- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
- Nem túlspilázott Biostar alaplap jött Intel B860 chipsettel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Notebook hibák
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
antikomcsi
veterán
Nem a kicentizésen, vagy a fogyasztáson van a hangsúly!
Hanem az áron.
Bánom is én, legyen 500W-os minőségi, és adják 8-9.000.- Forintért.Attól tartok ilyen nem lesz, mert ezt is a "nagy" számokkal akarják eladni! Egy 500-as tápért azért csak el lehet kérni 20-25 ezret, míg egy "nevetséges" 200-s példányért nem.
Amúgy egy 200-s táppal sem érzem úgy, hogy egy matx lap, egy kisebb AMD apu, egy ssd, és 2x2 giga ram ki lenne centizve.
-
creation
senior tag
Én személy szerint örülök ennek az 500-as SFX-L tápnak. Kicsi gépre tervezek és kicsi kuckóra, de olykor játékra is használva lesz. Így nekem abszolute ez a best buy. (Nem normal ház...)
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
nyunyu
félisten
Inkabb tobbet fog fogyasztani, mivel a hatasfok gorbeje a tapoknak nem egyenes.
A tap fix vesztesege akkor is ugyanannyi, ha nem terheled, igy alacsony terhelesnel valamivel alacsonyabb a hatasfok, mint az idealis 50% kornyeken.50% kornyeken jellemzoen 3-4%-kal jobb a hatasfok, mint 20%-nal.
Igy egy 200W-os 85+ tap 100W terhelesnel ~89% korul lehet, mig egy szinten 85+ 500W alig lesz tobb, mint 85%.
(80+ minositeseket a 20% es 100% terhelesnel merheto hatasfok alapjan kapjak, ha nem ugorja meg a 80/82/85/87/90%-ot, akkor nem kapja meg a 80+/Bronze/Silver/Gold/Platinum/Titanium plecsnit.)Vagy ugy is felfoghatjuk, hogy egy 500W-os 80+ Silver tap nem fog jobban teljesiteni, mint egy 200W-os 80+ Bronze, vagyis felesleges penzkidobas a jobb szinu plecsnivel ellatott, tul sok wattos tapot megvenni egy 100W-os desktop gephez, amin Gizike munkaidoben Officet hasznal.
Problema az, hogy sokkal nehezebb kis teljesitmenyu Gold cimkes tapot gyartani, mint 500W korulit, nem lesz sokkal olcsobb az eloallitasi koltsege, igy a gyartok nem nagyon eroltetik, helyette inkabb a nagyobb haszonkulccsal eladhato 500-600+ wattos modelleket tukmaljak.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kenwood
veterán
semmi ertelme nincs kicentizni a teljesitmenyt.
egy 500-as tap vagy ugyanannyit,vagy kevesebbet fogyaszt,mint 200-es,ha azonos a hatasfokuk.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
antikomcsi
veterán
Ebből a méretű tápból inkább 150-200-250 Wattos példányokat kéne kiadni, jó minőségben, megfelelő árral. Amikor ilyen gépet építettem, nem is kaptam hozzá "normális" tápot. Választék sem nagyon volt, és vagy iszonyat gagyi volt, vagy nagyon drága.
Nem mondom, hogy erre nem lesz kereslet, biztos van egy réteg, aki pont erre vágyott, de nekem pl. olyan, mintha nem is lenne. Totál felesleges számomra az ilyen "izomtáp" a várható áráért. És még csak nem is azt mondom, hogy ez a drága, ha jó minőség, és rendes belsejű táp biztos megéri, de legyen már olyan is ami fele ennyibe kerül, hogy ne egy ilyet kelljen venni a maximum 50-100W-ot kérő összeállítások kiszolgálására.
-
shteer
titán
lehet persze. modularitás és gold minősítés nélkül ott a zalman 350 és 450W-os FSX-e szintén sirtec belsővel, korrekt külsővel. kommersz házban a chieftec 350BS. illetve amiktől én ódzkodok azok a be quiet modellek
silverstone moduláris 450-esével tettem egy próbát, de hangosnak bizonyult így 10 perc után kikerült a gépemből
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
MMIX
addikt
A Sharkoon SFX tápjaival majdnem megegyező belsőt használnak a Chieftec SFX tápokban, azok beszerezhetőek, a Gold még nem.
Zalman is van ezekkel a belsőkkel. (80+Bronze)
Ezen kívül a szokásos FSP van több matricával amiket írtál, főleg be Quiet! márkával. Néha feltűnnek a Silverstone márkájúak is. (van nekik 600W-os is, Enhance)
Egy Seasonic SFX is szokott néha lenni a boltokban, bár mintha a szokásos SFX méretnél nagyobb lenne.
Van még egy PS3 (rövidebb ATX PS2) méretű moduláris Xigmatek, Andyson belsővel 80+Bronze.
Néha van egy FSP is 75% hatásfokkal. Ennyi az összes PS3.Volt valaki egy angol fórumban, aki azt írta, hogy ATX házban használná az SFX-L tápot, hogy több helye legyen.
Szerintem a kiszorított vagy eltűnt PS3 méretű tápok helyett lett újra feltalálva az SFX-L méret, és a 12 cm venti miatt, jobban néz ki a vevőknek mint az SFX 6-8 centis ventilátorai.Ezen kívül a TFX-ek vannak és elkezdték forgalmazni jobban a Flex ATX méretű tápokat a boltok (főleg FSP-t). Otthonra nem tudom mennyire válhatnak be, elvileg Flex ATX-ből is van passzív hűtésű. Egy 150W körüli passzív hűtésű FSP-t biztos láttam a neten.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Meg 300W sem nagyon kell oda, hiszen jellemzoen vekony irodai gepekbe, esetleg HTPCkbe pakolnak ilyen tapokat, amikben a legritkabb esetben van dedikalt GPU.
Egy tisztessegesen megepitett 200W-os tap is eleg lenne a legtobb SFX felhasznalonak.
Kozben nezem, FSP is felszallt a minel nagyobb Watt vonatra: FSP450-60GHS(85)-R
Apropo, lehet idehaza normalis SFX cuccokat kapni?
Mikor 8-10 eve hardverrel foglalkoztam, egy doglott SFX tap potlasa komoly feladat volt, vegul kenytelen voltam a Gaba disztributornal venni egy komplett SFX hazat valami extranoname tappal, mert nem lehetett csak tapot kapni.
Hiaba hivtam fel vagy 10 masik szamtech nagykert.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Most oszinten, van ennek barmi ertelme?
Ha bepakolsz egy FX-8350-et egy Radeon R9 295x2-vel karoltve egy SFX hazba, akkor elobb fog leolvadni a proci es a VGA az elegtelen hutestol, mintsem zavarjon a tap hangereje.
300-350W is boven sok egy SFX cuccba, azokbol meg elvileg letezik FSP meg Seasonic is.
[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
Mitől "izom" ez a táp?
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
mghltm
addikt
sirtec
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
creation
senior tag
Elég nagy a hasonlóság nem: [link]
-
creation
senior tag
Cikk eltéve későbbre, azt hiszem meg van az új tápom
Még a belső érdekelne kitől van
-
kenwood
veterán
Vegre egy modularis tap,amin az atx kabel sincs rogzitve!
Ha valaki nem akarja osszekotni az alaplappal,akkor nem foglalja feleslegesen a helyet a hazban[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-=MrLF=-
senior tag
Úgy emlékszem a SilverStone kezde el ezt az SFX-nél hosszabb megoldást hogy rendes csendes hűtést tudjon rárakni és elnevezte SFX-L-nek.
Méret összehasonlítás:Nekem tetszik ez a megoldás, kisebb mint az ATX, de még is halkabb mint a normál SFX-ek.
Egyébként gyanús, hogy a cikkben említett ugyanaz mint ez, csak más néven:
[SilverStone SFX Series SX500-LG]Ez az SFX-L egyébként szabvány is már vagy csak egyéni akció?
Ha már szabvány ide is belehetne tenni: [Tudástár - Tápegységek méretszabványai]protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
KAMELOT
titán
Ez mind szép, de milyen belső van benne? Ha FSP akkor jó táp!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-igu-
addikt
Idézet a cikkből:
A Sharkoon bejelentette legújabb tápegységét, amely a SilentStorm SFX Gold jelzést viseli, és ebből már kitalálható, hogy egy SFX szabványú megoldásról van szó, amely 500 wattos teljesítmény leadására képes. Az aktív PFC-s áramkörrel rendelkező termék a 80 Plus minősítés Gold fokozatát szerezte meg, így a hatásfoka 87% fölötti minden esetben. A hűtésről egy 12 cm-es hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik, mely nem fog nagy zajt csapni.
Idézet egy másik cikkből:
A SilentiumPC bejelentette legújabb tápegységét, amely a Supremo M1 Gold 550W jelzést viseli, és ebből már kitalálható, hogy 550 wattos teljesítmény leadására képes. Az aktív PFC-s áramkörrel rendelkező megoldás 80 Plus Gold minősítést szerzett, így a hatásfoka elérheti a 91%-ot is. A hűtésről egy 135 mm-es hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik, mely nem fog nagy zajt csapni.
Megértem én, hogy kávé előtt egyszerűbb a rutint bevetni, mint az új szófordulatokat.
Magam is ezt tenném.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az 500 wattos SilentStorm SFX Gold SFX szabványú megoldás, de az ATX-es átalakító is a csomag része.
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Gyúrósok ide!
- Hálózati / IP kamera
- Háború Izraelben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Hibátlan - BE QUIET! 630W Pure Power BQT L8-CM-630W ATX félmoduláris tápegység
- Hibátlan - SHARKOON CA I mini-ITX szálcsiszolt alumínium számítógépház
- Be Quiet! DARK BASE 900 Számítógép ház
- Kolink RGB ventilátor szett (4db venti) (vezérlővel, távirányítóval)
- Hibátlan - GEMBIRD BlackBoxPower 450W ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest