Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
joysefke
üzenetére
"Tehát azt állítod, hogy a Word céges környezetben való munkavégzésre teljessen alkalmatlan."
Tekintve, hogy pont beidezted, hogy mit irtam, nem ertem, hogy sikerult ez kihozni belole. Felhivnam a figyelmedet pl. a "szinte" szora.
"Mivel offline wordunk van ezért nálunk a verziókövetés egyetlen módja (és egyben univerzális, minden dokumentumra alkalmazhetó módja) a céges dokumentumkezelő rendszer, amely gondoskodik a doksik verziózásáról és a projekttagok közötti megosztásáról."
Es ez milyen dokumentumkezelo es mit tud? Mert persze, TFS-be (vagy akarmi masba) belerakhatod a doksit blobkent, de aztan diff, blame, merge, egyebek nem fognak mar menni ra. A Wordben ugyan van beepitett diff meg merge, de ezek baromira gyengen muzsikalnak, blame meg ugye (nyilvanvalo okokbol) nincs is.
"Stílusok alatt elképzelni sem tudom mit érthetsz ami nincs meg Wordben"
Megkerdezhetem, hogy Wordon kivul mit hasznaltal meg?
Mert ha semmit, akkor elhiszem, hogy tenyleg nem tudod elkepzelni, de amugy eleg problemas az, ha ha valahol elcsuszik a formazas, vagy veletlenul (vagy szandekosan) valahol megvaltoztatja az ember a formazast (es - teszem hozza - a Word kb. nulla erofeszitest tesz a stilusok betartasara, meglehetosen konnyu kicsuszni a hasznalatukbol vagy atformazni mar meglevo szoveget), a stilusok utolagos update-je is baromi maceras, merge eseten meg szinten nem igazan mukodik jol az, ha valtozas tortent a stilusokban.Szoval igy osszesegeben nekem ugy tunik, hogy azert vagy olyan elegedett a Worddel, mert nem lattal meg ennel jobbat meg hasznalhatobbat - en meg igen.
-
"de a jelenlegi formajaban a Word (LibreOffice, mittudomen) sokkal jobban illeszkedik az elfogadott munkamenetbe"
Nekem ez egyaltalan nem igy tunik, legalabbis ami a konkret szemelyes tapasztalataimat illeti: az altalam latott atlagos munkamenet az, hogy az eloredefinialt template-ekbol, eloredefinialt stilusokkal keszulo dokumentumon tobben is dolgoznak, ezeknek tobb verzioja is van, stb - ebbe a munkamenetbe a Word meg hasonlok nem nagyon illenek.
"Feltetelezem, hogy a Latex vs. Word (stb.) nepszerusegenek aranyat nem lehet csak es kizarolag az MS korrupcios tevekenysegenek betudni."
Amit en lattam, az alapjan a Word elterjedesenek az oka sokkal inkabb az volt, hogy jottek a fogalmatlan userek (fejlesztotol kozepvezetoig), akik csak a Wordot ismertek es azt eroltettek (es nem csak a LaTeX-hel, hanem olyan, viszonylag hasznalhato programokkal szemben is, mint pl. az Adobe PageMaker).
-
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
"a Linuxos VLC halozati tarolorol (NAS) NEM hajlando dolgozni."
De.
-
válasz
joysefke
üzenetére
"Azzal, hogy azt hiszed a Latex egy valódi alternatívája lehet bármilyen wysiwyg (amit-látsz-azt-kapod) szerkesztőnek csak azt bizonyítod, hogy nem dolgozol céges környezetben rendszeresen doksikkal."
En dolgozok, eleg sok ideje es eppenseggel azt latom, hogy a Word ilyen felhasznalasra szinte teljesen alkalmatlan. (Par kulcsszo: verziokovetes, stilusok)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen processzort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Fujifilm 33/1.4 R LM WR
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Gamer PC 2025, Komplett gép, Garanciális alkatrészek, BESZÁMÍTÁS
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Plus Black Dynamic Island, 48 MP fő kamera 256 GB -100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mert ha semmit, akkor elhiszem, hogy tenyleg nem tudod elkepzelni, de amugy eleg problemas az, ha ha valahol elcsuszik a formazas, vagy veletlenul (vagy szandekosan) valahol megvaltoztatja az ember a formazast (es - teszem hozza - a Word kb. nulla erofeszitest tesz a stilusok betartasara, meglehetosen konnyu kicsuszni a hasznalatukbol vagy atformazni mar meglevo szoveget), a stilusok utolagos update-je is baromi maceras, merge eseten meg szinten nem igazan mukodik jol az, ha valtozas tortent a stilusokban.