Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz sh4d0w #90 üzenetére

Az, hogy a titkárnő által word-be bepötyögött doksik tipográfiailag nem állják meg a helyüket, az egy álprobléma. Az érvek a Latex mellett valósak, csak az esetek többségében irrelevánsak. Persze, megértem, hogy az az ember, aki órák százait fekteti abba, hogy szakértő legyen Latexből/tipográfiából, annak ez egy égetően fontos problémának fog tűnni.

Vannak még ilyenek, pl. arcok, akik 20 éve megtanulták kezelni a vi-t és azóta orrba-szájba nyomják, hogy az milyen király (és jól elvitatkoznak az emacs-os kollégákkal, mint ha bárkit is érdekelne ez a kérdés).
    Vagy azok, akik vesznek egy jó monitort és utána nem tudják elképzelni sem, hogy hogy lehet egy kalibrálatlan TN paneles monitoron használni a facebook-ot.
    Esetleg azok, akik belefektetnek egy csomó pénzt egy jó videókártyába, és elképzelni sem tudják, hogy hogy lehet úgy játszani, hogy ha közel hajolsz a monitorhoz, akkor látod, hogy recés a falevelek széle.
    Az élet minden területén számtalan példát lehet erre hozni. Az egyik arcnak a parancssor a becsípődése, a másik csak OSX-en érzi jól magát, a harmadik csak nemtudommelyik autómárkát tartja nagyra, minden más szarfos, stb. . Ez egyfajta kognitív disszonancia, és hidd el, mind ugyanígy működünk, ugyanígy fontosabbnak tartjuk azt, amihez magunk is értünk.

• julius666

addikt

válasz sh4d0w #90 üzenetére

Azt írtam hogy haszontalan a LaTeX? Írtam egy betűt is az ipari felhasználásról? De így környezetéből kiragadva ezt a mondatot bele lehet kötni a posztomba ugye? Ennek ellenére tartom így önmagában is az idézett részt. Nem azért mert ennek így kéne lennie, hanem mert ez így szokott lenni, mindig lehet sejteni ki fog majd azonnal ráugrani a témára egy topikból ha a LaTeX-ről van szó és a *office (főleg a csillagot az MS-el lecserélve) szidásáról. Most te nyerted az első szerepét.
    Amúgy ez a téma off.

Új hozzászólás Aktív témák