Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Puma K

  veterán

  "... a kábelmenedzsmentet megkönnyítendő láncba köthetők (kompatibilisek egymással is), így összesen 6 példány lehet egyetlen "füzéren"."

  Ez nem tudom mennyire szerencsés a gyakorlatban.

  Korábban mikor olvasgattam a vízhűtéssel kapcsolatban, hogy építenék magamnak egyet, akkor merült fel és találtam szembe magamat azzal a helyzettel, hogy nem jó ha 1db 3/4pin csatlakozón sok ventilátor van, mert az az alaplapi ventilátorcsatlakozót túlterhelheti és különféle problémákat eredményezhet a ventilátoronkénti és összeadódó watt szükséglet.

  Ezért az volt az igencsak erősen javasolt az azonos típusú és egy időben szabályozni kívánt ventilátorok esetén, hogy olyan ventilátorvezérlő kell ami rendelkezik saját áramforrással amin keresztül a tápegységtől tudja molex vagy SATA csatlakozón keresztül felvenni a szükséges szuflát hogy több ventilátort egyidejűleg ki tudjon szolgálni.

  Ezért vettem egy ilyet 850Ft-ért (amiből végül kettőt küldtek és egyet fizettem):

  Véleményem szerint ez jobb megoldás mint a sorba kötött ventilátorok.

  Bár meglehet ha nem valami erősebb fajtákból köti őket sorba az ember, akkor abból végülis baj nem lehet csak akkor igen csak meg kell nézni hogy milyen alaplapi ventilátorcsatlakozóra köti rá az ember a ventilátorfüzért és az a csatlakozó mekkora W-ot tud leadni.

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Hozzászólok Aktív témák