- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Minél komolyabb tévék vannak, annál inkább látni a hiányosságokat. A 24p önmagában nem lenne gond, de svenkeléskor borzasztóan szaggat főleg világos háttérnél. De ugye a felbontás növelésével és a mozgalmas akciójelenetekkel is előjött a kevés képkocka hátránya. Egyébként nem véletlenül vannak próbálkozások ezen a téren.
-
Joshi
titán
Még mindig nem nézek le senkit, nem tudom honnan szeded ezt.
A 4K HDR-nek komoly feltételei vannak. Azt nem mondom hogy egy 34"-os monitor ne felelne meg a követelménynek, de ahogy már írtam az gamereknek lett kifejlesztve nem házi-mozisoknak. Más a felhasználási terület. Persze értem én hogy azon is lehet filmet nézni, de nem lehet "mozizni". Ahogy egy 65"-os tévé is kicsi ha azt nézzük.A Házi-mozi topikok azért szólnak a hangról, mert egy filmélményhez a JÓ hangzás ~70%-ban járul hozzá.
-
Joshi
titán
A haladóban Audiofil és High-End témák vannak, vagyis általában arról diskurálnak. A belépő szint is a minőségi mozizást képviseli, habár ezekben a topikokban elsősorban a hangzásról van szó. A képi megjelenítés már tévé gyártó specifikus téma. Minden tévé a saját topikjában kibeszélendő.
-
Joshi
titán
Nem mondtam ilyet, de semmi értelme ~40"-os 8bites paneles tévén 4K HDR filmet nézni. Aki látott már minőségi tévén ilyen anyagot az tudja miről beszélek.
Mivel utólag szerkesztetted a hsz-ed.
"De azokat viszont, akik ilyen lenézően vélekednek másokról, azokat viszont nem tudom tisztelni, tök mindegy, milyen tudás vagy cucc van a birtokában."
Nem tudom hol személyeskedtem már bocs. Én a technikai adatokkal érveltem, nagyjából minek mi az értelme. Mivel vannak nagyon magas felbontású kompakt kijelző készülékek is (telefon, tablet), így azokon is lehet filmet nézni. Miért ne lehetne? De a Házi-mozi mint fogalom az ennél jóval többet jelent. És most nem feltétlenül kell sok-sok milliós cuccokra gondolni. -
Joshi
titán
válasz
Dragon3000 #237 üzenetére
Nem ártana elolvasni hogy milyen témához írod a véleményedet.
Jönnek 4K-s 120 fps-es HFR filmek Hollywoodban
Nem hinném hogy érdekli ez a téma azokat, akik egérmozin néznek filmeket. Gondolom ők simán letöltik az SD verziós releaseket. -
Joshi
titán
A High-End házi-mozi jobb minőséget képvisel mint a mozi, csak hogy értsétek miről van szó. Persze a minőségi házi-mozi komoly pénzbe kerül. Itt egy vetítő és egy hangrendszer az alapokhoz, már csak spórolni kell.
-
Joshi
titán
válasz
Dragon3000 #226 üzenetére
Jönnek 4K-s 120 fps-es HFR filmek Hollywoodban
Ez neked mit jelent? Az hogy monitor? Szerintem nem én vagyok a beteg, de még az is lehet hogy akkorát változott a világ hogy mégis. -
Joshi
titán
válasz
Dragon3000 #224 üzenetére
"de azért még írjál hülyeségeket, mert szerinted úgy van."
Igen úgy gondolom ahogy leírtam, és egyáltalán nem érzem hülyeségnek amiket írtam.Ha szerinted és mások szerint is teljesen normális ha monitoron mozizunk, akkor nekem itt nincs helyem. Lehet hogy én keverem a mozi fogalmát.
ui.: a 144Hz-es monitorokat PC játékokra fejlesztették ki, merő véletlen hogy egy soha ki nem adott Hobbit 48fps film képkockája 3x-os sebességgel pont 144fps-re jön ki. De lehet hogy csak összeesküvés elméletet látok az egészben.
-
-
Joshi
titán
válasz
ZnVjaw0K #214 üzenetére
Nézd, jelenleg is egy Sony 43xf8505 tévén olvasom amit írsz nagyjából fél méterről nézve. Viszont eszembe nem jutna gurulós székből filmet nézni. Az egy dolog hogy az LCD önmagában alkalmatlan a feladatra, de ebbe most ne menjünk bele. Az igazi egy projektor lenne, de ott nincs HDR és igazán jó színvisszaadás. Viszont a mozi nem csak a képről szól sőt, legalább annyira fontos a hangzás. Szerintem ezt ne itt vitassuk meg, aki komolyan gondolja a mozizást az nem monitoron teszi azt. Ennyi.
Ja és nagyon keveseknek van 3-500k 144Hz-es monitorja, csak hogy méginkább helyre tegyük a dolgokat.
-
Joshi
titán
válasz
Dragon3000 #198 üzenetére
Ok, de az már nem mozizás, arra jó egy mobil teló is vagy egy tablet. De mondok jobbat, inkább ne nézd meg a filmet este amikor másokat zavarsz, hanem halaszd el a filmnézést egy olyan napra amikor élvezheted a mozi feelinget.
-
Joshi
titán
válasz
Dragon3000 #196 üzenetére
Ennyi erővel mobiltelón is nézhetnél filmet. Tehát még1x leírom, hogy a monitor nem mozis kijelző. Aki ilyen eszközön néz filmet annak nem is számít a mozi hatás. Ugye itt a hangzásról nem is beszéltem.
-
Joshi
titán
+ (#178) Ren Hoek
Addig amíg nincs ilyen anyag ne írjuk le. Hozzáteszem soha nem jelent meg a Hobbit 48fps verziója, ha volt is fent torrent oldalon az valami mókerolt release volt. Ja és nem győzöm hangsúlyozni, hogy jelenleg nincs ilyen tévé a piacon, ami ezeket a magas fps anyagokat kezelné. Egyébként lejátszó sincs.
-
Joshi
titán
Igen, pont ezért lenne jó egy Variable Frame Rate megoldás. Gyors akciójelenetekhez nagyon kellene a sok képkocka, egy lassú beszélgetősnél viszont nem. A Kefalóniai nyaralásunkat 1080@50p-s AVCHD videóban vettem fel és nekem nagyon jónak tűnik. Persze az egy nyaralás és nem film, de én pl filmeknél is meg tudnám szokni.
A 24 képkocka nem azért lett mert az a jó, hanem mert anno spóroltak a celluloid szalaggal. Nagyjából ez volt az a képkocka/sec határ ami még elég az emberi szemnek. Az egy más kérdés, hogy azóta megmaradt ilyen-olyan érvek mellett. Az viszont tény, hogy még a digitális világban is jól jön a mozihatás és a tárhely spórolás.
Még annyi, hogy állítólag a fiatal generáció nem is nagyon tévézik. Szóval ha kihal az a generáció akiknek jobban bejön a darabos mozihatás, akkor jön el az új korszak mozi fronton. Mindenesetre a Hobbit 48fps verziója óta nem nagyon történtek próbálkozások, nem baj ha ezen a fronton meg van keverve kicsit az állóvíz.
Egyébként természetfilmeknél, sporteseményeknél nagyon kellene már a minimum 50-60fps. -
Joshi
titán
Ne keverd ide az Interpolációt, inkább nézz meg egy valós 60fps-es anyagot. Ég és föld. Pont ez a baj, hogy keverik a kettőt. Arról nem is beszélve, hogy megszokta a többség a kevés képkockát ami nem baj, de simán szokható a több képkocka is. Egyszerűen át kell szokni a jobb minőségre ennyi. Leginkább az akciójelenetek hálálják meg a több framet.
ui.: többször írtam különböző hasonló témájú topikba, hogy jó lenne egy Variable Bitrate megoldás. Pont azért, hogy a különböző stílusú mozi jelenetek érvényesülni tudjanak.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ősszel a mozikba kerül Ang Lee, sztárokkal készülő sci-fi alkotása, a Gemini Man, és érkezőben az új Avatar is.
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fecogame: A csámcsogás
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest