Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
joysefke #256 üzenetére
"Tehát azt állítod, hogy a Word céges környezetben való munkavégzésre teljessen alkalmatlan."
Tekintve, hogy pont beidezted, hogy mit irtam, nem ertem, hogy sikerult ez kihozni belole. Felhivnam a figyelmedet pl. a "szinte" szora.
"Mivel offline wordunk van ezért nálunk a verziókövetés egyetlen módja (és egyben univerzális, minden dokumentumra alkalmazhetó módja) a céges dokumentumkezelő rendszer, amely gondoskodik a doksik verziózásáról és a projekttagok közötti megosztásáról."
Es ez milyen dokumentumkezelo es mit tud? Mert persze, TFS-be (vagy akarmi masba) belerakhatod a doksit blobkent, de aztan diff, blame, merge, egyebek nem fognak mar menni ra. A Wordben ugyan van beepitett diff meg merge, de ezek baromira gyengen muzsikalnak, blame meg ugye (nyilvanvalo okokbol) nincs is.
"Stílusok alatt elképzelni sem tudom mit érthetsz ami nincs meg Wordben"
Megkerdezhetem, hogy Wordon kivul mit hasznaltal meg?
Mert ha semmit, akkor elhiszem, hogy tenyleg nem tudod elkepzelni, de amugy eleg problemas az, ha ha valahol elcsuszik a formazas, vagy veletlenul (vagy szandekosan) valahol megvaltoztatja az ember a formazast (es - teszem hozza - a Word kb. nulla erofeszitest tesz a stilusok betartasara, meglehetosen konnyu kicsuszni a hasznalatukbol vagy atformazni mar meglevo szoveget), a stilusok utolagos update-je is baromi maceras, merge eseten meg szinten nem igazan mukodik jol az, ha valtozas tortent a stilusokban.
Szoval igy osszesegeben nekem ugy tunik, hogy azert vagy olyan elegedett a Worddel, mert nem lattal meg ennel jobbat meg hasznalhatobbat - en meg igen.
-
dabadab
titán
"de a jelenlegi formajaban a Word (LibreOffice, mittudomen) sokkal jobban illeszkedik az elfogadott munkamenetbe"
Nekem ez egyaltalan nem igy tunik, legalabbis ami a konkret szemelyes tapasztalataimat illeti: az altalam latott atlagos munkamenet az, hogy az eloredefinialt template-ekbol, eloredefinialt stilusokkal keszulo dokumentumon tobben is dolgoznak, ezeknek tobb verzioja is van, stb - ebbe a munkamenetbe a Word meg hasonlok nem nagyon illenek.
"Feltetelezem, hogy a Latex vs. Word (stb.) nepszerusegenek aranyat nem lehet csak es kizarolag az MS korrupcios tevekenysegenek betudni."
Amit en lattam, az alapjan a Word elterjedesenek az oka sokkal inkabb az volt, hogy jottek a fogalmatlan userek (fejlesztotol kozepvezetoig), akik csak a Wordot ismertek es azt eroltettek (es nem csak a LaTeX-hel, hanem olyan, viszonylag hasznalhato programokkal szemben is, mint pl. az Adobe PageMaker).
-
dabadab
titán
válasz
Dr.FantastiK #191 üzenetére
"a Linuxos VLC halozati tarolorol (NAS) NEM hajlando dolgozni."
De.
-
dabadab
titán
válasz
joysefke #115 üzenetére
"Azzal, hogy azt hiszed a Latex egy valódi alternatívája lehet bármilyen wysiwyg (amit-látsz-azt-kapod) szerkesztőnek csak azt bizonyítod, hogy nem dolgozol céges környezetben rendszeresen doksikkal."
En dolgozok, eleg sok ideje es eppenseggel azt latom, hogy a Word ilyen felhasznalasra szinte teljesen alkalmatlan. (Par kulcsszo: verziokovetes, stilusok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged