Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordic
Közösségépítő
Idén semmi sem jön össze a zöldeknek... "Szegény embert az ág is húzza....", csak ők még nem szegények.
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Majd ha lesz egy Atom-os és egy Tegrás ilyen okoság a piacon, és konkrétan össze lehet őket hasonlítani, na majd akkor kiderül melyik a jobb.
Itt természetesen a fogyasztást az árat és tudás 3-ast nézve elsősorban."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
shteer
titán
pofon az nvidiának
szerintem jónak tűnik..
-
ZeUS2140
aktív tag
az, hogy a dlink miért épített a nv-re nem lehet tudni. Csak spekuláció, ami a cikkben is van.
nV csinált egy rendszert. Dlink bele akarta tenni valamibe, amibe kevésnek bizonyult. Írva is vagyon, hogy nV megoldása nem erre a feladatkörre lett kihegyezve. Fogyasztást nézve meg a gyengébb procinál gyorsabb az erősebb proci okosság jött le csak.
Amire kihegyezték abban a környezetben, feladatkörben nézzük meg a teljesítményét.hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
zazahoho
őstag
ez szívás nv.-nek ,nem tudom mekkora anyagi veszteség ,de presztízs romboló hatása komoly lehet
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
DemonDani
addikt
Érdekes h mindenki elsiklik affelett, hogy többszöröse áramfelvétellel képes az Intel megoldani ezt, amire pedig nem a Tegra lett kitalálva...
Azért a nagyobb borda és a léghűtés nem pár mWal több fogyasztást sejtet...NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem értem ezt a nyár-i megjelenést. Nem úgy volt, hogy novembertől már rendelhető lesz a cucc?
⭐ Stella
-
lorenzen
aktív tag
Asszem ez az Atom 8 watt körül kajál.
A kétmagos Atom 330 eszik ennyit. Ennek a processzornak nem találtam meg a pontos fogyasztási adatát. De a nagyon hasonló Atom processzorok 2.7 - 3.3 Wattot fogyasztanak.
A melegedés kezelhető, akár passzív hűtéssel is mehet, ha van egy kis légmozgás.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
vtechun
veterán
en mar jo ideje hasznalom a boxee alapjaul szolgalo xbmc-t 2 magos atomos lapban : asus at3n7a-i, 2 giga rammal, 2 db green 1,5 teras winyoval, HD filmnezes kozben olyan 37 watt a fogyi, gagyi fogymerovel merve
-
madgie
titán
Pedig 7-9 wattot írnak. Mindegy, a lényeg az, hogy ez a kütyü nem egy tablet (vagy akármi más hordozható cucc), ahol az elsődleges szempontok között van a minél kisebb fogyasztás. Itt senki nem fog a kardjába dőlni akkor sem, ha 15 wattot bekajál magának ez a cucc, mert ez még mindig egy alap PC idle fogyasztásának a tizede (régebbi konfigokról nem is beszélve). Ellenben az fontos, hogy minden médiatartalom kifogástalanul menjen rajta, ergo logikusnak tűnik első olvasatra a csere.
-
Polemius
senior tag
Januárban mutatták be a Boxot a CES-en. Akkor még azt jelentették be, hogy a 2. negyedévben lesz kapható (vagyis nyáron).
Aztán ez csúszott, most derült ki az oka (tegra helyett atom), és jelenleg a hivatalos bejelentés szerint novembertől forgalmazzák.
Vagyis nem már, hanem majd csak novembertől lehet megvenni.Egyébként szerintem sem sokat számít pár W plusz fogyasztás. Viszont legalább x86 vonalon marad a fejlesztés iránya, ami azoknak jó, akik nem gyári Boxee Boxot akarnak használni, hanem saját építésűt, x86 alapon.
Arra meg külön kíváncsi leszek, hogy az új 99$-os apple tv-re is rá tudják-e hackelni majd.[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Érdekes hozzáállás a D-Link részéről, bár én akkor sem veszek azt hiszem többet semmit, ami D-Link. Két éve vettem egy DNS-313-at azóta is készítik hozzá pl a torrent klienst, fennt is van az oldalukon, hogy hamarosan
(ui. tudom, hogy máshogy meg lehet oldani)
MZ/X
-
veterán
Ez egy érdekes hír... A D-Link és az nV elbeszéltek egymás mellett, amikor a követelményeket egyeztették, ezek szerint, mert a Tegra 250 egyébként képes valóban 1080p gyorsításra, de mégis találtak olyat, amit nem vitt. Az nV nem tesztelt jól/eléggé vagy a D-Link?
Ha ennek nyáron kellett volna megjelennie, akkor még nagyon az elején tartanak és máris kiütközött volna egy ilyen dolog? Érdekes. az Atom CE-ről alig találni értelmes infót, de arra kíváncsi lennék, hogy az a high profile kódolás vajon milyen paraméterekkel volt beállítva, mert ez így nagyon kevés infó. Ja, amúgy az, hogy 10 Mbps, még nem mond semmit. Egy átlagos 1080p kb. ennyi, de ezen kívül ezer dologtól függ még a lejátszás.
Szóval ha úgy teszteltek, hogy megtörték a DXVA határait, akkor hülyeség volt cserélni és akkor is, ha ész nélkül felhúztak mindent maxra, de ha amúgy az alap DXVA-s high profile beállításokat alkalmazták, akkor a Tegrán nagyon csodálkoznék az ION után... Nekem ez a történet nagyon gyanús...
-
vtechun
veterán
hat jah, szerintem is santit kicsit, van itt befolyasa nem keves az intelnek szerintem. ION-os alapokon a Boxee alapjaul szolgalo xbmc eleg sokmindent visz. ennyit ha visz majd a boxee is, akkor az eleg lesz/lenne. es kerdes, hogy tegra nem-e tudna annyit mint az ion, hd szempontjabol. az is felmerul bennem, hogy a vdpau megy-e az atomos chipszettel. (valamiert most igy az agyban, telorol a vdpaut az Nv-hez kotom).
mas kerdes, hogy mostani HTPC-met atalakitanam Nassá, es vennek egy boxee-t, ha tenyleg jo lesz
-
smkb
őstag
"A problémák a tesztelés során ütötték fel a fejüket, amikor is kiderült, hogy a rendszer képtelen megbirkózni a magas profilú (HiP), 1080p-s H.264-es videókkal még 10 Mbps-os bitráta mellett sem."
Egy másik forrás még legutóbb azt írta hogy ez 60 fps-re igaz ez, nem a 10mbit-re...gondolom az elég sután hangzott, módosított a D-Link rajta, mert mi igényel 60fps-el 1080p dekódolást? A bluray is 24...
Simán elképzelhető hogy csak Intelnek kellett végre egy termék amibe beletehetik a ce4100-at, mert a nagy mutlimédia eszköz gyártók mind nemet mondtak rá. Gondolom ingyen adták a D-Linknek, csak legyen valamiben végre mint referenci.... és ugye a pénz beszél.
Mindez most derül ki lassan egy évvel később, hogy elkezdtek dolgzni a csippel ....1 évig ez nem derült ki...
Majd választ adnak erre a tegra 2-es eszközök tesztjei. Ha tudnak 10mbit feletti h.264-et zsírul dekódolni, akkor bizony ez megint kamu, ha nem megy nekik akkor igaz.
-
Воланд
titán
Érdekes hozzáállás, egy szoftver "probléma" miatt ignorálni egy egész márkát. Gondolom az nem zavar, hogy ezer különböző terméke van még a d-link-nek amik köszönik szépen, de jól működnek. Ráadásul egy 3 éves eszközről beszélünk, szerintem van már újabb modell. Nekem meg van egy dir-600-as routerem, amit meg már Amerikában nem forgalmaznak és nem lesz már hozzá firmware update. Nagy kaland: link.
Amúgy meg ebben az esetben a cikk alapján az nV a hunyó, ők ígértek valamit amit mégsem sikerült betartani.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
dabadab
titán
"Asszem ez az Atom 8 watt körül kajál."
Meg mellette ott a GPU rész, ami - Ionból kiindulva - olyan tizenvalahány watt.
Fogyasztás szempontjából persze nem oszt, nem szoroz az a pár watt, a hűtés lehet problémás, a Tegra minden bizonnyal full passzívan elment volna, erre tutira kell venti.vtechun: VA API a kulcsszó, az Intel meg az AMD natívan támogatja, ráadásul az XBMC-nek is ez a natív gyorsítása, a VDPAU-t egy backend csinálja.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
veterán
Na, akkor itt érdemes egy kicsit megállni...
Ha igaz, amit smkb kolléga ír és az 1080p60 High profile volt a baj, akkor a D-Link a bolond, hogy eldobta a Tegrát, ugyanis a Level 4.1-ben is csupán a 30 fps 1080p van foganatosítva és ha 60 fps-sel kódolták, akkor gyanítható, hogy a DXVA is ugrott. Ráadásul nem is közölték, mi volt a baj lejátszás közben.
Amúgy a HiP, high profile a BD és a HDTV profilja alapvetően, tehát ha azt állítják, hogy egy 10 Mbites filmnél nem ment, akkor az egy saját kódolás lehetett. Ergo igencsak elképzelhető, hogy vagy Intel lobbi vagy más sumákság állhat a háttérben, mert egy BD-t a Tegra az eddigi nV tapasztalatok alapján kellene, hogy támogasson, máskülönben elég nehezen mondhatnák rá, hogy 1080p-t is gyorsít.
-
veterán
Nagyon érdekes az Anadtech cikke is. Abban az áll, hogy az Intel megoldása tud veszteségmentes, tömörített HD hangsávokat (2 szimultán) is dekódolnni, viszont maga a Box nem lesz képes külső eszközről védett tartalmakat lejátszani, szóval ez így felesleges. Videó terén képes a CE két HD stremet dekódolni egyszerre, amit általában úgysem használ senki (pl.: audio kommentár lehet ilyen), de a Box eleve csak menü és minden más nélküli ISO BD-t támogat. Ez is felesleges. LPCM biztosan lenne a Tegra kínálatában is, a teszt meg nem ismert, ami alapján az 1080p képességeit vitatják. Na mindegy, én nem vagyok biztos a Tegra ellen felhozott dolgokban, de az Intel megoldása is tényleg biztatónak tűnik. A többit már csak a D-Link tudhatja.
-
gex75
tag
Madgie irja jól, ez nem okostelefon vagy tablet gép ahol akkuról dolgozol és számít hogy milyen cpu van benne, vagy be van e kapcsolva a wifi - ezek ott napokra meghatározhatják hogy meddig birja az akkud egy feltöltéssel.
Arról hogy miért lett intel nvidia helyett, azért mert az nvidia-nál volt olyan anyag amit nem tudott lejátszani (1080P) az intel meg visz mindent - gondolom ezért.Azt hogy védett tartalmakat lejátszik e vagy nem - a jövöben usb dvd- vagy bd-ről, tervben van, de ez a boxee oldala - szvsz miért ne tenné ?
Melegedés : nem melegszik, nincs benne venti, csak borda - még nem szedtem szét.
Mit játszik : mindent, igaz hogy a dvd iso vagy bd isoknál a menüket nem szereti, de ez hamarosan javitva lesz benne.
Nincs hozzá online tartalom : kb 200 app-ot számoltam össze ami elérhető Mo.-ról (yutub, vimeo, blablabla,stb...) a mai napon. Igaz itt nincs netflix vagy hulu mivel ez ugye tiltva van ámerikán kivül. Ugye még nem indult el itthon a tartalom szolgáltatás hozzá (repository-k),
de remélhetőleg hamarosan fog - mivel ahogy látom elég egyszerően ráhúzhatók az app-ok a meglévő online tartalmakra.Távirányitó : irják mindenhol hogy marhajó, hát tényleg az
Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
gex75
tag
..és információim szerint november elején a boltokban lesz itthon.
-
veterán
"azért mert az nvidia-nál volt olyan anyag amit nem tudott lejátszani (1080P) az intel meg visz mindent - gondolom ezért"
Ez az, ami erősen hihetetlen, figyelembe véve az ION képességeit.
"Azt hogy védett tartalmakat lejátszik e vagy nem - a jövöben usb dvd- vagy bd-ről, tervben van, de ez a boxee oldala - szvsz miért ne tenné ?"
Ha HDCP-ben gondolkodnak, azt hardveresen kell kialakítani, szoftver ezen nem javít.
"Melegedés : nem melegszik, nincs benne venti, csak borda - még nem szedtem szét."
Neked van egy Atom CE4100-zal szerelt ilyen? Ha nem, akkor mindegy, nálad milyen van. Itt most nem általában az ilyenekről, hanem erről van szó.
"Mit játszik : mindent, igaz hogy a dvd iso vagy bd isoknál a menüket nem szereti, de ez hamarosan javitva lesz benne."
Ezt kivárjuk...
[ Szerkesztve ]
-
gex75
tag
Nem irkaltam volna ilyeneket, ha nem lenne
ilyen eszkozom.Egyebek mellett van benne hdcp ha jol tevedek.
Meg november elott kidobunk majd egy reszletes
specifikaciot, addig majd tesztelhetik az ujsagirok.Most neztem hogy van benne hutes, csak eddig nem
ment a venti - most is csak teljes csendben hallottam
miutan bekapcsoltam.Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
veterán
wow, van benne HDCP... akkor az Anandtech miért írt olyat, hogy külső eszközről DRM nem megy? Igazán ezt a DRM külső eszközön dolgot nem értettem és ezért gondoltam, hogy a HDCP-re gondolnak. Így már azért más a fekvés. Már csak a CE teljesítménye érdekel majd, de az nagyon. Ezek után nagyon flottul kell mennie, ha már lecserélték a Tegrát.
-
gex75
tag
MS DRM, Widevine DRM és HDCP a HDMI kimeneten - tesztelni még nem teszteltem, de
tudnia kellene. Legalább is az információk alapján amiket kaptam.
A CE teljesitménye - ezt pedig nem tudom mérni, azt tudom hogy gond nélkül boldogul el
a videóimmal - xvid, 720p mkv, 1080i mkv, 1080p mkv.
Megnézem hogy a 1080p mkv-im milyen kódolással vannak - ha jól emlékszem a vlc-ből ki lehet olvasni. Vagy ha mondasz egy másik programot ami bővebb infot ad a video file-ról, azzal is szivesen megnézem.Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
gex75
tag
külön távirányítóról jelenleg nem tudok - ettől mondjuk lehet majd később a piacon
usb vevő : nem tudom mire gondolsz, esetleg wifi vevő, de az meg van benne
torrent : jelenleg nincs, viszont külső torrent klienst lehet vele irányítani - torrent amugy is mindenben van már szerintem ebben is lesz a későbbiekbenitt van néhány fotó (telefonnal csináltam, elnézést a minőségért)
http://kepfeltoltes.hu/100922/2010-09-22_10-11-49_752_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100922/2010-09-22_10-12-01_942_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100922/2010-09-22_10-12-23_271_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100922/2010-09-22_10-12-34_13_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100922/2010-09-22_10-12-44_674_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
sanp
tag
Ha már ilyen közel vagy a tűzhöz, lenne két kérdésem:
1. A Boxee szoftver tartalmaz egy teljesértékű böngészőt, gondolom a Boxee Box szoftvere is tartalmazza. Meg tudnád nézni hogy milyen távirányítóval vele a böngészés, mennyire használható vagy egyáltalán hogy működik?
2. Van valami info arról hogy lesz-e magyar tartalomszolgáltatás hozzá? Elég sok audiovizuális tartalom van a magyar weben is amiből viszonylag könnyen lehetne Boxee-hoz app-ot csinálni, csak itt már meg kell állapodni a jogtulajdonosokkal is, az meg elég macerás dolognak tűnik egy ilyen viszonylag kis piacon, de remélem a legjobbakat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Polemius
senior tag
USB vevő alatt a távirányítóhoz szükséges usb sticket értettem.
Talán az FCC engedélyeztetési eljáráshoz benyújtott képek közt láttam egy 'user manualt', amin szerepelt kompatibilitás (win) meg hogy egy usb stick veszi a távirányító jelét.
Kérdés, hogy a Boxba be van építve a vevőegység, vagy az is ilyen külső usb-be dugdosós megoldással működik?Azt esetleg nem tudod, hogy itthon kik forgalmazzák majd? Esetleg azt is, hogy kb. mennyiért?
[ Szerkesztve ]
-
gex75
tag
1. szép, de navigálni még elég nyögvenyelős benne. remélem az uj html5 böngésző jobb lesz.
2. app-ot bárki tud csinálni (elég könnyű) tehát csak meg kell adni hogy mit akarsz elérni, illetve kérni hozzá a tartalom tulajdonosának engedélyét.
Pl. indavideo - kell egy pont olyan app mint a youtubeé (vagy átirni a youtube appját ) csak az indavideora mutat.Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
gex75
tag
pontosan utána nézettem ezeknek :
HDCP : van, HDMI with HDCP
DRM : Microsoft DRM és Widevine DRM van benneMostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest