- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiftu
senior tag
Lásd példának a nem is olyan régen történt eseményeket:
Oculus Rift közösségi finanszírozásban indult, azt rácsapott a facebook.
(A Google ajánlatát visszautasította a csapat.)
Tehát igen, Te vállalod a kockázatot, hogy lesz-e eredménye valaminek, egy nagy cég lefölözi a hasznot.
Hol nyersz ezen?
Megveheted a végterméket (vagy a finanszirozás során kapsz rá igéretet, hogy ingyen megkapod), amit
egyébként senki nem készítene el. -
mepet
addikt
Ezt én értem. De szerintem felháborító, hogy titkoltan egy startup mögött ott egy multi. Hiszen ha sikeres lesz a termék, akkor nem az ötletgazda fog meggazdagodni, hanem a multi gazdagodik tovább. Természetesen a fejlesztő/ötletgazda azáltal tud meggazdagodni, ha eladja a cuccát a legtöbbet kínáló multinak, de ez akkor is hatalmas különbség?!
-
azbest
félisten
Befektetői szemmel a startup csak egy gyorsan növekvő értékű, de nagyon kockázatos befektetés.
Csak ugye nehéz az első ötlethez befektetőt találni. A közösségi finanszírozásnál ez a lépés megoldható lehet. Aztán jön a befektető, aki már könnyebben ad rá pénzt, mert látta a siker potenciálját. Ha a cégecske értéke emiatt megsokszorozódik, akkor pedig vagy kivásárolja a fejlesztőcsapat vagy eladja a befektető szőröstül-bőröstül egy már befutott nagy cégnek az egészet. -
macilaci78
nagyúr
Így, vagy úgy, de ott fog kikötni.
Az adomány a projekt elindítására elég: nem gyárat építenek belőle, hanem gyártókapacitást.Lehet, hogy nagy gyártók ilyen formában is megversenyeztetnek elképzeléseket, egyfajta piackutatás. Ha nagyon elüt a gyártó imázsától, ilyen anonim módon nem járatja le magát. Ha bukta, nem fáj senkinek, ha siker, akkor megcsinálja.
-
mepet
addikt
Ezt most én nem értem. Tehát akkor lehetséges, hogy ha támogatok valamit egy közösségi finanszírozós weboldalon, akkor a pénzem egy óriásvállalatnál köt ki? Szerintem én értettem félre valamit, mert ez így elég meredek lenne. Sajnos a videókat és a linkelt írásokat egyelőre nem állt módomban megnézni.
-
kurtuzov
senior tag
Talán az innovációra is jótékonyan hat, hogy a mérnökök önálló projektben dolgozhatnak. A finanszírozásra lennék igazán kíváncsi - vajon kapnak részesedést is és akár licensz is a nevükre szól, persze bizonyos kikötések mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 128GB Midnight Blue 2026.04.29.-ig GARANCIA!
- Apple Watch Series 8 45mm Cellular, 94%, 12 hónap garanciával
- Eladó Canon RF-S 18 45mm f/4.5 6.3 IS STM objektív
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 24 GB, 1TB vagy 512GB, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged