- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
Nem ismerem azt a programot hozzá, láttam már és olvastam róla régebben, de én sosem használtam. Telepítése és a beállítási lehetőségek, nehézségek olyanok, mint a gyárin, vagy ez "bonyolultabb" kicsit?
Egyébként azóta lecseréltem egy AVM Fritz-re ( kaptam ), így most nincs használva, de jó lesz az még alapon el van téve! -
-
Annyi igaz a dologból, hogy a routereket ritkán frissítik a userek.
Nekem meg nincs gyári OS-es TP-link a családban semMinden OpenWRT van...
Amúgy az tök jó, hogy kihagyták a Ping diagnosztikából a bemenet ellenőrzését, bár ezért is korbács járna a fejlesztőnek, de az még mindig csak belső hálóról megy ám
Elképzelni nem tudom, hogy hogyan lehet ezt tömegesen kihasználni, ha nincs olyan hiba is, hogy az admin felület kintről is elérhető.
Mondjuk egy ITCafe-n nem ártana némi szakmaibb leírás, mert fájt olvasni a cikket, akkora bullshit a fele.
@Meridian : A router fw-t amúgy sem ártana updatelni néha.
@AthlonXP : DD-Wrt, az elmegy rajta.
-
Meridian
senior tag
Más típus nem érintett ebben, csak az az egy? Valahogy nekem ez így gyanús... nekem is TP Link van, de Archer C8-as. 920Mbps-t tud letöltési irányban stabilan PPPoE-t használva (ami ugye lassítja az egészet, mert van neki számításigénye - hiába a dualcore CPU benne, ennyit bír max átpréselni magán PPPoE protokollal..)
DigiNeten teszteltem. -
Ixion77
addikt
válasz
Donki Hóte #16 üzenetére
"Persze az is lehet, hogy karakterre fizették őket"
Hinnéd vagy nem, tényleg lehet. Akkoriban én is egy német cég leányának dolgoztam, és időnként azzal b*tatott minket a kinti főnökség, hogy naplózzuk melyik nap hány programsort írtunk...
A németek így gondolkodnak. Bürokrácia folyik az ereikben. -
AthlonXP
őstag
Nekem is ilyenem van, de még a 3-as verzió. 2016 .09.09 dátummal van hozzá firmware, azóta nincs újabb... Ennyit erről.
Kéne valami újabb helyette. -
1999-ben volt szerencsém az akkor nagyon fontos problémát jelentő Y2K témakör megoldásán dolgozni.
(Mivel sokan nem is éltetek még akkor, ezért röviden összefoglalom a problémát. Sok programnyelvben akkoriban az évszám megadásánál a nyelv default kiegészítette a megadott évszámot a "19" előtaggal, ezért ha a programozók beírták parancsnak, hogy változtassa dátummá a "90.01.01" karaktersorozatot, akkor a program automatikusan 1990 január 1-jének konvertálta a karaktersorozatot. Ez nem is volt sokáig probléma, de a 2000. év közeledtével rájöttek, hogy ebből rohadt nagy problémák lehetnek. Ugyanis ha egy program jól működött 1999 dec. 31-ig, abból nem lehetett tudni, hogy 2000 jan. 1-je után a dátumot 1900 jan. 1-nek, vagy 2000 jan. 1-nek fogja tekinteni, amiből azért jó nagy problémák keletkezhettek volna. Ezért 1999-ben elég sok programozót alkalmaztak arra, hogy az exe programok eredeti forráskódjait sorról sorra átnézzék és egészítsék ki a hiányos dátummegadásokat, úgy hogy az újrafordított programok 2000 jan. 1 után is problémamentesen fussanak.)
Egy jónevű német cég programjainak a felülvizsgálatában volt szerencsém közreműködni, amikor is óriási megdöbbenéssel konstatáltam, hogy a német programozó urak (akiknek a fizetése számszakilag egyezett az enyémmel, csak az övéké után nyugatnémet márka szerepelt mértékegységként, az enyém után meg forint
) programozási tudása mélyen a béka feneke alatt volt
Persze az is lehet, hogy karakterre fizették őket, mert egy rendes FOR-NEXT ciklust sem írtak meg, hanem szépen egyesével inkrementálták a változókat, ami azt jelentette, hogy a programjaik kb. ötször olyan hosszúak voltak, mint ha rendesen megírták volna őket.
Szóval a "nagy cégek" programjai sokszor olyan brutálisan vackok, hogy csoda, hogy egyáltalán működnek
-
Ixion77
addikt
Az inputok ellenőrzése nem MIT professzori, hanem szorzótábla szint. Akinek nem nyilvánvaló, hogy ez miért szükséges, mi az a code injection, azt nemhogy egy milliós nagyságrendben eladott router firmware-jének, de még a sarki zöldséges holnapja kódjának közelébe sem szabadna engedni.
-
-
Ixion77
addikt
Én értem félre, vagy tényleg odáig züllött a programozói szakma, hogy egy IP cím megadására szolgáló input box tartalma nincs formailag ellenőrizve? Meg se kell írni hozzá a regex-et, elég megkeresni a neten!
Súlyosbító tényező: mindezt egy router (!) firmware-ében?!
Nem akarom elhinni... -
arnyekxxx
veterán
a felhasználó egy webes felületen megad egy IP-címet,
és idáig hogy jut el a Sötét Nagyúr (tekintsünk el attól ha a juzer az admin - admin párost használja)?
-
GreatL
őstag
válasz
Donki Hóte #3 üzenetére
Vacakok a cuccaik. Kékhalálozott az USB-s wifi antennájuk, régen a routereikkel ment a kínlódás. D-linkek meg döglöttek ki sorban.
-
törölt tag
Mondjuk azert nagyban mitigalja a serulekenyseget, hogy hozzaferes kell az admin konzolhoz.
-
barnidani
csendes tag
válasz
Donki Hóte #3 üzenetére
TP-Link Archer Ax20 nálam frankón müxik
-
-
plömplöm
őstag
"a TP-link népszerű routereinek"
ehhez képest egyetlen egy típusról van szó? jól értem? és abból is csak a v5?
-
GreatL
őstag
Azt hittem a Fortnite figyelmeztetett
. TP-Link és D-Link eszközöket nem vásárolok már otthonra. ASUS Router van most is.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest