- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Bemásolom ide is, felkerült pár perce a YT-ra az első valamire való videó.
Na le lehet nyugodni, gyors a 3080, de azért nincs meg az az előny mindenhol.
A videón a 2080S-hez van viszonyítva nem a TI-hoz (ott még kevesebb a difi)
World first RTX3080 simple testÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
shteer
titán
-
FearFmRadio
tag
válasz Laraxior #196 üzenetére
Szeretném minél hamarabb letudni ezt az egész videokártya vásárlásos dolgot ..
Direkt eladtam minél hamarabb az rtx 2070-et mert nem volt elég a teljesítménye 3840x1600 felbontáshoz ( Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint néha 30-40fps alá csökkent ).
Asszony Szept.16. megy most le a szüleihez 2 hétre igy végre lesz egy kis időm játszani már ha tudok venni valahol RTX 3080 kártyát . -
Laraxior
titán
válasz FearFmRadio #194 üzenetére
Ennyire számít az a pár nap?
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Tigerclaw
nagyúr
-
FearFmRadio
tag
én mint átlagos civil emberke hol tudok leghamarabb rtx 3080 venni ? Magyarországon hol lehet legelőször kapni/venni ? ki melyik boltot ajánlja ? vagy netán van itt olyan forum tag akihez fordulnom kellene ezzel kapcsolatba ? köszönöm a segitséget
-
lacafaca
addikt
Amilyen ökör egy nép vagyunk, kapnak megint rá négy évet
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
[link] nincs itt probléma, megint lesz pénz lóvéra
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
arabus
addikt
válasz s.bala31 #186 üzenetére
minden diktatórikus államban nagy hangsúlyt fektetnek a közbiztonságra mert
ha esetleg a nép fellázadna a karhatalom ellen ezek az erősen megtámogatott
szervezetek könnyüszerrel tudják meggátolni a lázongókat.
az egészségügyet inkább ne is részletezzük béke poraira.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
s.bala31
őstag
válasz hibavissza #151 üzenetére
Igen bezzeg a 2010 előtti években amikor még virágzott a gazdaság, az egészségügy az infrastruktúra a közbiztonságról már nem is beszélve Nincs minden rendben az országgal és a gazdasággal az tény de ez az ellenzéki propaganda anyag amit ide írtál sem fedi a valóságot.
-
Palinko
tag
Persze csak már annyira benne van az árban hogy fel sem tűnik, nem emelnek árat mert túl van árazva a termék eleve hogy beleférjen az árfolyamkockázat. A kenyér példája érdekes mert történik Magyarországon termelés, aztán ha belegondolsz... Traktort meg kell venni nincs olyan komoly traktorgyár, az üzemanyag szintén import főként, gumifáink sincsenek az is import, vetőmagot talán lehet venni még itthon remélem, oké megvan a gabona. Cukorgyárakat bezárták, élesztőgyár még van nem tudom pontosan kell-e bele valami kívülről,víz van, malom van, szóval azért sok minden adott a kenyér elkészültéhez alacsony árfolyamkockázat mellett.
Olyan termékeknél meg mint a grafikuskártyák amikor a késztermék jön be ne csináljunk már úgy hogy ne látnánk napi szintű árfolyamváltozásokat is akár ha olyan a piaci helyzet... mert az hazugság. -
TomMusic
őstag
Használtan 20k körül vettem anno GTX750Ti-t, ami még éppen élvezhető minőségben vitte a 2016-os DOOM-ot.
Nem tudom elképzelni hogy 20x annyit fizessek egy új kártyáért. Majd 5 év múlva megveszem ezeket is töredékáron.
Szerk.: lifehack: 5 éves lemaradással kell gémelni, és akkor olcsón meg lehet úszni[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
arabus
addikt
éppen a forint hiperinflálódik,
de annál is megvannak ezek az anomáliák hogy este 1 euróért 352ft-ot kapsz
reggel meg tudsz venni 374ft-ért egy eurót.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz hibavissza #151 üzenetére
"Ennek a motorja jórészt az államilag stimulált építőipar volt ..."
Amit szinte teljes mertekben az EU-s tamogatasok tartanak eletben.
30 evvel a rendszervaltas utan tovabbra is mas orszagok penzeibol mukodik a gazdasagunk, csak KGST/Szovjetunio helyett az EU adja a penzt. Lesz nagy siras, mikor elzarjak a penzcsapot. Akkor majd raebred a tomeg, hogy a penzekbol Patyomkin orszag / gazdasag epult.
Az EU arra adja a penzt hogy "tanuljunk meg halat fogni onalloan", de nalunk csak arra hasznaljak, hogy "elveszitse a kozpenz jelleget" mikozben epitenek valahova gyenge minosegben valamit, amire nem is volt szukseg. Az epitoipar a legjobb hely hogy nyom nelkul eltunjenek a penzek...meg veletlenul megdraguljon az epitkezes kozben szazmilliokkal, milliardokkal.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
nexplo
őstag
Csupa jó hír. Az RTX 20X tulajok már most buktak egy rakás pénzt a kártyájuk értékéből, cserébe a 30X új tuljok majd várhatnak még többet és gondolom az ár is feljebb kúszik a hiány miatt. Mindenki örül... borzasztó piactorzító egy fene ez a bányászat. Mi még élőben sem láttuk a terméket ők meg már rommá bányászták magukat pfff.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz antikomcsi #142 üzenetére
Gondolom ok sem azert epitettek meg a vilag legnagyobb vizieromuvet, telepitettek miatta at 1.3 millio embert, arasztottak el ki tudja mekkora teruletet, elpusztitva ott a noveny es allatvilagot, muemlekeket, hogy aztan a bitcoint banyaszok azt bepusziljak az ott termelt aramot...szamolva a nagy budos semmit. Nem beszelve azokrol akik lopjak is az aramot ehhez.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
htc07
addikt
"egy fiatból vett hardverrel, fiatban fizetett költségekkel, amiből a végén megveszel egy fiatból átszámított árú terméket"
nem tudom hogy jutottál ide abból az állításodból, hogy
"A coin azért nem használható semmire*, mert semmit nem tudsz venni belőle."
, amit nyilvánvalóan megcáfoltak már itt többen is, már csak erőlködsz, hogy bizonyítsd magadnak, hogy igazad van, és rajtad kívül mindenki hülye. Hajrá, sok sikert hozzá, nekem meg majd fő a fejem a sok cucc miatt, amit BTC-ért vettem, hogy jól átvertek vele, mert nem is BTC-vel fizettem, hanem valamivel, ami nem használható semmire
"BTCvel azért nem lehet ilyen, mert az sehova nem kötődik földrajzilag."
Ja, a forint értékét is a Kárpát-medence hangulata határozza meg
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
"BTCvel azért nem lehet ilyen, mert az sehova nem kötődik földrajzilag."
Na leírtad a lényeget...ha ezt föl tudtad dolgozni, gyere vissza, mert addig csak az üres értetlenkedést tolodVedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
LionW
tag
Magyarország egy gyártósor a külföldi multiknak, így a gdp-t a végtelenségig lehet vinni az árfolyam babrálásával. A bmw nem fogja 20 forinttal olcsóbban adni a bmw-t csak azért mivel a forint esett 30%-ot, így ha nő is a fizetés ők pont ugyan annyit fizetnek a magyar melósoknak mint előtte. Gdp nő, életszínvonal nem változik.
https://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=1Y
Ez müxik eu-s támogatásokkal is pl, szóval csak rontani kell a forintot, az embereket úgy sem érdekli ha drágább lesz minden importált cucc, és lehet mutogatni a gdp-t.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
BTCt bányászol igen, egy fiatból vett hardverrel, fiatban fizetett költségekkel, amiből a végén megveszel egy fiatból átszámított árú terméket. Javíts ki ha tévedek.
EUR-USD átváltást köszi nem kell magyarázni.
De azt sem kell, hogy emellett van rengeteg "belföldi" fixen EUR árú termék, mint ahogy Amerikában fixen USD árú termékek vannak. BTCvel azért nem lehet ilyen, mert az sehova nem kötődik földrajzilag. -
htc07
addikt
Ha én BTC-t bányászok, és BTC-t fizetek egy autóért, akkor én euróban fizetek?
Igen, az autókereskedés, ahonnan ők beszerzik, lehet, hogy fiat árat kér az autóért, ennek függvényében az árfolyam alapján változik a BTC ár.
De mondok ám neked valamit, ha valaminek USD ára van, és te euróban akarsz fizetni érte, akkor sem az euró értéke lesz fix, hanem az USD-EUR árfolyam alapján fogsz fizetni érte.
Nem hiszem el, hogy ezt magyarázni kell..
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
"És nincs olyan hogy délelőtt 296 ft délután meg 302 ft másnap reggel meg 299ft stb
HUF ára van."
Bizony van...ha cryptoval fizetsz ..van aki ilyen drágán pizzázott egykoron [link]Természetesen az használja, aki kockázatot figyelembe véve belefektet...de ezzel minden befektető így van, legyen az bármi (arany-ház-részvény....), kivéve a prolik, akik csak a hónapról hónapra befolyó fizetést értik.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"És nincs olyan hogy délelőtt 296 ft délután meg 302 ft másnap reggel meg 299ft stb
HUF ára van."Pedig lehetne. A pengőnél tapasztalt hiperinflációnál ennél durvább áremelkedés is történt pár óra leforgása alatt: "Az infláció ütemét jellemzi egy akkori középvezetői beosztásban lévő ember elbeszélése is: a talicskányi egynapi fizetését munka után sietve hazatolta, de felesége egy óra múlva már csak két tojást kapott érte."
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Palinko
tag
A szempontodból BTC-vel fizetsz hogy a cég mit kezd vele az az ő dolguk szerintem.
Addig nem is lesz nagy crypto gazdaság még nem fogadják el sok helyen, pl ha az autót nem váltanák EUR-ra nem mehetnének a boltba venni akármit. Viszont ha valamit sok helyen elfogadnak akkor egyre inkább hanyagolják a váltást és a váltási költségeket az emberek. Igaz a bankok FIAT pénznemeket használnak de mégsem rossz példa, hogy kapnál egy átutalást, de kivennéd rögtön készpénzben, mert hát az a pénz... Viszont ahogy nőttek a bankkártya elfogadó helyek úgy már egyre inkább nem veszed ki mert minek csak lúhúzod a kártyát. A bitcoinból soha nem lesz ilyen széleskörűen elfogadott fizetőeszköz mert elkezdték digitális aranyként kezelni az emberek, egy befektetési termékként, ez nem jelenti azt hogy más cryptonak se sikerülne ez a jövőben. -
nihill
őstag
Vonatkoztassunk el az autóktól.
Forintért tudok kenyeret venni.
És nincs olyan hogy délelőtt 296 ft délután meg 302 ft másnap reggel meg 299ft stb
HUF ára van.
kérdés: BTC ára van bárminek is jelenleg a világon?
Ami annyi, X BTC, és nem USD/EUR/stb-ből van aktuálisan átszámítva?(#159) lacafaca
"...használhatod a digitális valutát..."
Ez pontosan így van, ott van mindenki előtt, mint lehetőség.
Kérdés, ki akar élni a gyakorlatban egy olyan "lehetőséggel", amivel ha 5 perccel később fizetek már drágább, de 10 perc múlva meg olcsóbb.
Ja persze tudom majd mindjárt stabil lesz és kivált minden pénzt. Hátpersze.[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
válasz Dare2Live #141 üzenetére
A proof of worknál igen.
A proof of stakenél a coinok 51%-kát kell birtokold.
Vannak olyan megoldások amik még tovább darabolják és pl 34% kéne a hashnek meg rengeteg ember bizalmi körébe be kéne férkőznöd akik valós emberek és nem kiváltható bot-okkal stb, szóval vannak már új ötletek, de ugye a most népszerű cryptok még bitcoin időkben indultak szóval jah általában sima proof of work. -
lacafaca
addikt
Most ezen miért csodálkozol? Ez teljesen természetes, mivel a világon az "elfogadott" fizetőeszköz a fiat, így mindenki abban gondolkozik...aranyat is használhatsz fizetőeszközként jobb helyeken, de annak is a jelenlegi fiat értékét fogod kapni, így szocializálódott az emberiség...semmi ostobaságot nem írtak, max te nem vagy hajlandó elfogadni a tényeket, hogy lassan bárhol használhatod a digitális valutát a világon...
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
Szerintem tud, előbb utóbb egyik mobilos coin elterjedt lesz és mit ér a pár tízezer bányász ha amott van pl 8 millió aki adaptálta. Igen a Pi Networkról beszélek, nyilván még évekre van a kiépülése, a 4080 is megtérül addigra nem hogy a 3080 de ha tényleg el akarnak a kriptot olyasmit érni ami a bitcoinnak is célja volt már csak nem sikerült, akkor az emberek kezébe kell adni és ezek a 3.-4. generációs projektek már kísérletet is tesznek erre.
-
Dr. Romano
veterán
Ha jól látom még abban az évben vissza is mondták a dolgot.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
nihill
őstag
(#144) Palinko
(#98) htc07LOL ekkora epic failt még a világ nem látott mint amit belinkeltetek
Mondjuk nézzük ezt a konkrét autót:
https://bitcars.eu/collections/buy-with-bitcoin-latest-cars-on-bitcars-supercars-oldtimers-sale-crypto/products/buy-volvo-xc90-b5-d-awd-with-btc-bitcoin-crypto
Szép kerek BTC ára van, biztosss nem FIATból van átváltva online árfolyamon áááá
Nyomogassuk kicsit az F5-öt.
nézdmá' változott az ára
Hát ez hogy lehet??? Ez most akkor mégsem BTC ár, hanem valami kalkulált ár?Mivel ugye IT-sok vagyunk, nézzünk már bele az oldal forrásába is:
Segítek értelmezni, ennek az autónak EUR ára van, ami a vásárlás pillanatában át van számítva BTCre, de a vevő az EUR ár alapján fizet. Pont mint én is leírtam ezelőtt.Köszönöm hogy megerősítettetek, hogy nincs BTC-s árú termék sehol sem
[ Szerkesztve ]
-
gaborw
tag
"olcsó" Rtx-et el lehet felejteni. Vannak magyar webàrúhàz ahol kint vannak az àrak. Sokan ezt fogjàk tenni.
-
Palinko
tag
Ezek a bányász lapok úgy néznek ki hogy 1 proci pár slot memória és 6-12 tudom is én mennyi PCIE slot, szóval valahol van igazság abban amit mondasz, de nem ad akkoraa pluszköltséget a több kártya nem kell mindent újra venni mert rengeteg kártyát befogadnak ezek a bányász lapok. Szóval az energia a kérdés hogy a 3 undervoltolt 5700 mennyit fogyaszt a 3080 hoz képest.
-
lacafaca
addikt
-
hibavissza
veterán
Papíron valóban jól teljesített a magyar gazdaság évekig. Ennek a motorja jórészt az államilag stimulált építőipar volt és néhány összeszerelő konténermulti valamint az idegenforgalom.
Valójában az átlagemberek életminősége nagyot zuhant az elmúlt évtizedben. Romló egészségügy, infrastruktúra, közbiztonság, béna lakáspolitika, folyamatos áremelkedés, mesterségesen alacsonyan tartott bérek és minimálbér, nullához konvergáló szociális ellátás. Ennek ellensúlyozására indult el a szélsőséges gyűlöletpropaganda. Régi Goebbelsi recept alapján. Most olyan hazaárulással felérő részletekbe nem mennék bele, hogy 200 milliárd! forint civil szervezeteknek nyújtott norvég segélyt utasított vissza orbán, mert nem neki adták. Ez a 200 milliárd rendbe tehetett volna egész szociális ágazatokat. Persze mindenki annak tapsikol akinek akar. Demokrácia van -
Palinko
tag
Igen kínában más ütemben mennek a dolgok ott már 5 éve is WeChat QRkóddal kéregettek, nálunk meg hú de nagy innováció és beharangozás volt idén az azonnali utalás a bankoknál Szánalmas pedig az olyan funkció amit külföldön már sok éve csak úgy engedélyeztek egyik napról a másikra. Szóval visszatérve kínára nem véletlen hogy crypto kánaán mert sok az ember és társadalmi beágyazódása van a wechat fizetésnek pl tudják értékelni látja hogy könnyíti meg az életüket stb. Bejött a korona érintés mentes fizetés és nem alsó hangon ott is szeretnének a rendszer szorító karma alól egy kicsit kibújni. Sajnos ez tényleg sok scam hülyeséghez is vezetett, de a normális dolgok is virágoznak ott azért.
-
Palinko
tag
Ezt én sem értem miért kell mert ezek a gyártások már igencsak robotizálhatóak az meg még jobb megoldás, csak az a gáz hogy ázsiában a nyersanyag, az infrastruktúra, céghálózat már kiépült az elmúlt 40 évben szóval európában szerintem nem tudnád csak úgy hopp elindítani a gyártást mert se nyersanyag, se partnercégek, gondolom én, de nem jártam utánna igazából.
-
lacafaca
addikt
Kommunista állam és már megy a saját digitális megoldásuk, szóval ezen nem kell csodálkozni..nem akarnak konkurenciát neki [link]
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Dare2Live #141 üzenetére
Nem valtozott, viszonylag nagyobb coinokat is szokott erni 51% tamadas. Pl. ETC, ami ETH fork volt es eleg nepszeru.
(#142) antikomcsi: En ettol nem felnek, max allami monopolium lesz. Kinanak is jo biznisz, mert az olcso energiat nyugati valutara tudja valtani tobbszoros aron.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Nem szép dolog tőlem, de remélem be is tartják,és keményen fellépnek ellene.
-
Dare2Live
félisten
anno pár éve még: bányászok nélkül nem nagyon megy a hash. Anélkül meg kuka a lánc illetve a biztonság. Az egész crypto átka, hogy ha vki 51% fölé jut azt validál amit akar.
nem tudom azóta változott vmi de az egész cryto egyik biztonsági alaptétele az elképesztő elosztott hash.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
lacafaca
addikt
Csak a szokásos 1100 éves történet...mindenki hülye, mi vagyunk a helikopt..mert a szittya népek leszármazottainak nehogymár valaki megmondja a tutit, elvégre mi vagyunk a kiválasztott nép .. nem mondom, hogy nem így van, de ez az ország annyira elvesztette szürkeállományának döntő többségét, hogy az már félelmetes...nekünk konkrétan reszeltek gazdaságilag.
-
Palinko
tag
válasz #98320896 #81 üzenetére
Ha valami ennyire volatilis hogy esik 50%-ot az emelkedhet is, ezek a bányászok valszeg nem vállalják be teljesen ezt a kockáztatot átváltják jüanra és cső, ezért nem túl hasznos tagjai a crypto társadalomnak mert ezzel kb a jüan rendszert tartják fennt. Az lenne az igazi ha termékekért, szolgáltatásokért adnák oda... Az tévedés hogy nem lesz stabil az árfolyama lásd stablecoinok.
-
Dare2Live
félisten
témához. Megvan amikor legutobb bányászok rákattantak vgakra?
A 2éves 1070emet amit ~130ért vettem boltban, 180kért adtam el. Boltban pedig egyaltalán nem volt 1070 ha igen akkor 250k+ért. A magyar nagykerig nem jutottak el a kártyák, de amikor igen akkor 1000dbos bányász előrendelések voltak.
És ez emlékeim szerint legalább fél évig tartott.Nah ha ez lesz akkor januárig nem kell aggódni a 499$os 3070 miatt.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
áprilisban-május-júniusban inkább a max papíron lévő tesztelés miatt volt. MIvel beszántották 3éve a járványügyet nem volt rá senki. Max a semmit se érő vérteszt volt.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Reggie0
félisten
válasz lacafaca #132 üzenetére
Arrol nem is beszelve, hogy nem sok orszag van ahol kisebb a GDP, mint itthon, szoval lehet, hogy az angolok 22%-os is buktak, mi meg csak 14-et, csak ok a ~40000-bol estek 31000-ra, mi meg ~13000-rol, 11180-ra. Micsoda hulyek ezek, hogy nem rolunk vesznek peldat, olyan jok vagyunk mindenben is
Pont ezt tukrozi a koronavirus is: minket azert kerul el, mert nincs uzleti elet, nincs penz, igy nincsenek uzleti utak amivel behurcolnak. Nem veletlen, hogy az elso megbetegedesek is olyan multiknal jottek, ahol neha-neha van valami uzleti utazas.
[ Szerkesztve ]
-
Vektast
aktív tag
Az első negyed évben valóban "csak" 6.1% volt a bruttó hazai termék volumen csökkenése de a másodikban már 13.6%... de ezt annyira már nem közlik az általad követett csatornákon.
[ Szerkesztve ]
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
Tengri
senior tag
“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”
[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Reggie0
félisten
Arrol nem is beszelve, hogy aki mar megvette a GPU-t banyaszatra az amugy sem fogja kidobni es olyan cryptot hasznalni ami mar nem energiaigenyes, mert az az erdeke, hogy a megvett hardverbol kipreseljen minden haszont. Ezzel meg a cryptos vilag nem tud mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
válasz Tigerclaw #75 üzenetére
Van kézzel fogható értéke van például automata is több helyen, vehetsz érte autót stb, de igazából a bitcoinnal az a gáz hogy elkezdték ilyen digitális aranynak kezelni azt sokan azt hiszik ez majd csak emelkedni fog és nem költik... Más cryptok startoltak már azóta akik inkább a kereskedelemben akarnak jeleskedni és tényleg pénzként funkcionálni, a bitcoin sokkal inkább befektetési termék, veszik, shortolják stb, de pár dologra költhető, repjegyekre is de arra nem sokat költesz idén
A számítás az teljesen elveszik a semmibe, kár hogy nem volt annyi bennük hogy valahogy Boinc szerű számítási munkát becsatornáztak volna hogy legyen is értelme, egyszerűen a számítások azért kellenek hogy ne bányásszák ki túl hamar mind és blokklánc hitelesítését végzik viszont azt lehetne úgy is hogy ne legyen ott az értelmetlen számítás. Ezért útálom én is hogy ennyi harware, ennyi kapacitás veszik odaa a semmiért. Mintha csak akkor válaszolnék neked ha megoldanál előtte egy kétismeretlenes egyenletet nekem meg még az eredményre se lenne szükségem úgy igazából csak annyira hogy ha helyes akkor válaszolok ha nem akkor skippelem a hozzászólásod. Ez eléggé lebutított példa de nagyjából érthető hogy mekkora hülyeség ez a megoldás.A forintnak amúgy milyen értéke van? Az nem bizalomra, hitre meg belső forgalomra épít?
Ott van a tether gold amögött fizikai arany van, szóval nyilván az arany árához képest mozog de elég stabil, van tether USD is az az USD-hez van kötve. Vannak még más stablecoinok is de ezek a legegyszerűbben megérthetőek. Csak hát az ütötte meg a szemem hogy a forintod is ugyanúgy illúzió mint a többi pénz, már a 70-es évek óta kivezették az aranystandardot azt hiszem minden országban. -
GodGamer5
addikt
Háha az új Radeonok eladását megdobja a kialakult helyzet és lesznek olcsó 5700(xt)-k.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Vektast
aktív tag
Az 5600XT meg tud 38 Mh/s-t 75 watt-on kb olyan 30-40%-al hatékonyabb mint a 3080 túrásra.
[ Szerkesztve ]
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
Palinko
tag
Hú, azért majd elég fájdalmas lesz az a nap mikor kiderül hogy nem körülötted és az igényeid körül forog a világ. Nem is értem hogy kötötted a VGA árakat a cryptokban lévő innovációkhoz a crypto feladata nem az hogy felpumpálja a VGA árakat az csak mellékterméke. Sorra jönnek olyan coinok amik nem használnak extra energiát ahhoz amihez a bitcoin meg az ETH igen, így Gréta is boldog, csak az emberek lassan realizálnak dolgokat a cryptok felismeréséhez is kellett 10+ év most mire felismerik hogy jé lehet ezt energia pazarlás nélkül is az is idő.
-
LGG555
aktív tag
válasz hibavissza #115 üzenetére
2010 óta minden évben megbukik a kormány és összeomlik a magyar gazdaság, közben pedig szárnyal, ne röhögtess
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
hibavissza
veterán
válasz #98320896 #83 üzenetére
A fekete leves nálunk is 2021-ben indul. Mikor a cégeknek januártól fizetni kell a lízinget ismét, de a megrendelés állomány marad a válság alatti. Aki nem exportra gyárt túlnyomó részt az nagyon megszívja, mert a magyar gazdaság jövőre összeomlik a fizetőképes belső kereslet hiánya miatt. 2021 második negyedévében fog beérni, hogy a kúrmány csak a haverokat tömte pénzzel a válság alatt. Így a kilábalás sem fog elindulni. Ha nyugaton is tartós lesz a recesszió akkor idővel a külföldön dolgozók is elvesztik munkájukat, a hazautalások elmaradnak. Államcsőd, IMF, zsidózás, terror. Kb. ez várható itthon.
-
Palinko
tag
válasz Carlos Padre #71 üzenetére
Például az említett ethereumot is szerenték proof of stake-re átállítani de még nem történt meg. Kicsit csalódást okozó lesz a válaszom mert az elavult de drága szar másik oldalán lesz a sokkal fejlettebb de még értéktelen Viszont nem árt elfelejteni hogy a bitcoin meg az ether is egy centen vagy még az alatt kezdett és sokan nem hittek benne köztük én sem.
Igazából a blockchain technológia egyik alappillére a konszenzus a számítógépek között a Byzantian general problem néven elhíresült elméleti matematikai probléma megoldása.
https://youtu.be/IP-rGJKSZ3sEgyik megoldás erre a proof of work a másik a proof of stake, de például a stellar már teljesen új megoldást talált és vannak még próbálkozások
Én leginkább egy új pre launch coinban hiszek ami ingyenesen gyűjthető napi 5 másodperc ráfordításával szóval veszteni nincs mit és mivel kommunikálok a fejlesztőkkel tudom merre halad. Azt most nyilvánosan nem írnám ki mert reklámnak minősülne de küldeni fogok egy privát üzenetet a magyarázattal.
-
arabus
addikt
elméleti sikon ugyan ott vagy de az a nem mindegy hogy 1 egység ugyanannyi
idö alatt 3x annyit termel mint 3 egység.
tehát 12 kártya 1 alaplappal 1 táppal memóriákkal stb. 450mhs
vagy 12 kártya ua. 1400mhs mert ez ugyanugy 1 egységnyi idő alatt 3X cash.
és itt az idő és a haszon határozza meg a termelékenységet.
ergo 3x 12 5700-as righez vegyél plusz 2 procit,lapot,tápot,memót stb.hely.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
koko52
nagyúr
válasz Tigerclaw #108 üzenetére
Én is így gondolom, de a többség hidd el nem. Ezért van az ami van.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Jesus_Shaves #106 üzenetére
Akkor is túrnak mikor bukó. Mert amit kitúrt 160 dollár árfolyamon veszteséggel, most eladhatta 460 dollárért múlt héten és máris nyereséggel túrt abban az időben.
Valamint vannak nyereséggel túrható altcoinok amikkel utána veszel ETH-t vagy BTC-t."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Vektast
aktív tag
3 db 5700-as bios flashel simán meri ezt az ár/watt/perf értéket amit a 3080 produkál.. Inkább vennék bányászni azt mint 3080-at.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
En nem bannam, ha cserebe sokkal tobb munka maradna itthon es beindulhatna egy egeszsegesebb belfoldi gazdasag.
Nem biztos, hogy artana, ha nem cserelnek az emberek a cuccaikat ennyire surun. Raadasul az arak valamennyire kovetni szoktak a keresletet. Ha nem tudjak eladni dragan, megprobaljak eladni olcsobban.
Globalisan nagyon jol jarnank, ha lecsokkenne az elektronikai hulladek, vagy epp a divatvilag altal termelt sokmillio tonna ruha, ami egy ev utan megy a turkaloba, majd a szemettelepre.
Raadasul helyben tobb munka maradna, es onellatobbak lennenk.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Nem én nem lépek/lépnék, hanem az emberek nagy része- de akkor is késő abban az értelemben, hogy nem lehet lezárni csak úgy. Én is Kína ellenes vagyok, de amikor közlöd az emberekkel, hogy akkor majd jobban zsebbe kell nyúlni akkor mindenkinek máshogy áll a szája.
Nem 10 évben gondolkodok köszi, innovatív vagyok. Van napelemem, hőszivattyúval fűtök, hibrid kocsi, elektromos kocsi."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
aktív tag
Én azt nem értem, miért bányásznak? Nem egyszerűbb venni egy csomót és kereskedni vele? több rációt látok benne...
-
arabus
addikt
igen! ne gyártassanak a TSMC-nél !
bár azt gondolom az már most látszik hogy a Kinai termékek ára szinte
duplázódott,mindenképp azon vannak hogyha Amerika betart akkor ök
meg keményen leveszik a sápot.
a helyzet pedig csak romlik lásd SMIC.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
lacafaca
addikt
-
hommeros
őstag
Vagy ott a Purse, amin keresztül bármit megvásárolhatsz az amazonon.
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest