Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varoz
addikt
"Egy profi nem használ milcet."
És a föld lapos, tudjuk.Másik opció, hogy véletlenül elírtál egy szót.
"Egy maradi nem használ milcet."[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #59 üzenetére
Ésbazmeg Nikon vakut hoz fel pozitív példának, mint profi, megbízható megoldást. Még ha mondjuk Profoto-t írt volna, de Nikon, bakker
Ez a srác tényleg "időutazó". -
catroot
veterán
Most így hirtelen nem találom, de keresgélek majd.
Ha fent vagy FB-n, gyere a magyar Sony milc csoportba.
[link]Itt nyugodtan tedd fel a kérdésed (az Agárdi Gábor is ott van), hogy ki miért, miről váltott. Vannak azért páran és szvsz teljesen korrekt közösség van már ebben a csoportban.
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
ecaddsell
aktív tag
Látszik, hogy nem használtál még nagytelét. A súlypont használat közben sokat számít, pláne ha képstabis és kézből tolod.
Ez a beírásod után bennem az vetődött fel, hogy nem sok nagytelét láttál még, mert többségében gyárilag jár vele az állványgyűrű és legtöbbször monopoddal használják.Egyébként nekem van tükrös is meg m4/3 is. A tükrös kerül elő a legritkábban (akkor is az obi miatt) meg mondjuk mert jobb a követő AF-a.
-
aginor
veterán
Nem ok nélkül volt ott a mosolygó.
És amúgy sem fogadnák meg a tanácsot. Legalábbis abból kiindulva, hogy a legnyilvánvalóbb fejlesztéseket sem lépik meg időnként (új technológiájú szenzor, pdaf, stb.).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
Annyira nem tudom, hogy ki használ itthon milcet, mert nem érdekel hogy mivel lőtte, ha jó a kép. Bár tény, hogy kíváncsiságból azért rá szoktam kukkantani egy egy érdekesebb kép beállításaira.
ROBOTER: persze, hogy nem egy kategória a két gép, de az csak az érzékelőre -és az árra- igaz, mert mindkét rendszerrel lehet irtó profi képeket lőni (ahogy azt teszik is sokan). De most ne menjünk bele a FF sznobizmusba, közvetlenül a tükrös után.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
"ez így nem több mint szájkarate" - pont mint a Te állításaid..
Szakadjunk már le erről a profi nem használ Milcet baromságról. Tájékozódj, ne adj' Isten próbálj ki pár ilyen rendszert, aztán oszd az észt, akkor legalább lenne releváns tapasztalatod, indokaid, az egyszerű sznobizmuson túl.
Robin Wong, Matti Sultano, pl. mindketten hivatásos fotósok és m43-at használnak, de magad is rákereshetsz a témára, ha érdekel.
Az én véleményem, hogy mindenki használjon azt amit szeretne, amivel öröm számára a fotózás, vagy amivel a megfelelő teljesítményt tudja hozni, legyen az tükrös, vagy milc rendszer, ff vagy croppos váz.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
fudi2002
veterán
Látszik, hogy nem használtál még nagytelét. A súlypont használat közben sokat számít, pláne ha képstabis és kézből tolod.
Nem használtam fujit valóban, amíg van nekik 25 obijuk és egy szem vaku, addig nem is fogok. Még ha használható, akkor sem.
Akkor azt mondod, hogy a milc reakcióideje és fókuszképessége már elegendő egy f1 versenyhez? Akkor tényleg lemaradtam.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nord_
veterán
Egyébként milyen érdekes, hogy - ha lehet hinni a pletykáknak - ugyanúgy a 6-os vázzal fejezi be a Nikon a DSLR-sorozatot, mint az SLR-t (F6).
-
XboxWORLD
csendes tag
Szerintem ez inkább egy 5Ds :D
Csak annak van joga kritizálni, aki a feladatot jobban meg tudja oldani.
-
nord_
veterán
Egy profi nem használ milcet.
Hehe... Istenem, mennyit hallottam ezt régebben, amikor néhány gőgös, filmes gépet használó "profi" hasonló magas lóról beszélt a digitális gépekről még akkor is, amikor az olimpián már szinte csak azokat használták...
De legyen igazad, nyilván, attól profi valaki, hogy csattog-e a tükör egy esküvőn vagy sem. Sőt, aki pl. középformátumú Fujival készíti hivatásosként a munkáit, az is csak egy kókler, hisz' fudi2002 megmondta, profi nem használ milcet...meg kotorászhassak a menüjében
Mielőtt elkezdesz szédülni azon a baromi magas lovon, nézz rá pl. mondjuk egy Fuji X-T3 kialakítására...Nekem egy ilyen lófütty a 3.2kgos obi végén azt juttatná eszembe, hogy rajta maradt a obisapka.
Nohát, ezt a hülyeséget természetfotósok vagy F1-fotósok közt ne nagyon hangoztasd.
(De nem baj, ma is tanultam valamit... egy profi arról ismerszik meg, hogy a váz / objektív méretkülönbségéből vonja le egy rendszer használhatóságát. Mondom, F1 környékén csak óvatosan az ilyen dumával. ) -
Kristof93
senior tag
Egy 61 megapixeles FF váz, világelső AF-al, sport dslr sebességgel, kissebb csomagban mint egy crop tükrös váz. Kiforrott, személyre szabható, gyors. Mi tud ezzel versenyezni?
És akkor még nem is beszéltünk a többi előnyről - ibis, evf, kihajtható lcd, nincs tükör meg ügyetlen live-view, modern objektívek, adapteres manuális objektívek, használható manuális fókuszálás, egy kezes használat...
-
fudi2002
veterán
válasz zsiga_667 #41 üzenetére
Lassan jó lenne, ha felfognád, hogy nem magam miatt kértem. Én nem váltok, ez biztos. Nekem egy ilyen lófütty a 3.2kgos obi végén azt juttatná eszembe, hogy rajta maradt a obisapka. Hanem azoknak, akik felmagasztalták ezeket a profi szegmensbe.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga_667
tag
Tehát nulla MILC tapasztalattal meg vagy győződve róla hogy a te rendszered biztos jobb, mert csak?
De ezzel sincs gond, ha ez a véleményed, tiszteletben tartjuk.
De ha egy hivatásostól szeretnél konkrét tapasztalatokat, akkor pont ott egy hivatásos a széked és a monitorod közt, aki nyugodtan szerezhet tökingyen saját tapasztalatot a fentebb említett módon. -
fudi2002
veterán
válasz zsiga_667 #39 üzenetére
Nem, pont azt fejtegettem, hogy nem sok minden téren lehet jobb. Nekem egy darabig ilyesmim biztos nem lesz, a d500 af hez nem hinném, hogy bármelyik felérne. Csakhát itt annyian írták már, hogy ezekkel a világot váltották meg, hogy valaki olyan véleményére is kíváncsi lennék aki...
-
zsiga_667
tag
Lehet egyszerűbb lenne besétálnod valamelyik MILC-gyártó hozzád legközelebbi márkaboltjába, és kikérni egy gépet pár napra kipróbálásra. Olympusnál tuti működik [link] , tudtommal Panasonicnál is, Sonyról nincs infóm, de egy emailt megérhet ha tényleg kíváncsi vagy. Mondjuk az eddigi hozzászólásaid alapján nem hinném hogy valóban érdekel miben jobb egy MILC mint egy SLR.
-
fudi2002
veterán
Hogy mit tart jónak, mi ami praktikus benne, mi az amitől a falra mászik, amit visszasír. Amúgy pedig többen írták a sonyt. Mikor vázat veszel, rendszert veszel. Kíváncsi lennék pl a sony vakuk terén mit tud pl. Vakuvezérlő van-e nekik. Mennyire megbízhatóan teljesít. Hát ilyesmikre. A sony szenzorok szuperek, ez nem vitás. Amit a korai sonyból láttam mint váz, az a kínszenvedés kategória volt, ráadásul az még tükrösük volt. A kezelhetőség kritikán aluli volt, ezek szerint fejlődtek.
-
fudi2002
veterán
Még jó, hogy a review oldalakat senki nem szponzorálja. Olyannak lettem volna kíváncsi a véleményére, akinek volt több rendszer, igazoltan hivatásos, és nem fűződik érdeke pl márkanévhez.
Amúgy 2x írod le, hogy műterembe minek féltégla. Halkan jegyzem meg, hogy nem sokkal nagyobb egy slr váz, illetve kb 150-200g többlet. De eme példánál maradva, miben jobb egy milc műtermi helyzetben?
-
ROBOTER
addikt
Szerintem egy google keresést te is megtehetsz.
https://www.lensrentals.com/blog/2019/10/a-studio-photographers-review-of-the-sony-a7r-iv/
Van benne link a galériájára.
Szerintem 2020-ban műtermi munkára semmi nem indokolja az SLR-t.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Mert ez így nem több mint szájkarate. Egy hivatalos odalt kértem, nem csak képeket. Hivatásost kérdeztem, általában szokott lenni weboldaluk. Elvégre róluk állítottam, hogy nem használnak milcet. Ha meg mégis milcet, akkor írja le hogy miben jobb.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Leírta, hogy milyen gépeket használt: nem belépő tükrösökről váltott, és biztos nem ok nélkül tette. Ha lett volna pár kép, azzal mennyire lennél előrébb? Mutathatok pl. táj/utazós/streetfotókat, amiket Indiában lőttem - ebből milyen következtetést tudsz levonni? Főleg, hogyha még azt is elárulom, hogy ez a legöregebb, legfapadosabb FF MILC volt (Sony A7 2013-ból), méghozzá döntően régi manuálokkal. Képnek képek, de semmit nem mondanak egy rendszer használatáról.
Nem vagyok hivatásos, nincs weboldalam sem portfólióval, de ha lenne is, tudnék egy-egy vázhoz olyan fotókat összeválogatni, ami alapján semmit nem tudsz meg egy rendszer használatáról. Így nem értem miért ragaszkodsz ehhez, attól sem leszel okosabb, ha vannak képek.
.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
fudi2002
veterán
Van itt köztetek bárki, aki hivatásos fotós(weboldalt is linkelj) aki milcre cserélte a dslrjét?
-
kvarc
tag
"Egy profi nem használ milcet."
Ezzel vitatkoznék. Nézzél meg egy z6 vagy z7 gépet. A menü megegyezik a dslr-vel, és a milc szemkövetés, sötétben -6EV focus azért nem rossz. A Z objektiveknek nagyon szep képe van (S Line).
Sport és térmenyétfotózásban van még hátránya a MILC-nek. Az optikánál nincs gyorsabb megjelenítő. -
PuMbA
titán
Néztem, csak sajnos az eladások meg valamiért csökkennek és már a Sony előzött
fudi2002: Ezt a OVF sötétben használhatatlanságot én sem értem. A szem mindenhez alkalmazkodik. Ha lekapcsolod a szobába a villanyt és van egy minimális fény, egy idő után a rendesen jól látsz és ugyanígy látsz OVF-en keresztül is. Inkább az EVF tud akkor zavaró lenni, hogy tök sötétben vagy és belenézel, az meg virít, na meg a belassulás (lag) a jó fényviszonyokhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
"Az optikai kereső amikor már használhatatlanná válik és semmit nem látsz gyakorlatilag, akkor az oled evf ben egész jó képet látsz még, igaz kicsit alacsonyabb fps szám, de még mindig jobb szaggatva látni, mint jobbára sehogy "
Légy kedves egy példát hozni, mikor és milyen minőségű képet fogsz lőni, ahol annyi fény sincs, hogy az optikai keresőben semmit nem látsz? Én ilyen helyzetben még nem voltam, ezért kérdezem.
-
fudi2002
veterán
"Vakuk szerencsére a Godox nak hála nagyon profi szetteket lehet össze állítani a milcek alá."
Április 1 van, vagy lemaradtam valamiről?
Normális expós, kiszámítható működésű, stabil és okos többvakus rendszert én még nikonban láttam csak. De ha tudsz erre valami bizonyítékot, érdekel, pont most tervezek még egy nikon vaku vásárlást. És mégegyszer kiemelem, megbízható és kiszámítható rendszer-e? Gyakorlati tapasztalat érdekel, nem a valahol olvastam jellegű. Egy jegyes párnak utólag nehéz megmagyarázni, hogy jaaj bocs, merthát a csodavakum tévedett, megismételjük a gyűrűhúzást.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
.mf
veterán
Az a 108 Mpx úgy jött ki, hogy a Bayer-szűrő alpixeleit számolják - tehát ilyen elven ez 83.2 Mpx-es lehetne
ROBOTER: "Szóval lenne mit villantani, csak közben bejött a "Z", és csináltak egy méretes 70-200 2.8-at, ami kb. akkora vagy nagyobb, mint a tükrösre való."
Sajnos elég batár lett, de állítólag képminőségben sokkal jobb, mint a tükrös, pedig az sem volt piskóta.
Nembatárnak ott a szintén ma bejelentett 24-200 f4-6.3, ami alig nagyobb, mint az ugyancsak ma bejelentett 20 f1.8 vagy már piacon lévő 85 f1.8 Z, és mindössze 507 g - a hozzá hasonlítható tükrös 28-300 sokkal nagyobb, nehezebb (800 g) és ez az MTF ábrák alapján eléggé alázni fogja élességben is. Nagyon kíváncsi vagyok rá, kár, hogy nem korábban jött ki, 24-70 helyett ezt vettem volna világot járni.Fudi: "Egy profi nem használ milcet."
Sőt, ilyen digitális kacatokat sem, csakafilm, manuál fókuszos obikkal, ugye? Lehetőleg 4×5" nagyformátumú kamerákkal, mert ugyebár a FF, mint neve is mutatja csak kisfilmes formátum, csupán egy játék.
Fogásra, menüre ott a Nikon Z, de az Oly EM1-eseknek is jó a fogása, ott is csak ritkán kell a menühöz hozzányúlni, miután az elején beállítottad. Sportra még lehet a tükrösöknek egy kis előnye, de tájképre, stúdióba mi hátránya egy MILC-nek?Pumba: "Ja, most a Nikon eléggé alvó módban van"
Nézted már, mennyi és milyen obit hoztak ki mostanában, mielőtt ilyen badarságokat hadoválsz? A Z rendszer 1.5 éve alatt kihoztak 3 vázat, 2 APS-C és 11 FF obit (14-30, 24-70 f4, 24-70 f2.8, 70-200 f2.8, 24-200; 20, 24, 35, 50 és 85 f1.8; na meg az 58 f0.95); és mindegyik optikailag kiváló (a 14-30-nak sajnos van gyártási szórása, de egy jó darab belőle elég korrekt, főleg méretét, tömegét és átfogását tekintve).
És ez csak a MILC rész, emellett kihoztak még pár tükrös obit (500 f5.6 PF, 120-300 f2.8) és vázat (D6, D780, D3500) is. Néhány más gyártó EGYÜTT nem hozott ki ennyi obit és vázat ennyi idő alatt, főleg nem ilyen minőségben. Hjah, "alvó mód". Mit kéne tenniük, hogy "ébren" legyenek?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ROBOTER
addikt
Nem, a komolyabb MILC-ekben nagyon komoly a kereső, olyan is létezik, ami már kalibrált. Még más érzés az optikai kereső, ezt elismerem, de ha kiveszem belőle a romantikát, akkor azok a képeim, amelyekkel meg vagyok elégedve, nem igazán igényelték az optikait.
Nekem a bajom az, hogy akcióra kellene egy ultrasebességű üzemmód. Negyede felbontás (oldalanként fele), az még mindig VGA környéke, és legyen 2..4-szer gyorsabb a frissítés és töredéke a késleltetés. Akcióban komponálni a VGA több,, mint elég. És rossz fényviszonyok között ne lassuljon be, hanem a felbontást csökkentse. Persze ehhez processzor is kell, amiben az Olympus nem jár élen. Viszont aki magának fejleszt szenzort/DSP-t, az meg tudja csinálni.
-
kátú
őstag
Nézz szét jobban, mielőtt állítasz valamit
Ha a méret kell és a tudás akkor a Pana S1 a te géped, a kisebb kell de legyen jó, akkor Nikon Z vagy Sony A7/9 széria és ezek mint ff ek voltak, az aps-c vonalat és az M4/3 at se hagynám ki, de akkor holnapig írhatok. Vakuk szerencsére a Godox nak hála nagyon profi szetteket lehet össze állítani a milcek alá. És ami abszolút overkill a milc javára, az e-shutter egy nagyon hosszú teleobihoz kézből. De ez nem vita indító komment, nincs szándékomban ezen vitatkozni, csak vélemény nyilvánítás, hogy kicsit védjük a Milcek világátAz optikai kereső amikor már használhatatlanná válik és semmit nem látsz gyakorlatilag, akkor az oled evf ben egész jó képet látsz még, igaz kicsit alacsonyabb fps szám, de még mindig jobb szaggatva látni, mint jobbára sehogy
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
-
-
ROBOTER
addikt
Azt ugye tudod, hogy a Nikonnak és a Canonnak is van profi/félprofi kivitelű MILC váza, rendszere? Nikon Z és Canon R.
Ugyanúgy sok kezelőszerv, nagy méret stb.A profi felhasználáson belül nagyon sok műfaj van. A műterembe abszolút felesleges a féltégla, meg az időjárásállóság.
-
fudi2002
veterán
[link]
Azért az milyen már, amikor az aksi vizes... Na ezért írtam, aki tényleg durva körülmények közt használja, az nem vesz ilyen komolytalan cuccot. Ráadásul a videoban meg is állt a sony. Vicces lenne, ha egy pénnzes melónál beközli a fotós, hogy bocsi..
Nyilván ez az én meglátásom csak, lehet rosszul látom. Ők is így látták, ragaszkodtak a régihez, talán ezért maradtak le.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
Egy profi nem használ milcet. Persze nem elhanyagolható a piaca, sajna a nikon sokáig ragaszkodott a dslrhez. Igaz az apschez is, aztán feladták
Nincs az a pénz, hogy a d500am egy hulladék fogású milcre cseréljem, meg kotorászhassak a menüjében. Azért a használhatóság terén sok idő lesz, míg felzárkóznak a nikon/canon pároshoz. A profi többvakus rendszereket már nem is akartam idekeverni..Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
ROBOTER
addikt
Az egész kamerabiznisz évek óta zsugorodik, ezen belül a Nikon világszerte a 3. helyen van a FullFrame rendszerkamerák (DSLR+MILC) tekintetében. 2018-ban a Sony átvette a vezetést, a Canon a második, aki másfélszer annyi FullFrame kamerát ad el, mint a Nikon. A Sony a Nikon dupláját. Szóval lenne mit villantani, csak közben bejött a "Z", és csináltak egy méretes 70-200 2.8-at, ami kb. akkora vagy nagyobb, mint a tükrösre való.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz adrian1985 #3 üzenetére
Tudom, csak vicceltem. Nem lehetett kihagyni. Amúgy semmi értelmes előrelépés a d5-höz képest. Sztem várják, hogy a konkurencia utolérje őket, addig minek kiteríteni a lapokat
-
ROBOTER
addikt
válasz hibavissza #6 üzenetére
Mivel ezeket a vázakat néha dobálják, ebben a kategóriában egyik gyártó sem vállalja be, hogy kihajtható, azaz törékeny legyen + ha egy mód van rá nem növelik a szigetelendő pontok számát.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
A fix egérmozi az kedveskedés a púpos fotósoknak?
-
zolo71
újonc
igen én is 20.8-at olvastam és a CANON EOS-1D X MARK III is a 20.1-ben játszik ...
-
adrian1985
csendes tag
20.8 megapixel lesz az
-
fudi2002
veterán
"208 megapixeles FX szenzor teljesít szolgálatot"
Ejjha, ezmár döfiSzakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- További aktív témák...
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest