- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
#06658560 #45 üzenetére
Legyszi magyarazd meg, hogy akkor miert idezted tolem amit, ha nem azt vitatod.
Amugy viszonylag egyertelmu, hogy ez a CAD 99% a P7xx-re is igaz, megis adnak ki P9xx-et is. Szoval lehet, hogy a piac tobbi resze szerinted nem szamit, de Lenovo, Dell, HP, SM szerint igen. Intel gepekkel legalabbis el van arasztva.
-
törölt tag
Ha értelmezve olvastad volna amit írtam, akkor nem írnál ilyet. Azt akartam sugallni, amit írtam, hogy ez bőven elég a világ CAD felhasználása 99%-ára. Amiről te beszélsz, az meg ezen a piacon kívül van, vagy ennek a piacnak az 1%-án belül.
Igen, három éve van TR, de eddig nem volt Pro validált. -
lenox
veterán
válasz
#06658560 #43 üzenetére
Ha nem azt akartad volna sugallni, hogy de bizony ezzel fedik a piacot, akkor minek irtad volna? Nyilvan ha be is idezted amit en irtam, akkor szerinted nincs igazam, hiszen 99%-ot fednek. Hat nem hinnem.
Mar vagy 3 eve van TR, biztos jo, ha meg mindig csak elso termek van ra, Xeon Scalable is azota van, azzal mar mindenfele termek van. Pontosan ez a problemam. -
-
lenox
veterán
A legalább 7-et javítsd magadban maximum 7-re (ATX szabvány).
Dellbol, Lenovobol van 8, Supermicrobol 11, nekem egyik use case-re 7 kell (masikra 11), szoval nem, a legalabb 7 a jo. Persze, van alaplap, szamitogep, amiben kevesebb slot van, csak nem ez a kerdes.
A TR procik hatalmas felületűek, ott van még a 8 RAM foglalat, nem kevés VRM kell egy 64 magig bővíthető gépbe, M.2 bővítőhelyek, satöbbi.
Egy Z8-ban 24 ram foglalat van, es ket proci. Es megis elfer 7 slot.Mellesleg a 10Gbps USB-k nagyrészt nem oldják meg a belső slotok kiváltását?
Fibre channel, 40 Gb ethernet, 8k vagy 2x4k video i/o, uncompressed video ezeket mind nem oldjak meg kartya nelkul.Szerintem tobben felreertitek amit mondok. Termeszetesen van use case kisebb workstationokre. Mondjuk HP-bol z2, z4, z6. De intelbol minden le van fedve, ha valakinek eleg 4 slotos, akkor van olyan, ha nekem 7-11 slotos kell olyan is van. AMD-bol nincs. Nekem kene 7-11 slotos. Prociban TR is jo, de ha Epyc vagy dual Epyc az is jo. Csak legyen eleg slot benne. Ertem, hogy ezt megint nem nekem csinaltak, egy slot hianyzott hozza. Szerintem kar erte, elvileg az amd prociban lekorozte az intelt, csak a valosagban a raepulo termekek nem nagyon fedik le a piacot.
-
Aram
tag
A legalább 7-et javítsd magadban maximum 7-re (ATX szabvány).
Ha nem EATX lapot pakolnak bele, akkor igencsak bajban vannak a tervezők, de még az EATX sem asztallap méretű. A TR procik hatalmas felületűek, ott van még a 8 RAM foglalat, nem kevés VRM kell egy 64 magig bővíthető gépbe, M.2 bővítőhelyek, satöbbi.
Szóval ezek szabvány PC-k, nem úgy mint az elszabott MAC-ek, de ugye nem azonos az árazás sem.
Mellesleg a 10Gbps USB-k nagyrészt nem oldják meg a belső slotok kiváltását? Értem, hogy mindent nem lehet USB-vel megoldani, de azért elég sok mindent már nem kell a gépházba pakolni. -
törölt tag
Úgy néz ki ez lett a top termék a Lenovo Thinkstation sorozatban, a német oldalon ugyan ez sincs fenn, de mind a P720, mind a P920 már nem elérhető, így meg sem jelenített termékek. Remélem azért majd valamikor egy használt 920-at tudok venni még.
-
Tigerclaw
nagyúr
Erdekes lenne, ha a Mac Pro-ban ok is atternenek Ryzenre. Sajat chipet biztos nem raknak abba meg jo ideig es ma mar minden arra osztonzi oket, hogy valtsanak. Ahogy leepitik az Intel megoldasait, mar csak azzal kotodnek majd hozzajuk. Mar biztos dolgoznak azon, hogy hogy fuzhetnek ossze tobb Ax chipet egy gepbe, vagy akar egy egyedi sokmagos Ax chipen, hogy atterhessenek mindel tobb gepuknek sajat chipre.
-
PROTRON
addikt
válasz
#90088192 #32 üzenetére
Mint azt fentebb jól elkezdték, ez szakmai fórum, így feltételezhető hogy félszavakból is megértjük egymást, így a kérdés megfogalmazása teljesen megfelelő nyitány volt, egyáltalán nem reális ezt épp óvodásként bekategorizálni. Értem én hogy sokszor tényleg óvodás szinten vannak kötekedések hogy miért nem akar 1-1 gyártó mindenkit kiszolgálni, de attól még nem mindegyik kérdés ez a kategória, ellenben értő olvasással ki lehet szűrni hogy melyik eset melyik.
(#31) Kopi31415
Ahogy lenox kolléga leírta, ezen nincs mit magyarázni....ha én nem írtam lekezelően, de értő olvasással látom hogy mások igen, akkor azért ki lehet matekolni hogy az adott témában egy-egy hsz melyik része kinek szóló válasz.
Persze a kocsmában is ilyen félreértésekből indulnak a verekedések, szal van ilyen viselkedés forma is, amikor valaki nem figyel. Csak utána ne akarjon belemagyarázni olyat a helyzetbe ami nincs.De már nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától.
-
törölt tag
Ezt a balhét elviszem, mert tudom hülye stílusom van.
A bajom az egésszel az, hogy maga az első felütés minden nemű információ nélkül annyit mond, mint egy óvodás: de hát miért?
Ha úgy kezdjük az egészet, hogy nekem 7 kell minimum mert.... Akkor annyi történt volna, hogy megköszönöm az új hasznos információt mert ugye ez a fórum lényege.Akció reakció
-
PROTRON
addikt
válasz
#64791808 #29 üzenetére
Akkor még1x (az ignore-tól függetlenül) szájbarágósan: nem ideologizáltam semmit, egyszerűen nem neked válaszolta az "óvoda"-t, hanem az óvodásoknak, akikkel szemben ez egyáltalán nem bunkóbb mint ahogyan ők viselkedtek, az pedig hogy akkor is magadra veszed amikor nem neked van szánva az a te szegénységi bizonyítványod.
Pláne hogy ilyenekkel indoklod az elköltözést, amikor sokkal súlyosabb problémák vannak ebben az országban. -
PROTRON
addikt
válasz
#64791808 #26 üzenetére
1.: vágod hogy 3-tok közül 2-en óvoda szinten arcoskodtak vele szemben?
2.: az óvoda és az alpáriság az még mindig két külön kategória.
Az ember idejön egy szakmai fórumra ahol alapvetés hogy az emberek az adott témában ne csak read only módban írogassanak, hanem előre gondolkodva számoljanak a lehetőségekkel, ne kelljen mindent szájbarágósan végig venni, mellesleg lehetőleg körülnéznek hogy rajtuk kívül ki milyen stílusban jelentkezett, nehogy véletlenül olyan cipőt vegyenek magukra amit nem is nekik szántak.
-
-
lenox
veterán
válasz
moleculez #20 üzenetére
Egyreszt igen, de kozben odaszabtak egy W cpu-t, keves memsavszellel, meg max magszammal, keves pcie lane-nel, csillagaszati aron. Vagy dual intelnek, vagy akkor mar ha akkora amd baratok epycnek kene lennie, szoval az sincs rendben. De kartyaknak tobb hely van, bar ugye nem lehet mindent beletenni.
-
moleculez
veterán
Árakra nagyon-nagyon kíváncsi leszek.
btw, nem flame vagy valami, komolyan kérdem, ez hogy viszonyul egy "hasonlóan" (nyilván az Intel vs AMD alap miatt csak megközelítőleg lehet hasonlót építeni) konfigurált macpro-hoz?
-
törölt tag
Ertem, vagyis van egy felhasznalasi sema amit mindenki kovet, ha kell ha nem, sejtettem valami ilyen van mogotte, hiszen ezen az elven akar lehetne 6 DB RAID vezerlot is bele rakni, es egy db video kartyat, vagy eppen barmi mast.
A dupla magas katyak miatt van, csak azt nem ertettem 3*2=6 akkor minek +1.
Vagyis ha az alaplapon van M2 meg hangkartya akkor kb felesleges az extra.
Vagyis ha a 6DB ugy van megtervezve, hogy beferjen a 3db dupla magas kartya, es megvan a tobbi a lapon integralva akkor mindegy.Tudod mindent meg lehet kozeliteni, tobb mint egy oldalrol
-
PROTRON
addikt
A válasz pofon egyszerű olyanoknak akik használják is a fejecskéjüket és teszem azt rákeresnek akármire ami mértékadó a témában.
Csak hogy nehogy elsírják egyesek magukat íme:
a 4 db, x16 méretű(!) PCIE slotokkal felszerelt alaplapok legtöbbjén (néhány kivételtől eltekintve) a slotok egymás közötti maximális távolsága nem engedi hogy 4 db 2 slot magasságú kártyát behelyezz, max 3 db 2 slot magaságú és 1 db 1 slotos=7.
Ennek oka, hogy amúgy sem tudnád ár/értékben kihajtani semmit ami igényelné a 4. dupla magasságot, eleve a dupla magasságú egységek terén a választék eléggé leszűkül. PL már a 3way SLI/CFX esetén is alig van értelmezhető nyereség azon ha teljes értékű, dupla slot magasságú kártyát használsz a 2 way-hez képest. De azért van nyereség bizonyos alkalmazások terén, így lehet vele kalkulálni.
Tehát arra lehet számolni hogy statisztikailag kimutatható lesz azok száma akik 3 way kártyát használnak így kellene a 7 slot a funkcionálisan, de még az újabb genes procik esetén se valószínű hogy 4.-nek is dupla magasságú kártya kerül be. Valszeg ha lesz is az tuti hogy csak 1 slot magas lesz (pl M.2 bővítő, audió kártya, stb...).
Tehát a 8 az felesleges túlméretezés, mert a 99% nem fogja kihasználni, a maradék 1% már tényleg elenyésző kisebbség és úgyis másképp fognak gépet építeni, nem kell rájuk méretezni.
Ellenben nagyon sok HEDT alaplapot úgy készítenek hogy funkciót tekintve bele lehet helyezni 3 dupla magasságú és 1 szimpla magasságú kártyát.
Ettől függetlenül az én alaplapom esetében olyan házra van szükségem ami 8 db takaróval rendelkezik, mivel a legfelső slot 1 egységgel lejjebb van, így funkció terén csak 7 slotot írnék fel a saját építésű házamra akkor is, ha matematikailag 8-as magasságra van szükség az I/O shield alatt. -
lenox
veterán
válasz
#90088192 #11 üzenetére
Eloszor is nem mondtam, hogy tobbnek kell lenni, eleg, ha annyi. ATX szabvanyban 7 van, HP Z800/820/840/8 mind 7 slotos. Persze, vannak gepek, amikben kevesebb van, nem is kell szabvanyos legyen, de nekem mondjuk pont 7 slot kene, nem veletlenul van ez kitalalva es nem veletlenul gyartanak masok olyat.
Amugy naluk is van P920 tobb slottal. De miert nincs amd-s? Csinalja az amd a jo procikat, de meg mindig nincs egy ertelmes gep, ami kivaltana egy z8-at. Szerintem elvesztegetett lehetoseg. Ettol meg biztos sok mindenre jo, en csak sajnalom, hogy nekem nem.
-
törölt tag
Ez eddig rendben, de senki nem mondta, hogy meg is kell venni...Vagyis van X osszeg amiert kapsz Y mennyiseget....Lehet valakinek pont ez kell nem?
A te elved alapjan mar regen 1M felett kellene jarnunk, hiszen mindig nagyobb kell, hogy legyen a masiknal.
Es a ferfiak, mar regota kizarolag csak elefant nostenyekkel tudnanak parosodni
Vagyis semmilyen logikus erved nincs mogotte, csak nagyobb legyen mint a szomszede?
-
hallador
addikt
Sikerült végre rendes Munkaállomást csinálni, igaz Marvell 10 GBit adapter van hozzá, ami legalább szerver tech.
A Wifi intel. (Reméljük, nem kell kivágni a koncepciót, mert Intel van benne...)
Végre minden kompatibilis is, szóval ez jónak tűnik.Reméljük a többiek is megjönnek.
-
lenox
veterán
Vajon miert csak 6 slotnyi kartyanak van benne hely? Meg a P720-ban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A friss Ryzen Threadripper PRO processzorok először a kínaiak új munkaállomás-családjában mutatkoznak be.
- Hobby elektronika
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpársportok
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Politika
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest