- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Ez az úgynevezett PWM-es fényerőszabályzás miatt van. Ez azt jelenti, hogy nem analóg módon szabályozzák (mert a CCFL a feszültség csökkenésére kialszik, a fehér LED meg kicsit elszíneződik), hanem a fullosan bekapcsolt és a fullosan kikapcsolt állapot között váltogatnak, a kívánt fényerőnek megfelelő arányban kitartva azokat.
Ennek a ki-be kapcsolási ciklusnak van egy bizonyos frekvenciája, ami általában néhányszáz Hz (időt kell hagyni a ki- és bekapcsolásnak a 0 és a 100% fényerő-beállítás közelében is). Ez "direktben" nem látható, de közvetetten észrevehető. Pl. úgy, ahogy írtad, vagy ha gyorsan mozgatjuk a képernyő előtt a kezünket.
Max. fényerőn megszűnik a dolog, mert ott az úgynevezett kitöltési tényező 100%, azaz ott folyamatosan világít.
Lehetséges, hogy a LED-eknél könnyebben észrevehető a dolog, mert azok nagyon rövid idő alatt képesek váltani a ki- és bekapcsolt állapot között, gyorsabban, mint a CCFL-ek. Éppen ezért lehetne és illene is magasabb PWM-frekin szabályozni őket. De lehet, hogy a mérnökök úgy gondolják, éppen elég annyi, amennyi eddig volt.
[ Szerkesztve ]
-
maszat
senior tag
Látom szakavatott vagy a témában ezért szeretnék hozzád fordulni hasonló témában (de bárki segíthet )
Utaztam a minap buszon és ott az egyik utas notebook-ot használt. Este volt már, a noti fényereje ehhez képest elég magas volt. Igazából ez nem is olyan lényeges. Az viszont már igen, hogy amikor a monitorra került a tekintetem (nem bunkóságból néztem, hanem mert sötétben vonzza a figyelmet a fényesség), akkor azt tapasztaltam, hogy olyan "szakasos" a kép, amikor mozog a szemem.
Pont ugyanez játszódik le este az utakon, mikor egy autó hátsó lámpáját látom. Amikor mozog a szemem, a hagyományos lámpák fényét folyamatos csíknak látom, viszont az újfajta lámpákét szakaszosnak.
Ez a jelenség engem zavar. Az volt a tippem, hogy mindkettőben LED-ek vannak. Jól gondoltam-e és ha igen, akkor minden LED-es monitor ilyen? -
atike
nagyúr
Majd ha lesz áruk akkor lehet véleményt alkotni. Addig csak annyi, hogy külalak, paraméterek, LED-es mivoltjuk miatt határozottan tetszenek!
-
dezz
nagyúr
Tudod, az olcsók abból is sz@rok voltak... A hype-al övezettek (jellemzően Samsung, LG) drágábban is (csak mondjuk 25%-os árkülönbözetért 5%-kal jobbak). Homályosság, konvergencia-hiba, torz kép, stb. De ez a hétköznapi embernek "nem számít". Hogy kifolyik a szeme tőle, az sem... És pertsze voltak az igazán profik, Eizo, NEC, stb. De a többség inkább vett egy vacak nagyobbat, mint egy igazán jó kisebbet (ami tudta is volna azt a max. felbontást, és még élesebben is). Nem sokminden változott...
[ Szerkesztve ]
-
Quan-Chi
őstag
nem értem miért kell fikáznia akár kinek is a CRT monitorokat... érdekes mikor csak az volt elérhető megbasztál volna egy kecskét egy jobb flat 17"-os CRT monitorért ! most meg hogy már 40K-ért 24" TFT-t kapsz , most már redvás ugye ... a gond velük csak an agy méret és a nagy fogyasztás volt ! de ezen kívül teljesen jók voltak
dezz ne értsd félre nem téged OFF-ollak ... hanem aki ezt írta
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
ViZion
félisten
Uhh, látom másoknál is érdeklődsz.
Röviden: PC digitális jel, ezt átalakítja analóg jellé (minőség romlik), majd a monitor, mivel nem CRT (ami analóg), hanem LCD, így átalakítja digitális jellé. viszont ez már nem 100%-ban egyezik meg a kezdeti jellel. Ha végig digitális a kapcsolat, akkor pixelre pontos lesz a megjelenítés, fényerő, méret, stb. nem kell a monitoron állítgatni, mindent a PC-ről szoftveresen megoldasz. CSAK így van értelme használni a monitort (ha van DVI rajta...)Antibazsi: ne képnél, hanem pl. szövegnél nézd meg, h a betűk élsímítása milyen LCD-vel D-SUB-ra kötve, és nem natív felbontáson...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Grafikával foglalkozom, elhiheted, hogy még az olcsóbb paneles monitoroknál is meglátszik, h DVI vagy D-SUB. ez a kép méretének növekedésével egyre inkább szembetűnő.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dezz
nagyúr
Igen, először az LCD is drága kuriózum volt, és? (Mellesleg jóval nagyobb változást jelentett, mint most ez a LED-es háttérvilágítás.) Itt most nem erről a fázisról van szó. Hanem egy kicsit későbbiről, amikor már adhatnák olcsóbban, de nem teszik, hiszen úgy be kellene érni a szokásos profittal. És ugye miért is tennék, hiszen egy kis hype, és már veszik is, mint a cukrot. Csak itt mi arról beszélünk, hogy ez tényleg nem éri meg annyival drágábban, hogy azért már meg lehet kapni egy jobb paneleset. Csak ennyi.
"redvás crt-k"
Nyugtatód bevetted?[ Szerkesztve ]
-
-
dezz
nagyúr
Mint írtam, én 3 éve láttam először LED-es háttérvilágítású monitort (tehát még csak nem is laptop volt). És? Az akkor még csak egy kimondottan drága és ritka kuriózum volt. Akkor még nem lett volna értelme túl nagy hype-ot csinálni neki, mert annyiért úgyanúgy kevesen vették volna meg. Most már csak annyiva drágábban adják, hogy a hype már át tudja segíteni ezen kedves consumert. Szóval, most indul csak be igazán majd a dolog... (Nem csak itt.)
(#58): Én meg azt bírom, amikor kiforgatjuk a másik szavait...
MarQs: Hol láttál te olyat leírva, hogy parasztvakítás az egész?
-
MarQs
senior tag
Hát... nem akarok nagy flame war-t, ezért csak halkan csatlakoznék illetve jegyezném meg, hogy nekem is csak a gőg és a negatív "csak azért is..." hozzáállás jön le.
Azért nem érdemes elfelejteni a tényt, hogy jelenleg még LED és LED monitor között is nagy különbségek vannak, így nem szerencsés kijelenteni végérvényesen hogy parasztvakítás az egész...
Ha már más tényszerű pozitívumokat nem is akar bevenni az ember gyomra - amúgy amihez mindenkinek szíve joga - akkor legalább a fogyasztáson érdemes elgondolkodni... ha már az üvegházhatást fokozó gázok szóba kerültek.Üdv!
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
evone
őstag
javitas: kicsivel tobb mint 3 eve
azt birom ha itt erkezik egy hardverrol egy hir, ha a vilagon ez az elso es utolso hir az adott hardverrol akkor rogton bejon valaki es elkezdi uvoltozni hogy HYPE HYPE HYPE HYPE HYPE
mi az istenert kell online hirmagazint olvasni hogyha szerintetek: minden felesleges, minden drága, semmi nem tud semmit, minden hype, minden csak lehuzas meg atveres
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
evone
őstag
Egyebkent notebookokban mar kicsivel mint tobb eve vannak ledes kijelzok. A "hype" mar regen lezajlott, attol hogy itt a tobbseg nem tud rola, ide pedig kesve erkezett a dolog, igy mondanam... Ez pedig itt csak egy hir, nem pedig hype. Az iPhone az hype, nem ez.
-
dezz
nagyúr
"Tehát azt mondod hogy neked mind1 hogy mennyi a villanyszamlad?"
Monitoroknál nem túl jelentős a különbség, főleg ha valaki nem az elégségesnél és szemkímélőnél magasabb fényerőn használja a monitorát. Lehet ezt manuálisan is, de jópár monitoron van már külső megvilágítási szenzor (aminek az alkalmazását az Eizo kezdte el). Ja, hogy a TN-ek úgy még rosszabbul néznek ki...? Azt is be lehet állítani, hogy 10-20 perc tétlenség után lekapcsoljon a képernyő.
"A ledes monitoroknak sokkal nagyobb a fenyereje es szebbek a szinek mint a CCFL hattervilagitasu monitoroknal, illetve homogenebb is."
Éedekes, a cikkbeli monitor max. fényereje 250 cd/m2, miközben ~300 szokott lenni az átlag. Nem tudom, mitől lennének szebbek a színei a fehér (nem pedig RGB, mint egyes új csúcsmonitorokban) LED-es háttérvilágítástól, amikor azzal pl. rosszabb világítani, mint egy CCFL-lel? (Kevesebb színt látsz vele halványabban, részben ezért nem indult még terjedésnek a világítás-technikában, pedig nagy jövőt jósolnak neki, de addig még sokat kell rajta javítani.) A homogenitásról is az ellenkezőjét hallottam.
Amúgy összességében nem vagyok a LED ellen, csak arról van szó, hogy most ezt fogják hype-olni, és így az árát is jól felverik majd. A profit a lényeg. Így aztán amit nyersz a réven, elveszíted a vámon. Legalábbis amíg tart a "varázs".
"Egyebkent mutass mar ra hogy holvan a cikkben az a pont ahol azt irjak le hogy az AOC talalta fel a ledes technologiat."
Bár nem nekem szólt a kérdés, hadd válaszoljak: nem arról van szó, hogy ők találták volna fel, hanem most majd úgy fogják ők is és mások is hype-olni, mintha valami világmegváltó dolog lenne. Hány éve is létezik a LED? Hány éve is létezik a fehér LED? Évek óta az ára is elég alacsony... Csak hát eddig volt más hype-olnivaló... Most került rá a sor.
"Mert ez tenyleg igyvan: a ledes hattervilagitas sokkal jobb mint a ccfl."
Na azt majd meglátjuk, hogy minőségi szempontból milyen! Én kb. 3 éve láttam LED-es monitort (fehér LED-es TN), de nem mondhatnám, hogy látványosan kitűnt a többi közül.
Egyébként nem is tudom, miért van, hogy pl. az Eizo továbbra is CCFL-t alkalmaz a legmagasabb kategóriás, többszázezres monitoraiban is...
(#55): Nem nagyon értem, honnan jön az a 100W. Ennyivel nem jobb a LED hatásfoka, mint a CCFL-é. Véletlenül nem arról van szó, hogy a dobozra írt fogyasztást nézted a valós helyett?
És a többezer LED-et tartalmazó, multizónás háttérvilágításos (ahol igazán kijön a LED-ek előnye) tévék árát is megnézted...? Ahol meg egyszerűen a CCFL helyén van egy sor LED (a panel szélén), az inkább csak a dinamikus kontrasztban jobb. Bár megjegyzem, LED-eknél még talán lenne is értelme a dolognak, ha megfelelően gyorsan vezérlik, nem pedig másodpercekig tart, míg alkalmazkodik a tévé egy jelenet fényviszonyaihoz.
-
evone
őstag
Micsoda szemétség ez, olyan dolgokat probalnak szegeny felhasznalonak eladni amik kevesebbet fogyasztanak, jobbak mint az elodeik, hihetetlen hogy milyen vilagban elunk, és még hangoztatni is merik a technologia nevet. Ááhhhh, nem is értem hogy merik, ujra bekene hozni a cenzurat, meg hogy csak egyfajta marka legyen mindenbol és kész. Nem hogy még ilyen marhaságok hogy ledes tvk, monitorok?! Minek?! Parasztvakitas!
Ugye tudod hogy az a tv esetenkent akar 100 wattal is kevesebbet fogyaszt a az ugyanolyan meretu tarsaihoz kepest? Illetve megnézted hogy mit tud?
-
evone
őstag
Tehát azt mondod hogy neked mind1 hogy mennyi a villanyszamlad?
A ledes monitoroknak sokkal nagyobb a fenyereje es szebbek a szinek mint a CCFL hattervilagitasu monitoroknal, illetve homogenebb is.
Egyebkent mutass mar ra hogy holvan a cikkben az a pont ahol azt irjak le hogy az AOC talalta fel a ledes technologiat. Mert en tobbszori elolvasasra sem talaltam erre utalo szavakat. Ezért nem értem hogy miert irtad le ezt:
de tényleg semmi bajom még ezzel sem, ha nem akarnák ezt folyton úgy eladni, hogy feltaláltuk a csőbe a lukat, ez aztán a tuti: új és jobb
Mert ez tenyleg igyvan: a ledes hattervilagitas sokkal jobb mint a ccfl.
-
azbest
félisten
hát ettől az FRC villogástól én is falnak tudok menni... ahogy próbálja a mintázat gyors váltogatásával becsapni a szemet... hát az nem jó. Az alap Xp háttér zöld lankáinál olyan, mintha hangyák háborúznának... direkt ránézve nagyon figyelni kell, hogy meglássam, de ha mellette olvasok valamit, akkor a mozgoldás vonzza a szememet... nesze neked nyugodt kép... persze monitora válogatja, hogy mennyire gáz, de amik előtt ültem, azoknak a felénél határozottan kiszúrható volt.Egyébként lehet, hogy jobban kiszúrják azok ezt a trükköt, akik crt-n nevelkedtek és 60-75-85-100Hz lépcsőfokokat is végigjárták... a normál tv-s 50Hz-es tvfaltól folyt a könnyem a bevásárlóközpontban... ránézésre felismerem, ha 50-60Hz-es egy crt kijelző
Ugye aki nem látja a normál tv-je villogását, annak az FRC sem tűnik fel.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
És? A kettő nem zárja ki egymást.
Szerintem venni fogják... Hiszen ez LED-es, hallod!? Tudod, mint a Samsung LED tévéje! Hát ez ugyan olyan szenzációs, forradalmi, forradalmiszenzációs, szenzációsforradalmi, forradalmi, szenzációs...
Egyébként nem, mert ott, legalábbis a jobbakban többezer LED-es multizónás háttérvilágítás van, itt meg simán egy sor alul/fölül a CCFL helyén. No de mindegy, a LED az LED, kéremszépen!
Lesz itt olyan LED-ezés... Huhúúú!
Hogy annyiért már kaphatna egy alapabb, szedett-vedettebb, de mégis csak IPS-t, amiről valaki pl. ezt találta írni... Áhh, nem, hiszen az alieneknek való! A jómunkásembernek TN dukál! Ezt mondta a Párt!
-
DigitXT
nagyúr
Én speciel egymás mellett használok kettőt a cégnél: ég és föld.
Nem azért, mert látom, hogy mennyivel jobb az IPS, hanem, mert
látom a TN hibáit, és baromira zavaróak... Mindemellett most épp
nem otthon vagyok, így a régi CRT-mről írok: anno nem gondoltam
volna, hogy pár hónap masszív TFT-zés után mennyire zavarni fog
egy (egyébként nem rossz minőségű!) CRT életlensége is. Ez van.
Viszont pl. színhűségben, meg képfrissítésben, illetve a felbontások
szabad állíthatóságában még mindig a CRT a verhetetlen, de olyan
baromi kontrasztos - ha úgy tetszik "recés"* - apróbetűket tutira
nem fog tudni kirajzolni, mint bármelyik TFT. Mondjuk a laptopomat
kifejezetten utálom a képminősége miatt, tehát abban is van valami,
hogy ott még rosszabb a helyzet, mint a normál TN-es monitoroknál.Szerk: amúgy abban egyetértek veled, hogy amíg csak a TN-es
monitoron dolgoztam, addig annyira nem zavartak a hibái...*: ha meglátom a ClearType-ot, "falnak megyek," de ez nyilván egyéntől
függő, mint oly sok minden más. Engem pl. eléggé zavar, első dolgom,
hogy kiírtsam az IE-ből. (Más meg eleve olyan betűtípussal ír levelet.)[ Szerkesztve ]
-
Peter13
senior tag
Nem, én ugyanezt az "aviation industry"-ról hallottam (linket most sajnos nem tudok, szóval ez most csak pletyi)
TN vs "jobb panel": lehet hogy egymás mellett nézve a két képet rögtön leesne, hogy miről van szó, de erre még sajnos nem volt példa (nálam). Ha lesz, lehet hogy megtérek.
Vissza a ledes monitorokhoz: ezek szerint kb egyezik a véleményünk, mármint hogy sok haszna nincs (az alacsonyab fogyasztás mondjuk jól jöhet notik esetében, ezt értem. De asztali használatra szánt monitoroknál ).
És nem lenne semmi, de tényleg semmi bajom még ezzel sem, ha nem akarnák ezt folyton úgy eladni, hogy feltaláltuk a csőbe a lukat, ez aztán a tuti: új és jobb, persze emiatt kicsit (sokkal) drágább. Értem én hogy marketing, de attól még nem jön be...
Szóval sok sikert az új modelleknek, bár azt hiszem sikerük nagyban függ majd az árcédulától...[ Szerkesztve ]
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
dezz
nagyúr
Érdekes, én teljesen jól látom a TN-eken, hogy alul sötétebb a kép, mint felül (ugyanis a függőleges szöggel majdhogynem egyenesen arányos a világosságuk), és azt is, amikor a legkisebb függőleges elmozdulásra (vagy amikor közelebb hajolok hozzájuk, mert általában akkor is változik a függőleges szög, ami alatt egy adott sort látok) is változik. Továbbá a 3x6 bit + FRC villogását. A nem túl élénk színekről se feledkezzünk meg. Ja, igen, a fekete sem valami mély (bár itt javult valamennyit a helyzet). Finomabb színátmeneteknél vagy fokozatos felvilágosulásnál (filmben, demóban, játékokban) az alacsony előfeldolgozási precizitásból eredő "effekteket" is jól látom. Aztán vannak olyan különbségek, amiket nem nagyon tudok szavakba önteni.
Ami a fehár LED-es (aminek a fényének szűkebb a spektruma, mint egy normálisabb CCFL-nek) háttérvilágítást illeti TN panel mögött, nem tudom, van-e más haszna, mint a valamivel alacsonyabb fogyasztás és magasabb dinamikus kontrasztarány (amit általában kapásból kikapcsol az ember). Viszont legalább annyiért lehet adni, hogy abból már kijönne egy olcsóbb jobb panelos... Amit mellesleg évekig boldogan elhasznál az ember, anélkül, hogy azt lesné, van-e már helyette valami jobb (csillogóbb káva, nagyobb dinamikus kontrasztarány... ), hogy 1-2 év után lecserélje... Apropó, nem tudom, hallottatok-e róla, hogy az LCD gyártás az egyik legkörnyezetszennyezőbb dolog? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Quan-Chi
őstag
remélem beindul a LED technológiás TFT panlek gyors fejlődése , és 1-2 éven belül tömegesen jelennek meg és végre vehetek 1 jó darabot normális áron
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Devid_81
félisten
Nem ertem miert marad el a DVI sok esetben.
Inkabb egy DVI, mint egy vacak csipogo a monitorban......
-
Antibazsi
aktív tag
én amikor rákötötem az otthoni gépemre egy c-pva paneles fullhd monitort mindkét kábellel és váltogattam a bemebetek között,h melyiken keresztül adja a képet semmi különbséget nem láttam. Igaz csak állókép volt. Végül azért a dvi-n keresztül használtam, ha már mindenki azt mondja azon jobb a kép. munkahelyemen 1680x1050-es d-sub monitorok vannak, de ott sem tapasztalok különbséget.
Üdv, Balázs
-
MarQs
senior tag
Aki olvasni akar egy kvázi objektív tesztet egy LED-es monitorról, annak ajánlom a következő sorokat...
Jó szórakozást!"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
-
einstein
senior tag
Amelyiket el lehet.
Különben én próbálkoztam úgy netezni az otthoni 22"-osomon, először faszán is néz ki, hogy mondjuk az Index összes cikke kifér egy oldalra, utána viszont elég fárasztó, mert túl nagy a távolság az oldal teteje és alja között. De biztos ezt is meg lehet szokni. -
evone
őstag
hany helyen is hasznalnak meg 15" 1024x768at? mert szerintem olyan helyeken max ahol nem szamit egyaltalan hogy milyen panel van a gepben, es ezek tobbnyire crt monitorok. az ilyen meretu es felbontasu lcdk szerintem rohadtul nem terjedtek el annyira...
manapsag aki normalis monitort vesz annak a minmum felbontasa kb az 1680x1050. illetve mindenki megvan bolodnulva a full hd-tol. johogy nem mar postagalambal vagy fustjelekkel kuldeni a monitor fele a full hd videojelet, 2009ben, amikor szinte mar a dvi is elavultnak szamit a displayport meg a hdmi mellett....
-
Zanik
addikt
idézet rögtön az első találatból:
"láttunk már olyan monitort, ami analógon is szinte tökéletes képet adott, már-már DVI-vel összetéveszthetőt. ellenben, nem ez a jellemző, és nagyon sok esetben találkoztunk gyakorlatilag nézhetetlen képpel analógon. hullámzó, vibráló, zizis, homályos, stb.
ez nagyban függ a videó sávszélességtől, tehát egy 15"-os monitoron az 1024x768 még általában egész jó..."
de tényleg elég a flameből, a DVI kétségkívül jobb minőséget produkál, és manapság már hülyeség csak D-subbal monitort venni!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
evone
őstag
-
Zanik
addikt
Értem. Jobb a DVI. Én mindössze a képminőségek közötti különbségtétel könnyűségét vitatom! Tehát hogy bizonyos feltételek mellett (gyenge minőségű DVI csatoló, kábel, panel vs. jó minőségű D-sub, kábel, monitor) nem könnyű különbséget tenni!
[ Szerkesztve ]
-
Peter13
senior tag
Ezt megnézném...komolyan, nem kötöszködni akarok (távol álljon tőlem), csak nem értem. Én a 24-esen se látok semmiféle torzulást, tűéles a kép (DVI persze, bár lehet analóggal is az lenne - nemtom', nem próbáltam). A laptop ledes képernyőjén igen, ott abszolút kijön amit említesz...de az asztalinál elég perverz szögekből kell néznem azt a nyüves monitort hogy torzuljanak a színek. Lehet hogy a szemem már "kompenzál"? Most komolyan...
-
Peter13
senior tag
Se a 19-es se a 22-es noname monitoron nem láttam számottevő bevilágítást (a legelsőn igen, azon gyorsan túladtam, de az nem mostanában volt), és a mostanin sem. Teljesen fekete képnél az alján, nagyon halványan lehet valami kis világosodást látni, de nagyon kell néznem és közben bebeszélnem magamnak hogy "az ott igenis az" (magyarán: egy bluray közben qrvára nem zavar: a feket sáv az alján az homogénen fekete és kész).
Tetszik az "elvileg homogénebb" kitétel: szerintem ezzel fején találtad a szöget. Gyakorlatban nem sikerült különbséget felfedeznem....de köszi szépen hogy 2 szóban leírtad, most már legalább tudok bökni valamit ha kérdezik
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Azért én megnézném a leggagyibb, DVI csatolóval is szerelt monitort egy sokkal márkásabb, de D-subbal a gépre kötött monitor mellett. Vagy azt mondjátok nem számít a videókártya, a csatlakozó, a kábel, vagy a monitor panel minősége? És ebből csak 1 a csatlakozó, még ha sok is múlik rajta! Nem vitatom, jobb a DVI, sokkal jobb! De mondjuk 1,5 méterről, szigorúan natív felbontásban nézve, ti megtudnátok mondani melyik melyik?
-
Peter13
senior tag
válasz Translator #17 üzenetére
Na vájár...izé: várjál! A laptopokat most ne vegyük ide, mert az nagyon nem ugyanaz a kategória (magam sem értem miért, de a legtöbb TN+Film paneles laptop képe szörnyű). Én most cseréltem le a régi gamer laptomat egy vadiúj Samu r720-ra, ebben már ledes háttérvilágítású 17,3-as TN+Film van, és hát...nos, jobb mint a régi, de messze nem említhető egy lapon a régi, mezei (egyébként Hyundai paneles) 22-es TN+Film monitorommal. Szóval hidd el, aztali monitoroknál nagyon szép képet tudnak adni a mostani TFT-k, akkor is ha nem drágább megoldás, hanem az agyonhasznált TN panel csücsül benne. A monitort is most cseréltem le egy Acer 24-esre, full HD, TN+FILM, 2 ms, és cseszettül szép képe van (aki most jön és meg akarja magyarázni hogy a széleken én már mást látok, annak sok sikert...sorry, a saját szememnek jobban hiszek ). Profi felhasználás más, ott abszolut megértem a maximalistákat.
Az én problémám az, hogy én a fogyasztáson kívül nem látom más előnyét a ledes monitoroknak (a dinamikus kontrasztarány néven ismert közröhely tárgyát képező birkaságot most hagyjuk ki a képből, semmi keresnivalója benne). Elkerülte valami a figyelmemet?
-
xT4ken
tag
Szerintem minden szempontbol jobb dontes egy szeles (16:10) monitor. Munkara velemenyem szerint a legjobb egy 24-26os vagy ket 20-22es. Egy nagyobbra kenyelmesen elfer 3 dokument vagy 1 dokument es 1 aplikacio. Ket "kisebb" pedig legpraktikusabb a remote szerverek hasznalatahoz (ez az en esetem - nagyon efektivnek tartom).
Szerintem ezek a LED+TN monitorok nem lesznek olcsobbak/jobbak egy VA / IPS-nel...egy tesztet nagyon megneznek.
-
Translator
tag
Nem rinyálok, kérdezem.
Nekem asztalon CRT-m van, azzal nincsenek ilyen gondok
Laptopon viszont ketten alig bírunk egymás mellé ülni, mert gyengén látjuk a képet, ezért kérdezem, hol tart a fejlődés...
Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin
-
.mf
veterán
válasz Translator #11 üzenetére
Folyton ez az eltúlzott rinya
Szemből a TN-ek még pont jók, ha meg van pénzed *VA / IPS monitorra, akkor vegyél azt.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
-
Translator
tag
Az a 160 fok az mennyi? Látom még a monitor szélét szemből?
Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin
-
Zanik
addikt
Nem vagyok én abban biztos, hogy olyan könnyen meglátszik az a különbség, még ha minden bizonnyal van is!
Azt nem tudom, hogy az irodai felhasználásra mi a jobb, egy normál, vagy egy szélesvásznú monitor? Előbbinél függőlegesen több dolog látható egyszerre, utóbbinál viszont akár két ablak is kifér egymás mellé. Vajon melyik a jobb? Melyiket részesítik a felhasználók előnyben?
[ Szerkesztve ]
-
"a 2 000 000:1 dinamikus kontraszt már tiszteletreméltó eredmény."
Tiszteletreméltó?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Móci
addikt
válasz Thulcandra #4 üzenetére
Ár meg fogyasztás, az igaz. Csak nagyobb méretben nem szeretném őket hazahozni.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Thulcandra
senior tag
-
ViZion
félisten
hát ha választani lehet a beépített hangszóró vagy a digi bemenet között, akkor ez nehéz...
lola hangszórók kb. pár ezerért bármikor beszerezhetők, de utólag digi bemenet... ráadásul a képminőségen is meglátszik a különbség.
-
Móci
addikt
Valami olcsóbb IPS, PVA panellel lennének ezek igazán ütősek megfelelő áron.
Csak lesz majd olyan is..."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
zuchy
őstag
Elég jóknak tűnnek a maga kategóriájukban. Bár nem tudom, de ilyen széles monitornál (a 24" nál) már jócskán változnak a színek a két szélén...
PC-STYLE.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest