- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Köszi az infókat. Ahogy nézegettem meg kérdezősködtem, most nincs nagyon jobb felső kategóriás ami árban sincs elszállva.
-
válasz
B-L-A-C-K #193 üzenetére
Kalibráltatni kell, mert gyárilag nagy a black crush és túl vannak tolva a dolgok. Szerencsére nem vészes a kalibráció ára. Vincent Teoh ajánlásait érdemes követni és kikapcsolni dolgokat és az rtings ajánlásait használva egész jó képet ad. Kép interpoláció hibáit vagy artifactolásait én sajnos látom és elég zavaró. Persze kinek mi.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Valószínű egy C1 lesz a ~8 éves Sony TV-m utódja, van olyan aki megvette és csalódott vele kapcsolatban bármiben is?
-
Mazsika
őstag
Sziasztok, ps5ttel hasznalok egy c1-et. Kerdesem az lenne, hogy ha kikapcsolom a pst akkor ugye nincs input, jonnek a szép festői képek, nem tud olyat a tv, hogy auto átvált kabel tvre? Köszönöm
-
tylerddd
veterán
Üdv! C1-re cseréltem egy régebbi Sony-t, amin a fejhallgató kimenetet lehetett AUX-ra állítani, baromi jól szólt vele a sztereó erősítőm. Ezzel az opcióval egyszerre szóltak a tévé (amit némítottam ha bekapcsoltam az erősítőt) és a hangfalak. Itt lehet-e hasonlót, mert a vezetékes fejhallgató + tv hangszóró kombónál tompábbnak érzem a hangokat. Gondolkodtam, hogy egy Fiio Taishan még beleférne, szerintetek jobb lenne a hangzás azzal? Köszönöm!
-
Xero
nagyúr
válasz
Zoleee77 #189 üzenetére
Sajat tapasztalat eleg napos (D-NY-i fekves, csupa ablak) nappalival:
Teljesen vallalhato, sosem ereztem, hogy keves lenne a fenyero. Termeszetesen egy jobb LCD tobbet tud ebben, de ezert karpotolnak a feketek.
A talp nalam teljesen stabil, pedig a hatulja picit le is log. Inkabb az a bajom vele, hogy alacsony, igy ha tokig lefekszem a kanapera, a soundbar belelog alul 1 centit a kepbe.Ha nagyon tartasz a kulso fenyforrasoktol, akkor valoszinuleg a Samsung jobb valasztas, hiszen matt feluletu szemben az LG-vel, es a fenyero is tobb.
-
Zoleee77
újonc
Sziasztok!
Új TV vásárlás előtt állok és úgy érzem minél többet olvasok róla egyre jobban elbizonytalanodom.
A két kiválasztott modell: LGOLED65c11LB a másik Samsung QE65QN85AATX.
TV nézésre használnám elsősorban és médialejátszón keresztül filmeznék. Nappaliba lenne rakva, ami elég fényes.
Tudom, hogy más technológia a két modell, de nagyon megköszönném ha pro és kontra dolgokat mondanátok róluk.
Az LG-nél beégésnél félek egy kicsit ill. a talp nem elég stabil.
Előre is köszi! -
HDR filmeknél a felirat fényerejét hogy lehet szabályozni, hogy ne viselkedjen katonai reflektorként? Sima SDR-nél okés, ott nincs ilyen panasz.
-
válasz
#72042496 #183 üzenetére
Elképesztő amúgy, mert beszéltem a hivatalos szervízzel is, ahol közölték, hogy ilyenkor kapcsoljam ki a TV-t és újra be, így kell filmet nézni. Továbbá az EU piacra szánt TVikben nincs a Total Powern On számláló az csak a szervíz menüben látható. Azt is mondta a szervízes, hogy mindenkinek nem lehet jó, mert az LG "belövi" a termékeit az átlagfelhasználókra és azzal le van tudva a dolguk.
-
válasz
#72042496 #178 üzenetére
Na utánajártam és a szervízmenüben ezt a 2 dolgot kell átállítani, nem kell hozzá a 40 dolláros távkapcsoló elég a 790 forintos app hozzá play storeból. Nincs többé zavaró fényerő csökkentés a film kellőss közepette.
-
törölt tag
Nincs mit, itteni OLED topikban is találsz róla említést/infót.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
#72042496 #178 üzenetére
Köszönöm a tippet. Amikor belefutottam, kb. 1 hete használtam a tv-t, így nem vagyok biztos benne, hogy valami LG féle AI be- vagy kikapcsolt állapotban volt-e. A használat közben igyekeztem tudatosan állítgatni a menüben, meglátjuk, hogy jelentkezik-e hasonló képi anomália.
A beállítást jegyeztem magamnak.
-
törölt tag
Automatic Static Brightness Limiter (ASBL) miatt lehet, ha statikusnak érzékeli a képet, akkor elkezdi sötétíteni egy idő után. LG-nél szervizmenüben lehet kikapcsolni, saját felelősségre.
Én filmeknél vagy sorozatoknál sose vettem észre. Játékban igen, a Witnessnél, amikor sokáig próbálgattam egy-egy fejtörőt. Nekem C8 van.
-
pn4hvq
senior tag
A Dexter.New.Blood.S01E08.HDR.2160p.WEB.H265-GLHF -t néztem pendrive-ról, és a legvégére majdnem teljesen sötét lett a képi tartalom, kivéve a szereplők arcát. A jelenetben egy autóban éjszaka, sötétben utaztak ketten. Nekem is feltűnt, de azt hittem, a film/kódolás "jellemzője", így továbbléptem rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest