Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Lassan azt olvassuk ,hogy jönnek a 100magosak!
-
Razermazer
őstag
Engem ezek közül a listában nem szereplő E3-1260L fog érdekelni a 45wattos fogyasztásával. Kiváló alternatíva lesz ha platformot váltok. Az más kérdés, hogy kapni lehetetlen lesz az ilyen finom dolgok errefelé nálunk ritkák lesznek, ezt tuti rendelni kell Usaból vagy Brithonból.[link]
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Sotho
őstag
válasz fondorlatos #45 üzenetére
ájemdé 8,75W/core
-
mrhitoshi
veterán
Megyek rendelek már vagy 20db E7-8870-s procit. 4600$ nem semmi.
PS4
-
fondorlatos
aktív tag
Ritka lehet az a felhasználói program, ami mind a 10 magot ki tudja használni egyszerre, nem tudom, a video kódolók programok fel vannak -e készítve efféle párhuzamosításra. Mindenesetre ennek utánajárok.
A 130w TDP pedig tényleg remek hatékonysági mutató egy tízmagos szerver cpu nál csak hát az ára... -
veterán
Hát hála istennek nem érint a dolog,mondjuk 4700 dollárért procit biztosan nem vennék
duree54
-
.mf
veterán
válasz yakuza.tora #17 üzenetére
Biztos van valami más is mögötte, mert pl. ennek sincs így semmi értelme:
E3-1225 (4 mag) 3,1 GHz 6 MB 95 W 194 dollár
E3-1220 (4 mag) 3,1 GHz 8 MB 80 W 189 dollárJól sejtem, hogy a magok egyik fele (95W) IGP-s, a másik fele (80W) nem? Vagy a szöveggel ellentétben néhány olcsóbb modellnél mégsincs HT? Megmagyarázna néhány anomáliát.
Kemények a 10magosak is. 2,4GHz, 10 mag / 20 HT, 30MB cache (nagyfogyasztó!), és csak 130W... pár napja kértem ajánlatot egy ügyfélnek szerverekre, össz. ~200 mag és 200GB RAM kéne nekik, belegondolva, hogy a 4- vagy 6-magosak helyett ha ilyenek lennének, feleannyi gépből össze lehetne rakni... igaz még úgy is bő duplájába kerülne, ha nem többe
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Silentfrog
veterán
Hajts kocsis!
10 mag azért nem semmi. -
Brae
őstag
válasz djculture #28 üzenetére
64 gigás Kingston SSD-n történik a dolog, így szépen 90-95%-ra van terhelve mindkét mag, a vinyó valóban hátráltató tényező volt, ott max 60-70%-os terhelést tudtam elérni.
madgie Gyorsaságban nem semmi ez a QuickSync, kérdés, hogy milyen minőségromlás árán
_Volkovy_ A 40k-val nem is lenne probléma, csak ahhoz még nekem lapot, ramot, videokártyát is kell vennem, úgy meg már nem 40 sajnos, nem fér bele a büdzsébe.
-
Brae
őstag
Nekem most nagyon jól jönne egy 10 magos, rengeteg videót konvertálok mpeg2-be, az x2-őm ~1,5-2óra alatt végez egyel, gondolom a leggyöngébb 10 magos is pár perc alatt lenyomná.
-
_Volkovy_
nagyúr
10 fizikai mag, plusz HT? Tehát 20 mag?
Íííí[ Szerkesztve ]
-
DMG
senior tag
válasz BobChemistry #9 üzenetére
A HT annyira nem jó max a TaskManager-ben mutat jól a dupla magszám, szerver környezetben bizonyos feladatokra a kikapcsolását javasolják.
10 mag eygéb iránt tényleg nem nagy kapacitás egy szerver környezetben, nekünk vannak 4 6magos procival szerelt gépeink, az 24 mag, és nem ez a legerősebb. Fogyasztásban meg felteszem jobb 3 db 10 magos CPU int mondjuk 10 db 3 magos, ami a nagy spórolásban manapság sokat számít.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
bteebi
veterán
Az már másik kérdés, hogy pl. a csúcsprocesszort figyelembe véve 1 mag (ha úgy vesszük, egységnyi teljesítmény) ára több, mint $400, ami baromi sok - akkor már inkább több, jóval olcsóbb processzorból építenék klasztert. A fogyasztás viszont eléggé meggyőző - 130 W-os TDP 10 magra az 13 W/mag, tulajdonképp mint egy ULV laptop processzor.
Kíváncsi lennék arra, hogy mennyi tranzisztor lehet egy 10 magos, 30 MB cache-es processzorban, 3-4 milliárd tutira van...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Lacika112
aktív tag
E7-8870 ez valami brutális mind árban mind L3 cachebe 30 MEGA!!! vagy csak nekem tűnik méretesnek ? 2,5 Mb L2 is jár hozzá szóval elég nagy lehet 0.032 micronos felépülés ellenére is de nem találtam sehol mekkora? valaki nem tudja véletlenül?
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
yakuza.tora
addikt
Azt tudja valaki, hogy a két proci közötti nem pici árkülönbözetet mi indokolja? Mert ha pusztán a 100 MHz...
E3-1280 (4 mag) 3,5 GHz 8 MB 95 W 612 dollár
E3-1275 (4 mag) 3,4 GHz 8 MB 95 W 339 dollárAlléz Olympique de Marseille!
-
MPowerPH
félisten
Manager 11-ezek, hidd el, látom. A 6/12 magosomon 4.6GHz-n még tűrhető volt. Most egy E6400-assal szenvedek, valami katasztrófa.
vinibali: Persze, de pl. 1366-nál kiderült, hogy nem túl jó ötlet, mivel van pár megkötés, ami miatt a tuning hátráltatva van.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Taranti
senior tag
Azért ki tudnám használni. Próbáld ki valamelyik foci manager játékot úgy indítva, hogy az összes bajnokságot játszhatónak jelölöd (kvázi mint a valóságban). Négymagos procin olyan "játékélményed" lesz, mint kb. a Crysis2 futása 10 évvel ezelőtti konfigon.
Ui.: Nekem az lenne rekord, ha 10 fillért emelkedne az üzemanyag ár. Mármint a józan ész rekordja...
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
bacsis
Közösségépítő
Már 4-5 éve is voltak 8-16 vag még több CPU maggal felvértezett szerverek, és akkor is ki tudták őket használni... szóval így alapjáraton a 10 mag semmi.. ezeket belerakják valami 4-8utas szerverbe és máris kész a 80magos szerver.... na az már valami
szal ne a 10 magon akadj ki hanem a 80on -
Fecniii
tag
-
Fancy-boy
addikt
Én annyira nem értek hozzá, de komolyan szükség van ennyi magra?
Ki tud kihasználni 8-10 magot? -
Djuree
félisten
lassan már egy dinnye magjainak a számához konvergál
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Boxi88
őstag
10 mag Az már durva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Processzor felvásárlás
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest