Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sebgutkopf

őstag

válasz tilus #132 üzenetére

A G25/27 repedős jeladóját kicserélték bizony, sőt nem is optikai van benne, hanem mágneses elvű került bele, amilyet a Thrustmaster is használ. Ez a fajta jeladó viszont precízebb elfordulás érzékelést tesz lehetővé és remélhetőleg tényleg tartósabb megoldás.
    Illetve a fék pedál a másik, ami érdemi előrelépés. A G29 fékpedálban gyárilag load cell van, ami nem egyenértékű egy gumi pedál/rugó alá rakásával. Ilyen terhelés érzékelőt a g27 pedálba is lehet rendelni és beépíteni, egy minőségibb load cell kit megrendelése önmagában 50 usd + posta (ha készre szerelve a dugattyú elektronikával és rugóval, mert nem akarsz fúrni faragni, akkor 100 usd).

Nekem most van egy optikai jeladó hibás g27-em, annak váltója szépen megy a g29-el együtt, így nincs hiányérzetem. Sőt feelingre nekem most a load cell és a pontos kormány nagyon sokat ad.

Amit nem tudok eldönteni, hogy érdemes-e azzal szórakozni, hogy rendeljek 38 usd-ért egy réz optikai diszket a g27-hez ezzel talán újra működőképessé téve? Vagy adjam el külön a hibátlan pedált és a hibás kormányt és mókoljon vele az aki nálam jobb szerelő (bár szétszedni és összerakni már tudom :) ).
    Megcsinálni valószínűleg meg lehet, de nekem ehhez nincs időm/türelmem.

A terv meg az volt, hogy karácsonykor a fiammal jókat versenyezünk és nem egy középállást állandóan elkalibráló kormányt az asztalon nézegetünk, így rászántam magam a g29-re. A teljesítményében és az érzetben amit nyújt abban egyáltalán nem csalódtam, nagyon jó szett. Az ára meg olyan amilyen, akinek nem futja rá, az ne vegye meg.
    A T300rs a gagyi pedál miatt esett ki a rostán (volt szerencsém már kipróbálni), a T500rs pedig 1,5x kerül többe mint a g29, amennyit már mégis csak sajnáltam volna kiadni rá.

• vlevi

nagyúr

válasz tilus #132 üzenetére

Ha belegondolok, hogy én sok-sok évvel ezelőtt 40 alatt vettem a G25-t, most meg százasokkal dobálóztok, hát, .... :F :O

Új hozzászólás Aktív témák