Hirdetés

Kínában a bányászok már lecsaptak az új GeForce-okra?

Az Ampere architektúrája rendkívül kedvez az efféle munkameneteknek.

A kínai Baidu fórumot elöntötték az első GeForce RTX 30-as szállítmányokról készült képek, de érdekes módon ezek nem a kereskedőktől jöttek, hanem a VGA-k már ott dolgoznak a kriptovaluta-bányászok gépeiben, vagy esetleg a beépítésre várnak.

Hirdetés

Az Ampere architektúra esetében az NVIDIA módosított a multiprocesszorának felépítésén, amelyről nemrég be is számoltunk. Az új dizájnnak megvannak az előnyei, illetve a hátrányai, ezt lényegében elég részletesen kifejtettük a linkelt cikkben. Ami viszont érdekes tényező, hogy a kriptovaluta-bányászat tekintetében ez a fajta felépítés az egyik legjobb, ugyanis kifejezetten kevés extra fogyasztással kerül beépítésre, és az említett munkamenetnél szinte sosem alakul ki függőség, vagyis a dizájn limitjeibe sem lehet belefutni. Emiatt a GeForce RTX 30-as sorozat nagyon jól ki tudja használni az elméleti maximális számítási teljesítményét, ami jelentős előnyt biztosít számára bányászat során a korábbi generációkhoz viszonyítva.


(forrás: Baidu) [+]

A megosztott adatok szerint egy GeForce RTX 3080 115 Mh/s-ot is el tud érni Ethash algoritmussal, ami az Ethereum számára nagyon is jó érték 300 watt körüli fogyasztás mellett. Egy GeForce RTX 2080 Ti hasonló fogyasztással ennek nagyjából a felére képes. Emellett számításba kell venni, hogy még nem tökéletesek a meghajtóba épített fordítók, így ez a 115 Mh/s javulhat, akár jelentősen is. A bányászok tehát örülhetnek, új játékszereket kaptak.

(forrás: Baidu) [+]

A kérdés az, hogy az NVIDIA féken tudja-e tartani a kriptovaluta-bányászat oldaláról keletkező igényt. Ezt nagyon nehéz ugyanis kezelni, mivel a legtöbb esetben a kártyákat már maguktól a gyártóktól rendelik meg a bányászok, ezért is tudtak sokan az újdonságokhoz a megjelenés előtt hozzájutni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés