- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
CPU: Core i7-4770
Driverek: minden frissA perjel elott a single-precision floating-point Julia fraktal benchmark eredmenye lathato, a perjel utan a double-precision floating-point Mandelbrot fraktal benchmark eredmenye.
Nativ x86+AVX kod: 124.4 FPS / 66.08 FPS
AMD OpenCL CPU driver (SSE2/AVX, 1348.4): 12.31 FPS / 10.93 FPS
Intel OpenCL CPU driver (3.0.1.10878): 51.92 FPS / 28.69 FPS[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
Intel CPU, Intel OpenCL CPU driver volt, igen.
"Dehogynem"
Konkret peldak? Ha fizetnenek erte, hidd el, gyorsabban menne az AVX terjedese A mostani lassu terjedes epp azt mutatja, hogy lustak a cegek, nem foglalkoznak a dologgal, van jobb dolguk. De ha fizetne erte valaki nekik, hirtelen nem lenne jobb dolguk
-
Fiery
veterán
Fejtsd ki bovebben, hogy miert kellett ujrairni a kod 95%-at, mert el nem tudom kepzelni, mit csinaltal rosszul, hogy 8-rol 288-ra nem tudtad boviteni konnyen a meglevo tobbszalu kododat Hacsak nem az volt, hogy:
int thread1,thread2,thread3,thread4,thread5,thread6,thread7,thread8;
Ilyen esetben tenyleg nehez ugy Csak poenkodok, nem nezek ki senkibol ilyen megoldast
De tenyleg erdekelne, hogy a meglevo tobbszalu kodot miert olyan nagy kaland 36-szor tobb szalra atvinni. Mert gondolom nem az AVX-512-es reszre utaltal, az me'g elegge a jovo zeneje ahhoz, hogy me'g nem foglalkoznak vele tul sokan (erdemben).
Egyebkent csinaltam epp nem reg tobbszalu OpenCL keretrendszert, szinkronizacioval, max. 16 szalra, +1 vezer threaddel. Es tudom, hogy ez nem 288 szal, de barmikor, par perc alatt at tudnam rakni 288-ra, ha epp az lenne az igeny. Csak azert 16 szal, mert ennyi OpenCL GPU device-ot tamogat a kod, nincs ennel tobbre szukseg.
-
Balala2007
tag
viszont ekkor a mai Xeon Phi-vel lehetetlen
Elvileg nem lehetetlen, az LRBni MVEX-e, es az AVX512 EVEX-e komplementerek, igy garantaltan nem akadnak ossze.
Mas kerdes, hogy gyakorlatilag mit implementalnak, a korabban emlitett c't cikk szerint az LRBni kihal, ugyhogy a Tianhe-re meg a tobbi vaskereskedesre fejlesztett cuccok mennek a levesbe. Azt sajnalom, hogy az LRBni nem minden otlete megy tovabb az AVX512-be, pl. a VPADCD egesz erdekes lenne.
AIDA64.com
-
Fiery
veterán
A mai Xeon Phivel (Knights Corner) nem lesz binarisan kompatibilis a Knights Landing. De senki, me'g az Intel sem igerte, hogy megtartjak az LRBNI-t. Az AVX-512 tulajdonkeppen az LRBNI-t valtja fel, es egyuttal kozos platformra hozza a mostani SSE-s es AVX2-es architekturakat (Silvermont, Haswell) es a Xeon Phi-t. Idovel majd kikopik a Haswell is, es velhetoen a Goldmont-nal egyetlen architektura marad csupan, a telefonoktol az asztali es szerver procikon at a Xeon Phi-ig.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Szerintem egy ilyen lapkánál - Knights Landing - nem az egy szálas teljesítmény a kérdés, de lehet hogy tévedek. Az világos hogy a Core lényegesen jobb egy szálon, ezt nem vitatta senki.
Z3770 <7.5 W TDP 4/4
i3-4010U 15 W TDP 2/4Arra vonatkozóan, hogy Anand tesztjében melyik rendszer mennyit evett kizárólag CPU terhelésnél, nem láttam adatot. Core i3-nál közrejátszhat az erősebb IGP is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning