Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
"pont azon részét vennék igénybe az IGP-nek, amelyben gyenge"
Nem én fogok a hardverhez olyan programot választani ami méltóztatik neki megfelelni, hanem neki kell az általunk használtakban produkálni valamit. Ez az Intelnek híresen nem sikerült sose. Próbálkoztak anno a 720-al is, az is megbukott. Tudom, a hívők ezt nem ismerik be. Én is szeretném ha többet tudnának, de sose ment nekik, ahogy az AMD-nek meg története 80%-ában a CPU. -
Dr. Akula
félisten
A PH letesztelte helyetted, azért linkeltem hogy megnézd. Lehet magyarázni az Intel bizonyítványát hogy mit tudna, ha tudna, de nem tudja. Sajnos, mert szinte csak Intel procis notit kapni, ahhoz meg ez a szar GPU jár. Jó lenne ha belehúznának, már várjuk pár év(tized)e.
-
Dr. Akula
félisten
Bármi elmegy a CPU-n, az egész GPU feladatát el tudja látni, csak "kicsit" lassabban. Ezért van külön GPU.
"Amúgy is a videók foglalnak sokat amit nem lehet tovább tömöríteni"
De ha van egy BD lemezed, amiből .mkv-t akarsz csinálni, akkor valamivel csak le kell kódolni. Pl. erre is jó. És akkor még csak most indul az OpenCL, HSA, amik majd igazán áthelyezik a hangsúlyt a GPU-ra. -
Dr. Akula
félisten
// Csak így gyorsban innen a PH-ról.
Nem fog kihalni a VGA, csak visszaszorul, ahogy a notik / tabletek és a konzolok miatt már eddig is visszaszorult. Ezek régen se játszottak, nekik elég az integrált video a pötyögéshez, konzol az alkalmi játékhoz, a hardcore gémer régen is kisebbségben volt. Konzolon / notin sose lesz meg az a teljesítmény mint pc-n, hiszen azt hűteni is kell, az meg nem fér bele, csak pc-be.
És az is tény hogy a mai "optimalizáljunk konzolra, a többi meg le van szarva" szemlélet se kedvez az eladásoknak. Minek venni jobbat, ha a jelenlegit se használja ki a fos konzolport? (Az hogy direkt akad Radeonon, mint a GTA4, nem számít kihasználásnak.) Ahhoz CD Projekt mentalitás kell.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
"Nem mellesleg a csúcs-VGA-k is folyamatosan csak drágultak, hiszen pár éve 600-700 dollár volt a felső határ, ma pedig már 3000 dollárt is elkér az NVIDIA a GeForce GTX Titan Z-ért, noha igaz, hogy a leggyorsabb VGA az AMD Radeon R9 295X2 személyében megmaradt 1500 dolláros szinten, de a változás így is tetten érhető."
Én is pont ezért nem váltottam a jelenlegi generációra. +10-20% teljesítményért +100% árat kidobni totál felesleges. Azt nem mondanám hogy vége a GPU-nak, de az ember jobban odafigyel mire ad ki pénzt ha sokba fáj. Majd ritkábban fogunk váltani. Amúgy is konzolra írnak már mindent, az meg nem a csúcs GPU-ról híres, jó lesz ide a közepes is, minek váltani, ha még azt se használják ki amit megvettem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD és az NVIDIA azonban nem szívesen búcsúzna a piactól, így mindketten saját lélegeztetőt fejlesztettek.
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Vicces képek
- Windows 11
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest