- OLED monitor topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
A kézzel való összeszerelés színtiszta marketing bullshit. A prémium termékekből (akár szuper-sportautóról legyen szó, akár a legkomolyabb hifiről) nem kell sokat gyártani, hiszen prémium. Ergo kevés lesz belőle eladva, hiszen csak a felső 10k engedheti meg magának. Ezért nem fognak felhúzni egy gyártósort, többe lenne a leves mint a hús.
-
kpal
nagyúr
ha tehetném evente vennek 1millas tv-t
-
drdr
senior tag
Pontosan. Darabokra lehetne szedni a tv-t is:
- tunerek
- smart
- média player
- ethernet/wifi
- hangszórók és az erősítőik...kb.két napig használtam én is a smart-ot és média playert amikor megvettem a TV-t a "mozgatós" távval.... Vicc az egész... és ki kellett fizetni... A tv hangja szintén... A tuner T/C/S.... Ha lehetne modult cserélni S2-re még lehet használnám is, de nem lehet. Mellesleg csatorna rendezés is tragikus...
(A média playert is meg lehetne oldani, usb3 csatlakozókkal, vagy akár 2,5" v. 1.8"-os vinyókat egyszerűen belecsúsztatni..., de ez legyen a gyártó gondja)Ezek után mért akarnék/kellene megvennem a sok hasztalan alkatrészt, ami csak a TV tömegét növeli és nem mellesleg ha a tv lecserélésre kerül, annál több elektronikai hulladék keletkezik, melyet kezelni kell....
Mivel a sok szart meg kellett vennem és gyakorlatilag mind hasztalan és használhatatlan, vennem kellett külső tunert, kellett építenem egy HTPC-t és mellette van egy erősítő is. Meg kell mondjam, nincs kompromisszum netezés, videózás, és TV-zés (DVB T/S2) esetén sem...
Igaz ez plusz kiadás, de ha nem kellett volna a sok szemetet kifizetni a TV-vel. Már kellemesebb lenne. De azt is elfogadnám, hogy ezek helyett minőségibb panelt használjanak.Egyetértek, nincs kereslet, nincs eladás. Legyen mögöttes plusz tartalom v. minőség (jobb panel) az eladható...De akkor sem a smartot kell turbózni, mert sokmagos procival sem fog többet nyúltani a "smart"...
...és akkor itt megint visszakanyarodnék a fenti offoláshoz, legyen megvehető külön a smart és MP modul, 2, 4, 8 v. 60 magos procival, ki mit szeretne, mennyi pénze van, akkor annak örülhet... és a panelt is lehetne így árban differenciálni... ( bár manapság nem tudom van-e egyáltalán olyan LCD panel ami jobb mint a többi, persze a bevilágítást és clouding-ot és hasonlókat vegyük minimálisnak, a sebesség és fekete szint ill. a mozgás feldolgozás lenne a minőségi jellemző...) -
Ratman
tag
Igazság szerint egy könnycseppet sem hullatok ezekért a kamu márkákért. Aki egy kicsit is jártas a témában az tudja, hogy ez csak egy nagy lufi volt, aminek ideje volt kipukkadni. Ezek a cuccok semmi innovációt nem tartalmaztak, mert nem volt mögöttük igazi fejlesztői mérnökcsapat. Csak követték a technikát és megfejelték luxussal, de semmi innováció nem volt bennük. Kb olyan ez, mint egy méregdrágán adott, arany borítású, drágaköves berakású mobiltelefon, ami alatt egy hétköznapi technika bújt meg. És mostanra kiderült, hogy a király meztelen. Így múlik el a világ dicsősége.
-
Fájó pont ez az életemben , főleg a Loewe miatt, szívem csücskei éve óta. Több termékem is van tőlük, .Sajnos elbukták ezek a gyártók a piacot, de szerintem nem azért mert nincs rá igény, hanem egyszerűen nem nyújtanak annyival többet már, mint a hétköznapi gyártók csúcskészülékei.
Annak idején egy Loewe tv ott kezdődött, ahol egy sima csúcs tv abbamaradt, sőt , inkább még a felett . Ma ha veszel egy Loewet kapsz extra dizájnt és prémium külsőt de semmi más egyéb.
Sokszor sajnos a képminőség is kifogásolható volt az árhoz képest.
Észbe kellett volna kapni, hogy extra szolgáltatás és tudás is dukál az ár mellé. Talán a Philips jó úton is járhatott volna, ha nincs ez a rossz marketing és az enyhe túlárazottság. legtöbb Ambilightos Philips tv tulaj hamar beleszeret a készülékébe és rajongóvá válik., ezt magamon is észrevettem.
Szerencsére több közeli ismerősömet hozzá tudtam juttatni felsőbb kategóriás Ambis Philips tv hez és imádják, nem válnának meg tőle semmi pénzért. Kicsit jobb marketing kellett volna . Persze ez csak az én véleményem semmi több.... -
Egy androidos mini pc kínából (legyen 20 ezer ft és akkor valami négymagosat veszel, ami mindent visz), rá egy xbmc és minden smart tv-t köröz.
(#36) Enszuke
Nem mert a monitor kisebb, normál monitor 22-23" (régiségeket nem számolva) az kicsi tv-nek. A tv beépített hangszórói mindig gagyik, nem tudom mi értelme lenne beleépíteni a keretbe a hangszórót és aztán bonyolultan cserélgetni a kijelzőt ahelyett, hogy van kijelző, hangszóró, média lejátszó külön-külön. -
Dr. Akula
félisten
Ez asszem nem létkérdés nekünk.
-
dabadab
titán
Igen, foleg, hogy ott az XBMC, ami baromi jo alap lenne iyesminek (ahelyett, hogy mindenfele sajat talamannyal szerencsetlenkednek), megcsinalni azt, ami abbol licenszelesi meg ilyen-olyan okokbol kimaradt (frame-packed 3D, BR menu, akarmi) Hasonlo alapra epithetnenek mediaszervert meg egyebeket, mert abban teljesen igaza van a cikkben, hogy alapvetoen magat a megjelenitest illetoen nem tudnak versenyezni, mert ott tenyleg csak a nagy gyartoktol tudnak vasarolni.
-
Lolka Bolka
aktív tag
Az lesz a legfőbb bajuk, hogy úgy néz ki, nem minden gazdag ember tök hülye, hogy kevesebb tudásért 10x árat fizessen.
-
rudi
nagyúr
Szerintem ezek a neves márkák vagy bármi más kis manufaktúra is elmozdulhatna afelé, hogy valami tényleg értelmes módon beépít egy ARM vagy x86 alapú rendszert valami széria tévébe és tényleg értelmes szinten csinál hozzá szoftvert meg távirányítót. Úgy érzem, pár éve már több platformon is lenne erre hardveres és szoftvere lehetőség is, de a nagy nevek valamiért egyik területen (tévések, médialejátszósok) sem képesek megcsinálni.
-
lorinser
senior tag
"15 évvel ezelőtt a tévépiac elképzelhetetlen volt a nagy európai gyártók, így például a Thomson, a Grundig vagy a Philips nélkül. Ma ezekből kivétel nélkül csak a márkanév maradt meg, magukat a vállalatokat, vagy legalábbis a tévés divíziót már rég felvásárolták azok távol-keleti cégek, amelyek ilyen-olyan okok miatt jóval olcsóbban képesek megoldani a készülékek előállítását."
Ezt a részt kéretik pontosítani: a Philips TV divíziója valóban kínai kézben van, de a fejlesztés ugyan úgy hollandiában történik, holland szakemberekkel és a TV-k ugyan azokban a gyárakban készülnek mint előtte. Itt csak tulajdonos váltás történt (ugyan úgy, mint pl. a Volvo személyautók esetében).
Sajnos a Thomson és a Grundig esetében nem ez a helyzet. Ott csak a név maradt.
-
dabadab
titán
"ezek szoftverek, nem modulok."
A "smart" dolgokért felelős rész szinte teljesen biztosan külön HW modul, gyakorlatilag egy ARM-os PC a TV-be építve, és - legalábbis azon a szinten, ahol ezek a prémiumgyártók vannak - simán felmerülhet az, hogy ezt kompletten cseréljék, mert simán meglehet, hogy a sokéves HW nem képes futtatni az aktuális SW-t.
-
madgie
titán
válasz
SQX_Barto #16 üzenetére
Pont a lényeget nem sikerült leszűrni a hozzászólásból, de sebaj
Amíg egyedül nézel ilyesmit, megfelel(het) a noti, asztali PC, stb... de amint több emberről van szó, igazából értelmét veszti az "egérmozi", két ember sem tud szerintem kényelmesen filmet nézi 15.6" notebookon, 23" monitoron.
flexxx2: nekem se nagyon, de neki igen és úgy vettem ki a szavaiból, hogy neki egyedül igen. Ehhez tettem lábjegyzetként, hogy egynél több ember vizuális szórakoztatása már nagyon kompromisszumos ezesetben (komolyan jobban jár egy régi képcsöves tévével is).
-
flexxx2
őstag
válasz
SQX_Barto #16 üzenetére
Na így már értem. Nekem se fontos pl a biciklizés, ezért nem veszek 700ezreset. A HD nekem nagyon durva lépés volt akkor, nagyobb mint a vhs után a dvd. A 3d nem annyira, ahhoz 3 méteres vászon kellene hogy üssön. 23" hoz nem is kell a HD ha 2 méterről nézed, a 3D meg semmit nem fog adni ilyen méretben csak ha fél méterről nézed.
-
SQX_Barto
addikt
Sose mozgatott a képméret én ugyanúgy vagyok vele, mint a hdd-vel, amekkora van, azon elférek...
Most egy 15,4"-os laptopom van. Asztali géphez majd egy 23"-os monitor lesz.
Maga a HD meg nem hoz lázba, 3D meg végképp nem, sőt ha türelmetlen vagyok egy új mozifilmmel, simán megnézem a legpocsékabb kamerást is angolul... -
flexxx2
őstag
És tegyük hozzá hogy most már a tv-t a falra szerelik, ahol a mahagóni káva helyett egy szép díszköves fal sokkal jobban mutat.
-
SQX_Barto
addikt
Én részemről a TV-nek már rég bealkonyult... (de lehet csak én vagyok elvont figura)
Évek óta nem nézek TV-t. Most is van egy a szobámban, másfél év alatt még be sem dugtam, hogy működik-e, mert nem érdekelt. A magyar csatornák kritikán aluli műsoraival nem érzem, hogy sokat vesztenék. Ha nézek valamit, akkor amcsi/brit sorozatok vagy filmek, gépen. A TV időhöz kötött, fix műsorokkal, míg neten már bármit bármikor megnézel, már letölteni sem kell, mert vannak rá oldalak...
Konzolom nincs, max ahhoz kellene TV, de eléggé PC párti vagyok... -
MarQs
senior tag
válasz
FollowTheORI #10 üzenetére
A kort és azokat a hardvereket már jó ideje meghaladtuk - az emberi hülyeség az ami örök és a valódi szűk keresztmetszet...
-
Sajnos nem... számomra amugy érthetetlen módon többszázezres/milliós tévékben is hihetetlen lassú ócska ARM procik vannak... azért lassú a szoftver is rajta meg minden. Még tavalyi modelleken is!
Ami meglepő, mert elég komoly sebességre képes ARM dual core meg quad core technológia érhető el évek!! óta. Ráadásul a költsége ezeknel eltörpül a teljes tévé árához képest.
Nyilván ha lassú a vas akkor a szoftvert sem tudod túlspilázni és újabbra cserélni, mert vagy még lassabb lesz (használhatatlan szinte), vagy nem tudod ráprogramozni az új dolgokat/algoritmusokat stb.
A Samsung evolution modul jó ötlet volt, de elrontották az árazásával finoman szólva is. Amellett persze hogy nem is érhető el a legtöbb modellre.
Persze ez is érthető mert ki venné akkor meg az újévi modellt, ha olcsón megkapná ugyanazt a tavalyira vagy azelőttire...
(Mert panel oldalon sok újítás már nincs... na jó most van a 4k, de az meg még túl drága.) -
atike
nagyúr
Nem fognak hiányozni.
Kicsit átalakult már a piac, bár tuti lesz még igény erősen túlárazott, minőségi, alacsonyabb tudású eszközökre...
-
MarQs
senior tag
Én meg vagyok elégedve a tévémmel, jó a képe, pedig még USB sincs rajta, nem hogy nyomi lesmárt rencer...
Vagy akkor ez most avas lett? Nem baj, lekapargatjuk...
Amúgy egy "Smart-rendszer" es medialejatszo-t nem egy rendszerfrissítéssel a legkézenfekvőbb a helyére tenni? Szoftver update - már ha lenne - azt kész, nem? Meghaladtuk már azt a kort, amikor a hardver jelenti a szűk keresztmetszetet egy lejátszóban... szóval, minek az a modulcsere?
____________________________De visszatérve a témára: én a kis műhelyekre szavazok.
Struktúra szempontjából is szimpatikusabb, mint egy személyiség nélküli mamut - bár ez legyen egyéni fétis kérdése... -
Viktor81
senior tag
Szia !
Pl. olyan, amit ma a sok buta vasarlo elobbrevalonak tart, mint a kepminoseg: "Smart-rendszer" es medialejatszo. Ezen bukik el a dolog, mert a TV nem "trendi", szoval, ha ezek egy kulon panelen lennenek (mar nehol vannak) integralva, a TV nem avul el 2 ev alatt.
Udv.: V.
-
korcsillio
addikt
Telítödött a piac...
-
motoflug
őstag
Arról nem is beszélve,hogy szvsz. egyre inkább el fognak terjedni a droidos mini pc-k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ha nem szánják rá magukat a változtatásra, eltűnhetnek a csak prémium kategóriás modellekkel foglalkozó vállalatok.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest