Hirdetés

Logitech G29, az „új” kormány

Hirdetés

G29 kormány

Rég nem voltak ilyen jó napjai az autószimulátoros közösségnek, mint amilyeneket mostanában élhet meg. Több évnyi szűkölködés után az elmúlt hónapokban végre beérett pár olyan szimulátoros projekt, amit a PC-s és a konzolos közönség is nagy érdeklődéssel várt. Az Assetto Corsa és a Project Cars is határozottan jóra sikeredett, a Dirt széria a legújabb Rally folytatással visszatalált a helyes útra, Sébastian Loeb nevével fémjelezve is készül valami, az Xboxosok Forzáját Playstation-vonalon egyelőre még nem a Gran Turismo újabb része, hanem a Driveclub kóstolgatja – mindezek remek szórakozást nyújtanak az autók szerelmeseinek, akár a gamepaddal lengetésnél magasabb szinten is.

Így aztán nem csoda, hogy a Logitech az idei karácsonyi szezonra időzítette legújabb felső kategóriás kormányait, melyek közül a G29 a PC és a Playstation – főleg a Playstation 4 –, a G920 pedig a PC és az Xbox – főleg az Xbox One – rendszerekkel kompatibilis. Nálunk az előbbi, a G29 járt mustrára. Kékkel keretezett dobozán már az új, modernebb Logitech logó díszeleg, persze ennél sokkal érdekesebb, hogy a benne rejtőző termék mennyit változott az öt éves pályafutása alatt nagyon sikeressé vált G27-hez képest.

Első látásra szembetűnő, hogy alaposan átdolgozták a kormányt. Míg a G27 igyekezett klasszikus autós lenni, három vaskos, szálcsiszolt acél kormányküllőjén csak hat diszkrét kis gomb volt, addig a G29 közepére szinte egy komplett gamepadet telepítettek. Persze erre szükség is van, ha egy játékkonzol hivatalos támogatására törekszenek. Megtalálható rajta minden lényeges Playstation gomb, mint a D-pad, a kör-háromszög-négyzet-kereszt, a Playstation, opciók és megosztás gomb és három-három jobb, illetve bal billentyű.

Több ponton módosult a kormánykoszorú is. Átmérője maradt 28 centiméter, de alsó részét lecsapták, felül pedig egy kék fémbetét jelzi a középállást. Kicsit változott a továbbra is nagyon vékony bőrbevonat varrása, és alig látható mértékben, de finomítottak a pillangóváltó füleinek formáján. Megmaradtak a G27-en már használt, váltás helyes időpontját jelző fények is. Fontos megjegyezni, hogy a kormánykerék továbbra sem szedhető le úgy, mint mondjuk a konkurens Thrustmasternél.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés