Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attici
őstag
TOKYO-ra én sem emlékszem.
Szerencsére.
Nekem a TDK HD-X PRO és a BASF PHG HiFi volt a kedvencem. Ezek súlyosabb darabok is voltak a kommerszeknél és egy kicsit tartósabbak is! -
Razarus
tag
Az AKAI-nak műanyag(!) tokja van. A TESCO-snak ismeretlen a gyártója, illetve a feliratokról ez nem derül ki.
[link]
Boldog békeidők... -
Tomcat
őstag
Örülhetsz neki hogy nem találkoztál vele. Nekem sajnos volt "szerencsém" másolni ilyen "valamire". Egy szóval kifejezve pocsék. Volt olyan hogy rendesen át lehetett látni a szalagon a napfény felé fordítva mert olyan vékony réteg volt rajta, vagy olyan is megfordult nálam aminek az egyik széle teljesen átlátszó volt.
Én anno azt olvastam az egyik magazinban hogy ezek a noname gyártók a neves gyártók tekercseinek a levagdosott széleit várásolták fel amit eleve kidobásra (megsemmisítésre) ítélt szemétnek szántak és azokat bedobozolva adták el olcsón VHS kazetta gyanánt. -
Tomcat
őstag
válasz
Polarstar #20 üzenetére
Volt sok piaci szemét régen amiket olcsón lehetett kapni, de azért én mindig hoztam a Bécsből pár darab eredeti BASF, TDK, meg Maxell szalagot az aktuális havi floppy és általános "banán, milkacsoki és kindertojás" bevásárlások alkalmával.
A fiataloknak lehet hogy ez új info és szinte elképzelhetetlen, de akkoriban itthon a rendszer(-módszer-)váltásig ilyesmit nemigen lehetett kapni sehol sem.
-
Sicilian
addikt
Hmmm, régi szép idők. Eltelt pár év...
-
És meg ne feledkezzünk a RAKS, Magnat, M3 és unásig ismert Maxell kazikról sem.
-
twollah1976
őstag
Régi szép idők.
Ne vegyél 240-es kazettát, mert a videó megnyújtja.Mekkora káromkodás ment amikor a kapott kazettáról kiderült, hogy a film hogy felezővel vagy fele sebességgel lett felvéve.
-
Mekkora élmény volt, mikor az ember újat nyitott ki, leszedte róla a fóliát, és ott volt a szűz kazetta a címkekészlettel.
Na, meg a piacokon a másolt, narrátoros filmek. -
caprine
senior tag
Régi emlékek. Ma már a full HD korában kiröhögjük azt a minőséget amit a VHS tudod, de hányszor megnéztem rajta az olyan filmeket mint: amerikai ninja, kommandó, predátor 1.....
-
Tomcat
őstag
Ezek aztán igazi retro cuccok. Régi Super High Grade videokazetta gyüjteményem meg a 6 fejes HiFi Stereo Panasonic videok, lassan már 20 éve a kacat kategória. Mondjuk a mai fiataloknak ezek a képek nem hiszem hogy túl sokat mondanának, nekem is már csak régi de szép emlékek.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Picturemaker #11 üzenetére
+1
-
Picturemaker
őstag
Baz, de öreg vagyok!
-
Goose-T
veterán
Bár az itthoni csóróságban leginkább a jó kis lengyelpiacos Tokyo márka volt kultikus.
-
...és ami kimaradt a cikkből:
-
Oldmobil
aktív tag
JVC lehet az utolsó és alighanem S-VHS.Nem, TDK!
-
Goose-T
veterán
A második nem Polaroid, hanem Sony, a hülye is látja rajta az S betűs régi It's a Sony logót. (Már aki elmúlt 30.
)
-
-=MrLF=-
senior tag
Jópofa, ilyen Fuji meg TDK talán pont volt is otthon, már történelem.
-
Tipp: Maxell.
-
Daywalker
addikt
Nagyon menő. Jöhetne snowboardban!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest