Új hozzászólás Aktív témák
-
Drenadar
veterán
hát ha beleveszem, hogy elmegyek érte, hazajövök és telepíthetem, akkor nem biztos.
ha valaki kezembe nyomja a lemezt akkor igen előbb tudok játszani vele.de akkor leírom még egyszer érthetőbben. Én nem vagyok "premierjátékos" akinek az okoz orgazmust, hogy már a megjelenés napján lehetőleg 00:00:01 -kor már indíthassa a játékot.
Dead Island... megjelenés után kb egy hónappal megkértem haveromat hogy menjen el a cdgalaxisba és vegye meg nekem. elküldte nekem a kulcsot, hazajöttem steam izzít kaja melegít, kaja elfogyaszt, játék indít. és nem ettem gyorsan nem siettem sehová és nincsen upc-s fiberpower120-am se
de egy dvd hamar lejön...
ha olyan játékról lenne szó, ami mondjuk 5 lemezes mint régen a baldurs gate, akkor azt már én is lemezzel tenném fel, és bosszankodnék megint a :-"helyezze be a következő lemezt!"
-ott van az csak másik olvasóba!
-"helyezze be a következő lemezt!"
-nyád... -
Drenadar
veterán
-
7
addikt
válasz
TazLeacher #37 üzenetére
"2.
Miért olcsóbb a dobozos?
A dobozos játékokat, amiket a boltban veszel, azt Magyarországra szánják, a STEAM árai meg Európai viszonylatra vannak beárazva. Tehát míg a dobozos régiónként változó árral (és ugye változó adóterhekkel, meg miegymással) rendelkezik, addig a STEAM-es ár egész Európában ugyan annyi. (kiv.: UK, de az komoly felvevő piac)."Téves, 3 árrégió van Európában. Sajnos mi pont a legdrágábba esünk.
-
TazLeacher
nagyúr
Erről pont múltkor beszélgettünk a topic-ban.
1.
€ = $
Ez nem igaz. Mert nem úgy számolják, csak Te itthon ÁFÁ-val együtt veszed, USA-ban meg az nettó ár. Persze ott még így is olcsóbb, mint nálunk, de nem tehetnek róla, hogy nálunk 25%-os ÁFA van. Másrészről, ha magyar lenne a STEAM valószínűleg itthon is jó ára lenne. Amit Te látsz, az nem valutaváltás, csak más árképzés.2.
Miért olcsóbb a dobozos?
A dobozos játékokat, amiket a boltban veszel, azt Magyarországra szánják, a STEAM árai meg Európai viszonylatra vannak beárazva. Tehát míg a dobozos régiónként változó árral (és ugye változó adóterhekkel, meg miegymással) rendelkezik, addig a STEAM-es ár egész Európában ugyan annyi. (kiv.: UK, de az komoly felvevő piac).3.
Miért tesznek rá ekkora hasznot?
A játék árát a kiadó határozza meg, úgy, ahogy az akciózás mértékét is. Ők meg belekalkulálják a STEAM-nek dobott lóvét is. A másik meg az, hogy ami neked plusz tartalom (doboz, meg miegymás), az manapság egyre inkább a fölösleges gond. Elmenni a boltba (vagy fizetni/várni a futárt), megvenni, hazahozni, a dobozt rakosgatni...stb. Vagy 00:00-kor letölteni, és játszani. Fizess a kényelemért.4.
Miért jó drágábban venni STEAM-en?
Csak a hülyék (vagy a nagyon gazdagok) vesznek 40-60€-ért játékokat STEAM-en. Aki ésszel vásárol, az megveszi karácsonykor/júniusban. -
Kassadin
addikt
Konkrétan erre a játékra gondoltam, meg amikor a Dead Island steamen valami horribilis áron ment, amikor cdg-ben dobozosan sokkal olcsóbb volt. Értem én, hogy nem kell egyeseknek doboz+papír+dvd stb.(csak a nyűg van vele, fogja a port s a többi kifogás), de azért nem fogok többet kiadni egy játékért sem, mert az digitális s a nagy steamen megvehetem drágábban.
Amúgy jogos amit írsz, régebbiek jó áron futnak. Mondjuk én Dead Space-t ötszázért vettem vateráról, amikor steamen 1100 volt.
Mondjuk ezt köszönhetjük a csodálatosan erős forintnak is.
-
-
számold azt is bele, hogy itt azért drága, mert a kedves Steam 1:1-ben váltja a dollárt euróba. tehát ami náluk 40 dollárnak (~9000Ft) indul, abból itt 40 euró (~12500Ft) lesz.
na persze ez nem magyarázza meg, hogy miért tesznek még így is ekkora profitot, hogy ennyibe kerüljön a végén...
ez a kép viszont igen:
-
harry
veterán
Én ezt értem, csak úgy látom, hogy fordított esetben több lenne a profit.
Pl. ha mindenki csóró, és csak az olcsóbbat veszi, akkor jelenleg ezzel a döntéssel (hogy a lemezes az olcsóbb) rosszul járnak, mert a lemezes verzió nekik többe van, mint az online.
Ha mindenki a drágábbat, akkor nyilván így jó, csak nem értem, az emberek miért tennének így, amikor a másik amellett, hogy olcsóbb, többet is kínál.
Jó, biztos ki van ez találva, csak sok logikát nem látok benne. -
harry
veterán
Na de ha megcserélnék az árakat, akkor az alacsonyabb árú termék lenne az online, amiből így szerintem meglehetősen sok fogyna, vagyis nem lenne szerintem kevesebb a bevétel (főleg, hogy a több pénzért árult változatért tényleg többet kapna a vásárló: doboz, lemez, póló), ráadásul rengeteg korábban említett költséget is megspórolnának.
Jó, arányaiban nézve ha a kisebb előállítási költségű terméket drágábban adom (ahogy most van), nyilván több hasznot jelent - na de ez hátul üt ott, hogy a költségesebben meg kisebb a haszon, ráadásul esélyes, hogy ebből vesznek többet. -
harry
veterán
Hmm. Nos hát elég nevetségesnek tartom ezt az árképzést, de végül is nekem mindegy.
De komolyan: miért olcsóbb az a verzió, amit fizikailag valahogy elő kell állítani, dobozolni, becsomagolni, raktározni, szállíttatni, stb...? Na meg egy pólót is kapsz. Nyilván így én is ezt venném, csak nem látom, nekik így miért éri meg. -
-
-
harry
veterán
... nem lehet online megvenni steamen? Így ott megkapnád egyből a seriált, aztán meg töltheted is.
Weißturul: lehet, bár igazából egyiket sem látom különösebben esélyesnek / számomra problémásnak. Acc lopást némileg, de csak ki van ez találva rendesen, nem igazán ismerem (bár nekem is van).
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Weißturul #18 üzenetére
Ha ellopják az esetek többségében vissza tudod még szerezni. Megszűnik a steam?
Hát nem valószínű, szinte 10éve megy már. Max akkor szűnik meg ha a mögötte álló cégek is becsődölnek, az meg nem valószínű.
Steam-es játékot nem lehet eladni, maxx acc-ot, de azt meg tiltja az EULA. (mégis adják veszik őket)
-
-
-
-
Weißturul
senior tag
Most akkor nem értem: kell a Steam a telepítéshez?
-
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ez masszív hülyeség, neten van már clonedvd...
-
-
dabadab
titán
A ZP-hez igazán rakhattál volna linket, így kénytelen voltam saját magam megguglizni.
Mondjuk arra nem sikerült rájönnöm, hogy mikor vesz levegőt -
hoffman_
nagyúr
Ha ez így lesz, az nagyon csúnya húzás lesz, a legkedvencebb játékom fejlesztőjétől.
-
nincs semmi bajom a Steammel, de azért is vettem a DVD-t (többek közt), mert csak megvárom a futárt, átveszem a játékot, betolom a meghajtóba, 10 perc alatt feltelepül és játszhatok.
így most várhatom futárt, átveszem a játékot, beírom a kódját a Steambe és terheléstől függően, 2-4 óra múlva talán már játszhatok is. fasza -
Drenadar
veterán
Mi ez a nagy steam utálat?
(én akkor utálnám nagyon, ha elveszteném a steam accomat)
Szerintem csak megjelenéskor lassú nagyon a steam letöltője, megjelenés utáni időben nekem szokott jönni szépen.
-
Weißturul
senior tag
Az szép is lenne...
Már a HL2EP-ban is zavart, hogy a telepítéshez kell a Steam, de ott legalább a lemezen volt az adat. Durvanagy botrány lesz ebből, hogyha tőteni köll majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Gumi és felni topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Okos Otthon / Smart Home
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest