Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Persze, nem véletlenül néztem meg 48fps-ben a Hobbitot is és meg fogom nézni a 120fps-es akármi legyen a címe, ha Magyarországon lesz moziba, minimum 4 év múlva
Én nem zárok ki semmit. Azt már viszont túlzásnak tartom, hogy nem néznek az emberek 24fps-t, mert az olyan "elviselhetetlen". Az életben vannak ötmilliószor elviselhetetlenebb dolgok.
(#260) csicso82: ?
-
BiP
nagyúr
Persze, ma már mindenen lehet filmezni. De akkor is felesleges olyanokkal dobálózni, hogy ha csak egy 34" 21:9-es monitoron nézed, akkor akár nézhetnéd mobilról is.
Nyilván egy monitor nem hozza ugyanazt a szintet, mint egy jól összerakott házimozi, de felesleges lenézni, meg a mobillal egy kalap alá venni.
És ha már úgyis arról beszélünk, hogy minek mi az értelme, minek van értelme, akkor lássuk be, hogy adott szituációban (pl. este nem akar mást zavarni) lehet létjogosultsága monitorról megnézni egy filmet. És ezért még az ördöggel sem kell lepaktálni.Vagy akinek nincs házimozi, az ne is akarjon filmeket nézni? Ne akarjon 4K és/vagy HDR és/vagy HFR anyagokat nézni? Vagy monitoron nézve ne is merje élvezni, jól érezni magát, mert az nem "mozi-feeling" ?
(#247) Joshi: Miért van ez a megkülönböztetés? Hogy az adott házimozi topikban hang a téma, de a kép meg külön van kezelve? Objektíve kérdezem.
-
BiP
nagyúr
Tehát aki nem projektoron meg milliós hangcuccon nézi, az csak is SD-n egérmozizik. Semmi normális köztes állapot, fekete-fehér gondolkodás.Mindig is tiszteltem azokat, akik értenek a házimozihoz, főleg azokat, akiknek van elég elhivatottságuk, hogy meg is csinálják, meg ennyit rá is fordítsanak. (pedig én magam sosem költenék ennyit egy cuccra, kisgyerekek mellett értelmetlen is).
De azokat viszont, akik ilyen lenézően vélekednek másokról, azokat viszont nem tudom tisztelni, tök mindegy, milyen tudás vagy cucc van a birtokában. Az ilyen az pukkadjon meg vele. -
Dragon3000
nagyúr
Akkor egy utolsó válasz. Először a monitoron való film nézést kritizáltad, pedig van 49 colos monitor is. Miután már lett írva, hogy 34 col 21:9 képarány, egyből átváltozott nálad a film nézés mozizásra. Ha azt nézem, hogy nagyon sok helyen csak 32 colos tv van, akkor mi a gondod a 34 colos monitoron való film nézéssel?
-
Joshi
titán
A High-End házi-mozi jobb minőséget képvisel mint a mozi, csak hogy értsétek miről van szó. Persze a minőségi házi-mozi komoly pénzbe kerül. Itt egy vetítő és egy hangrendszer az alapokhoz, már csak spórolni kell.
-
ZnVjaw0K
tag
"az LCD önmagában alkalmatlan a feladatra"
Az a Sony TV nem LCD véletlenül?Mert monitort kizárólag gurulós székből lehet nézni, ugye?
"legalább annyira fontos a hangzás."
Mi köze a hangzáshoz a monitornak?Nem semmi egy figura vagy
Tehát ha nekem van 144Hz monitorom, rendes hangrendszer és nem gurulós székből nézem, akkor megengeded, hogy komolyan gondoljam a "mozizást"?
Pofám leszakad b+
-
BiP
nagyúr
34" 21:9 az aztán ugyanaz, mint a mobil - filmnézés szempontjából. Szerintem inkább a ló túloldala.
Mert oké, hogy nem 100" projektor, de mégis egy használható méret, ha pl. alvó gyerekek mellett kompromisszumot kell hozni.
Nekem mondjuk nincs se tévém, se projektorom, csak 32" 4K monitor. Én ezen "igénytelenkedek" filmnézés címszóval, mert nincs más. (és amíg kicsik a gyerekek, nem is lesz) -
ZnVjaw0K
tag
"HTPC az nem asztali lejátszó"
A 195-ösz hozzászólásodban szerepel először a topicban az "asztali" szó.
"Egyébként lejátszó sincs" -szó szerint idéztem. Kell még ragozni?"Ennyi erővel mobiltelón is nézhetnél filmet" - hamis dilemma.
Egy jó monitor igencsak messze van egy mobiltelótól sok szempontból.
Sőt, egy monitor is ki tudja tölteni ugyanannyira a látómeződet, mint egy mozivászon.
Örülök hogy megmondod, hogy min, hogyan és mikor KELL nézni egy filmet, de hadd döntse ezt el mindenki maga! -
Reggie0
félisten
Nem csak a cellulozzal akartak sporolni, hanem a mechanikaval is es az elettartamot javitani. A filmszallagot is kimelni kell, hogy sokszor le lehessen jatszani, barmilyen gyorsulassal rangatni nem lehet. Minel nagyobb a framerate annal elobb elszakad.
Egyszeruen a 24p egy nagyon eros kompromisszum volt, amire mar nincs szukseg. Mindossze csak egy elavult megszokas, ami az ezen nosztalgiazo generacioval ki fog halni es vegre lehet jobb minosegu filmeket nezni. Amugy kb. ugyan ilyen a mesterseges szemcsezes, amivel sikerul "filmes", amugy hanyadek, hatast elerni.
-
ZnVjaw0K
tag
Én monitoron szoktam nézni. MPC-HC+madVR-rel. Nincs szükségem natív 48Hz-re, mert 144Hz-en is kadenciahelyesen jelenik meg. Videokártyám biztosan támogatja, mert kiválóan működik a 48-144Hz freesync range.
(#178) Ren Hoek:
"Két 20 ms-ig megvilágított (48p) átlagolása NEM ugyan az mintha 40 ms-ig lenne exponálva a képkocka!"
Nem is állítottam egy szóval se.
Ezért is írtam 117-ben, hogy majd csinálok egy tesztet. Két 48-as képkocka összeátlagolása vs natív 24 összehasonlítás. Különböző zárszögekkel, nem csak a teljes képkocka időtartama alatt nyitva lévő shutterrel, mint ahogy írod. Amúgy a konkrét példában amit említettél a kerekítési hibáktól eltekintve és nulla időtartamú kiolvasást feltételezve pontosan ugyanannyi fényt gyűjt be a szenzor a két esetben, ráadásul pontosan ugyanabban az időintervallumban. Ezek átlagolása halálos pontossággal ugyanazt az eredményt adná, mint a natív 24-es. Persze csak tökéletes kamera esetén, aminek lineáris a karakterisztikája. Én az eddigi saját példáimban ezt szimuláltam. Erre írta lenox, hogy nem így néz ki a valóságban. (Illetve majd még kiderül hogy mire, ha megmondja.)
"sötétebb jeleneteknél, természetes fénynél stb, még mindig probléma lehet"
43-ban linkeltem példát 200fps sötét jelenetre. Mi a probléma vele?(#162) lenox:
Rendben, türelmesen várom. Addig elárulod hogy mit csinálnál még máshogy? Mi a probléma még a példáimmal? -
-
Ren Hoek
veterán
A Hobbit a 48p-jével undorító, az elég HFR
Láttam már sok 60p demót is... Természetfilmben, vagy sportfilmben tökéletesen jó pl. Valakinek nem jön be, ezt el kell fogadni.
...de tudok egy teljesen jó megoldást, mivel a Hobbitnál pont lehetett választani, hogy 24p-ben vagy magasabb FR-el nézem. Szerk: Előbbivel nézhetővé vált.
Tehát felőlem forgassanak mindent 120 FPS-el, otthon majd eldöntöm hogyan szeretném nézni.
Moziba meg úgy se járok, mert tele van röhögős, pofázós, popkornzabálós prolival. Ezért fizessek egy halom pénzt? Ráadásul sohasem lesz OLED fekete... ha még elkezdik szappantakony 120 Hz-en is vetíteni a filmeket, nekem az volt az utolsó, hogy moziban voltam.
<<< de ismétlem, no offense, ez szubjektív ízlés kérdése >>>
Ps: Sztem a dinamikus FR nem túl jó... mert nagyon nem tud az agy alkalmazkodni a 24 FPS vs 120 FPS váltásokhoz. Ez játéknál is kiírtaná az agyvelődet. Az agy sokkal érzékenyebb a változásra, mint egy adott konstans jelenségre.
(#69) atus72 : Elírtam... a Hobbit 48p-ben volt borzasztó, 24p-ben már ok. Legalábbis tesztelgetve. Nem néztem végig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ősszel a mozikba kerül Ang Lee, sztárokkal készülő sci-fi alkotása, a Gemini Man, és érkezőben az új Avatar is.
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest