Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VIC20

őstag

válasz Morden24 #38 üzenetére

Na várjunk csak! Nem akarok a fogadatlan prókátor szerepében tetszelegni, de most így két hozzászólásából (amelyekben bevallottan nem akart a részletekbe bocsátkozni) honnan tudjuk, hogy nem tanulmányozta mélységeiben a kérdést? (Nekem azonban egy-két elejtett szavából ez tűnt ki.)

Egyébként továbbra sem érthető számomra ez a gondolatmenet:

- Soha nem lehet tökéletesen meggyőződni valaminek az igaz vagy hamis voltáról (ld. e körben pl. Reginald Rose Tizenkét dühös ember című darabját). Azonban általában elégséges (és a mindennapi élet működéséhez egyenesen szükséges) a kisebb bizonyosság elfogadása.
    - De ha szerintetek ez mégsem elégséges, akkor mit ajánlotok? Csak üljünk és nézzünk tátott szájjal, állást véletlenül se foglaljunk, "mert az szubjektív"? Ha pedig valaki mégis megteszi, akkor elnézően simogassuk meg a fejét a kis butának? :)

Hát, mindent egybevetve magam inkább amellett vagyok, hogy - indokolt esetben - foglaljunk bátran állást - de legalább ugyanilyen bátran álljunk készen arra, hogy elismerjük a tévedésünket és megváltoztassuk a véleményünket... indokolt (mindkét helyen szó szerint "indokolt") esetben. De ehhez az kevés indok, hogy "szubjektív", meg hogy "ugyanaz a forrás".

Mindegy, hosszú voltam, ráadásul ez igazából Penge_4-re tartozik, ha akarja, ő majd kiegészíti, illetve elmondja a saját álláspontját.

Új hozzászólás Aktív témák