Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Értelmetlen ezeket az adatokat nézegetni: HITVITA. Olyan régi technológia ez a HDD dolog hogy rég kiforrott már semmi új sincs benne, alig van pár gyártó. Meg kell venni egyet és kész, legyen a fontos adatokról egy plusz helyen mentés oszt jónapot.
-
sb
veterán
Nekem is volt, sokat mentek, bár ennek a közelében sem voltak.
Ill. volt 750-es ami hordozva is rengeteget volt és nagyon jól bírta.
1-2 modelljük mondjuk tudott rendesen rezonálni, de alapvetően jó hdd-ket gyártottak.Konkrét fizikai behatás nélkül nekem asszem Maxtorom pusztult csak el, ill. Seagate. De utóbbiból az összes amit vettem.
-
Daelion
őstag
válasz
Amerigo57 #24 üzenetére
Ugyan ez van nekem 2018 ~ május óta és azóta is átkozom magam,hogy ezt vettem mert olcsó volt.'20k volt akkor'
Teszi a dolgát alapvetően de olyan hangos tud lenni,hogy 6 darab ház ventit képes elnyomni és elég szépen rezonál is pedig nem egy papír házba van rakva.
Volt munkatársamnak 'panaszkodtam' és egyből kérdezte,hogy ez a típus?Csak mert neki is ugyan ezt csinálta.
-
Sixday
csendes tag
válasz
paprobert #36 üzenetére
Ezuton szeretnek mindenkit biztositani arrol hogy ekkora tarkapacitasnal a vilagon senki nem hasznal RAID-et. Szoftvereset sem, hardvereset sem.
Egyszeruen tul kockazatos, mert minel nagyobb a tombod annal tovabb tart a resync, es ha resync kozben kiesik meg egy diszk (pedig leginkabb pont akkor szokott mert akkor a legnagyobb a terheles a tobbi diszken) akkor azonnali teljes adatvesztesed van. Arrol nem is beszelve hogy lassu.
Ilyen rendszereknel minden esetben a backendben biztositjak szoftveresen a redundanciat. A backend ismeri a teljes storage strukturat, hany szerver, hany diszk, eleresi utak a diszkeken, stb. es ez alapjan oldja meg a kivant szintu redundanciat.
Emellett ez a megoldas adateleresben sokkal gyorsabb is mint barmilyen RAID, mivel az osszes diszk sebesseget 100%-ban ki tudod hasznalni, nem kell IO-t pazarolni a RAID paritas adatokra.
Plusz ezzel a megoldassal lehet nagyon szepen implementalni storage cost-ot is, vagyis lehet tobb logikai storage rendszered, pl. egy kicsi ramdrive-okbol, egy kozepes ssd-bol illetve egy nagyon nagy sima diszkekbol (meg neadjisten egy cold storage blue-ray-en), es lekeresek mennyisege alapjan tudod mozgatni ide-oda az adatokat a logikai storage-k kozott.
Es ez meg csak a jeghegy csucsa[ Szerkesztve ]
-
Most ennek mi köze az AMD-hez? Teljesen másról beszéltünk.
A Seagate nem biztosította magát a NAND piacon, próbálkoznak egy-két dologgal, de a WD itt lépéselőnyre tett szert, amikor pár éve a Sandisk-re lecsapott.
Ez mindenféle elfogultság nélkül egy jó lépésnek bizonyult a növekvő SSD piacon.
-
Tetsuo
őstag
Érdekes. Ezekszerint a szerverbe szánt HDD-knek befellegzett?
-
Raymond
titán
Szerintem nezz utanna a cegnek hogy mit is csinal valojaban. Errol lettek hiresek - sajat nagy kapacitasu pod-ok es szoftver hogy minel olcsobb legyen a megoldas es minel kevesebb legyen a manualis munka. Itt az egesz tortenelme: [link] Az 1.0-tol erdemes kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
Hatalmas idő odabattyogni a szerverhez, és kicserélni a hibás HDD-t, főleg a fenti adatokból láthatóan éves szinten kb. napi 3-4 HDD-t jelent.
Hát ahhoz képest, hogy startupnak indult, elég jól teljesít a Backblaze, szóval lehet valami a koncepciójukban...
[ Szerkesztve ]
-
Azért használnak asztali HDD-ket, mert sokkal olcsóbbak, mint az Enterprise HDD-k, az árkülönbség simán kétszeres-háromszoros. Ha mondjuk raid5 tömbökben gondolkodsz, hatalmas mennyiségű raid5 tömbökben, akkor bizony ez rengeteg pénzt jelent. Annyi pedig a táblázatból is kiderül, hogy szép-szép, hogy az Enterprise HGST-k milyen megbízhatóak, de egy 8TB-os példány belőle közel háromszor annyiba kerül, mint egy Seagate Barracuda DM002-ből, pedig az utóbbi is 1% alatti meghibásodással bír. Így már érthető, miért használnak asztali gépekbe szánt HDD-ket?
-
Yeffy
veterán
En is, nem veletlenul, vegul megis olyat vettem notiba, el is kexdett doglodni, a gari lejarta utan 3 hettel esett le a kodicioja 12%-ra, ugy, hogy semmi extremet nem kapott, meg irast sem.
Max a homerseklet lehetett magasabb, mint desktopnal, de ez notesz, errol szol. SSD-m is kapja ugyanazt az ivet, sot, meg tobbet is, homersekletet tekintve, semmi baja, kemeny 2%-ot esett mindosszesen az az ertek.Nagy mazlim, h ugy nez ki, Seagate-ek cserelik garin kivul, most semmisitem meg az adatokat. Ez mondjuk korrekt toluk.
De a kovetkezo Hita lesz, az 98%. Vagy WD Black.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A 14 terás toshi kérdőjeles, nem túl jó lett a startja.
-
Jester01
veterán
Ja amúgy meg én is közzéteszem a nem mérvadó statisztikámat:
Model Family: SAMSUNG SpinPoint F3
Device Model: SAMSUNG HD103SJ
User Capacity: 1,000,204,886,016 bytes [1.00 TB]SMART overall-health self-assessment test result: PASSED
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 152
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 252 252 010 Pre-fail Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 71877A 71877 óra az több mint 8 év folyamatos működés. Van egy ikertestvére is
-
MongolZ
addikt
Szóval hitachit kell venni...
-
Arra értem hogy ha valami 24/7 folyamatos üzemre van tervezve az nem ugyan az amit ki be kapcsolgatásra is lehet használni. Konkrétan a lemez forgató motorra értem.
Az a gond hogy sehol sincs leírva ez konkrétan hogy mechanikailag mit is jelent a sima és 24/7-es hddknél. Alapesetben egy átlag HDD-nek pont az a jó ha folyamatosan megy, a ki be kapcsolgatástól döglik meg jobban. Ez jelentheti szerintem azt hogy a lila gyengébben bírja a ki-be kapcsolgatást de jelentheti azt is hogy meg van erősítve hogy bírja a folyamatos üzemet. Szerintem inkább az előbbi de mondom csak találgatok. -
Alchemist
addikt
Láthatóan az egyes modellek között nagyobb a különbség megbízhatóság terén, mint általában a gyártók között.
-
-
nexplo
őstag
Sajnos én úgy fogalmaznék inkább hogy minden autó sz@r. Persze van kicsit jobb kicsit rosszabb de tökéletes nincs. Te is tudod hogy ezer dologtól függhet az élettartam. Ez egy jó kis kínzás a HDDk-nek hogy lássuk brutál terhelésnél mit tudnak. Én német autóval kerültem szopórollerbe szóval tudom mit beszélsz sajnos
-
GodGamer5
addikt
Meglepően jó a Toshiba, én is azt nyúzok már egy ideje és nagyon meg vagyok elégedve vele.
-
bot1978
senior tag
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
Már hogy érted a logikát? Nem tök ugyanaz a motor pörög fel benne? A képrögzítő rendszerekre jellemző folyamatos írás inkább a fejjel szemben támaszt felteszem esetleg extra követelményeket. Bár én már ott tartok, hogy ezek mind csak matricák és mind tök egyforma, fw-be valamit belenyúlnak max, hogy ne érhesse szó a ház elejét a hardver meg szevasz... nesze neked ami van, aztán költenek hozzá valamit a hazudósak, akik abból élnek, hogy meggyőző szövegeket fogalmaznak.
-
-
Zotya84
őstag
Azért az az ST8000DM002 sem teljesít rosszul a maga <=1%-os AFR-jével, főleg, ha összehasonlítom az ST10000NM0086-tal, amiből alig tizede van bent nekik a rendszerben. Ja meg, legalább egy évvel több adattal rendelekeznek róla.
Én megvárnám, amikor már mennyiségben is gyakorlati adatok alapján lehet becsülni a viszonyukat.
-
Televan74
nagyúr
Nekem sokáig volt Seagate Barracuda 1TB -s aztán jöttek a WD -k.Először csak Blue, majd néhány Black is megfordult nálam. De most már csak SSD -m van. Se a WD,se a Seagate nem különb a másiknál.
-
A vizsgált meghajtó EFRX az a RED sima verziója (pro is létezik). NAS-ba való bár szerverbe is szokták rakni ha olcsón kell megoldani. Cégnél nekem is az van a szerverekben.
Ami neked van az pedig DVR-be folyamatos írásra ténylegesen 24/7-re. Ha asztali gépben használod ki be kapcsolva logikusan végiggondolva szerintem nem optimális neki. -
bot1978
senior tag
Bezzeg amikor megvettem a 3TB-os Seagate-et...
Tőzsdézni akartok szóljatok. Ha én veszek egy nagy merevlemezt a köv. évben tutira az nyeri a legrosszabb díjat a statisztikában.#4) nexplo
Köfi. Jó lesz ez. Ez olyan, mint amikor a francia autóval negyedszerre mész vissza és a szerelő kezdi az "azért"-tel kezdődő mondatokat. Azért jó sokat futott már, azért végső soron nincs olyan sok gond vele
Nincs hát, csak véletlenül te beszélsz folyamatosan a zacskós mikrofonba, nem a szerelő. Neki Hondája van
[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
szuper, hogy 6TB-os WD-m van, isteni
mondjuk az enyém PURZ...
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Mintha a Seagate adatok most elég jó eredményt mutatnának, főleg a 8TB-os drive-oknál.
Előző években azért voltak ott hajmeresztő, akár 10+%-os meghibásodási arányok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Túl nagy meglepetés nincs a HGST, a WD, a Toshiba és a Seagate eredményeiben.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest