- Gaming notebook topik
- Biztonsági kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
nagymolnar #111 üzenetére
Szomorú, hogy az XH95 sat tunerjével már rossz tapasztalatod van. Az 50W80C-ben szuper a képminőség. Bátyámnál van 65Q60, az valami rottyanat a W8-hoz képest képminőségre, nem is kérdés.
Számomra a kép a lényeg, leszarom a "mit tud" baromságokat.
Philipsnél más miatt érdeklődtem, gondoltam, már rákérdezek az OLED-ekre, rögtön mondták, "semmi közük hozzá". Na, így vegyen bárki Philips OLED-et!GhostRider93: Inkább cseréltettem egy hónapja a 21 éves (még német gyártmány) Bosch mosogatógépben az ajtó szigetelést, mint hogy az új - valóban sok leddel, lcd panellel pitypalattyoló - modellek közül vegyek. Ugyanígy vagyok a régi NoFrost hűtőnkkel és egyebekkel. Amíg mennek, eszembe sem jut cserélni, mert látom, hamar tönkre menő foscht kapok, mérhetetlenül túlárazva.
Most tettünk egy kísérletet a német gyártású Thomas porszívó/takarítógéppel. Eddig piszok jó (90-es évek Miele porszívó élmény jobb tulajdonságokkal), nyilván a 2 és fél éves garancia idején túl lesz majd érdekes a dolog. -
salapp
addikt
Maguk a készülékek szerintem is sokáig velünk maradnak. A műsorszórás fog átalakulni. Bár ha csak kis országunknál maradunk, a többségi firkecsarhát vásárló vidéki régi nyugdíjas réteg ezeken fogja nézni a Nyaknélküli ember újabb fröcsögései vagy akár a
TényekKontrollált Vélemények, Vigyázz, rókalukbú gyün a migráncs! vagy akár a Mindenshow-ba kell sok b.zi! típusú műsorokat. -
salapp
addikt
Az eddig általam otthoni környezetben látott Philips tévékben a "P5 Engine" derekasan helytállt, az ambi mindig is tetszett. Engem a kifutóban már elfogadható/jó árai, a kiterjeszthető gyári jótállás, a felső szériák összeszerelési minősége, az acoustic surface audio (a Pana teljes hátraarca és az LG-Samsung utálatom, full-kínai bizalmatlanságom és tapasztalataim) visz valószínűleg a Sony felé, ha új OLED-et veszünk.
-
salapp
addikt
Sajnos a jelenlegi helyzetben valóban hülyeség a márkahűség. Én mindig a "miért mit kapok" elv alapján választok. És még így is a hülye Sony OLED jön ki, bocsi. Nyilván kifutóban, az első 6-8 hónapban értelmezhetetlenek az árak. Úgy már nekem megéri azt a pluszt az az árkülönbözet.
-
salapp
addikt
Én is a régmúltban ragadtam. Idén szintén 22 éves már a Sony erősítőm, két éve kellett egyet forrasztani, mert egy helyen a hangfal csati kicsit kontaktos volt (persze akkor már végigforrasztottuk az összeset), 2011-es Dune is van több is a családban, meg néhány minimum 9 éves Pana plazma. Ja meg 78-as, gyári állapotú Grundig Hifi Box 850a páros is van, bár nem vagyok gyűjtögető, ami van, az valahol minimum néha használatban van. Ha jön valami, mennie kell valaminek, ez az elvem.
Philipsből One blade, profi hajnyírók, Steam and Go és porszívó van (mindegyik nagyon akciós áron, teljes áron én sem venném meg, egyik sem annyira jó). Ezek az álló porszívóik valami indokolatlanul túlárazottak. Ezerszer inkább egy szintén túlárazott Dyson. Bár most Thomas Twin takarítógépet vettünk, ami baromi jó cucc.
Konyhában a Bosch kisgépeket preferáljuk. -
salapp
addikt
Én bevallom, elvigyorodtam, amikor a Philips oldalán ezt olvastam, de tetszik ez a magabiztosság:
Szeretjük a Philipset, bizonyos termékkategóriákban simán veszünk tőlük dolgokat, de a kávéfőző 4 hónapra, a porszívó 3 hónapra azért szervizelésre szorult. Viszont a budapesti Szerviz kft. példás munkát nyújtott. -
salapp
addikt
válasz
wallace 234 #51 üzenetére
Igazad van. Már az sem volt 120Hz-es. De a hálószoba méretben VA paneles volt, én arra gondoltam. Valóban, a nagyobbak IPS-esek voltak. Az utolsó komoly tévéjük az EX780 volt.
Tök jó, ha van innováció, jó lenne mellé normális szerelési minőség. Amiket eddig láttam, nem arról árulkodtak. Király, ha te már láttál jót belőle. -
salapp
addikt
válasz
LurkerSheik #37 üzenetére
Ráadásul nem csak a kínaiak és nem csak a konzumer elektronikában. Ott volt pl. a Danone, belső áruló segítséggel letarolhatták a magyar piacot, kifingottak miattuk a jó magyar tejipari gyártók, utána meg már csináltak, amit akartak. Vagy az elmúlt években a szintén belső áruló segítséggel gombamód szaporodó albán
gyerek-, nő-, drog-, fegyverkereskedő,pékségek. -
salapp
addikt
Egyelőre folyamatosan romlik a minőség. Nagybátyámnak ajánlottam úgy négy éve egy Panasonic EX600 tévét. Akkor még 120ezerért az a tévé 4K120Hz-es volt, korrekt megépítettséggel, semmilyen bevilágítás, vagy bármilyen más gond nem volt. Azóta is használják minden nap. Mára oda jutott a Panasonic, hogy már a gyártást is kiszervezik, illetve az elmúlt években csak 60Hz-es tévéket tudtak kinyomni magukból, futottak még színvonalon. 2006-ban vettünk egy CCFL háttérvilágításos Samsung tévét, nagyon korrekt képe volt, a mai napig hiba nélkül megy barátaink gyerekszobájában. Anyukám 2011-ben kapott egy 5-ös szériás Samsung LED háttérvilágításos LCD-t, 6 éves korában a Samsung szervíz javíthatatlannak minősítette (PH-s fórumtárs kis cége potom pénzért megcsinálta mondjuk). Bátyámnak volt egy LG LCD tévéje, kezdettől fogva rohadtul bevilágít, a képalkotása szerintem szar, aztán lett két éve egy expóra kivitt tévé, ami nála ragadt, egy 6-os szériás Samsung QLED. Ha éltél még foscht, brr. A fényereje miatt vettük, mert alig került többe, mint a bérelhető tévé és állvány a kiállításszervezőktől.
TCL, Hisense csodákat nézegettem, ismerős kérésére, de megtapogatva, bekapcsolva szinte az összes a bottal-sem-piszkálnám kategória volt. Ami a sok egyénileg vezérelt zóna miatt érdekelt volna, az meg el sem jutott az országba (mondjuk külföldi tesztek szerint azért van azokban is bug rendesen).
Az említett Sony érdekes azért, mert pl. a (sajnos szintén egy ideje 60Hz-es) 6-os szériás FHD modelljeik meglepően jók, kevés pénzért. A 7-es szériás 4K tévéik legfeljebb kocsmába valók, a 8-asok sokaknak megfelelők tévézésre, a 9-esek meg igen korrektek, de ez a magánvéleményem, saját tapasztalatok alapján.
A mai készülékek rákfenéje még, hogy tévhitben élnek a legtöbben, és elvárják, hogy egy tévé még a feneküket is kitörölje, de minimum mindent is hibátlanul lejátsszon, tökéletesen menjen rajta az összes hülye droidos app, amit lehet, hogy egyszer sem fognak használni, és akkor még minél laposabb legyen, minél jobb hanggal...Gausz: Már ne is haragudj, de egy 2015-ös Sony W8-as edge led-es VA paneles tévé kenterbe veri a legtöbb DLED és FALD tévét manapság, ha az általános képminőségről, kontrasztarányról, mozgásmegjelenítésről van szó. Az, hogy valami FALD-os, sajnos még nem garantál semmit.
-
salapp
addikt
Ez részben igaz. Amelyik gyártó még életben tudott maradni a koreai marketing cunami ellenében, illetve a teszetosza japános reagálás miatt, az belement a "játékba". A szar ellen hasonlóan szarokkal. Mára már a régi nagy márkáktól is lényegében csak a prémiumként kínált/beárazott szériák érnek fel az egykori felső középkategóriájuk színvonalához. Azonban egy Samsung kúled foschhalomból pl. már tényleg jó esetben csak a 90-es, bäszottul túlárazott széria jó (nagyjából a jótállás-szavatosság idejének végéig, majd szakszervíz dob egy javítási árajánlatot, amitől még a legtökösebb felhasználó golyói is zsugorodni kezdenek).
A helyzetért felelősek az egyre nagyobb profitért gyártást vágottszeműekhez kicsesző nyugati cégek is, szóval nem védeném egyiket sem.
A legjobb lenne, ha az összes gyártó tökét megszorongatnák, és inkább valamivel drágábban közel olyan tartós termékeket gyártanának, mint a 80-as, szódával a 90-es években.
Maradjon felőlem a koreai meg a többi banda is, de legyen inkább kisebb paletta, magasabb minőség. Ennyi.
Gonosz voltam fentebb. Szándékosan túloztam. Nyilván veszik az LG OLED-eket, meg a többi bigyuszt, mint a cukrot, szóval tapsitapsi, puszi a hasukra, baromi jól csinálják. -
salapp
addikt
"GoldStar TV-k is milyen gagyik voltak egykor. Mára pedig a világ 2. sz. TV gyártója lett, LG néven." és továbbra is hulladékokat gyárt, egyetlen szerencséje, hogy társcége, az LG Display szerezte meg a WRGB OLED gyártási lehetőségét, és az elég jó alap alá tud meglehetősen szar elektronikai megoldásokat tenni, árérzékenyebb/vivid módon nevelkedett/exkúledes/többszöri panelcsere-fétises/"gémervagyok-hdmi 2.1--vrr-allm-vááá" fogyasztókból megélni.
A címben szereplő kérdéshez: sajnos még ez is előfordulhat, főleg adott kontinenseken, országokban.
TCL/Hisense/Samsung/LG/FingLing és tsai -> a szar szar marad, viszont egyre több a légy is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A feltörekvő kínai cég eszméletlen eredményeket ért el, céljaik pedig világosak...
- Gaming notebook topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Biztonsági kamera
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest