületre, 4000 lm felettivel pedig nagyméretű felületre lehet vetíteni olyan teremben, ahova nem süt be a nap és villannyal sincs megvilágítva. A láthatóság szempontjából a kivetített kép mérete is lényeges, mert a készülék fényereje konstans, holott a vetített képméret növelésével a megvilágításhoz szükséges fényerőnek a képméret területével arányosan kellene növekednie." [link]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
wizzgeri
tag
Otthonra mi az a lumen amivel már el lehet lenni normálisan? Értem ez alatt hogy nem csak lehúzott redőnynél,vaksötétben élvezhető a kép?
-
borg25
senior tag
Boccs de kis pénznél is el lehet azon gondolkodni, hogy egy HD projektor 100e környékén amivel 3métert is simán kivetítesz, a fehér fal jó neki, de vehetsz TUPPLUR sötétítő rolót hozzá 10eFtért, vagy veszel egy 1méteres átlójú FHD TVt ezért a pénzért, ha 140cmt akarsz és UHD-t akkor meg jönnek a 2-3x szorzók.
Lehet mondani, hogy mi az a 3000 üzemóra a projektorok izzójánál, de nekem is 4 év után ment tönkre az LCD TV-m, ami kb ugyanaz az üzemóra volt.
Pszichológiailag egy nagyobb kép többet jelent mint egy szuper valósághű kalibrált szín. Arról is eset már pár szó, hogy a nagy felbontáshoz milyen közel kéne ülni a kijelzőhöz, hogy észlelni lehessen az ember szeme emlékeim szerint 8000 képpontot tud megkülönböztetni egy sorban... -
törölt tag
Szoba kevés neki, külön gépterem kell, megfelelő infrastruktúrával, ami kiszolgálja a gépet.
Ezen túllendülve jóval kisebb fenntartási költsége, mint a korábbi modelleknek, kényelmesebb.
Ezt az árat egy event-visual cég tudja élettartam alatt kitermelni, úgy hogy minden nap dolgoztatja, oda nagy előnye a halk működés, kis méret, 2/3 súly és kb.: fele áramfelvétel, mert sokkal gyorsabban, egyszerűbben telepíthető az eszköz.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Otthonra továbbra is TV-t vesz a nagy többség, akkora a minőségbeli és árbeli különbség, illetve a projektor sok kompromisszummal jár. (besötétítés, jó minőségű vászon) Milliomosoknak jó megoldás, ha több méteres képet vetítenének és van hozzá külön házimozi szobájuk. Ők persze megveszik a legdrágább natív FHD és lassan natív 4k projektorokat.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
veterán
Szép ára van , de ez nem otthoni kategória,kültérre is ideális, de az ára azért behatárolja a keresletet.Illetve a nagyon sok pénzüeknek otthoni házi mozi teremben még elképzelhetö.
[ Szerkesztve ]
duree54
-
Tigerclaw
nagyúr
Miért kell azt írni a cikkbe, hogy "névleges 4k" ha aztán leírjátok, hogy csak FHD.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
atike
nagyúr
Arra a hőtermelés részre kíváncsi lennék... Mármint, hogy itt mennyi az annyi. Nyilván kevesebbet, mint az eddigi technológiáknál, de itt is csak lesz. Na meg ez az ár.... Huh.
-
SaGaIn
senior tag
Marketing 4K= bullshit... FHD projektor 4k áron...
Vagy 4k valami felbontásilag vagy nem. Ez a "megteremti a 4k illúzióját" vicc kategória. Én meg megteremtem nekik az "eladás illúzióját" Miért nem lehet natív 4k-t adni miért kell folyton trükközni...
Ez olyan mint ha eladnék egy kiló lisztet de abból a kilóból fél kiló a csomagolás lenne.
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest