- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
no1r
őstag
válasz #31733248 #29 üzenetére
az könnyen lehet.
mondjuk én abból az aspektusból néztem,hogy lehetőleg a gear minimalizálása mellett a végeredmény legyen értékelhető. ha már mindenképp két objektív kéne a teljes átfogáshoz, akkor meg 24-70 f4 + 70-200 f4 jobb párosításnak tűnik.
vagy akár valami A bajonettes üveg olcsón, LA-EA4-el. csak azzal is az a bajom, hogy a már alapból méretes és nehéz üvegekre még rátesz egy lapáttal... :/a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
p_adam
addikt
Valószínűleg még nem jött ki a firmware update, amivel megy a hibrid af a legújabb obikon, ezért lehetett lassú a fókusz.
-
törölt tag
(#1) .mf
50mm f1.8: kihoznak egy kimondottan olcsó FF üveget és akkor nagy hiányossága, hogy nem időjárásálló?
(#7) t72killer
"Ennyiért simán kap az ember 4/70-200-at másodkézből, sőt újonnan is ~10%-ot kell rádobni."
Én is inkább azt venném... Olcsóbb (Sony A-ra 100 ezer forintos) alternatíva lehet a FF tükrösökhöz gyártott Tamron SP 70-300mm f/4-5.6 az LA-EA4 adapterrel.
(#16) Kristof93
"Az 50-es állítólag nem túl éles és lassan fókuszál "
Ez erősen kamugyanús. Hiszen még nem is tesztelték...
(#21) no1r
"énis azon az állásponton vagyok, hogy a 24-240 mellett nem sok értelme van ennek a 70-300-nak."
Azért azt biztosra vehetjük, hogy a 70-300 jobb lesz a hosszabb végén...
-
rumos14
nagyúr
válasz Kristof93 #26 üzenetére
ezt az első felvetést viszonylag erősen valószínűtlennek tartom.már az A bajonettes 70-300 G is nagyon jó optikailag, ez sem lesz rosszabb. illetve az AF is pörgősebb lesz mint a 24-240-nek.
más gyártók szuperzúmja, sztem a Nikon-nal kb. pariban lehet a Sony, a Canon-nak meg csak másfél kilós 28-300-a van, az talán még jobb is.
nálad a 12 mpixelen könnyű dolga van a 24-240-nek. -
Kristof93
senior tag
-
80hun
addikt
Mit nem hiszel el rajta. Ugyanígy müködik a dual és a sima stabi is az oly és a sony gépekbe.
De ott a pna dual stabija is nézz utánna.
És mivel egyetlen tükrösbe van 5tengelyes stabi így max a K1 tesztjét várhatod tükrösből.Tehát inkább milcekben találod az 5 tegelyes stabit és így tükörfelcsapást nem kell kompenzálni.
A sonyba a nagy szenzor miatt és a korlátozott mozgástér miatt nem olyan hatékony a vázstabi mint az oly-ba.
Én az olyval a multkor 17mm(ekv 34mm) -en nyugodt kézzel kitartottam az 1s-t
És ez csak az e-m10 3 tegelyes stabija volt -
freeapro
senior tag
Jó ideje nem tud meghatni a látványos infografika, én a valós teszteknek hiszek. A sony sokat fejlesztett a vázstabin és elég jól működik. 2s késleltetéssel 1/3-1/4s záridőket ki tudok tartani tűélesen. Szóval a vázstabi jó. Ha majd látok normális teszteket, ahol fotósok kézremegését és a tükörfelcsapást kompenzálják akkor elhiszem, ezt a fix frekvenciával rángatott képet meg nem veszem be.
-
no1r
őstag
énis azon az állásponton vagyok, hogy a 24-240 mellett nem sok értelme van ennek a 70-300-nak.
max olyannak, akinek tényleg fontos a 300mm.ehhez kapcsolódóan: van olyan aki használ A7s-t FE 24-240-vel? gondoltam rá, hogy általános zoomnak beneveznék egyre a 28-70 helyett, de kicsit riaszt a mérete és a súlya. ez használatban mennyire zavaró?
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
ROBOTER
addikt
Az a parasztvakítás jelenleg a világ leghatékonyabb stabilizátora.
[ Szerkesztve ]
-
Kristof93
senior tag
A viszonylag jól sikerült 24-240 3.5-5.6 után nem sok értelmét látom ennek a 70-300-nak kétszeres áron. Az 50-es állítólag nem túl éles és lassan fókuszál
-
ROBOTER
addikt
"The camera’s in-body image stabilization is therefore effective even in combination with E-mount lenses without Optical SteadyShot (OSS). For A-mount lenses as well (using an optional mount adapter such as LA-EA4 or LA-EA3), camera shake is compensated for along five axes within the camera body."
Mivel a Sony-Olympus együttműködésben a stabilizátor az Olympustól származik, és ott is 5 tengelyes van a felső kategóriában, nehéz lenne elképzelni más működési elvet.
-
ROBOTER
addikt
Azért ez kissé pontosításra szorul.
Szét kell választani a zavaró mozgás sebességét és mértékét.
A szenzoros stabi képes legalább akkora frekvenciájú rezgés lekövetésére, csak az oldalirányú elmozdítás korlátozott, ami teleobjektívnél hátrányos lehet. Ezért a DUAL-IS-nél az obi stabija szemben mozog a szenzoréval. Gondolj bele, ha nem lenne (minimum) azonos a reakcióidejük, nem lehetne DUAL IS-t csinálni.
Kisebb gyújtótávolságnál semmilyen előnye nincs hatékonyságban az optikai stabilizációnak, ezen már túl vagyunk pár éve. Sőt...
(#10) madstunt: Félreérted az ábrát, a váz nem stabis objektívvel is 5 tengelyes.
"When a non-OSS lens is affixed, even if it's a third party lens with an adapter, 5-axis IS is accomplished fully in-camera."
A két íves nyíl csak az ábra átláthatósága miatt került az objektív elejére.
[ Szerkesztve ]
-
-
.mf
veterán
Mit is írtam?
#1: "A +100mm tele végen kívül nem sok értelmét látom, a 70-200 f4 kb. közel 1 FÉ-kel fényerősebb tele végén, hasonló áron kapható újan, használtan pedig olcsóbb is..."
#7: "Ennyiért simán kap az ember 4/70-200-at másodkézből, sőt újonnan is ~10%-ot kell rádobni. Cserébe +1FÉ és jó minőség végig, amit az 5.6/300-as végen erősen kétlek."
Üdvözöllek, Mr. Papagáj
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t72killer
titán
Ennyiért simán kap az ember 4/70-200-at másodkézből, sőt újonnan is ~10%-ot kell rádobni. Cserébe +1FÉ és jó minőség végig, amit az 5.6/300-as végen erősen kétlek.
Az 1.8/50 viszont nagyon érdekes, nagyon kíváncsi lennék, hogy szerepel az 1.8/55-ös jódrága zájszhoz képest.
Az elmélet:
1.8/50 mtf:[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
.mf
veterán
Az árazása tényleg elszállt, de a többi ponttal nem értek egyet. Canonnak is van drága L-es fsötét obija. A kérdés az optikai minőség. Az OSS pedig nem csak a stabi nélküli gépekhez kell, amiket még ma is gyártanak (A6300 pl. most jelent meg), hanem a vázstabis gépek is Dual-IS módban működnek.
-
freeapro
senior tag
Ennek a teleobjektívnek egészen nevetséges az árazása. Semmi fényerő. OSS minek?
-
.mf
veterán
Az ár hasonló és mindkettő fsötét telezoom, de kb itt meg is állhatunk...
1.) Az Sony A-ra van, nem pedig FE-re. Adapterrel ugyan működik, de nem olyan sebességgel.
2.) Gyújtótáv... 70 vs 150 kezdő nem kis különbség. Ahogy 300 vs 600 vég se.
3.) A 854 g vs 1951 g + adapter sem elhanyagolható...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nagyúr
Ez a 70-300 jó drága majdnem 400 rongy, olcsóbban simán a Tamron 150-600 TIPA díjas éri meg és ha jól tudom van Sonyra is. Jó tudom, hogy superzoom, csak jobb választásnak tűnik, aki nem riad el egy 2 kg tömegű obitól.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
.mf
veterán
50 f1.8: végre folytatják a 28-assal megkezdett budget vonalat, remélhetőleg ez is jó ár/teljesítmény arányú obi lesz. Van sajnos egy nagy hiányossága: a 28-ashoz hasonlóan ez sem időjárás-álló.
Két obit kérnék még ebbe a vonalba:
85~100 f2.5~f2.8 kompakt méretben (ld. A-s 85 f2.8)
24-105 f4 vagy akár f4-5.6 időjárás-álló kivitelben (esetleg új kitobiként)70-300 f4.5-5.6: már korábban is írtam párszor, hogy azoknak, akik ritkábban használnak telét, de időnként mégis szükségük lenne rá, nem ártana a 70-200 f4-eshez képest alacsonyabb árfekvésű, budget telezoom. Nemrég kijött a 70-200 f2.8 még drágábban, aztán itt van ez is, szintén drágán. A +100mm tele végen kívül nem sok értelmét látom, a 70-200 f4 kb. közel 1 FÉ-kel fényerősebb tele végén, hasonló áron kapható újan, használtan pedig olcsóbb is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Szólánc.
- Sorozatok
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU