- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiftu
senior tag
Lásd példának a nem is olyan régen történt eseményeket:
Oculus Rift közösségi finanszírozásban indult, azt rácsapott a facebook.
(A Google ajánlatát visszautasította a csapat.)
Tehát igen, Te vállalod a kockázatot, hogy lesz-e eredménye valaminek, egy nagy cég lefölözi a hasznot.
Hol nyersz ezen?
Megveheted a végterméket (vagy a finanszirozás során kapsz rá igéretet, hogy ingyen megkapod), amit
egyébként senki nem készítene el. -
mepet
addikt
Ezt én értem. De szerintem felháborító, hogy titkoltan egy startup mögött ott egy multi. Hiszen ha sikeres lesz a termék, akkor nem az ötletgazda fog meggazdagodni, hanem a multi gazdagodik tovább. Természetesen a fejlesztő/ötletgazda azáltal tud meggazdagodni, ha eladja a cuccát a legtöbbet kínáló multinak, de ez akkor is hatalmas különbség?!
-
azbest
félisten
Befektetői szemmel a startup csak egy gyorsan növekvő értékű, de nagyon kockázatos befektetés.
Csak ugye nehéz az első ötlethez befektetőt találni. A közösségi finanszírozásnál ez a lépés megoldható lehet. Aztán jön a befektető, aki már könnyebben ad rá pénzt, mert látta a siker potenciálját. Ha a cégecske értéke emiatt megsokszorozódik, akkor pedig vagy kivásárolja a fejlesztőcsapat vagy eladja a befektető szőröstül-bőröstül egy már befutott nagy cégnek az egészet. -
macilaci78
nagyúr
Így, vagy úgy, de ott fog kikötni.
Az adomány a projekt elindítására elég: nem gyárat építenek belőle, hanem gyártókapacitást.Lehet, hogy nagy gyártók ilyen formában is megversenyeztetnek elképzeléseket, egyfajta piackutatás. Ha nagyon elüt a gyártó imázsától, ilyen anonim módon nem járatja le magát. Ha bukta, nem fáj senkinek, ha siker, akkor megcsinálja.
-
mepet
addikt
Ezt most én nem értem. Tehát akkor lehetséges, hogy ha támogatok valamit egy közösségi finanszírozós weboldalon, akkor a pénzem egy óriásvállalatnál köt ki? Szerintem én értettem félre valamit, mert ez így elég meredek lenne. Sajnos a videókat és a linkelt írásokat egyelőre nem állt módomban megnézni.
-
kurtuzov
senior tag
Talán az innovációra is jótékonyan hat, hogy a mérnökök önálló projektben dolgozhatnak. A finanszírozásra lennék igazán kíváncsi - vajon kapnak részesedést is és akár licensz is a nevükre szól, persze bizonyos kikötések mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Úgy tűnik, a Sony tekert egyet a népszerű közösségi finanszírozás – crowd funding – rendszerén.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest