Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzolo
senior tag
válasz
markussandor #1015 üzenetére
LG ügyfélszolgálattal beszéltem az ügyben (nekem az egyik céges app miatt nem volt opció az FR), Google Carrier services app egyik frissítése okozza a gondot.
Letöröltem a frissítéseit, rányomtam Play-ben minden app frissítésére , utána megjavult.
Amíg nem ment a dolog, addig 2 napig régi G4-et használtam. Nem mondom, hogy rossz volt, de azért nagyon érződik, hogy 3 generációval régebbi. Melegedés, akksi Titanicnál is jobban merül ha használva van, Android 7 VS 10...szóval hiányzott a G7
-
Gzolo
senior tag
válasz
onlineair #1001 üzenetére
Fura megoldás , de ha a linkelt téma aktív nálam (másik mondjuk nincs is telepítve ), akkor a Főképernyő beállítási között a megjelenik a Bal oldali képernyői opciói között, és lehet dönteni, hogy Google hírcsatorna, Smart bulletin vagy Semmi.
Ha a gyári téma aktív, eltűnik.
-
Gzolo
senior tag
Milyen szoftver verzió? Nálam v30f van novemberi csomaggal, amiben már volt a megújult hangerőállítás-grafika.
Szerk: gyári téma esetén előjött a beállítás, csak olyan rég használtam már azt, hogy fel sem tűnt néhány addig nem létező menüpont hiánya
Szerk2: Teljesen érthetetlen korlátozás a szoftverben: ha a gyári témát használom, csak a Smart bulletint lehet kitenni bal oldali képernyőre.
Ha viszont az utólag letöltött Oneplus UI témát, akkor megjelenik plusz egy menüpont a kezdőképernyő menüben, és úgy már a Google hírcsatornát is lehet választani Smart Bulletin helyett. -
Gzolo
senior tag
Itthoni és az EU gépek EM régiósak, olyan szoftvert nézz. Annak érdemes utánanézni, hogy van-e hardver különbség . G4-nél például a Dél-koreai rom jó volt az eu-s telóra, így lehetett Android 7-re menni, mert a nyugat megállt 6-nál.
Más, tegnap jött frissítés -v30f- , annyit vettem észre, hogy az alsó vonal szélesebb lett (gesztus vezérlés ), és a hangerő állítást megvariálták. Mást észrevett valaki?
-
Gzolo
senior tag
válasz
Hadeska22 #960 üzenetére
Párunknak már 10 fut a telefonján, nálam lassan 1 hónapja.
Milyen bloatware-re gondolsz? LG egy szoftvere az egyik legstabilabb és leggyorsabb a mezőnyben, kb. csak a OnepPlus és a Pixel ad gyárihoz közelebbi élményt. A kieg funkciók pedig tényleg hasznosak. (Pl. Quickmemoval rögtön szerkeszthető és osztható képernyőkép, Context Awareness , ami beállítás szerint kapcsolja a wifit és a hangprofilokat) Mi a baj "szakmabeli ként" a felülettel?
2 éves modell, és második (valószínűleg utolsó) főverzió frissítést kapta, ennél frissebb nem lehet jelenleg. Mi kellhet még? A hardver még évekig elég lesz mindenre.
-
Gzolo
senior tag
Nálam 3 hete van fenn, hiba nélkül megy, pedig Android 8 óta úgy frissítettem az elmúlt másfél évben, hogy nem volt újrahúzva
Egy hibával találkoztam eddig, Nemzeti Mobilfizetés appnál azt hiszi a program, hogy megy a képernyőrögzítés és így nem engedi betölteni a BKK bérletet. Újraindítás segít rajta, de miután lejárt a bérlet, inkább Simple alkalmazásban vettem meg, abban nincs ilyen gond jelenleg.
-
Gzolo
senior tag
Gondolom 1-2 hónapon belül jönni fog, tekintve, hogy ez már kiadásra kész változat.
weiss:
- rendszerszintű sötét / éjszakai mód - minden támogatott alkalmazás lekövetni (pl. Google appok, Opera) Manuálisan vagy időzítetten kapcsol- gesztus vezérlés - Blackberry Z10 óta vártam rá , egész jól működik , bár néhol még ütközik a balról behúzható hamburger menüvel - kár hogy nem lehet állítani, hogy a vissza funkció csak az egyik oldalról működjön (számomra már csak ezért megérte felrakni )
- LG beépítette az Android 10 desktop módját , ami fapadosabb, mint a Dex, de működik, van multitasking, lehet méretezni az ablakokat, igazából alap dolgok miatt (böngészés, FB és tsa) már nem kell bekapcsolni a laptopot. 16:9 képaránnyal fut alapon, így 16:10 monitoron alul felül fekete sáv van, de ez legyen a legkevesebb, erre van app amivel lehet állítani .
- dizájnfrissítés is volt, sok appnál alulra kerültek a gombok végre , van gyári VPN, apróságok amik kényelmesebbé teszik a működtetést
Eddig ennyi, ráadásul Android 8 óta úgy frissítettem, hogy nem volt még újratelepítes, másfél éve, és tökéletesen működik .
-
Gzolo
senior tag
Végre elérhető az európai modellekre (G710 EM) azAndroid 10 (v30b_EUR_xx). Én feldobtam, tökéletesen működik, egy feltétel van, v20k verzión kell lenni. Hivatalos OTA update, teljesen legális, nem jár garanciavesztéssel, és nem kell root vagy boatloader nyitás hozzá.
-
Gzolo
senior tag
Pedig érvényes ajánlatokat tesz le az asztalra, csak nincs Samsung vagy Huawei méretű marketing mögötte, és mindig kicsit elkésnek a piaci bevezetéssel. Ráadásul a szolgáltatók is a 3 nagyot tolják.
Az enyém 16 hónapja hibátlanul működik , így nem tudok segíteni haypro. Én 90%-ban QI-val töltöm, csak akkor kerül elő kábel, ha gyorsan kell sokat belerakni.
-
Gzolo
senior tag
Tegnap este jött egy apró frissítés , V20C, Júliusi security patch, nem vagyunk elfelejtve :)
Remélem még az Android 10 is megjön majd , anno a G4 is 2 verzió frissítést kapott.
Én is jpg+raw kombót használom , Snapseed es Light room csodákra képes :)
-
Gzolo
senior tag
Teljesítmény szempontjából mindenképp bírnia kell 2 évig, sőt tovább, mégiscsak a tavalyi csúcs hardver van benne.
A felület nincs telepakolva bloatware-rel, smooth minden. Jelenleg a Pie megérkezett , szerintem lehet számítani még 1 főverzió frissítésre , még ha lassan is. A rendszer stabil, hiányosságokat én nem fedeztem fel. Dark mode is van (ugye most nagy a divatja), annyi, hogy kisegítő lehetőségek közül kell aktiválni (már G4-en is volt 7.0 alatt), nagy kontrasztos mód a neve. Minden gyári alkalmazásra kihat, a Google féléknél még már majdnem mindben megjelent a választási lehetőség .
Szerintem időtálló telefon lesz, amolyan titkos favorit a mainstream márkák között, annyit esett az ára .
-
Gzolo
senior tag
válasz
FerNandor #771 üzenetére
Nono, csak szerintem senkinek sincs gondja vele :D
Viszont engem érdekelne valami: tudja valaki, hogyan lehet legális módon (tehát root nélkül ) a hdmi kimenet felbontását/ képarányát változtatni?
Sentio desktoppal kreálnék Dex szerű asztali módot , de a 16:10-es monitoron alul-felül fekete sáv van. A dpi kérdés az megint más tészta , arra lehet van root nélküli mód. -
Gzolo
senior tag
válasz
novinyul #769 üzenetére
Nálam is megy még. Garanciaidőn belül megvolt a bootloop miatti alaplap csere, utána másfél évig használta anyós , amíg el nem kezdett haldokolni, a fényképek eltűntek, össze - vissza működött , azt hittük kuka. Hirtelen ötletből vettem új gyári akkut, azóta megint működik , bár már csak ritkán van bekapcsolva. A bőr hátlap azóta is hiányzik , kár, hogy nem vitték tovább azt a vonalat. De a kék üveg sem rossz :)
-
Gzolo
senior tag
válasz
novinyul #755 üzenetére
Amúgy sziasztok, én is új vagyok, korábban volt G4 után más gyártó felé kalandozás , de most visszatértem az Lg-hez, és nem csalódtam.
Előző kolléga pontjait még kiegészítem három tulajdonsággal , aminek a kombináció máshol nem elérhetőek ilyen áron :
- nem legyen ívelt a kijelző (véleményem szerint semmi értelme )
- legyen Qi töltés (hamár nem kötünk kompromisszumot)
- kábellel működjön a képernyő megosztás ( Huawei Mate Dock-kal tesztelve )Nagyon elégedett vagyok a készülékkel , remélhetőleg 2-3 évig ki fog tartani
Új hozzászólás Aktív témák
ma A korábban megszokottakhoz képest kicsit csúszva, de minden szükséges újítással érkezett meg a dél-koreaiak új csúcsmodellje. A kijelző és a hangminőség kiemelkedő.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest