- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
firestrikeot ujramertem az uj chipsetdriverrel, ha mar ott volt vmi.
Fire Strike 106,79%
Fire Strike Graphics score 98,82%
Fire Strike Physics score 103,89% -
arn
félisten
mericskeltem meg... a viszonyitasi pont egy tavaly decemberi meres. ennyit fejlodtunk
AMD Ryzen 7 2700X, 8x 3.70GHz
be quiet! Dark Rock Pro 4
MSI X470 Gaming Plus
Patriot Viper 4 Series DIMM Kit 16GB, DDR4-3200, CL16-18-18-36
MSI GeForce RTX 2070 Armor 8G, 8GB GDDR6
Samsung SSD 970 PRO 512GB, M.296,86% Unigine Valley Benchmark 1.0 Extreme HD
99,56% Unigine Valley Benchmark 1.0 Extreme UWQHD
99,27% Superposition Benchmark 1080p Medium
99,17% Superposition Benchmark 1080p Extreme
100,75% Superposition Benchmark UWQHD Extreme
106,03% Fire Strike
98,90% Fire Strike Graphics score
103,46% Fire Strike Physics score
100,63% Time Spy
101,11% Time Spy Graphics score
98,00% Time Spy CPU score -
Tyrel
őstag
Van egy mai chipset driver is, tényleg elég zavaros a dolog, lehet az is kell?...
-
Yany
addikt
Nem jó update-eket raksz fel.
LOL. Pedig akkor is Ryzenem lesz, éngöm mán lö nem beszíl senki se nem.
De a Techpowerup-os hír és a kiszivárgott Aorus árak is igencsak le akarnak beszélni. Az X570-ről legalábbis.
-
Stonerice
őstag
Nekem ilyen lett!
cpu oc nélkül, auto CnQ és auto Ratio
Előtte(amit maga a cpu-z adatbázis is tartalmaz) utána amit én mértem a kék diagramon.
Egy szálon soha sem volt 380-nál több -
arn
félisten
egyelore regi biossal, nem hogy nem gyorsabb, de joval lassabb is. 2700x
AMD AGESA Version: PinnaclePI-AM4 1.0.0.6
Fire Strike Physics score 20546 > 20395
Time Spy CPU score 8799 > 7959masik biossal kivancsi leszek, a nem ajanlott beta biost inkabb nem probalom ki.
-
Állítólag ez még nem is aktív a windowsban...
-
sb
veterán
Ez pontosan mit jelent?
Komolyan érdekel, mert nem követtem mi történt de tudtommal:
- Létezett a jelenség (eléggé adja magát, hiszen ilyen felépítésű proci nem volt előtte - és mérések is rémlenek ahol belassul/felgyorsul a CCX-eken átadott feladatokkal).
- Ha pedig létezett, akkor meg nem javul ki magától... módosították és nem verték nagy dobra? -
imi123
őstag
Addig foltozgatják a Win10-et hogy már lassan használhatatlan lesz.
Random kékhalál,nem ismeri fel az sd kártyát.stb...
A mi cégünk jut eszembe a az MS-ról.Fejlesztés=változtatás.Jobb lett?nem de dolgoztunk vele egy csomót.Akkor jól van. -
gV
őstag
nálam lassult a Crysis ahol volt 38 fps ott most 30 fps. GPU kihasználtság ezzel arányosan 67%->52% még jó h a Cryengine 2-nél kb mind1 az fps, 25+ felett már folyamatos.
-
Gróf...
aktív tag
Ugyan céltalan erőlködés amit most tenni fogok, de megpróbálok képbehelyezni néhány embert:
Amikor azt mondjuk, hogy "processzorlimites", akkor az valóban úgy értendő, hogy a CPU "akadályozza" a játék futását. Hogy lehetséges ez? Úgy, hogy a játék egy, maximum két szálon fut. Persze ezt nem a mai AAA-s játékok között kell keresni, De hogy ne beszéljek a levegőbe: X Foundations, Transport Fever. Nem ősrégiek!
Ugyan a 15%-tól még nem fog megtáltosodni egyik sem, de van olyan, hogy minden egyes képkocka számít! El tudok képzelni olyan felhasználót, aki azért a 15%-ért eladná a saját anyját!
Ha ez az egész nem csak parasztvakítás, akkor igenis üdvözlendő! Részemről: Köszi! -
DudeHUN
senior tag
Én is gyorsulásról tudok beszámolni R7 1700@3.8Ghz mellett. Az egész rendszer kicsit pörgősebb terhelés alatt. Videovágás közben is folyamatosabbnak hat az egész. Játékok alatt nem vettem észre semmit. De ugye a GTX970 itt, ami korlátoz engem.
-
Thrawn
félisten
to avoid conflicts with the new windows scheduler (1903) you will have to use AGESA Combo-AM4 1.0.0.1 or newer [link]
-
dokanin
aktív tag
2700-nél is simán érezhető volt a gyorsulás az update után, még mielőtt tudtam volna, hogy történt ilyen gyorsítás. Nem is értettem, hiszen az update-ek mindig lassítani szoktak.
-
tudtommal a szál kezelés régóta javítva lett , 3000 szérián segít egy picit az új update régebbi szériás cpuk már amúgy is ennyit tudtak csak.
-
warrior93
tag
Ez a frissítés a zi5-4210U procis laptopon is gyorsulást hozott, ahogy a r5-2600x is jobb lett. (nincs mérés, csak érezhető)
-
Lacika112
aktív tag
Eddig "egálban" voltak hol egyik szerepelt jobban hol a másik.
Ahogy foltozzák be az intel hanyagságát és optimalizálnak a zenekre is egyre nyilvánvalóbb a piroska előnye.
(troll on)
Mindjárt megjelenik pár intel fanboy hogy "bezzek ha xp-vel lenne tesztelve...." -
törölt tag
Most akkor 210, vagy 209, ahol a szálaknak együtt kell futni?
-
Joczek
tag
A képet árnyalja, hogy a a 1903-as verzió minden konfigon néhol gyorsabb, néhol lassabb fps értékeket mutat:
De ott van pl. az Adobe Lightroom, ahol a képek közti mozgás, editálás jelentősen gyorsult az új verziónál, lévén hirtelen nő a processzorterhelés, ahogy a user egy-egy műveletet végrehajt. Az exportot ez kevésbé érinti.
-
zzola
titán
"Az AMD szerint akár 15%-os elérelépésre is lehet számítani, főleg a játékokban, processzorlimites feldolgozás mellett."
-
Yany
addikt
Már majdnem egy hete kijöttek mérések, amelyek rácáfolnak a hír gyakorlatban tapasztalható hatására. A mérések alatt ebből nem valósul meg szinte semmi egy-két edge case-t, vagy benchmark szoftvert leszámítva. Ugyanakkor persze érdekes látni, hogy az AMD-hez optimalizációk jönnek ki, míg az Intel nem győzi nyögni a lassító HT-patch-eket.
Egy benchmark a sok közül: [link]
szerk.: szóval lényegében a cikk címét fölösleges olajnak érzem a csalódottság tüzére. Így lesz egy jó terméknek csalódott rajongótábora józanul gondolkodó elégedett vevők helyett: "Jelentősen gyorsulhat a Zen a Windows 10 May 2019 telepítésétől". Gyorsulhat. Vagy nem. Ejj.
-
Joczek
tag
A minimum fps-ek elég szépen megnőttek, sokkal folyamatosabb játékmenetről tanúskodnak sokan, kevesebb beröccenésel.
-
Tyrel
őstag
Ez erősen játékfüggő lehet, de amúgy engem érdekelne erről egy áthatóbb teszt...
Konkrétan ez volt az egyik fő ok amiért kicsit elgondolkodtam hogy a 2600X-et le kéne cserélni egy 3700X-re, mert abban várhatóan csak egy CCX lesz és így nem érinti ez a probléma... de így hogy átalakították az ütemezőt, így egyre ráérősebb az a csere...
-
Cyberboy42
senior tag
Microsoft és AMD két jó barát.
-
koko52
nagyúr
Mértem, sima R5 2600 RTX 2060 1440p mellett nincs gyorsulás ami a VGA limit miatt van gondolom. Erről ennyit azoknak, akik szerint ezt a VGA-t nem hajtsa ki 1440p-ben sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD szerint akár 15%-os előrelépésre is lehet számítani, főleg a játékokban, processzorlimites feldolgozás mellett.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Router gondok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest