Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
himpike
aktív tag
Jellemzően az a jó ha több alternatíva között válogathat az ember, kivéve ha a gyártók karteleznek... no most a kartelezés tuti nem él, ergo minden újnak örülni kéne. iPhone elleni személyes érveim: túlárazott, az utolsó szériáig szar kijelző, szar akksi, drága kapcsolódó termékek(menyi a saját kábele, hagyjuk már...).
-
válasz
Rolie Polie #94 üzenetére
Hidd el itt leszek és mivel megtanultam bocsánatot kérni (igaz csak pár hónapja) de megteszem...
-
Béééla
őstag
Az MS a marketinget szúrta el, de kegyetlenül, meg az indulást. Nem igazán állt a fejlesztők mellé segíteni betanulni, plusz az éves díj mint almánál. Szerettem, de borítékolható volt a bukás.
A huawei mögött meg ott az állam mellett a milliárdos kínai piac, ha nekik elmegy a telón a kínai google, kínai youtube és kínai twitter, akkor kicsi kínai boldog, ennél többet úgyse láthat. Máris megvan a bétateszter banda. Bónusz az állami megfigyelő beépítve (kocsikban is pl.)
Ha meg "kiforr" annyira, hogy a nyugatiak is veszik nyomott áron, akkor lehet van 1-2 év lemaradásuk, de onnantól nem behozhatatlan. Nekik megvan a "végtelen pénz" és idő hogy kivárják, utána egy rászoktató akció, ingyenes SDK és appstore, és máris megvan minden fontosabb alkalmazás!
Szóval lenyomni nem fogja, elég lesz ha pár tíz-száz millió nyugati veszi. -
AS
félisten
Itt az első: Harmony Os készülék (nem telefon)
[link] -
redgreg
tag
Már bocsánat, de igazából a huawei se más mint egy ellopjuk lemásoljuk kínai brand. A cehhet meg majd az álam fizeti. Szóval akármekkora is, akkor is dzsunka szökevény. Tudod papíron az opium háborút se nyerhette volna meg 3 britt fregatt, a szovjet kínai határvitában is megvolt a Clausewicz déle 3x os túlerő, és Vietnám ellen is ők volrak az esélyesek. Csak az a fránya valóság... (igen ez van, ha Clausewicz találkozik Szun-cével. Aki amúgy remek könyvet írt, a hogy háborúzzunk a középkor legelején vagy az ókorban címmel. Csak ugye azóta picit más lett a világ.) Szóval a tény a következő: Az alaprendszerrel fluid, és apróbb hülyeségeket leszámítva jól müködő wp kibukott úgy h mögötte állt a teljes Microsoft ökoszisztéma akkor majd egy huawei fog hozni valamit, ami lenyomja a droidot? Tudod kínával az a baj, hogy ők kihagyják mind a munka mind a kapitalista VERSENYT így pedig nehéz. Mármint a propaganda kiáltványokon túl. És mielőtt azzal jössz, h de Kína nem a szovjetunió, valóban nem. A Szovjetunió még 1989ben is jobban állt gazdaságilag, mint Kína most....
-
Rolie Polie
junior tag
-
-
Szokásos Huawei kínai kamuzás megy... egy raklap idő kellene hogy most szinte 0-ról felépítenének egy új androidot és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy milyen lenne...
-
Parallaxis
addikt
Ha igaz a vád és ez téged zavar, akkor nyugodtan kapcsold ki a készülékedet (bármilyen gyártóé is), mert itthon és az EU nagy részén a telekommunikációs hálózatot a Huawei eszközeivel építették és építik ki. Szóval tök mindegy, hogy milyen készüléked van, mert amint csatlakozik a hálózatra már nyitott könyv vagy.
De a gond az, hogy a Huawei kis kezdő a Google, Facebook pároshoz képest. Ezek konkrétan szó szerint mindent tudnak rólad és ebbe te önként bele is egyeztél, mikor beléptél a szolgáltatásaikba. Innentől tök értelmetlen a siránkozás.
-
janeszgol
félisten
Még annyit írok, hogy ha megjelenik telefon olyan ár kategóriában, amit be tudok vállalni, úti veszek egy ilyen Harmony OSes telefont. Kíváncsi vagyok rá. Nem azért, mert leváltja az Androidot (az Android sem tudja nálam leváltani a WPt, Windows Phone forever!!!), de kíváncsi vagyok rá. Anno Tizenest is akartam venni, csak aztán elmaradt, a Samsung nem hozott ki kettőnél többet és talán idehaza nem is árulták.
-
janeszgol
félisten
Olyanból tényleg volt, aki beírta, hogy inkább Kínában élne, mint az USAban. Utána abba a topicba nem nagyon írtak többet, így betudom őket trollnak. De azokból nem gondolom, akiket nyisziati megemlített.
De azt, hogy ez világmegváltó és lemossa a droidot, ilyet nem olvastam. Lehet az én emlékezetem csal vagy akkor is volt egy két troll, akikre te emlékszel.
De amúgy egy jó kis elmélkedés is volt azokban a topicokban, csak mindig megszakította valaki a hol jobb élnivel, meg a személyeskedéssel. -
AS
félisten
Nem véletlen jön most. 60 amerikai cég szeretne engedélyt kérni, hogy kereskedhessen a Huaweivel de Trump ezt most elnapolta a mivel Kina nem azt csinálta amiben megegyeztek...
Ez most a legújabb hír. Magyarul így nem sokáig lesz android license a Huaweinek. (persze lehet holnap már mást mondanak, a politika már csak ilyen) -
zoleeno1
veterán
válasz
nyisziati #56 üzenetére
Nahh mivel már megint megszolitottal, (sirok, de meg privatban is ram irt, hogy miert nem kommentelek mar ide
) most mond el légyszíves, hogy mit szeretnél, mit írjak ide, hogy vegre beken hagyj es kielegulj?
En sosem allitottam, hogy megvaltjak most a vilagot az uj oprendszerrel... A cikk is csak találgat... Nem követtem a tegnapi huawei eseményt, de ott asszem elhangzott, hogy telefonra is kész az os, de androidnal maradnak, ha lehet. A mate 30 pl biztosan azzal fog jönni, legalabbis a bejelentés szerint. Bloff, nem bloff, nem is kulonosebben érdekel, Trumpli mar biztosan segget csinalt a szajabol, ők miért ne tehetnek -
Ricardo
titán
"akkor pár dzsunkaszökevény majd jól megmutatja..."
Olvass kicsit utána mekkora cég a Huawei.
Nem akarják ők sem leváltani a droidot, de megvillantották, ha rákényszerítik őket megteszik, mert hosszabb távon van alternatívájuk. Fájna nekik is ha most kellene lemondani a zöld robotról, mert van bőven mit reszelni rendszerükön, de nem ülnek ölbe tett kézzel. Ennyit jelentett a tegnapi bemutató, nem többet. A Droid rendszer hegemóniáját jelenleg nem tudnák megtörni.
Azonban szerintem nem véletlenül kezdték el győzködni az elnököt a Google fejesei, hogy nem kellene ezt a tiltást erőltetni. -
kekedi
senior tag
-
*Mukeey*
addikt
Jelenleg nem látok esélyt egy uj oprendszernek a mobilokon. 10+ évet nem lehet behozni 1-2 év alatt. Meg a két nagy annyira magához kötötte a felhasználókat, hogy ha lenne esetleg jobb rendszer, akkor se váltanának.
-
janeszgol
félisten
-
rackalew
tag
Szerintem lesznek fixen Harmony OS-szel telepített telefonok, illetve androidos telefonok a Huawei-től, viszont a Huawei korábban azt mondta, hogy a kompatibilitás biztosításáért lesznek androidos programok is, amelyek egy olyan Android konténerben fognak futni, mint amilyen Windows-os konténer a Wine és a Proton Linuxra.
-
Quqesz
nagyúr
Lehet érdekes kezdése lesz az OS-nek [Mate 30 lite]
-
bambano
titán
blablabla.
olvastad már, amikor mindig emlegetem, hogy adott topicban csak az adott témához tartozó gyártót fikázom? tehát itt nem azért nincs szó a googleról, mert vele minden rendben van, hanem azért, mert a címsorban a huawei szó szerepel, a google szó meg nem.egyébként nokia 6230 rulz.
-
Duck663
őstag
Ha tudod, hogy egy gyártó nagy valószínűséggel kémkedik... nos akkor mégis mivel telefonálsz? Ha azt gondolod, hogy almáék nem vagy google a barátod, akkor piszkosul naiv vagy. Kivétel nélkül MINDENKI!!! kémked utánad valamilyen formában, mert hirdetések célpontja vagy, vagy közvetlenül, vagy közvetve, így a rólad megszerezhető információ, szokásaid, ízlésed, sőt politikai hovatartozásod! mert mind-mind haszonszerzéssel kecsegtet.
-
Masooo
aktív tag
Nos ezzel nem értek egyet teljesen, látva mennyi furcsa gondolkodású ember szaladgál a világban.
Az almás okos órákról is mentek a hírek, hogy rosszalkodik és kémkedik, amazonék alexájáról is mentek a hírek, hogy megkérdezheted tőle, milyen vagy az ágyban, és a facebookról is érdekes hírek vannak szerte a nagyvilágban ezen a téren. Mégis veszik, használják ezeket az emberek.
Kényszerből átállás pedig lehet, mert a kínai vezetés politikája elég érdekes most is, simán belefér, hogy kötelezik a gyártókat arra, hogy a huawei által fejlesztett amúgy ingyenes és bárki által ellenőrizhető és fejleszthető rendszerrel adjanak ki mobilt. A világ egyik legnagyobb piaca, így vajon kilépne erről a piacról a samu lg sony akárki csak ezért, vagy a pénz beszél kutya ugat elv alapján alkalmazkodna, mert a részvényesek is tudnak nyomást gyakorolni? Ezen cégek is ráálltak az androidra anno a saját rendszer helyett, mibe fájna nekik a világ egyes részein megint meglépni ezt? Ekkor már kínán kívüli cégeknek is kellene foglalkozni ezzel a nyilt rendszerrel és így a fejlődése is szépen haladna.
Amennyiben pedig viszi az android appokat akkor elég továbbra is oda fejleszteni és menni fog ezen is. Megint csak nem akadály abban, hogy terjedni tudjon.
Azt nem tudom, hogy végül merre viszi a sors a sztorit és nekünk mi a jó és a rossz ebből, majd kiderül.Mellesleg most is "tudják" az emberek, hogy a huawei elvileg kémkedik és mégis adnak el telót, komoly növekedéssel zártak a negyedévben is. Most vagy mindenki hülye, vagy igazából senki nem veszi komolyan azt amire nincs bizonyíték, főleg úgy, hogy a huawei telók nem is feltétlen olcsók, így az sem motiválja a vásárlást, hogy tőlem nincs mit megtudni, az ára miatt megveszem.
-
bambano
titán
-
opr
nagyúr
Plusz tegyuk hozza, hogy a masik ket rendszernek mar olyan szinten kiepult fejlesztoi eszkoztara van, hogy azzal a versenyt felvenni nem egyszeru. Gyakorlatilag barmire van igenyed fejlesztokent android es ios alapokon, van pont arra valo nyelv, eszkoztar, dokumentacio, peldakodok, forumok, online kurzusok, egbol potyogo nyalokak, akarmi.
-
Masooo
aktív tag
A mondatodban alkalmazott fogalmazásmód rejti a lényeget. Keveredtek. Amellett, hogy mindenki kémkedik sajnos, mert az információ hatalom, így sanszos, hogy az alma a droid és egyéb appok mellett ők is megtették, azonban nem láttam vagy olvastam erre semmi bizonyítékot. Linkelnéd? Ezen felül a kínai központi vezetés esetleges döntése után 1,4 milliárd ember telepítheti ezt a rendszert, mert kell. Ezeket levonod a droidos / almás tábortól és máris a 3 rendszert használók száma közel azonos. Esetleges átállás akár muszályból erre a rendszerre más kínai gyártóktól, és a rendszer terjedhet indiában is ahol megint igen sokan élnek és ha a rendszer jó, és a készülékek rettentő olcsók, olcsóbbak mint most, és tényleg mennek majd rajta android appok is, nos....
-
Masooo
aktív tag
Én picit másik szemszögből is ránéznék a dolgokra, csak beszélgetés és felvetés szinten.
Szerintem a Huawei irány jó. Ez az Op rendszer tartalmaz elég sok és jó lehetőséget a továbbiakra.
Okosan jártak el meglátásom szerint. Itt nem arról beszélek, hogy többet mondtak, mint amit tudtak, az stratégia. Arra gondolok, hogy a rendszer egészen sok platformon jó lehet idővel, és erről gondoskodtak is.
Elég nagy cégről beszélünk, hogy ne hagyják veszni az eddigi munkát és ők is tudják, hogy lehet olyan szitu, hogy piacot menthet ez nekik. Értékes számukra, mert sok általuk forgalmazott szerkezetre is jó, így iot / óra / tv stb vonalra is használható, tehát megéri energiákat beletenni. Egyből nyílt rendszerré tették, így részint motiváció embereknek akár haszonszerzés akár egyéb miatt, hogy fejlesztgessék, foglalkozzanak vele, valamint mondani lehet azt is, hogy bárki láthatja hogy nincs benne semmi ami "haza telózna" és amúgy is free.
Sok oldalról motivált így a nép arra, hogy foglalkozzon a rendszerrel és segítsen tökéletesíteni.
A google reakciója és lobbija is érthető, hiszen azért kínában sokan vannak, és bár sok dolog tiltott ott is, de mégis biztosan keres pénzt a google androiddal kínában is reklám egyéb tekintetében ami bevétel kiesés és fáj nekik is. Ez az embertömeg az ami miatt azért ha félni nem is, de komolyan kell venni a Huawei törekvéseit, hisz ha átállítják az embereket erre akár központilag is, az elég nagy tábort adna a Harmonynak. Itt lépett be az egyenletbe a központi vezetés, akik megint csak tehetnek forrást ebbe a rendszerbe, mert jobban tudják vele pl ellenőrizni a "sajátjaikat" és kifelé (android) is kevesebb adat tud szivárogni, ha egyáltalán.
Ezen okok / indokok miatt a gúnyolódás és élcelődés picit sok, de azért érthető sokak részéről persze.
Nos nem vagyok szakmabeli így ezek felvetések csupán, bárki akinek kedve van megbeszélni, kivesézni, rávilágítani dolgokra, azzal szívesen elbeszélgetek, remélem mások is. -
Man0gatya
aktív tag
-
nyisziati
veterán
"Pedig ment a Trump vs Huawei cikkek alatt az észosztás, hogy majd most a kínaiak megmutatják ezzel a rendszerrel mindenkinek. Aztán ennyire futotta..."
Ez az!
7heads drago, lami66, tomtyi, atike, zoleeno1, piszmaty76, NGA, zoona, hypno skate, ricardo, Tapsi75 stb. ilyenkor miért nem kommentel? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#00137984 #48 üzenetére
A 990i-t eléggé nem szerettem, mert maradt 6MB szabad memóriája böngészni bootolás után... Volt P910i-m is, de abban még nem volt wifi, viszont ettől független nagyon szerettem és tök fasza progik voltak már arra is, pedig még csak 2004 körül jártunk.
Clorf: még lehetett is volna, ha korábban kezdik és nem csak a totál hulladék, leggagyibb hardveres telefonokat célozzák meg vele.
-
Clorf
tag
Ugye a Firefox OS is nagyon sikeres lett....
-
Maxxy10
addikt
Először HagyományOS-t olvastam..
-
opr
nagyúr
Abszolut egyetertek, nekem sem tetszik a trend.
Bar oszinten szolva az, hogy ma mar lassan a 7,5"-os telefon lesz a "mini" az meg kevesbe, szarok en ra, mennyi ramot irnak a dobozra, amig a telefon amugy hasznalhato, de az, hogy lassan akkorak, hogy nemelyikre a deszkasok veletlenul reflexbol kereket szerelnek, es emellett minden evben kicsit meg nagyobbak, az nekem se tetszik, nagyon nem. -
Egon
nagyúr
Teljesen mindegy, hogy kinek a sara (marketing vagy technológia szükséglet), a képlet a következő: Androidos teló = sok ram, almás (és amíg volt, Windows Phone-os) teló = kevés ram. Szánalmas. Kéne a konkurencia.
Mellesleg ha jól tudom, a droid a linuxos alapokon egy VM-ben futtatja az appkat, tehát van rajta egy plusz köztes réteg az oprendszer és az alkalmazások között - ha ez nem lenne, vélhetőleg kevesebb memóriával is beérné (más kérdés, hogy ez nyilván az ezerféle készülék miatt (is van).
Summa summarum: nagyon nem tetszik a trend, de ez van (a péklapát készülék-trendről nem is beszélve). Annyira nem érint: az elmúlt 20 évben mindössze háromszor kellett saját telót vennem; a mostani céges keretembe a szifon is belefér, és ha nagyon felb*szom az agyam (mert mondjuk nincs értelmes méretű készülék a piacon), majd vetetek magamnak olyat... -
törölt tag
P990i egész jó alapokat rakott le, csak a gumirozott nyomógombokat cserélték szervizben. P1i sok szép emléket hagyott hátra, amit az Android vacak tapi telefonok nem tudtak. Azért a Symbian UIQ3 hozzátett a PDA érdemeihez, nem pedig a hardverigényét nővelte. Elképzelni is nehéz, hogy az 1 mag (200 MHz), olyan 128MB belső memórával meg tudtam lenni. [link]
-
Giovan!
addikt
Pedig ment a Trump vs Huawei cikkek alatt az észosztás, hogy majd most a kínaiak megmutatják ezzel a rendszerrel mindenkinek. Aztán ennyire futotta...
-
opr
nagyúr
"1. nem lesz alternatíva, az új modellekben sok memória lesz,"
Igen, de ez a marketing miatt van, nem technologiai szukseglet. Egyszeruen az egysegsugaru usernel a nagyobb szam == jobb, illetve a memoria == gyorsasag kepet felepitette (foleg) a samu, aztan ez mar ilyen onerosito folyamat sajnos, 15 ev mulva is ezt a marhasagot fogjuk hallani a kocsmaokos "szakiktol".
(Ertelemszeruen itt nem rad gondoltam, mint "kocsmaokos", szerintem erted melyik tipusu emberrol beszelek.)"2. azért ha megnézed az Android "gépigényét" folyamatában, nézz már rá arra, hogy mondjuk a 4-es (ICS) meg a mostani verziók között mekkora a különbség (pl. hogy anno hány GB RAM-os készülékek voltak, és működtek...)."
Valo igaz, bar En oszinten szolva nem latom, hogy maganak a rendszernek a gepigenye olyan drasztikusan megnott volna. En inkabb azt latom, hogy egy faszbuk messenger anno elvolt 20Mbyte rammal, ma meg mar szartol repuloig minden baromsag van benne ha kell ha nem, meg is zabal akar tobb szaz Mbyte-ot is. Egy rohadt chatprogram. Szanalmas.
De ez pont nem a droid hibaja, hanem legfokepp a fogyasztoke, akiknek teljesen elborult elvarasai vannak, a cegek meg nem hulyultek meg, hogy szellel szemben akarjanak pisilni, ha az kell a nepnek, hogy egy chatporgram tudjon videohivni, kozben effektezni, meg legyen benne gif-keyboard, akkor lesz.Tegyuk hozza, hogy az elvarasok is nagyot ugrottak. ICS alatt meg akkor orultunk, ha ment egy valamilyen chatprogram, es meg mellette a haterben futott 1-2 masik progi, es tudtunk kozte valtani ugy, hogy nem kellett masodperceket varni. Ma azt varjuk el egy telefontol, hogy tobb app fusson rajta, mint egy atlagfelhasznalonal desktopos, es mindezt gordulekenyen tegye.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Egon
nagyúr
A "kell" alatt azt értettem, hogy
1. nem lesz alternatíva, az új modellekben sok memória lesz,
2. azért ha megnézed az Android "gépigényét" folyamatában, nézz már rá arra, hogy mondjuk a 4-es (ICS) meg a mostani verziók között mekkora a különbség (pl. hogy anno hány GB RAM-os készülékek voltak, és működtek...). -
moleculez
veterán
Ezzel azért nincsenek bebiztosítva, ahhoz hogy ARM alapú SoC-n fusson, gondolom kell néhány licens, ami visszavonható. Ettől a Kirin sem menti meg őket, az is ARM alapú.
Másrészt, egy IoT eszköz bőven elmarad komplexitását tekintve mondjuk egy mobiltól/tablettől ebből OS-t gyúrni azért nem kis kihívás lesz.
-
AS
félisten
Huawei Mate 30 Lite could be the first phone with HarmonyOS
[link]
Jön ez telora. -
bambano
titán
ha butítani kell a cikket, akkor az igaz állítások halmazából elkezdek elhagyni tudnivalókat, és a végén azt írom meg, ami marad. ismétlem: az igaz állítások halmazából.
az nem helyes irány, hogy fogom az igaz állításokat, elkezdem némelyiket kicserélni hamis állításokra, majd ez alapján írok cikket.
például az nt mikrokernel szempontjából nem hibrid. max. nyomokban tartalmaz mikrokernelre utaló dolgokat, vagy még úgy sem. nem, a hal az nem mikrokernel. egy rendes mikrokerneles oprendszerben többek között a gdi sem kernel módban fut.
vagy ott van az a mondat, hogy a mikrokernelnél a sok programra bontott működés növeli a többletterhelést. nyilván komoly erőfeszítés lett volna elmagyarázni, hogy miért, akár 4-5 szót is rá kellett volna pazarolni (a szerverek közötti kommunikáció miatt).
vagy ott van az a sületlenség, hogy "attól ugyan az adott modul, csúnyán fogalmazva elesik a harcban, de a rendszer maga még védve van.": ha például a fájlrendszer szolgáltatást megtámadtam, akkor le tudom cserélni a jelszó fájl olvasása közben a jelszó hash-t, tehát ha felborították a fájlrendszer szolgáltatást, akkor a *KOMPLETT* rendszer "elesett".
Meg arról sem szól a fáma, hogy nem a sebesség a monolitikus kernel fő előnye. a legnagyobb előnye a monolitikusnak a mikroval szemben az, hogy előbbi létezik, utóbbi meg nem. linux kernel 27 éve létezik, olyan monolitikus kernel és rá épülő oprendszer, ami legalább stabilitásban hozza a linux szintjét, meg nincs.
és akkor még ki sem tértem a szokásos nyavalyáimra: a vesszők véletlenszám-generátorral történő elhelyezésére ("akkor attól ugyan az adott modul, csúnyán fogalmazva elesik a harcban,"
-
scyllarus
veterán
Persze. Nem attól ijedtek meg, hogy leelőzik őket (technológiában vagy részesedésben). A fejesek ijedtek meg a piacvesztéstől, részvényeséstől, bevételkieséstől, stb.
Az a "kevéske" kínai felhasználó nyilván nem állt volna át parancsszóra, függetlenül az OS minőségétől... Azzal mindenki tisztában volt, hogy a kínaiak állítása hmmm erős csúsztatásokat tartalmazDe pont ahogy mondod, senkinek sem jó, Trumpnak meg simán be lehet adni bármit, amennyi esze van. És nem a Huawei adta be neki, a saját embereinek jött kapóra, hogy van mire mutogatni, eszük ágában sem volt rávilágítani az igazságra, mivel nekik pont kapóra jött.
kekedi: Pontosan. Nem akarták, de sikerült. Ilyenek az emberek.
-
kekedi
senior tag
válasz
scyllarus #30 üzenetére
"Nem akarták sok emberrel elhitetni."
Pedig sikerült. A sok hiszékeny buta ember ott verte magát az összes olyan fórumon ahol a Huawei új rendszeréről esett szó. (itt mobilon) És mindegyik megvolt győződve, hogy egy akkora király rendszer lesz itt hamarosan. (hiába mondtuk, hogy ez azért nem így megy, kell oda sok év. De most már inkább pár évtizedet mondanék)
Mióta bejelentették, hogy kacsa. Azóta ezek a fórumokon egy db hsz nem jött. -
opr
nagyúr
Most sem kell annyi ram a telefonba, illetve ami kell, az se elsosorban a droid miatt. Amiert sokan azt hiszik, hogy annyi ram kell, az a samu marketinggepezete, ami belehengerelte az emberek fejebe, hogy tobb ram == jobb telefon. Erre tett meg a oneplus egy egeszseges lapattal, aztan bumm, itt vannak 8GB rammal szerelt telefonok, amikben a kovetkezo 3 evben minimum 2GB csak arra lesz jo, hogy a fogyasztast meg az arat novelje. Ezen felul meg 2GB lesz a teljes elettartam alatt haromszor kihasznalva, a maradek meg az, aminek haszna is van.
-
opr
nagyúr
válasz
scyllarus #30 üzenetére
Te komolyan azt hiszed, hogy a Google-nel az a par ezer szakmailag nem eppen labtorlo szintu mernok, aki beletolt par ezer munkaorat a droidba elhitte, hogy a huaweinel volt egy erosebb belmozgas, es ebbol olyan szintu telefonos OS lett, amitol tartaniuk kell? De megaz, hogy elhittek konkretan megijedtek tole?
Nem, a gugli, meg az osszes tobbi nagy IT (meg egyeb) ceg nem azert panaszkodott, mert megijedtek, hogy az akarmelyik kinai vallalat majd fel ev alatt lehagyja oket fejlesztesben, hanem mert az egesz kereskedelmi haboru artalmas, mikozben valos koncepcioja meg kituzott celja nincs neki.
-
Egon
nagyúr
Részemről drukkolok, ha nem is feltétlenül ennek a kínai csodának, de jöhetne már valami az Android
helyettmellé.
Az nem kicsit nevetséges, hogy ha a trend folytatódik, 1-2 éven belül kétszer annyi RAM kell majd egy okostelefonba, mint amennyi egy átlagos PC-ben van... -
Kékes525
félisten
Már eljött, a neve: iOS. Android apps: 2.7 million iOS apps: 2.2 million: Android vs. iOS: Which smartphone platform is the best?
-
scyllarus
veterán
Nem akarták sok emberrel elhitetni. A cél az volt, hogy pár fejes elhiggye a Google-nál
Azok egyből mentek is a főnökhöz sírni, cél elérve.
Amikor kiderült, hogy visszatánc, egyből mondták is, hogy nem telefonokra van.
Aztán, amikor kiderült, hogy azért nem teljesen lesznek visszavonva a szankciók, hirtelen mégis meglebegtették, hogy nem telefonokra van, de lehet ott is használni...
Teljesen tudatos stratégia volt, érthető a helyzetükben. -
törölt tag
Symbian UIQ3 rendszerrel felokositott PDA telefonokat most megvédeném.
Egész jó volt az, mert minden hasznos feladatomat elvégeztem rajta.
Retró konzol emulátor, az egyedi zene és videólejátszó telepithető volt rá.
A kamerát kiegészitő szoftver nálam jó hatékonysággal müködött, mert a 3.2 MP AF kamerához képest egész jó képek készültek. FM rádió RDS funkcióval is rendelkezett. Akkumulátor időre szintén sokat birtak, de ez elsősorban a SOC és a kijelző egyszerűsége miatt volt. Kellemes nosztalgiával tölt el a SE P1i telefon emléke, de a Symbian azokban az időkben jó volt... -
VIC20
őstag
Jó lenne megtörni az Android-hegemóniát végre. Talán eljön az is egyszer.
-
pelgrim_v1
tag
Körülbelül értem a leírás alapjan a lényeget, nagyobb hozzáértésem meg amúgy sincs. Érdekel a téma, de nem annyira hogy még egy diplomát letegyek a megértéséhez. Szerintem semmi baj nem volt a magyarázattal de lehet én vagyok a hülye, mint mondtam nem vagyok hozzáértő csak érdeklődő.
A prohardver még mindig csak egy fél szakmai portál és ennek maradéktalanul eleget is tesz szerintem -
bambano
titán
gratulálok, sikerült az idei év szakmai mélypontjára süllyedni a mikrokernel magyarázatával... mondjuk egy hajszállal jobb, mint a folytonos politika.
-
Alchemist
addikt
Az olcó kínai kémtelefonoknak immár teljesértékű beépített adatgyűjtőjük lesz.
-
dabadab
titán
Ebben ami inkább feltűnő volt, az az információk hiánya.
Jól skálázódik?... Mert az Android Linux kernele, ami simán elfut okosórákon de a szuperszámítógépeken is szinte kizárólagosan használt, az nem skálázódik jól?
A mikrokernelnek mi köze a fragmentációhoz? Semmi.
"A Harmony OS egyébként különféle alkalmazásokat futtathat a jövőben"
Ezt aztán tényleg nem gondoltam volna
-
Ha nem is szeretném a jövőben tartósan használni -kipróbálni azért igen-, sok sikert neki, a verseny jót fog tenni! Csak persze ki tudja, mennyit kell még aludni, mire valóban bármi veszélyt jelenthet a nagyokra...
-
Quqesz
nagyúr
[Plusz] infó még
-
kekedi
senior tag
Nem erről van szó. Kíváncsian várom én is.
De akkor ne harangozzák már be úgy, hogy a következő mobil ezzel jön és 60%-kal gyorsabb lesz a droidnál meg hasonló nyalánságok.
Sokan be is kajálták aztán nyomták is a szöveget, hogy így meg úgy le lesz alázva az android.
Egyszer talán igen. -
Ez az architektúra azért így eléggé jónak hangzik. Remélem majd választható lesz az Android és a Harmony - tehát nem lesz fixen egy os hardverenként.
-
nap
addikt
válasz
Rolie Polie #7 üzenetére
Még dolgozni kell rajta, hogy ne minden adatot küldjön a központba, hanem csak az értékeset.
-
cami][us
senior tag
A Symbian és a QNX is mikrokerneles aztán hol vannak most...
-
Rolie Polie
junior tag
Na csak elindult!
A finomítás a részletek kidolgozása még hosszú idő évek is lehet,de legalább már felderengett az alternatíva.
"Jöttömre öt nap múltán számítsatok, pirkadatkor, kelet felől!" -
-Faceless-
őstag
Eléggé szkeptikus vagyok a dologgal kapcsolatban. Az appok minőségére is kíváncsi leszek a kód nélküli drag&drop-os IDE-vel. Boldog boldogtalan zseblámpa alkalmazást fog így írni..
-
Quqesz
nagyúr
Kicsit blöfföltek, de azt olvastam jön egy Honor, ami ezt fogja futtatni.
-
kekedi
senior tag
Na. Itt a megváltás...Le lehet váltani az Androidot. Ja nem.
De legalább jó sok emberel elhitették, hogy egy világot megváltó, Androidot leváltó/megalázó, hiper-über program lesz. Hát majdnem sikerült. Tényleg csak egy kicsit hiányzott hozzá....
Erről ennyit. Arc az van itt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest