- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Ahogy a telefonokat is "megfertőzte" az érintés érzékeny kijelző, úgy a dslr-ekben is általánossá fog válni. Szerintem még max két generáció (az kb. 3~4 év) és a felső kategóriás vázaknál is várható.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem kontaktot kikeresni, sms-t írni egyszerűbb okostelefonon, mint hagyományoson (qwerty billesek külön téma sms írás terén). Ami macerásabb lehet, az a hívás elfogadása és elutasítása amennyiben nincs rá dedikált gomb. De aki érintőképernyős telefont csak telefonálásra használ az meg is érdemli
Ami hátrány lehet, ha gyakran használja az ember erősen zötykölődő járművön, ott nehezebb a gépelés, mint rendes gombokkal (plusz ha valaki olyankor használja, miközben másra figyel, pl. vezetés... de ilyet úgyse csinál senki nem? ). De azért ez valahol speciális eset.Persze mindez saját vélemény, igazából ez (is) erősen egyéni preferencia kérdése, kinek mi jön be. De objektíven nézve telefon funkciók terén nem kezelhető nehezebben egy (jó) érintőképernyős telefon, mint egy hagyományos.
Viszont a fentiektől függetlenül, nem igazán látom, hogy fényképezőgépek esetén hol jelentene bármi előnyt az érintőképernyő. Consumer vonalon persze szivesebben tapicskolnak, mint gombokat nyomkodnak (egyszerűbb szerintem érintéssel állítgatni a dolgokat, mint 4 nyilacska nyomkodásával, ahol nem is mindig egyértelmű melyik nyíl mit csinál), így ott egyértelmű a szerepe, de komolyabb fényképezőgépek esetén totál felesleges.
[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
ROBOTER
addikt
Én inkább annak örülnék, ha lenne egy nyílt forrású oprendszer fényképezőgépekre. Persze nincs az a gyártó, aki ilyen mögé beáll.
-
HÁZIGAZDA
bocs, de egy telefonnál nekem legalábbis elég fontos a telefonálás. és igen, qrva szar hívást fogadni, lerakni. vagy hangpostánál csak megnyomni az egyes gombot: el kell emelnem a fejemtől, megvárni míg feléled, átmenni vagy 2 képernyőn, hogy előhozzam a számokat, ott nyomni.
felnőtt ember vagyok, sms-t alig írok (valóban jobb, főleg, mert fizikai qwerty is van), viszont telefonálnom gyakran kell. szar az érintőképernyővel, kontaktot kikeresni is. és igen, vizes kézzel nem tudom használni, vezetésnél nem tudom használni stb. elhiszem, hogy cserébe szuper a facebook.
ha a fényképezőgépeknél is elterjed ez a szar, esküszöm visszaállok filmre.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Cathfaern
nagyúr
Azt írtam is, hogy ha nincs dedikált gomb hívás kezelésre, akkor tényleg szarabb. Hangposta rész jogos, én azt nem nagyon használom, azért nem ütköztem ebbe bele.
SMS-t meg azért felnőtt emberek is használnak, szokás / környezet kérdése a dolog (bár tény, hogy fiatalok között népszerűbb)És persze, hogy fontos a telefonálás, csak (elméletben) a telefon nyújtotta egyéb előnyök ellensúlyozni tudják azt, hogy ez körülményesebb. Ha nem tudják, akkor viszont áll a korábbi kijelentésem, hogy akkor nem muszáj érintőképernyőset venni. Amúgy az se használhatatlan opció, hogy venni egy pl. phillips több hetet kibíró telefont telefonálni, plusz mellé egy okostelefont "okoskodni" (nyilván utóbbiba valami mobilinternetes sim elég). Vagy ne adj Isten telefon + tablet kombó
[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Tonyius777
tag
Ha valaki elsőként kiadná akkor lépne más gyártó is csak kikel várni.
De mire is lenne jó programoznád vagy fotóznál? Melyik inkább, ha most kéne válaszolnod?
Amúgy meg úgy is készülnek 3party programok azt hiszem pl Canon 5 Mark -ra láttam valami videós programot ami több funkciót kínál mint az eredeti na, de ki szórakozna ilyen hackeléssel meg nem is egyszerű.
Sőt szerintem vannak algoritmusok is, amik biztos védettek ezért sem akarják kiadni.
meg dokumentáció is kell hozzá és mire megérti az ember addigra már jön az új gép.[ Szerkesztve ]
Üdv:Tony
-
MLaca
őstag
ez az érintőképernyős és miniatüriázlós buzulás is Ázsia felől érkezett. meg kell érteni, hogy az ott élők kissé "mások", mint mi, emberek, de ezt ők nem értik meg, ezért erőszakolják a világra azt, amit gyártanak. utána meg igazolják az eladási számokkal, hogy de klassz dolgot csináltak, hiszen veszik, holott csak arról van szó, hogy lassan nem kapsz mást, ezért vagy rákényszerítve, hogy megvedd te is. a leica jól meglátta ezt a piaci rést és betömte. fotografie pur. és milyen igaz! nincs mosolygó arcocska, nincs naplemente séma, de nincs af sem, amivel néha csak a baj van. M, A, S módok és csók. na EZ a fényképezőgép. minek OS egy fényképezőre? komolyan, ez lassan olyan, mintha az eszkimónak jégszekrényt akarnál eladni. minek?
[ Szerkesztve ]
http://mlzphoto.hu/
-
Sza_Sa
senior tag
Teljesen egyet kell értsek veled. Az utolsó (de nem a legutolsó) érintős telómat pont azért adtam el mert majdnem -cirka 10cm választott el- belecsattantam az előttem közlekedőbe miközben egy névjegyzéket próbáltam kikeresni. Az igaz hogy én voltam a hülye, vezetés közben nem illik ilyet csinálni, de hagyományos bill.-el sokkal könnyebb rázkódós úton pontosan annyit nyomni amennyit kell van nyomáspont. pedig lett volna időm megszokni, mivel annak idején asus p525-el kezdtem az érintős telefonálást. Ahhoz képest a mai hardver és szoftver maga az álom, sarokban eltalálni a 2mm*2mm-es piros ixet
-
ROBOTER
addikt
válasz Tonyius777 #10 üzenetére
Rengeteg tapasztalatból származó ötletem van, amit megvalósítanék, és utána részben a saját, vagy akár mások fotós munkáját is segíteném.
-
ftc
nagyúr
Lassan midnenre érintőt akarnak rakni? Fejezzék már be! Ha ugyanaz lesz mint a telefonoknál akkor felkasztom magam! Nem lehet kapni teloból se normális telefont már!
Lehet, hogy öregszünk csak de gonoljanak azokra is akik szeretnek bíbelődni. Fektessék az energiát sokkal jobb dolgokba
-
Sza_Sa
senior tag
Ez még elmaradt, de az idősebb korosztály azaz mi, nem annyira lelkesedik az érintőpanelért. De sajnos előbb vagy utóbb nekünk is be kell állni a sorba mert nem lesz más. Sokszor megyek el iskolák előtt és ott látom hogy a mai kölyköknek csak érintős telóik vannak, náluk már nem divat a hagyományos telefon. Most már kezdem érteni, mit érezhettek a szüleink, nagyszüleink mikor elrohant mellettük a technológiai fejlődés.
-
törölt tag
-
litvitcsak.a
tag
remélem ez nem csak egy szabadalom trollkodási kezdeménye...
nem rossz az ötlet és végigböngészve elég kézreállónak látszikiMac 27" | Nexus4 | Kavics a magyar vizsla
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Tonyius777 #20 üzenetére
Na, azt már végképp nem szeretném!!
-
Akybron
aktív tag
Ha jól látom, itt nem arról van szó, hogy full mindent érintőképernyőn csinálj, a kijelző mellett körben "Hardware" tekerentyűk lennének a fontos funkcióknak.
Mellesleg nem is kéne érintőképernyő, hanem csak a gomb funkcióját írja ki, mint a bankautomaták, ott is a képernyő melletti gombokat nyomkodja az ember. (OTP automaták legalább is)
Arra viszont jó az érintő képernyő, ha valami érdekes pontra akarnál fókuszálni a művészi hatás érdekében (és nem manuálisan állítanád), akkor az adott pont egy bökéssel kijelölhető.
Esetleg fénymérés helye stb...
(Ha hülyeséget beszélek, akkor bocs, én csak kompakttal ügyködöm többnyire automata módban)73&DX HA5OJN
-
Necc
addikt
"viszont telefonálnom gyakran kell. szar az érintőképernyővel, kontaktot kikeresni is."
Nalam ez valahogy ugy mukodik az erintoson, hogy feloldom a billentyuzarat a csuszkaval ami szerintem sokkal gyorsabb, mint gombbal, a kepernyore szepen kirakott 'parancsikon' egyikere bokok es mar tarcsazza is az altalam beallitott szamot. 2 ujjmozdulat volt az egesz.
Ha kontaktot keresek csak szetnyitom a telefont, es siman elkezdek gepelni (bill.zar magatol feloldodik). Ugyanakkor konferenciahivast inditani, kezelni, hivastartas, meg az ilyen dolgokat en sokkal sokkal konnyebben oldottam meg, mint csak gombos telefonon."és igen, vizes kézzel nem tudom használni"
Eljen az agyonhype-olt kapacitiv kijelzo, (megint magamat hozom peldanak, nalam) rezisztivnel ilyen nincs. Csak sajnos a hype miatt a gyartok 1-tol 1-ig rakattantak a kapacitiv-ra
Na 1 szo mint 100, ez is meg van csinalva "okosan", erinton, es attol hogy erintos lett a telefon, meg nem neheziti meg a dolgodat. (Hozzateszem, nem ismerek tul sok erintos telefon-rendszert. )
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
kerelo
aktív tag
Érdekes újítás,de nekem az érintés vezérlés a telóknál sem jön be sajnos
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
Necc
addikt
válasz #06658560 #26 üzenetére
Készenléti módban szétnyitom, majd elkezdem gépelni a nevét, és gépelés közben szűkül a lista. (sajnos a kijelző ekkor alvó módból való felébredés miatt későn reagál, de ezt már megszoktam)
Bár ez nem konkrétan "két katt", de a kérdésedre ennek ellenére igen a válaszom .
-
HÁZIGAZDA
egyáltalán nem vagyok benne biztos, cserébe rohadt drága, és egy "olyan klubba tartoznék", aminek a gondolatától is kiráz a hideg. ámde nem te vagy az első, aki ezt mondja, szóval lehet, hogy majd kipróbálom. bár fizikai gombok ott sincsenek, tehát nem tudok például vakon felvenni, ha hívnak stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Chosen
addikt
Ne ítélkezz úgy, hogy még nem próbáltad ki. Semmilyen klubba nem kerülnél vele, ezt a hülyeséget csak az Android userek görgetik maguk előtt, hogy ilyen meg olyan sznob lesz valaki automatikusan ha iPhone-t használ. Bullshit.
Hívásfelvételről: iPhone-nál a legalsó sorban van a slide to answer csúszka, a home gomb fölött van közvetlenül, a home gombot simán érzed hol van, annál feljebb csúsztatod egy kicsit az ujjad és meg is van a csúszka, fel van véve vakon.
mod: hívás közben ha meg kell nyomni egy gombot nem kell 2-3 mp-et várni mint az Androidos cuccokon hogy észbe kapjon, hogy már nincs a fülednél. Nagyjából annyi idő alatt aktív a kijelző mire egy fizikai gombos telón meglátnád a gombokat.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
Egy próbát megért . Sajnos azt a rendszert alig ismerem.
#31: óóó dehogynem! Néhány kollégám/ismerősöm vett hypephone-t és jópárjuk agyát valahogy kimosta az apple, nem tudom mi történt velük, de jópáran megváltoztak... sznobok lettek, fanatikusok, és olyan istenségként tekinettek az apple-ra hogy jópáran melóban beis szóltunk egymásnak ha még 1 szót kiejt a száján hogy "ájfon" akkor lekeverünk egyet meg hasonlóak... ilyen dolgokat mondtak mint pl. "az érintőkijelzőt csak az apple találta fel, az Ő találmányuk, csak Ők tudnak érintőkijelzőt gyártani míg mások nem érintőkijelzőt gyártanak hanem valami mást, de az bizton nem értintőkijelző..." (csak egy hirtelen példa) meg ilyen hasonló ostoba sületlenségeket gagyoktak össze-vissza. Szó szerint független nézőpontú hozzáértő emberek mentek át sznobba.
Egyetlen kivétel az egyik kollégám aki csak azért vett hypephone-t hogy... telefonáljon vele -.- és ő tényleg csak telefonál vele.[ Szerkesztve ]
-
pitman
őstag
Ez tényleg nem volna rossz ötlet. Annak idején a digita operációs rendszerrel volt egy próbálkozás, amit több gyártó különböző modelljei is használtak (bár az szerintem nem volt nyílt forrású). Nagyon jó kis scripteket lehetett írni a fényképezőkre, ha csak ennyit el lehetne érni a mai gépeken, már az is óriási előrelépés lenne.
-
Metalfan
senior tag
Ki volt az a marha, aki kitalálta, hogy ha a keresőbe nézek, akkor a paramétereket pont az orromtól és az arcomtól max fél centire levő vezérlőtárcsákkal állítsam? Vagy minden egyes alkalommal vegyem el a gépet az arcomtól? Ezeknek elgurult a gyógyszerük... idióták
-
Tonyius777
tag
ebben milyen igazad ha tükrös a gép, ha nem akkor meg csak a kijelzővel kommunikálsz ahol a képet is látod
Igaz nekem profi gépem van így ez nem érint, de jó hogy felfigyeltél erre is legtöbbször az emberek előre nem látott kényelmi gondok miatt is eladják a gépüket és nem mindig ilyen előre látok.
Az az igazság hogy én is sokszor találkozok ilyesmivel a szoftver iparban, ott a UI- programozó/tervező nem használja ténylegesen csak gépiesen kódol és párszor kattint rajta így sok ügyfél panaszkodik amire az a válasz fizess s azt is megoldjuk.
Üdv:Tony
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt