- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csampei
senior tag
válasz
Balázs1986 #42692 üzenetére
hogy 1A vagy 30A, én meg azt, hogy nem, mert a telefont még nem akarom kidobni Ha valami gebasz van a telóban,az 1 amper is ki tudja füstölni a fóliát,és a 30 amper is,arra írtam hogy csak nagyobb a füstje!Egy amperrel is kukába köthet ki a teló,ha olyan része zárlatol!Másrészt hiányos elektronikai tudásod kiegészíteném
.Ha a kapcsoló üzemű tápot rövidre zárod a "secunder" részt élből letilt,vagyis áram nem folyik rajta!!!!Ez benne a túláram/rövidzár védelem védelem.Nincs kivétel!Csak a hegesztő inverterek,de annak az a dolga,hogy zárlat közelben dolgozzon.Ami "csipkedést" illeti teljesen mindegy hogy telótöltő,vagy épp az asztali PC-ről van szó,szerencsétlen esetben (mondjuk egy kiszáradt kondi) bizony mind a két esetben tud rázni,sőt egy fáziscerkát is működésre tud bírni,de volt rá példa hogy a próbalámpát (2*240/15w izzó sorbakötve) is kivilágította halványan ha épp a földelés nem állt a helyzet magaslatán az adott konnektorban!Ez minden kapcsolóüzemű tápra igaz(mivel ezek nem leválasztó,de nem is transzformátor szerűen üzemelnek,hanem nagyfrekvencián,és persze a primér oldala,nem független a secunder oldaltól (mindösszesen egyenirányítva van a hálózati rész,és innen kezdődik a történetek sokasága,de ennyire ne menjünk bele),legyen szó PC táp,laptoptáp,vagy egy 1000mA-es hálózati töltő(bár ez esetben ennek veszélye elenyésző,mivel nincs földelve,de voltak már csodák).Elismerem hogy teló szoftver témában otthon vagy,és nem is vitatom,de az elektronika sajnos vagy nem sajnos az én területem,és szakmám.Ezt vagy elfogadod vagy nem
Új hozzászólás Aktív témák
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPHONE 14 128GB STARLIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest