- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- AI a játékokban és azon túl
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
Abban én is egyetértek, hogy a CPU-ra írt dolgoknak ez egy jó platform lesz, én csak azt nem hiszem, hogy ez ringbe szállhat az nvidia és AMD megoldásaival.
Úgy is nagy az L2 cache sávszélessége, hogy két mag osztozik rajta 4-4 szállal? Cikkben nem volt ilyesmi, annyira meg nem keltette fel az érdeklődésemet, hogy utánaolvassak még.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én csak innen gondolom. (utolsó mondat)
"A hírek szerint a készülő FirePro modell már a szimpla pontosság melletti teljesítmény felével számol dupla pontosság mellett, vagyis azon a piacon ahol ez számít igen gyors lesz a hardver."
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
De a Hawaii-nál is felesben megy a dupla pontosság a szimplához képest, vagyis az is 2,8TF már most.
Nem?mod: tudom, hogy a Radeon változatnál nem fele a DP, de maga a GPu erre képes.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az x86-tal a cache koherencia biztositasa miatt van nyug, es pontosan ezert van rajta ekkora cache. Az a 16GB nem RAM, mint amibol a Teslakon meg a FireProkon van nagyjabol ennyi, hanem cache. Hatalmas kulonbseg.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Fiery
veterán
Kinek mi a low-end... Az AMD a mainstream desktop es mobil piacon veti be a HSA-t eloszor, es onnan mennek lefele (ultramobil cuccok, tabletek, telefonok) es felfele (szerverek) majd. A HSA mint koncepcio amugy sem AMD-only, barki mas is beszallhat. De mivel az AMD a HSA zaszlovivoje, es varhatoan ok keszulnek el eloszor a PC-s HSA implementacioval, igy rajtuk a vilag szeme
"Ha nem a parton van az ember, hanem a suruben, akkor nem az az erdekes, hogy 5-10 ev mulva mivel lehet majd toppon lenni"
Az igazan nagy otletek mindig ugy szuletnek, hogy 5-10 evre elore gondolkozol. A HSA otlete sem most jott, hanem 2006 tajekan, amikor felvasarolta az AMD az ATI-t. Ugyanigy, a MIC is kb. akorul fogant meg, csak kicsit sanyaru sorsa volt eleddig A paradigma valtasokhoz idonek kell eltelnie, utol kell hogy erje a technologia az otletelest. Addig meg van viszonylag hasznalhato GPU-ja az Intelnek, es viszonylag hasznalhato x86 CPU-ja az AMD-nek
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
A Xeon Phi a Teslak es FirePro-k ellen indul a HPC szegmensben, ahol letkerdes a minel jobb DP lebegopontos teljesitmeny. Ha lesz desktopon hasonlo megoldas (pl. a Skylake utan 2 generacioval), annal -- ha ugy akarja -- az Intel is korlatozhatja a DP teljesitmenyt. De szerintem nem fogja, hanem egyszeruen letiltja a nem-tul-izmos peldanyoknal (Celeron, Pentium) az AVX-512-t ugy ahogy van, es kesz.
Az megint mas kerdes, hogy ki honnan tamad: az Intel sem igy tervezte az elejen ezt a bohockodast, ez jol latszik az LRBNI dobasan is. De ha mar idaig eljutottak, most mar megprobaljak a legjobbat kihozni a cuccbol
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az Intel is csak azert ol bele ennyi penzt, mert most is igyekszik kiturni a konkurenciat, az AVX512-bol akar "uj x86-ot" csinalni. Kivancsi vagyok az iparag megint bedugja-e a nyakat a hurokba.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
kisfurko
senior tag
A sávszélesség kiherélésére gondoltam, ahogy már megjegyezte más is. Szerintem baromi drága lesz az az on-chip memória, akkor már minek kell kiherélni a kártyát?
A c++-szal meg nem lesz valami fényes a teljesítmény. Ha meg már bekerülnek az intrinsicek, akkor már nem c++, nem is hordozható, újra kell írni.
Egyébként, félreértés ne essék, jó lenne minden processzorhoz ilyen mennyiségű on-chip memória, csak nem mindegy, mennyiért árulják. Vajon ad-e ez akkora előnyt, hogy kompenzálja a magas árat? -
Balala2007
tag
Nem ertem, hogy ezen mit nem latni, de teszek egy kiserletet:
NHM: (Nehalem) SSE
SNB: (Sandy Bridge) SSE + AVX
HSW: (Haswell) SSE + AVX + AVX2
KNL: (Knights Landing) SSE + AVX + AVX2 + AVX512F + AVX512CD + AVX512ER + AVX512PF
Future Xeon: (Skylake Xeon) SSE + AVX + AVX2 + AVX512F + AVX512CDKompatiblis = felcserelheto. KNL-nel nem kell semmit ujraforditani a *mukodeshez*. A max. teljesitmenyhez kell az AVX512, de ezzel nyavalyaval elunk evtizedek ota, aktualisan az AVX2 kodok hianya miatt nem tunik a
HSW nagy dobasak a *Bridge-ek utan.A Knights Ferryben meg a Knights Cornerben csak x86 + x87 + x64 + LRBni volt, de ennek ugy latszik vege.
AIDA64.com
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞