- Azonnali informatikai kérdések órája
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Forrmell.enn
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
(#36) moonman: Mert egész nap meg volt halva az oldal, már megy. Azt a 95-öt ki kéne javítani 100-ra. Már csak presztízsből is.
(#42) Narxis: De igen, ezek nagy részét lefedi a következő pontom (IE vs Netscape). Előfordult már párszor, hogy volt a kódban "If Opera" rész.
Az Operára nem gondolni kell, hanem törekedni a valid kódra.
Csak az a baj, hogy template-ből WISYWIG szerkesztővel összehányt mocsok max két böngészőn van letesztelve, ami Firefox és IE6.
A baj inkább a mentalitással van. Ha valamit a Firefox úgy értelmez, mint az IE6 (tehát rosszul), akkor az "jó", ha az Operában 118% lesz a 118%-ra beállított tábla, akkor az "szarfosopera", mert a Firefoxban jó. Vagyis rossz, de a user szemszögéből "jó".
(#44) WonderCSabo: Ha megnézed a Szégyenfalat 21 ilyen oldal van.
Ebből a Scribd az egyetlen, ami problémásabb egy maszkolásnál, ott eleve a CSS is úgy van megírva, hogy csak -webkit- és -moz- előtagú tulajdonságokat ismer, tehát saját userCSS-t kéne rá írni.
De vannak olyan esetek is, mint például a GDS Company, ami mellesleg egy webfejlesztő cég. Aztán ha a böngésző ha IE, IE CSS-t kap, ha Mozilla, akkor normál CSS-t, ha pedig egyik sem, akkor semmilyet.
Amúgy a legdurvább ez: [link]
Azt hiszem nem kell hozzá kommentárt fűznöm.
-
ntomka
nagyúr
Most megnéztem ezeket a videókat. Hát, jól igyekszenek eladni újdonságként azt, amiért az
összes99% webfejlesztő könyörgött nekik. -
Penge_4
veterán
Az ikonja viszont nem tetszik. Lehetett volna inkább </e>, utalva arra, hogy lezárták a de facto szabványokkal teli korszakot.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #93 üzenetére
negy volt?
en csak kettoig kovettem, utana sok melom volt. msi cleanup utillal?
-
Kinder
senior tag
na látjátok, ennyire nem használtam ezt az oldalra kirakóst, hogy most csodálkozom rá a régi dolgokra.
jóéjszakát.
-
Kinder
senior tag
Meg még amit hülyeségnak tartok, aza favorites bár kirakása után ha ráállsz egérrel valamelyik könyvtárra, kirak egy kék nyilat, hogy aszongya, megnyitja az összes abban a könyvtárban lévő weboldalt.
Namost ez jó mondjuk a 3 weboldalt tartalmazó időjárás könyvtárhoz, de nem igazán jó egy tíznél több oldalt tartalmazó könyvtárnál, márpedig ebből van több.
Egy gyengébb gép simán belehal 20-30 oldal egyszerre megnyitásába.
Volt ilyen a 8-asban, vagy van a chrome/ff-ben? -
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #89 üzenetére
az elso vagy a masodik? csak a masodiknak volt installere. "Windows Internet Explorer" neven keresed ugye?
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #85 üzenetére
control panel/uninstall programs?
-
WonderCSabo
félisten
H. lehet uninstallálni a Platform Previewt?
-
Namelesske
addikt
Nah nagyon jó, nagyon szép, meg minden
De elég volt ennyi belőle, ez még nagyon béta állapotban van szúrta a szemem az ui. Szóval leoperáltam a gépemről. Ami biztos, hogy nagyon várom már az ie9 finalt. Meglepő volt látni hogy magyarul is elérhető
Hajrá IE. De most még 8
-
RootRulez
félisten
Na feltettem, ezt a hszt abból írom
-
Kinder
senior tag
válasz
WonderCSabo #78 üzenetére
Sajnos ultrakényelmes vagyok, és mivel nem legördülős, hát nem tetszik...
Na de majd még szoknom kell, lehet, hogy kirakom baloldalra folyamatosra, és akkor ezzel élek tovább -
Kinder
senior tag
válasz
WonderCSabo #76 üzenetére
Na ettől féltem.
Ezt szerintem kissé elrontották, mert nem mindenki amerikában él, és van 2560x1200-as monitora, amin elfér baloldalt folyamatosan a favorites.
Legördülő jobb volt, és el is férne.... -
Kinder
senior tag
válasz
WonderCSabo #74 üzenetére
Ez oké, meg is van.
De akkor te nem érted, nekem a "file - edit - view - favorites - help" sor kell -
Kinder
senior tag
válasz
WonderCSabo #53 üzenetére
Mutass már képet róla lécci.
Jobb klikk a command bar soron, favorites bar elé pipa, oké.
De nincs ott a favorites szó a command bar-on. -
WonderCSabo
félisten
Jaj, szerkesztettem a hszt.
pilsner: Ez egy ismert D2D bug. Fx4-ben is jelentkezik. Reméljük az MS javítja.
(#70) moonman : Igen, pontosaban a DW bugja. Nem, ez nem cleartype, az AA. Infó.
Dave™: Sztem is baromság. A címsorban se fér el semmi, és tabbarban se. Gondolom onnan jött az ötlet, h. volt egy MS felmérés, miszerint átlaguser 1 tabot használ... Sztem a véglegesben lesz rá opció, h. lerakd a tabbart. Vagy írnák hozzá kieget.
-
Dave™
nagyúr
Hát elég hülye ötlet a címsor mellé tenni a tabokat, nekem rendszerint az 1050-es szélesség sem elég, mert 11-12 tabnál már zsugorodnak méretben, ott meg a címsor mellett nem marad túl sok hely. Amúgy nagyon jól fest, a snap funkció kiváló, ez pl. hiányzik Operából. Váltani viszont nyilván nem fogok
-
sunsaw
tag
Egy trukk: ha lenyomod a bal ALT gombot, megjelenik a régi menüsáv.
-
pilsner
aktív tag
Nekem meg olyasmi tűnik fel, hogy a betűk vastagabbak és világosabbak benne az Operával összehasonlítva, mintha semibold lenne és egy ponttal nagyobb. Valamint kerekebbek? Nem tudom, olyan furcsa, de nem rossz.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #47 üzenetére
szerintem meg mindenki rázuhant, hogy megnézze.
-
ntomka
nagyúr
válasz
WonderCSabo #62 üzenetére
Miért fura? Használsz valami kiegészítőt?
(#64) WonderCSabo: Hát nemtom. Kikapcsoltam a kiegészítőket, és egyből megvolt a képen látható eredmény. Ki kéne sakkoznom, hogy melyik miatt nem megy fel 100-ra, csak nincs hozzá türelmem jelenleg, meg a szerver is lassú.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
WonderCSabo #57 üzenetére
hát a html5 testben nagyon elvérzik az IE 96 ponttal, míg a Chrome 217et kapott
-
cellpeti
nagyúr
Dehát azt mindenki tudja,hogy a Chrome a legjobb
-
ntomka
nagyúr
Csak attól, hogy milyen kiegészítőket használsz, ugyanis a Chromium csapata komolyan ügyel a szabványkövetésre. Jelenleg ők és ha minden igaz az Opera a legjobb ebben. Pár kiegészítő belerondít az oldalakba, mint pl. az adblock. Nálam 83 volt elsőre, aztán kikapcsoltam párat, és egyből tip-top felkúszott 100-ig.
(#58) WonderCSabo: dev.
(#57) WonderCSabo: Na itt viszont akkor az FF jobb hajszálnyival, ami a fejlesztési változatokat illeti: chrome 241 pont.
-
WonderCSabo
félisten
Hol itt.
Az Acid3 pont az a teszt ahol számít. Mert itt nem a gyorsaságon a kérdés, mint a JS teszteken. Ha vmilyen technológia támogatva van, az megy, ha nincs, akkor egyáltalán nem megy. Ugyan ez a html5 tesztnél is.
Fx4 jelenleg 97 pontot ér el az acid teszten (elvileg, most nem nagyon megy
), és 249/377-et a html5 testben.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
WonderCSabo #47 üzenetére
nekem IE 91 pont Chrome meg 93 pont az új FF-ra leszek még nagyon kiváncsi
Nem akarok okos lenni,meg hülyeséget se írni,de sztem itt már annyira nem számít,hogy melyik böngészőt használja az ember sztem
-
Gabriel85
csendes tag
Nem rossz, én rosszabra számítottam..
-
sunsaw
tag
Nálam IE9 92 ponton ért el acid 3-on.
-
Kinder
senior tag
Hova lett az IE8 és társaiból ismert favorites/kedvencek fül?
Amire csak rákattintok, és lenyílik a kedvencek, és lehet egérrel szkrollozni benne...
Jobb felül megtaláltam természetesen, dehát ott akkor vagy kirakja oldalra a feedsel és a historyval, amit nem szeretnék állandóan látni, és kattintgatni kell. Szóval lassabb, körülményesebb.
Vagy csak én vagyok lúzer, és nem találom a régifajta megoldást? -
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
IE9be lehet olyat csinálni mint a FF vagy Chrome-ba,hogy a könyvjelzősávba rakja ki a dolgokat???
-
Morden24
nagyúr
Van pár paréj website, amelyik szórakozik ilyennel. Mivel dekstopon O/A-t nem használok, ezért nem tudom, azzal mi a helyzet, de a jelenség maga létezik.
Hozá kell tenni, azért ez az esetek nagytöbbségében a Józsika blogja, akinek az a tinikori lázadása, hogy valamelyik browsert hivatalból és nagyon rühelli. -
-
Atos23
senior tag
Elég sok User észrevette a környezetemben, hogy az utóbbi 1-2 hónap XP automatikus frissítései következtében jelentősen belassult az XP a korábbiakhoz képest.
Üldözési mániánkból fakadóan
gyanakszunk arra a kollégákkal, hogy ennek oka, hogy azonos hardveren a User végképp ne érezze gyorsabbnak a régi XP-t a 7-hez képest. Ezáltal a legnagyobb indoktól (gyorsabb) megszabadítja az átlag usert, amivel eddig az XP-hez ragaszkodott.
Én is egyre inkább látom kijárós munkák során, hogy már egyre több Celeron + 512MB-1GB gépen ott "dübörög" a 7-es.
Pedig tetű lassú egy 5 évvel ezelőtti népszerű XP SP1 vagy SP2-höz képest, mégis szeretik. -
Gorneck
legenda
válasz
WonderCSabo #34 üzenetére
A 80 + 3 bonusz pont kevés? Vagy mi nem jó?
-
törölt tag
Nos ha a régi gépen nem tegnap húztam volna újra, akkor kipróbáltam volna a bétát
Kár, hogy a végleges igazából, csak jövő évre esedékes
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #34 üzenetére
80+3/133, neked nem? ez a html5 téma nagyon képlékeny, az egész egy félkész, folyamatosan változó, csonkuló valami, pár évig még senki nem fogja tudni 100%-osan támogatni.
inkább azt mondjátok meg, acid3 miért mondja azt, hogy nincs engedélyezve a scripting, mikor pedig de.
-
Morden24
nagyúr
Már én sem, amióta átmentem Live-ra, de ettől függetlenül cseszik rá, a content sync beállításnál ki van szürkítve az összes Outlookkal kapcsolatos dolog, tehát se contacts, se e-mail, se calendar, se selyemhernyó...
szerk.: Majd gondolom október környékén kiadják a mostani WMDC utódját is, és akkor az ilyesmi megoldódik.
-
WonderCSabo
félisten
Kipróbáltam volna, h. mennyire sikerült felzárkózni HTML5-ben, de súlyos gondjai vannak ezzel...
-
-
drkbl
őstag
Ed Bott review a ZDNet-en: [link] Nem egy power user-barát böngésző lesz, nagyon az átlagfelhasználóra gyúrtak.
Érdekes ez a színváltós/automatikusan brand-elős/add-in letiltós kitűzős.
-
^Clown
addikt
Az Xp miatt kár. Ezt leszámítva viszont tetszik, határozottan tetszik...
-
Penge_4
veterán
"lol, olvasd csak a blogom."
"lásd a 100%-os Opera küszködését a való világbeli oldalakkal."
Amivel küszködik azzal
1: Vagy az IE is küszködik. Vagy a Chrome, vagy a Firefox, vagy akármi.
2: Maszkolás segít, mert a webfejlesztő gondolt rá, hogy kizárja az Operát.
3: Maszkolás segít, mert a webfejlesztő IE6-nak való kódot ad a böngészőnek, mivel megállapítja, hogy nem Netscape.
4: Az Opera szigorú szabványkövetése a bűnös. Például ha be van állítva olyan mindennapos dolog, mint 118%-os táblaszélesség, akkor az Opera teljesen bunkó módon figyelmen kívül hagyja, hogy kitalálja a webfejlesztő gondolatait és ő 100%-nak értelmezze. -
Gorneck
legenda
-
kpal
nagyúr
Kár XP-re nem lehet telepiteni.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Namelesske #17 üzenetére
Nekem két óra alatt egyszer sem (kopp-kopp-kopp), de tudsz mondani konkrét honlapot, amitől hülyét kap, vagy csak úgy ad hoc jelleggel leáll?
-
Gorneck
legenda
válasz
Namelesske #17 üzenetére
Eddig nálam semmi...bár a PH-val azé küzd rendesen...
-
cousin333
addikt
Kétségtelen, hogy messze ez a legjobb IE. Ezzel a kiadással sikerült a tökutolsó helyről abszolút versenyképes pozícióba kerülniük. Kár, hogy Vista és 7 only...
De szerintem az UI elég béna lett. mindent egy sorba tettek, amitől olyan zsúfolt hatást kelt. A leharapott végű Vissza gomb ritka béna. Nem tűnik szerencsésnek a 2x3 nagyon közel lévő, és igencsak egyforma gomb sem. Mondjuk az UI még bőven fejlődhet a véglegesre.
A jelszókezelő poén: mindenki másnál fent jelenik meg, itt alul...
-
Namelesske
addikt
Nem rossz, de kicsit kaszvaty nekem
de mindegy most ez az elsodleges. Enyhe 10 szer omlott eddig össze
-
jety91
őstag
(Egyelőre) sokan maradtak még az XP mellett és mint webfejlesztő erre is gondolni kell. Sajnos így megint marad a csshack és társai az XP-t és IE6-7-8-at használók miatt.
Másrészről, talán ezzel is rúgnak egyet abba a bizonyos szekérbe, ami talán beindítja az eddig kiváró embereket, cégeket a Win 7 beszerzésére.
Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy pár hónapon belül lendít e a Win 7 eladásokon, ha kiadják a végleges verziót belőle .
-
Atos23
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #14 üzenetére
Teljesen bejövős, erről írok.
W7 x86 HP - GMA950 - T2250 - 4GB alatt kiváló.
Talán ezzel az IE verzióval sikerül végre az MS-nek olyan informatikusokat is visszahódítani, akik nem csak a gyártó neve miatt hanyagolták az IE-t.
Persze az új IE verzió okán tuti nagy gázzal nekilódulnak a konkurensek ugyanúgy fejleszteni, mint anno tették az IE7 és IE8 bétájának megjelenése után.
Az XP-sek lázadozása várható lesz, de így jártak, a Win98-at is el kellett egyszer kezdeni anno hanyagolni.
-
Sweet Lou 6
addikt
A sebességre és a marketingre is rágyúrtak a videó alapján. Úgy látszik erre a kiadásra majd boldogan lehet emlékezni. A szabványkövetés pedig nagyszerű lenne.
-
^Clown
addikt
Adok neki egy esélyt
-
sunsaw
tag
Intel GMA950 alatt, friss Win7 x64-gyel, nagyon rossz!! Képtelen smooth görgetésre
-
Chaud
csendes tag
Én most kipróbáltam kíváncsiságból, elsőre bejön, jó gyors!
-
moonman
titán
válasz
robotjatek #4 üzenetére
-
robotjatek
tag
Már nagyon vártam. Újraindítás után már ki is próbálom.
Egyébként a cikkben nálam az első képen kívül a többi helyén csak fekete téglalapok jelennek meg
-
Azt hittétek, hogy kifogtok a Linuxosokon, de Moonlighttal nézhetőek voltak a videók, még ha kissé bugosan is, de teljes képernyőben okés volt.
-
oO7
őstag
Amikor először láttam ezt az UI -t... mondom OMFG kirúgták a designert ?
de most így használat közben egész jó... és az hogy van letöltésvezérlő... és az hogy a tabokat lehet végre valahára dobálni kedvemre....
ezért éri meg konstansan IE-t használni... az ember tud az ilyen kis apróságoknak is örülni
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Forrmell.enn
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest