Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
úgy, ahogy most. a samu visszaperelte az amált, az ilyen ökörségeknél sokkal fontosabb szabadalmak megsértése miatt, mire a bíróság azt mondta, hogy az nem annyira számít, na de a téglalap meg az egyujj, aaaaz igen, az szabadalom.
Nekem A fülemile c. vers jutott hirtelen eszembe.
-
jFox
addikt
És Puskás Tivadar?
Én még úgy tanultam régen, hogy egyszerre alkották meg Bell-el a telefont, csak Puskás egy kicsit tovább gondolta és épített hozzá központot is. Így megosztották a szabadalmat, Bell-é lett a telefon, Puskásé meg a telefonközpont szabadalma.Ja és kíváncsi lennék, hogy állna az Apple szája, ha mondjuk a Samsung, vagy a Google, egy "gyorsabb" szabadalmi hivatalnál már korábban megkapta volna a védelmet erre a technikára!
-
MacCaine
őstag
Arra kíváncsi lennék, hogy mit lépne az Apple, ha a komárom-esztergom megyei Epöl lakói beperelnék névlopás miatt...
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Brutális eb #47 üzenetére
Ne legyél műveletlen: az eredeti Jangot lefejezték a Geonosison!
-
Brutális eb
addikt
-
ddekany
veterán
"amíg kerülöd a fejletlen jogrendszerrel rendelkező országokat, mint pl. usa, addig nem lesz ilyen gondod."
Csak vannak termékek, amik alapvetően globálisak... pl. nyílt szoftver. Meg aztán, nem tudom az EU meddig fogja megúszni ezt. Szoftverszabadalmakkal pl. már nem egyszer próbálkoztak, ha jól emlékszem.
-
törölt tag
-
Hatvan9
senior tag
válasz
Brutális eb #29 üzenetére
Szerintem meg mindenki nekem fizet mert én meg levédetem magát a levédettetést.
-
ddekany
veterán
válasz
Gadgetfun #31 üzenetére
Lehet. De ez kb bárkinek eszébe juthat munkába menet a buszon zötykölődve, akkor bazi nagy ötlet. Én már lassan félek bármit is csinálni, mert mi van, ha akár anélkül, hogy észrevenném, lesz valami önálló ötletem aminek nyoma marad, aztán egy nap kapom a levelet X nagy cégtől, hogy ők ezt már levédték, szóval vagy fizetek percenként $100000 egy ügyvédet aki megvéd, vagy viszik a vagyonomat... Ez az egész morálisan kb ide vezet.
-
FTeR
addikt
"ha egy érintőképernyőn ikon jelezi a feloldási lehetőséget, majd ezt követően bármilyen irányban elvégzett ujjmozdulat oldja fel a zárat, akkor az már védettség alá esik."
ööö, vagyis ha nincs ikon akkor már ok? csak mert pl wp7-en semmi nem jelzi a feloldás lehetőségét.
-
Gadgetfun
tag
Persze, baromságnak tűnik ez az egész, de azért jobban belegondolva az iPhone megjelenése előtt egy érintős telefont sem így kellett feloldani (PDA-kon voltak hasonlók, de csak hasonlók, nem ilyen egyértelmű mozdulat), én legalább is nem emlékszem ilyenre, többnyire fizikai gombokkal oldották meg. Csak az iPhone után lett hirtelen minden telefonon ez a feloldó gesztus...
-
aram01
nagyúr
válasz
Brutális eb #29 üzenetére
ez megnyaltad,engem klónoztak haver
nem láttad a jedit? -
krystman
őstag
Nem azért, de erre a dologra, hogy egyirányba lehet csak feloldani a bill zárat, nem igaz, hogy a gyártók nem tudtak volna mást is kitalálni! Valószínű tudtak ők is erről, de nem gondolták, hogy ebből is gond lesz. De milliónyi lehetőség van az efféle dologra, miért kellett ezt is ugyan úgy lemásolni ettől a álmától. Legalább akkor a többi cég és telefon egyedi lett volna. Tényleg az az érzésem már, hogy úgy az Android és a többiek mind az álmát próbálják valamennyire másolni valamiben. Mondom ezt úgy, hogy én egyáltalán nem szeretem az Apple-t.
-
Levédetem a "kézírást papírra", a kereket, a tűzet, evőeszközöket és a nővényültetést.
Gazdag leszek. -
nonoka74
tag
ez is egy vicc? vagy,ez egy vicc!az epölnek mindent szabad?
-
Nem tudom, hogy az amerikai szabadalmi rendszer hogy működik (nem működik), de amennyire tudom (90%-ig biztos vagyok benne), akkor nálunk például az van, hogy ha az ideiglenes szabadalom megszerzése előtt publikussá teszed a találmányodat (jelen esetben megjelenik kereskedelmi forgalomban a telefon, de akár csak egy publikus videón látszik a neten), akár már nem mehetsz át az újdonságvizsgálaton. Az ideiglenes szabadalom megszerzésekor viszont maga a szabadalmi hivatal (SZTNH) publikálja a találmányt (többek között azért, hogy akinek van olyan szabadalma, amivel ez konfliktusba kerül, már ilyenkor jelezhesse). Ilyenkor már hülyeség ellopni egy ötletet, mert fizetni kell majd érte (ugye ha kiderül, hogy már más levédette, akkor értelemszerűen annak a másnak kell fizetni).
Ezzel együtt brutális agymenés, hogy gesztusokat szabadalmaztatni, elvi (és nem konkrét!) formatervre mintaoltalmat lehet kapni.
(Nagyon kérek minden Apple fan-t ezt a hozzászólást ne tekintse flame-keltésnek. Teljesen objektíven írtam, amit írtam!)
llaszlo, i'm looking at you -
Rive
veterán
Valahogy le kéne védetni azt a mozdulatot, ahogy az almás cuccot rádugják a töltőre.
-
edward2
addikt
szánalom^3
bár a lekerekített sarkok után hol van már itt meglepetés.
-
Amikor Bell feltalálta a telefont, már 7 "nem fogadott hívása" volt az Apple jogi osztályáról...
-
jFox
addikt
Ekkora marhaságot. Már nem tudják mit találjanak, ki csak hogy kicsesszenek a versenytársakkal.
Figyeljétek meg, be fogja perelni az Apple az Elzet gyárat is mert egyes termékein a "slide to unlock" technológiát alkalmazza.
-
micimacko
aktív tag
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
Hát igen.
Az egyik, hogy miért kellett eddig halogatni a dolgot, azóta eladtak több 100 millió ilyen elven működő készüléket. Ha már 2006-2008 között bejegyezték volna a szabadalmat az Apple-nek, akkor a gyártók kénytelenek lettek volna valami mást kitalálni, vagy egyezkedni. De jelen pillanatban csak 1 dolgot tehetnek. Fizetnek licensz díjat. Ezzel meg az a gond, hogy az Apple a licenszeit nem arra használja, hogy egyezkedjen, hanem arra, hogy ellehetetlenítse a többieket.
-
tdd587
őstag
Fizetni kell, mese nincsen. Erre találták ki a szabadalmakat, nem?
-
Erről a klasszikus Monty idézet jut eszembe, csak amerikaiakkal:
Hülye angolok, angol hülyék.Teljesen agyament dolgokat lehet levédetni szabadalommal. Bakker! Egy mozdulatsort levédeni!
Én a HTC helyébe levédetném, hogy a kijelzőt a szem segítségével olvassák le, és visszamenőlegesen kérném a szabadami díjat minden nem vak embertől. Megalol. -
dajkopali
addikt
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
hm, ezt kivettem, itt valami nem stimmel az évszámokkal
a szabadalmon 2009 szerepel, az iPhone meg 2007-ben jelent meg -
osztraksajt
őstag
Nekem 2002-ben a PDAmon már volt ilyen spéci shell, igaz ott nem ujjal (inkább körömmel lehetett) kellett elhúzni a rezisztív kijelző miatt egy kisebb karikát egy nagyobb karikába, de az elv ugyanez.
Lesz még ebből hercehurca...
-
kriszpontaz
veterán
Vazzeg. Gyorsan dolgoznak a szabadalmi hivatalban....2005 óta..gratulálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL