Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Mondjuk az igaz. Én csak arra asszociáltam, hogy hátha alakítgattak még a GPU-n. A GT200-al is elindultak valamennyire a DX10 irányvonalába. Abba nem igazán gondoltam bele, hogy partnert már nem nagyon találnának hozzá, aki kiadná.
(#90) JColee:
(#93) Nippon: Mint írtam, azok a fejlesztők, akik DX10-re alapozták a játékaikat, valószínűleg rövid időn belül tudják a játékokat DX11-essé alakítani. Akár utólag is.
A jelenlegi HD4890 és GTX tulajokat pedig senki nem kényszerít a váltásra, csak a vérük.
-
darkarthur
senior tag
"konkurencia hiányában ne legyen kétségünk afelől, hogy az AMD-nek is vastagon fog majd a ceruzája."
Na igen, itt jön elő, hogy miért is rossz nekünk, ha az nVidia nincs épp a toppon!
-
keIdor
titán
Ha megint óriási méretekkel jön, akkor nem tudom megéri-e nekik.
GPGPU piacra fejlesztették, asztali környezetbe csak a kényszer miatt hoznák be.
Abu szerint semmi pénzt nem költenek már erre a piacra, kivétel a PhysX, de az önmagában kevés, főleg hogy már nincs társkártya lehetőség... -
leviske
veterán
Egy jó GPU nem csak szakemberek kérdése. A ViA-nak nincs pénze egy versenyképes GPU-t piacra dobni...
(#92) - = Zk = -: A G80-al miért arra indultak el, amerre? A GT200-al miét vitték tovább azt a vonalat?
Már Abu sokszor leírta, hogy a CUDA nélkül az nVIDIA halálra van ítélve desktopon. Most már 100%, hogy a CUDA-t nem tudja elterjeszteni. Innentől értelme nincs tovább pazarlni a pénzt desktopra, mikor az Intel már a... fenekükben van a Larrabee-vel. Ha most nem vetik magukat neki teljes erővel az Intelnek (ez a desktopról való kivonulást jelenti), akkor egyáltalán nem marad életben maradási lehetőségük, mert az Intel a most kiszemelt piacukat is letarolja.
(#94) Keldor papa: Igazad van, csak nehogy a Fermi miatt (ha kijön mégis desktopra), az AMD felezze a kártyák árát, hogy az nVIDIA-t végleg kipofozza a piacról... Mert arra viszontmég van sansz, hogy a Fermi kijön desktop-ra, mert nVIDIA-ék ahhoz szvsz túl sok felesleges pénzt beleöltek a DX11 miatt, hogy utána csak úgy dobják a desktopot. Bár majd meglátjuk...
(#96) schwanz: A HD5700 széria szvsz korai. Miután végül a HD5800-asokon 1 GPU figyel, nem két, egybetokozott, így valószínűleg a hibás Cypress-ek fognak a HD5700-asokra kerülni.
-
keIdor
titán
válasz
- = Zk = - #92 üzenetére
Javaslom olvass picit több Abu hozzászólást...
napnál is világosabb mi lesz az nV sorsa, de hogy őszinte legyek szerintem a Fermi-t se fogják már lehozni Desktop-ra.
És most mindenki vegyen a kezébe egy követ, és célozzon be, de inkább megveszem most 100k-ért a HD5870-et, de akkor 1 év múlva is legyen 80k felett az ára és inkább ne legyen konkurens.
Én inkább valami időtálóbbra vágyom, mint pl. a konzolok.
Na, keresek gyors menedéket...
-
leviske
veterán
Nézz utána a DX11 specifikációinak.
Elég sok újdonságot fog hozni és a DX11 hosszú ideig köreinkben lesz. (Már elvileg nem lesz több DX, tehát várhatóan egy jó 4-5 év minimum) És miután a valós DX10-re írt játékok könnyen alakíthatók DX11-essé, így már ebben az évben is várható lett volna dömping, ha nem tolnak el annyi játékot jövőre. Sokan még utólag, patch formájában fogják kiegészíteni a játékaikat DX11 képességekkel.
A PhsyX-al meg mi lenne? Csak az nVIDIA támogatja, már egy idejemég akkor sem megy, ha a gépben GeForce is van egy Radeon mellett. Innentől már nem jósolható neki túl nagy jövő. Se az AMD,se az Intel nem támogatja, az nVIDIA meg a CUDA desktop kudarca miatt várhatóan kivonul. Van rá esély, hogy a most következő DX11 szériájuk után már nem is adnak ki több desktop GPU-t. Tehát kérdezem újra: Mi lenne?
A többi kérdőjelet is felfedhetnéd előttem, mert én nem látom. Az nVIDIA-t két-három éven belül pótolni tudja majd az Intel és visszatér minden a "rendes" kerékvágásba.
(#87) Atis707: Hát ez az! A 600-asok,a 800-asok egy adott árkategóriát képviseltek. Most viszont, ha az AMD nem akar akkora űrt a kártyacsaládjai közt, akkor kénytelen lesz a 600-asokat drágábban indítani.
És miután ebben az évben már érkezik az X2 is, várható, hogy érkezni fog a HD5600-as széria is.
-
Atis707
tag
válasz
Ricco_hun #78 üzenetére
Ez butaság. Az AMD-nél a x6xx széria mindig egy bizonyos árkategóriát képvisel (pontosan nem tudom melyik sávot) szóval nem lesz 40-50k-ért, ebben az évben sztem 56xx se lesz konkurencia nélkül. Egyébként mire nem elég egy 4890 potom 30k-ért ha nincs dx 11 egy darabig?
-
TeeBee73
veterán
válasz
Ricco_hun #61 üzenetére
..."De szeptember végén, amikor megjelennek még nem beszélhetünk dx11-ről".., Tényleg. Ne csak játékokban tessék gondolkodni. Na.
MOD: (#79) vlkvy: szerintem a 6 pin-es tápcsati már kizárja a passzív (gyári) hűtést.
(Ettől függetlenül egy AC, vagy egy Auras hűtő megoldja a kérdést, de az csúnyán feláras.) -
JColee
őstag
Amíg nem lesz DX11-es dömping, addig minek megvenni az új kártyát??
teljesítmény mindig is kell, ha pl vérpisti (a változatosság kedvéért) crysisban akar játszani, most, 2 évvel a játék megjelenése után talán van olyan gép, amivel elfut very highon 1920ban
Mi lesz a Physx sorsa? mi lenne? egyszer majd nem lesz tovább
-
-
vlkvy
csendes tag
Nekem olyan kéne, ami hozza a 4870, esetleg a 4890 teljesítményét, de passzív hűtéssel, kis fogyasztással, egy tápcsatlakozóval.
A teljesítmény nekem bőven elég még ma is, 1680-ban AA-val, de sokallom a fogyasztásukat üresjáratban. A házat is befűti.. -
Ricco_hun
senior tag
Köszönöm leviske, pontosan így gondolom.
pumpa007: kösz, inkább maradnék a pc-nél, ha nem haragszol. (először a ki a 'síp' vagy te, hogy megmondd mit csináljak jutott eszembe )
kkf: egy ideje már a raktárkisöprés megy a HD4xxx szériát illetően. Nem igazán lesz itt 30k-s HD4890, mivel kapni sem lehet majd. Jön majd a helyére, ugyanúgy 50k-ért, ugyanazt a teljesítményt nyújtó dx11-es kártya, amit majd ugyanúgy nem tudok megfizetni.
VaniliásRönk: ha ha
Csakhogy én a duplázást nem 40-50k-ért képzeltem el, hanem ugyanannyiért, amennyiért a HD4670-et vettem, ez lenne a fejlődés. -
leviske
veterán
Nincs eltévedve. Az AMD a HD3800-asok megjelenése óta azt az imázst igyekezett kialakítani magáról, hogy új generációnként azonos kategóriában duplázzák a teljesítményt.
Úgy tűnik, hogy az nVIDIA búcsúzásának köszönhetően az AMD-nek már kevésbé füllik a foga a vásárlóbarát árazáshoz. Más kérdés, hogy így a legtöbben ki fognak várni az új GeForce-ig, ami nem feltétlenül jó az AMD-nek.
(#72) Nippon: Csak én érzem úgy, hogy ellent mondasz magadnak? Az új ATi-k jó fél éven keresztül egyedül fogják képviselni az "új generáció" jelzőt. Innentől váható, hogy az AMD tarolni fog.
Amíg pedig a GTX285 kapható a felső kategóriában, kénytelenek lesznek az emberek azzal összemérni.
Ha nem lehetne a GTX285-öt kapni, ki lenne vonva a forgalomból, így a vásárlóknak esélyük sem lenne azt választani.. abban az esetben lehetne mondani, hogy felesleges vele összemérni az új ATi-kat.
-
Nippon
őstag
Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én ha kártyát vásárolok, mindig a legújabb generációt veszem meg. Ha valaki a felső kategóriából választ, akkor értelemszerűen az újabbat veszi meg, mert az gyorsabb és kevesebbet is fogyaszt. Ezért értelmetlen egy új generációs ATI kártyát egy korábbi generációs Nvidia-val összehasonlítani. Persze, hogy az újabb jobb lesz. Amúgy természetesen van értelme egy átfogó összehasonlításnak, de első sorban az az érdekes, hogy a csúcskategóriában éppen melyik gyártó fog tarolni. Erre még várni kell...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
VaniliásRönk #70 üzenetére
folyamatra értettem, nem az összegekre....
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
- = Zk = - #69 üzenetére
Ahhoz azért még rá kéne duplázni az árakra, nem gondolod?
#71: Majd meglátjuk, egyelőre ezek az árak teljesen rendben vannak, a HD4800-asok voltak durván olcsók.
-
- = Zk = -
félisten
az árával pont azt csinálja most az AMD(-ATI), mint amit az Intel csinál az i7-tel
-
Mekkora kártya.
Nagyobb mint a 4870X2, mekkora lesz akkor 5870X2?
Az árával kapcsolatba meg csak annyit, hogy ez várható volt nem lesz olcsó mivel nincs ellenfele...
-
Ricco_hun
senior tag
Persze, hogy jó az ár/teljesítmény aránya a HD5850-nek......ha meg van rá a 80k-d. És alatta mi lesz? Jön majd egy fele olyan gyors HD5670 40-45k-ért? Na az aztán maga lesz a kánaán. Azt hittem, hogy végre a kis pénzű emberek is juthatnak majd teljesítményhez. De nagy valószínűséggel nem így lesz. Azt hittem, hogy 30k-ért kapok majd egy HD4890 teljesítményt, de az a teljesítmény ugyanúgy marad a 40k fölötti kategóriában. Nincs előrelépés, pedig én ezt vártam volna az AMD-től, az alapján, amit a HD4xxx szériával véghezvittek. A játékok gépigénye meg csak egyre nő. Szóval nem igazán baráti dolog egy generációváltáskor ugyanazt a teljesítményt ugyanabban az árkategóriában hagyni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ricco_hun #61 üzenetére
Sebességben sincs konkurens. Ezért pofátlankodik az AMD. A Radeon HD 5850-et összerakja a sokkal lassabb GTX 285-tel, egyszerűen már ezek az árak is felhasználóbarátok. Az meg, hogy nem adják olcsóbban? Miért adnák, amikor már most is jó az ár/teljesítmény aránya. Bár még nem teszteltük, de az eddigi adatok alapján kapásból különösen ajánlott plecsni. Persze a gyakorlat után majd meglátjuk, hogy ebből mennyi igaz.
-
P00By
nagyúr
Ronda és finom
-
Ricco_hun
senior tag
Nem értem állandóan ezt a konkurens nélküliséget. Persze, dx11-en konkurens nélküli......lesz, ha majd valamikor decemberben szíveskedik megjelenni a fantasztikus dirt2 és utána még 1-2 játék. De szeptember végén, amikor megjelennek még nem beszélhetünk dx11-ről. És dx9-ben meg dx10-ben van konkurens! Egyszerűen az AMD most pofátllankodik egy sort a ki nem használt dx11-ével.....a kis pénzű júzerek rovására.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A legjobbért általában szokás a legtöbbet kérni. Ez a konkurens megoldás hiányában még jobban előjön.
-
Ricco_hun
senior tag
Az árakról? Azok sok ezer darab megrendelésekor érvényes nettó árak. A korábbi tapasztalatokból kiindulva, akkor jutunk a legközelebb a forintbeli árhoz, ha a dollárban megadott árat 265-tel vagy 270-nel szorozzuk. Na így már egészen más a leányzó fekvése:
HD5850 - 80k HUF
HD5870 1GB - 105k HUF
HD5870 2GB - 120k HUF -
tupacamaru
veterán
Hát szerintem kár volt a filmet pazarolni ezekre a csodálatos képekre.
Amúgy a kareszok tudására nagyon kiváncsi leszek.
-
subaruwrc
félisten
de konkurencia hiányában
-
S. Szabi
őstag
Itt pl. az van, hogy "a fogyasztási értékek terhelve 188 W, terheletlenül 27 W környékén alakulnak."
És az árakról meg ez: "Az 1 GB-os verzió 400 dollár (mai árfolyamon 74 752 Ft) alá, míg a 2 GB memóriával szerelt modell 449 dolláros (mai árfolyamon 83 909 Ft) árra várható."
-
hétalvó
addikt
jo lesz ez a kari, de a dirt2-n kivul nem sok mindenre lesz jo, pontosabban azon kivul nem lesz miert ertelme megvenni.
-
proci985
MODERÁTOR
szerintem ES a kártya, hacsak nem az NV magas árú elpáholására mennek ezzel a karival (értsd, a 285öt agyonveri, 295öt agyonveri, 300 helyett 400USDért adják és letarolják a felső szegmenset a gtx300 érkezéséig, egyébként eléggé drágának néz ki).
a pcb drága, szal ekkorát alkalmazni szvsz kicsit erős. a VRMek mennyisége pedig nekem aggodalomra ad okot fogyasztást illetően.
nem kéne megint megismételni a 2900xt eredményeit (mmint load és fogyasztás).
-
Zsozsooooo
tag
válasz
Picturemaker #46 üzenetére
Méret nem lényeg
csak már a piacon lenne ! A kártya elején az a rács elég kicsire sikeredett nemde ?
-
hétalvó
addikt
ugye nem ennyi az oszes szellozo nyilasa mint ami a hatlapon van, mert az enyhen vicces egy ekkora szornyhoz
szerintem a hazba is regetni fogja a meleget
-
Sz.Miki
őstag
És akkor ez milyen kártya? mert ez az 5870 nem nagyon hasonlít rá....
5850 kártyának meg kicsit erősnek tűnik....
valaki unatkozott és rajzolt egy ilyet?
-
Picturemaker
őstag
Eddig "tégla" kártyák voltak.
ATI most bevezeti a "panel" formát.
Új NV (ha lesz), gondolom komplett lakó konténer mérettel büszkélkedik majd. -
Sz.Miki
őstag
Nekem majd pontos méret adatok fognak kelleni, mert így ránézésre nem fog beleférni a házamba
jóval nagyobb mint a HD4890.
Ha akkora mint egy HD4850 X2 akkor lemondhatok erről a csudárólDe várom a megjelenő verziókat nagyon!!
Amd ATI gratula!!!!
-
Én még mindig reménykedek benne hogy ezek a képek valamilyen "Engineering Sample" kártyát takarnak és a végleges verzió másképp fog kinézni. Ráadásul szemre arányaiban is elég nagy mérete van.
-
bakosgabor57
őstag
Hát így első ránézésre nem egy butterfly (vajaslégy).
-
Adams007
tag
Mondjuk engem egyáltalán nem érdekel a kinézete, csak a teljesítmény legyen jó.
Meg tényleg rakhatnának rá egy megfelelő hűtőt.
-
LackoMester
addikt
egyébként a fórumon már megvitattuk-megvitatták....
engem csak a 400 dolcsi a 5870 esetében(tehát nálunk legjobb esetben 380 euró)zavar...várom az elsö hivatos teszteket...de nagyon ütösnek igérkezik -
nLali
őstag
Ronda és finom
-
keIdor
titán
válasz
DeltaPower #28 üzenetére
9800GTX nem is nagy kártya... a 8800GTX nagyobb volt.
-
Azért ez jó. Ott a full éles szétszedett képe elölnézetből, ha meg ráakarok kattintani, hogy kinagyítsam, akkor meg előjön a full homályos, semmit sem látni belőle kép. Na mindegy, jobban látom, hogy ránagyítok a böngészőben.
Mod: jah látom már, hogy Cizoe segédkezett nekik a jobb minőségű képekhez.
Az beharangozott ára viszont valami nagyon brutál lesz.
-
haky
senior tag
Ha kijön ebből is a fullos nem X2 változat. Mint anno a 4890, akkor azt megveszem (vagyis gondolkodom rajta). Vagy ha már kevés lesz a 4890-em
-
Ez mind nagyon szép de mi van belül,lássunk valami elözetes teszteket.
-
Atis707
tag
legalább nincs telematricázva, meg ezt a bóvli fílinget keltő átlátszó műanyagot is elhagyták...
-
Yany
addikt
Ehy kis plusz info: [szétszedve]
-
DeltaPower
addikt
remélem ez csak egy tesztváltozat. sokkal kisebb nyákra is meg lehetett volna építeni (#9-ben linkelt képek alapján), akkor nem lenne ekkora batár nagy, mint egy 9800gtx.
-
Jhonny06
veterán
Egy csúcskártyára már megint egy ilyen hangyafasznyi gagyi ventit tesznek, elég szánalmas, még ha ez az alapmodell is. Maga a kártya durva, de a kinézet.. khm.
Iszonyatosan melegedni fog.
-
.mf
veterán
Csakhogy az új nv kari még sokáig nem fog kijönni...
Jó dolog, hogy csökkentik az idle fogyasztást, nem értem, hogy a 4850-esekből miért maradt ki ez a fícsör, de annyira, hogy az xml-jükben kézzel átírva a frekvenciát 500-nál alacsonyabbra nem csak nem működik, de össze is omlik a rendszer
A tényleges, játékbeli teljesítményre kíváncsi leszek -- no meg a hazai árazásra is... -
Xirtam
veterán
Gyönyörű, nagyon durván
-
leviske
veterán
Az nVIDIA valószínűleg inkább a Larrabee-re fog koncentrálni.
Ha meg a PhsyX-ról beszélünk, akkor említsük meg, hogy az új GeForce elvileg csak emulálni fogja a tesszellációt... azt a dolgot, amire -szinte- az egész DX11 alapszik.
Filmnézésre meg ott van az ATi Stream. Arra is van jópár program, ami támogatja. (Ha jól rémlik, akkor pl a PowerCinema)
(#20) Nippon: Majd, ha megjelenik, össze lesz hasonlítva... Addig ahhoz mérjük, amivel egy árban lesz. Jelen esetben a GTX285-höz.
-
Hát egyenlőre valóban elég egyhangú a kinézete, hiányzik róla a jó kis matrica.
Na ami viszont igencsak érdekes és ígéretes, az a terhelés nélküli (idle) fogyasztása. Ha valóban olyan keveset fog enni, akkor annak sokan fognak örülni, ha már az északi hidas lekapcsolósdni nem jön össze. -
gfefe
őstag
igen ezt tudom, de én azért parázok... AMD fan vagyok, de várjuk ki mit dob a konkurencia.... az előző generációhoz nem jó hasonlítani... az amd 2000 széria is verte az előtte levő nvidia szériát még is leverte a 8000 sorozatu nvidia ....
én kivárom mi lesz a jobb.... (és vha volt physx karim tehát azt se lehet lebecsülni.... jó az ha van... én momentán filmkódolásnál is használtam mert van vmi porgi ami kihasználja...)
-
ZewaDeluxe
tag
Nocsak, nocsak...
Abu mester hosszított egy kissé a pórázon...Ennyivel azért még nem úszod meg a szerenádot...!
-
leviske
veterán
Tehát akkor már tuti, hogy lesz HD5700? Ez a számozás így elég zavaró lesz... A HD5600 jobban tükrözné, hogy mekkora teljesítménybeli különbség van a két család közt.
(#12) gfefe: Az eddigi AMD-s, hivatalos tesztek alapján a HD5870 elég csúnyán elpáholja a GTX285-at. (1,5x/2x teljesítménybeli különbség)
(#14) Abu85: Azt már sejteni, hogy hova érkezik az X2 árban? $800? 1000$?
Csak mert a HD5870 ára mellett viccesen mutatna az eddigi 500-600 dolláros ár.
(#15) helkis: Az eddigi sejtések alapján a Cypress is kétmagos (úgy Core 2 Quad módra), innentől valószínűleg az alatta lévő kategória fele akkora teljesítményt fog nyújtani.
Bármost, hogy mondod a hibás chipeket, talán mégis van értelme, hogy legyen 700-as és 600-as család egymás mellett.
-
gfefe
őstag
Csak már lenne a kezemben egy ilyen szörny.... a kutyát nem érdekli, hogy miként néz ki csak tudjon is vmit... és verje oda a konkurenciát mert ha nem akkor az nvidia 1 + dologgal (physx) előrébb jár mint az ati... mert elvileg az is dx11.... tehát itt már nem lesz olyan, hogy dx10.1 vagy physx....
kiváncsi vagyok az új versenyre....
-
shteer
titán
válasz
Robi BALBOA #4 üzenetére
a találgatós topikban találsz többet, nagyobbat ha ennyire érdekel a tesztvga kinézete
várhatóan nem ilyen lesz
-
Geönczy
aktív tag
Szép darab.
Bár ahogy olvasgattam az adatokat neten kell majd neki a hűtés rendesen.
Pl: 2,1 milliárd tranyó... -
keIdor
titán
"valamint az olcsóbb felső-középkategóriás verzió még karácsony előtt befut"
Itt melyik kártyára gondolsz?
-
Robi BALBOA
őstag
Na! ezektől (2db
) a fotóktól okosabbak lettünk!
Amúgy már nagyon kíváncsi vagyok az új jövevényre!
-
misx
senior tag
Na végre ide is elért a hír, már vagy fél tucat számtek oldalon olvastam.
-
kozyadam
tag
mi az a kis apróság, amit mindkét képen próbáltak eltüntetni a kártya alján? a feketével lefestett részen vmi top szikret infó van? esetleg árcédula?
-
Elég csúnyácska, remélhetőleg a kereskedelmi forgalomba kerülő valamivel szebb lesz.
szerk: az igen 1sec eltérés a 3 hsz között
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest