- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP notebook topic
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Felvettem a listára ezt a házat. Kicsit jobb anyagminőség még jobb lenne, de ez azért már bőven elmegy. Majd elválik mit lehet kialakítani az új elrendezésben.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
szacsee
nagyúr
válasz #72042496 #38 üzenetére
Megesik az ilyen.
Case dimensions (WxHxD): 344 x 307 x 389 mmGáz, hogy kicsit nagyobb házba ATX deszka rakható!
Saját készítésű házam alábbi méretekkel rendelkezik 365x375x375mm
Szélessége egyik oldalon a HDD fekvő elrendezése miatt minimum 101mm kell hogy legyen + oldallap + tálca rögzítés, emellett másik oldalon az I/O kivezetés fölött 140mm-es ventinek hagytam helyet + oldallap zsanérjai.
Hossznál a fémváz előtt az előlap 30mm-es, hogy egy 25mm-es venti és kívülre feltett rács is könnyedén elférjen akár egy porszűrővel.
Talpa 20mm-es, az ATX-es deszka alatt (fejtetőre állított elrendezés) 8-pines kivezetésnek is kellett helyet hagyni.
Amit meg lehet oldani kb 375mm-es kocka méretben:- akár 200mm magas procihűtő
- kirakott ventinél ~310mm hosszú VGA (radi nélkül)
- előre 2x140-es radi (max VGA hossz 280mm)
- hátul 140-es ventilátor
- tápból még nincs ~30cm hosszú ugye?
- hdd tartó készítés alattt (standard HDD elrendezés mellett kb 8 merevlemez hely)
- ODD-t nem terveztem, de előlap mögött egy slim simán belefér.
- USB2 csatiból : +2 hátul +4 felül + 2 elöl, illetve usb 3.0 2x elöl és audio kivezetés.Ezek miatt is csináltam magam a házam, mert a gyári megoldások közül nem találtam megfelelőt ebben a méretben (400mm alatt legyen minden méret és ATX beleférjen nagy hűtővel és VGA-val)
30000Ft+ pedig inkább más komponensre költöm. Voltam lan party-n 486-os házba eszkábált I7 920-al anno és az első fél percben röhögtek is a konfigon, de ugyanott láttam Cosmos-ban C2D Cerkát, mert a ház megvétele után csak arra volt pénze a tulajnak.. -
nikos1
csendes tag
Eléggé ütős darab.
-
Anfänger
őstag
válasz ZetorGumi #32 üzenetére
Simán lehet bele több radiátort is építeni!
(#33) Tommmysun!
Ez a 804-es[ Szerkesztve ]
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Tommmysun
senior tag
Könyörgöm, ne keverjük már ide a HTPC házakat!
Ez nem az, és a Fractal sem annak szánja! Ez a normál házaknál kompaktabb kialakítású, de szinte kompromisszum mentes, jól szellőző ház és ennyi. Így nézve meg (közel) tökéletes szerintem.
Nyilván lehet otthon barkácsolni ennél kisebb kialakítású házat is, csak azt ne felejtsük el, hogy azt a saját hardvereinkre tervezzük, a Fractalnak meg figyelembe kell vennie egy csomó más hardver kialakítását meg méretet is.Az USB-k, meg a slim DVD nyílás viszont valóban lehetne máshol is, meg nekem az elején nem tetszik az a "hangszórórács" jellegű szellőző sem ... ezért is írtam, hogy közel tökéletes .
Szerk.:
Már csak azt nem tudom, hogy ez a ház végül is Node 804 vagy Node 308 lesz, mert a cikkben szerepel minden .[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
Tetszik, főleg ha mindkét kamrában előre be lehet rakni egy-egy 240-es radit.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Ka Bala
csendes tag
válasz Silentfrog #29 üzenetére
Hopp... Bocsi!
De akkor pláne. tehát 40.000Ft pluszos lesz.[ Szerkesztve ]
-
sirály12
őstag
Egy ilyet ide nekem normál atx méretben ilyen árcédulával.
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Pete55555
addikt
Jó lenne ez, csak sz@rul kivitelezték. Én is 2 kamrás házat csináltam magamnak fából, csak értelmesen. 30*30*26-os méretekkel. Ennek így sok értelme nincs, 260-as táp. Létezik ilyen egyáltalán?... De ODD legalább nem megy bele. És venti vezérlőt hova rak az ember? Tágas ház, egy csökkentett méretű alaplapnak. Hülyeség ez az egész.
Ha a HDD/táp oldali rész kisebb lenne, akkor mondjuk látnék benne értelmet. Így nem.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
szab.tam
nagyúr
rajtam kívül senki nem olvasta úgy elsőre, hogy "kétkamerás"?
elképzelni nem tudtam, mi ez.
azt hittem, az nsa már kínjában nem tud mit kitalálni, csak hogy belelásson a gatyámba is...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
Hasonló felépítésűt szeretnék, csorgott is a nyálam, aztán megláttam mekkora. Ez tényleg nagyon nagy lett.
Egyre több háznál látom, hogy vékony, slot-in meghajtókat fogad. Valaki elárulná, hol a vérbe' lehet ilyet venni? Vagy én vagyok vak, vagy tényleg minimális a választék ezekből - csak tudnám, akkor miért erőltetik.
-
Jimmy66
senior tag
Nice!
-
Silentfrog
veterán
Nagyon tetszenek ezek a dobozok! De sosem fogok venni mert akkor helyet foglal mint egy éjjeli szekrény!
-
-
Indy69
aktív tag
Nem értem miért kell a jobb oldalra rakni az usb meg egyebeket amikor az emberek kb 90% jobb kezes és jobbra teszi a gépet amúgy nagyon tetszik, de nem htpc való mert annak böszme nagy de egy microATX kis atomerőműhöz rendben van
-
TomiLi
addikt
Nagyon jó!!! Parvum System elérhetőbb áron!
Jah: és szeretnénk "mikrosűtő" színűt is...
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Neovenator
senior tag
Ez a ház HATALMAS...ismét egy elmebeteg "HTPC" koncepció...ami pont arra nem jó, amire reklámozzák...
[ Szerkesztve ]
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
banhammer
veterán
Tetszetős házikó, az ára se megrázó.
Egyedül azzal nem vagyok kibékülve, hogy miért slot-in rendszerű meghajtóhely van benne.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
F e Z o
veterán
Kajak tetszik ez a ház, pedig a mini dolgokat nem szeretem.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
jocek91
aktív tag
Örülök hogy divatba jöttek az ilyen matx és itx házak, nekem is aktuális lesz a váltás lassan valami kisebbre Ez is egy jó alternatíva
-
törölt tag
nekem nagyon tetszik, régóta várok egy nagyon kompakt, mégis megszorítások nélküli (pl lp kártyák)
házhoz -
-
Televan74
nagyúr
Nagyon tetszetős és nem is oly elvetemülten drága kuckó. A mérőszalag már előkerült.Megnéztem hova kerülne az asztalomon.
Mindenbe beleugatok!!!
-
v3g374
tag
Ez... Ez kell.
Kár, hogy nincs mATX-es gépem. Régóta gondolkodtam egy hasonló dizájnon és, hogy miért nem csinál senki ilyet (vagy csak én nem láttam még). És erre itt van. Szívesen látnék egy ilyen ATX házikót is. -
vittorio7
őstag
Nekem meg nem igazán nyerte el a tetszésemet. De sebaj, nem vagyunk egyformák.
-
xtevo
őstag
Uh.. ez nagyon jól néz ki! Már a Node 304-el is szemeztem, de ez szinte instant buy!
-
Anfänger
őstag
Tetszik vazze!
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sharkon VG7 pc ház 3db RGB ventivel/vezérlövel
- Aerocool LUX 750W RGB 80 PLUS Bronze
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Corsair RM850 teljesen moduláris tápegység, 80 PLUS Gold, 850W