Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem mondtam, hogy jobb a gyenge típusosság. PHP 7 óta ahol lehet, én használok típusokat, mert sokkal job úgy. Ha ne lenne konfig flag a kötelezésére, akkor bekapcsolnám. Bár emelett a template kéne inkább, arra is szükség lenne.
Csak tanítani kéne, hogyan kell használni. Persze van ECMAScript 8 vagy mi, ott már végre visszahozták a class kulcsszót.
Szerintem a téma lényege az, hogy nem a nyelvet kell hibáztatni. Ha nem tetszik, használj mást. Ha nincs más, akkor értsd meg a nyelv működését és utána fikázz. Vagy menj el mást programozni. A legtöbb esetben a fika alaptalan szokott lenni.Én a PHP-t így 10+ év programozás után nagyon gánynak tartom. Szerintem a legszarabb nyelv. De nem válthatok másra. A Java túl öreg, a .NET túl drága, a Ruby túl egzotikus, a NodeJS meg túl új, nincs kész, na meg JS...
-
Pedig nem az, csak gondolom sokak a C illetve Java típusú nyelveket veszi alapnak, hogy az a jó irány, minden más hülyeség.
Pl a Javascript sem olyan szemét nyelv, mint a PHP. Csak nagyon sokan félreértik. A JS egy eseményvezérelt, prototípus-alapú nyelv, nagyon más programozási módszereket kíván. Mindig azok fújnak rá legjobban, akik nem tudják hogyan kéne használni.
-
Én ugyan sosem Pythonoztam, csak ismerem a szintaktikát, meg egyszer talán átírtam valami Python forráskódot. Ezek alapján úgy sejtem, hogy a Python a legjobb általános célú szkriptnyelv. A Gentoo Linuxból ismerem (PH szerveren is ez van), mivel az egész csomagkezelő rendszerét Pythonnal írták.
Egyébként maga a PHP is használható általános célú nyelvként, csak hát elég elcseszett szegény, mivel C API-t használ minden.

-
Ööö. Tehát az a gond, hogy 30 kB? Ennyi erővel a képekkel is baj van. Nemár, ez szőrszálhasogatás. Mert oké, számít a méret, de egyrészt egyszer töltődik le, másrészt a teljes letöltendő adatmennyiséggel számolva ezzel nem tudsz annyit lefaragni az oldalbetöltési időből, hogy észrevehető legyen. Nem egy lib szokta okozni a problémát. Az más kérdés, hogy ha a jQuery által végzett feladatokra van más meglévő lib, akkor meg kell szüntetni redundanciát.
-
válasz
OKalman02
üzenetére
Áhám. A javascript ténylegesen kb a legkönnyebben gányolható nyelv a népszerűek között. Rühelltem is sokáig miatta. Aztán a nodejs megjelenése után pár évvel rájöttem, hogy lehet ezt jól is használni, azóta megbarátkoztam vele.
A PHP-ról van egy linkelték a cikket, hogy miért kakkanat. Ezek mind igaz sajnos, én is PHP-zom már valami 10-12 éve. De ettől még nem kuka, csak ésszel kell vele bánni.
-
Bizonyos embereket be kell korlátozni, mert ha elszabadul a kreativitások...
De ezt most nehogy minden Java vagy akármilyen hasonló kötöttebb nyelven programozó magára vegye; értelmezzék, amit írtam. Van pl akin a szigorúbb szintaktikájú nyelv sem segít, na az olyanokat el kell zárni a programozástól. 
-
válasz
OKalman02
üzenetére
Remélem nem vagy "anti-jQuerista", mert ez valami új hullám. Attól hogy sok idióta mindenre jQuery-t akar használni, mint valami varázslatot, ezért most feketelistára tette a közösség ezt a library-t.
Ugye a logika itt az szokott lenni, hogy ha valami ordas baromság, akkor biztos az ellenkezője a helyet út. Hát rohadtul nem, bár átmeneti időszaknak jó, amíg az ember rájön, hogy hülyeséget csinált. Maga a jQuery egy iszonyat hasznos dolog tud lenni. Csak tudni kell a korlátait, s mellőzni, ha nem létszükséglet a használata.
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
"egy jó programnyelvnek se kéne megengednie, hogy rosszul használják."
Ez baromság. Amit írsz az legfeljebb a keretrendszer esetén lehet követelmény.
Abból a témából, hogy melyik a jobb, ha egy programnyelv kódja könnyen írható, de nehezen olvasható vagy fordítva; végtelen vitát lehetne folytatni. Ez szubjektív, kinek mik a preferenciái.
Az viszont kétségtelen, hogy a PHP egy híg széklet. Bár a PHP 7 óta már jóval darabosabb, s kezd összeállni. Én látom az alagút végén a fényt. S egyébként megfelelő praktikákkal eliminálható az összes probléma, bár néhány esetben ezek kikutatásához olyan mélyvizes ismereteket igényel a nyelvben, amit kigúglizni is nehéz. De legtöbb esetben a programozó legnagyobb ellensége nem a nyelv, hanem a másik programozó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- StarCraft 2
- Milyen széket vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szerintem a téma lényege az, hogy nem a nyelvet kell hibáztatni. Ha nem tetszik, használj mást. Ha nincs más, akkor értsd meg a nyelv működését és utána fikázz. Vagy menj el mást programozni. A legtöbb esetben a fika alaptalan szokott lenni.
De ezt most nehogy minden Java vagy akármilyen hasonló kötöttebb nyelven programozó magára vegye; értelmezzék, amit írtam. Van pl akin a szigorúbb szintaktikájú nyelv sem segít, na az olyanokat el kell zárni a programozástól. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)