Új hozzászólás Aktív témák
-
Destructo
senior tag
Szerintem 16GB fehér....csak nehogy a hazai árak elszálljanak....
-
hallador
addikt
Nexus 7, Lehet hogy az IPad Mini jobb, de biztos, hogy kell a kis többletteljesítmény, ennyivel többért, kétlem, max azoknak akik az IPhone 5-ért is sorba álltak. Nekem meg jó lesz a Nexus 7 is, és nagyon sok más embernek is.
-
banhammer
veterán
Kár, hogy az ára a szokásos túlárazott Apple ár.
-
afgk2012
tag
-
agabe
addikt
Nem valtozott ez meg...bovithetoseg jo lenne (otg kabel bedugva valami kulso taroloval megsem annyira kompakt azert mintha lenne wgy icrosd slot), es flash sincs (ugyancsak hivatalosan...bar termeszetesen leteznek bongeszok amik alapbol tamogatjak, igy akinek kell annak van, es kulon nem is kell tornie magat miatta) , csupan ez mar (sajnos) annyira elterjedt (telefonoknal is egyre inkabb), hogy megszokotta valt, igy az mar az ipad mini-nel sem hianyzik igazan, hisz sok mas lehetosegnel is hasonlo a helyzet (regebbi gepeknel meg nem, de az ujabbak valoszinuledpg android vonalon is kovetni fogjak a trendet pl. memoria bovites lehetosegenek hianyaban)
Egy atlagos (nem geek) felhasznalo az ipad mini, es N7 kozott csak annyit fog latni, hogy mas a keparany (kicsit nayobb a mini), talan eszre sem veszi a kijelzo elessegenek kulonbseget, nem fogja erdekelni milyen hardver van belul, mert mindketto jol mukodik, kulso haz sem egetrengetoen kulonbozik (ipad-et jobban kell vedeni hatulrol, mert a szep aluinium hamar karcolodik), de egyet nagyon fog nezni: az arat. 20% kulonbseg mar szamit a magyar piacon, raadasul a dupla tarkapacitassal N7 lesz ennyivel olcsobb a legolcsobb ipad mininel, es elgondolkozik, hogy a hatso kamera er-e neki annyit (ami egyebkent jo darab).
A tobbi reszlet nem fogja erdekelni, mert nem is igazan szamit a hasznalhatosagot nezve. -
narancsnn
senior tag
Én mielőtt megjelent biztos voltam benne, hogy megveszem.
De ez az ár szerintem irreális lett.
Még ha benn lenne a nagyobb felbontás, és az erősebb proci talán, de akkor is.Igazából az a baj, hogy Nálunk nagyon drága.
Mert amerikába az a 70.000HUF, nem lenne rossz. -
afgk2012
tag
Van egy italos tálcám, aminek a pereme olyan vékony, hogy szinte vág. Kb 2-mm-re áll ki a tálca síkjából. Utálatos dolog egykézel vinni, amikor poharak és mondjuk két üveg sör van rajta. De még akkor sem ér hozzá az ujjam a tálca belső feléhez. Egy pillekönnyű tabletnél úgy gondolom semmiféle problémát nem okozna, ha a képen látható keret (ami azért nem 2 mm-es mint a tálcámnál) akár körbe is futna rajta. Persze ez csak az én véleményem. A valóság lehet egészen más is.
-
Drizzt
nagyúr
Nem sértettél meg senkit.
A sebességre értettem a kompromisszummentességet. A bővítőslot hiánya amúgy tényleg nem para, mert otg kábellel 1 terrás vinyó is meghajtható. Flash hiánya engem zavart, de szerencsére a videólejátszók nagy részét már le lehet játszani flash nélkül.
Ha már a hátrányoknál tartunk Nexusnál: előlapi kamera jó lenne, és egyelőre nekem gyengének tűnik az aksi, bár mérni nem mértem, illetve más még nem nagyon panaszkodott rá, lehet az én példányommal van valami. Vagy csak megfeledkezek magamról, s gyorsabban tellik az idő, mint hinném.
Következőre:
Az a probléma a túl vékony kerettel, hogyha kényelmesen akarod fogni, akkor véletlenül bele fogsz nyúlkálni a képbe, összevissza nagyítás, scrollozás, ilyesmik lehetnek az eredményei. Nekem ugyanezt még a Nexussal is sikerül összehzni, pedig az vastagabb. -
dezs520
senior tag
Azért az érdekes,és itt előre elnézést kérek,csak megjegyzés szintén írom,hogy régebben az apple tabok ellen a memória bővíthetőség hiánya,és a flash nem léte volt az ellenérv(hivatalosan nincs,nem hivatalosan ipadra is van),de ugyanenezek hiánya a nexus 7 nél már kompromisszum mentes...
-
afgk2012
tag
Végre nincs az a csúnya és otromba vastag keret.
Korábban is rájöhettek volna már erre az esztétikai megoldásra.
-
enginev3.0
félisten
Szép lett, és ahogy korábban írtam, drága
-
Ati1979
veterán
Ennyiért nagyon nem éri meg!
Akinek ipad kell, annak jobban megérni a rendes kicsivel többért vagy az előző generáció.
Plusz szerintem ehhez a mérethez nem biztos, hogy szerencsés a 4/3-os kijelző, meg láttunk már ennél nagyobb felbontást is. Oké az is érthető, hogy ehhez a felbontáshoz meg mérethez vannak megírva az appok.
De akkor meg legyen olcsóbb egy kicsit.
-
Xero
nagyúr
válasz
#06658560 #16 üzenetére
5 felbontásra kell dolgozni (egyedi grafikák esetén, mivel a system gui-re épülő cuccokkal nem kell foglalkozni a retina vs nem retina problémával). Ezek a következők:
-320x480 (iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPod Touch 1st-3rd gen.)
-640x960 (iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 4th gen.)
-640x1136 (iPhone 5, iPod touch 5th gen.)
-1034x768 (iPad 1, iPad 2, iPad mini)
-2048x1536 (iPad 3rd-4th gen.) -
agabe
addikt
Meg ha ez is a sorrend, akkor is szamit mekkora a kulonbseg. Ha az egyik ketto kozott 60%, es a masik ketto kozott 15% (fogalmam sincs cak mondtam valamit) a kulonbseg, akkor az egyik szamit, a masik nem igazan...de meg valoban ott az oprendszerek kozotti kulonbseg is, es appok optimalizaltsagaban ios tagadhatatlanul vezet.
-
Prof01
veterán
válasz
Mr President #20 üzenetére
Tudom, de a hivatalos apple árat írtam, mert biztosan lesz majd a Mini-ből is 85-90k-ért viszonteladóknál.
-
hemaka
nagyúr
Ennyiért inkább használt nagyobb iPad. Most úgyis lesz bőven eladó példány...
-
Jojo5
őstag
igaz, a logikai hiba nálam volt, viszont az iPad2 használtan olcsóbb lesz jó ideig a mininél szóval az ár is még az iPad2 mellett szól, ellenben a kompaktsággal ami ellene...
igazából tudni kéne, hogy az A5 meddig is lesz elég... mert ugye az A6X-el szerintem 2 évre bátran lehet tervezni, ellenben az A5-nél ebben nem vagyok biztos... sőt
-
kiiso
tag
Igen, csak a kommented logikájában volt hiba. Az írtad, hogy "szerintem meg a sima A5 kevés bele... akkor már inkább iPad2 lenne a befutó, a mini mellett csak a kompaktság szól." Logikusabb úgy, hogy az iPad 2 mellett csak a nagyobb méret szól, mert a Mini mindenben azonos, vagy jobb, sőt még kompaktabb is.
-
törölt tag
válasz
Gadgetfan_ #10 üzenetére
És akkor vevő oldalról hogy néz ez ki? Van egy app telefonra, majd ugyan ez padre? Ha mindkét gépemre kell, vehetem meg duplán? A fejlesztőnek meg két képátlóra kell optimalizálni? Mert a pad megjelenésekor pont ez volt a pláne, hogy felszorozták mindkét irányban és meg is lett a megfelelő új méret, skálázással ment minden.
#17 Catfaehrn: de nem ez volt anno, hogy simán skálázza magától a gép? Most akkor a fejlesztőnek dupla melója lesz vele? Mert akkor fejlesztői oldalról elveszti előnyét a konkurens ezer felbontásos képarányos rendszerekkel szemben a szisztéma.
-
Prof01
veterán
Azért a mini mellett szól még a jobb kamerák és a Lightning csatlakozó, Bluetooth 4.0, valamint az LTE és GPS képesség is a SIM-es változatban. Ezeket az iPad 2 nem tudja.
mod: iPad2 csak a nagyobb kijelző miatt lehet jobb választás, viszont ugyanaz a felbontás miatt alacsonyabb ppi-vel rendelkezik. Szerintem ár/értékben nem éri meg az iPad 2 (120k), de ezt neked kell eldönteted.
-
Jojo5
őstag
válasz
Gadgetfan_ #10 üzenetére
én nem azt mondtam, hogy gyenge, hanem, hogy legalább egy A5X-et pakolhattak volna bele mondjuk úgy, hogy 3 gpu megy a 4 helyett stb... nem csak úgy simán átdobálták az A5-öt bele... mert akkor már ennyi erővel vehet az ember iPad2-őt is simán...
tudom, hogy jobb a kamera meg Siri, de az tartósság szempontjából nem hat meg...
agabe: 512mb sztem a Ram, mint az iPad2-ben is
Prof01: LTE\GPS\BT annyira nem érdekel Wifi verzióban gondolkodom
-
agabe
addikt
válasz
Gadgetfan_ #10 üzenetére
Memoriarol nincs komkret info...lehet az akar 1giga? Az erosebb kamerat az 512Mb nem biztos, hgy elbirna...es lehet, hogy tenyleg emeltek az orajelen kicsit , igy lenne meg a mereten, kamran kivul is nem elhanyagolhato valtozas ami miatt erdemes lenne venni.
(#12) Prof01:
Most nekik kell masolni a tobbieket a visszalepesben pl...meg a meretben. Nagyon elore tortek az androidos tabletek, igy "le kell sullyedniuk" az altaluk eddig kritizalt szintek egyik-masikara. -
Prof01
veterán
válasz
Gadgetfan_ #7 üzenetére
Hát várható volt, hogy az Apple-től megszokott magas árcédulát kapja, arra viszont nem számítottam, hogy egy butított iPad-del állnak elő. Ez nem épp a rájuk jellemző hozzáállás volt. Eddig. (Attól függetlenül, hogy elég mindenre az A5 is, ez egy visszalépés.)
A méret meg valóban egyéni preferencia, ahogy mondod. -
Gadgetfan_
senior tag
Az Apple-nél külön fejlesztik az appokat, az iPadekre, nem a telefonos alkalmazásokat mókolják át tabra mint az Androidnál. Így nincs semmi változás, mert a mininek ugyan az a képaránya mint a többi iPad-nek.
(#8) Jojo5 Szerintem várjuk meg a teszteket, ott kiderül, de én komoly összeget mernék rátenni, hogy semmi gyengeséget, akadást nem fog mutatni az A5-ös processzorral.
Itt össze lehet vetni egyébként a szortimentet.
-
törölt tag
Akkor most hogy áll az alma felbontásilag?
Van a régi szifon, a szifon5 és a pad képarány? Erre hogy lehet értelmesen fejleszteni? Mert ha jól tudom akkor a régi szifon és a pad arányos volt, de a régi szifonok ki fognak kopni, marad két eltérő vonal.
Apropó, a logó betiltásának ötlete az oroszoknál megvan mindenkinek?
-
Jojo5
őstag
válasz
Gadgetfan_ #1 üzenetére
szerintem meg a sima A5 kevés bele...
akkor már inkább iPad2 lenne a befutó, a mini mellett csak a kompaktság szól, de az mondjuk nagyon és ezért is dilemmázok, hogy most akkor mi is lenne az igazán jó...
ha A5X-et kapott volna meg 1 giga ramot, akkor szó nélkül venném megfele a minit -
Gadgetfan_
senior tag
Szerintem józan ésszel senki sem számított 200-250 dolláros árral, A legbátrabb oldalak is 300-at írtak/találgattak, de a reális ez a 350 dollár. A felbontás pont jó a kompatibilitás miatt, a processzor meg ez is bőven sok, több mint amire szüksége lenne... A méret meg tényleg egyéni preferencia kérdése, én jó ideje használok iPad3-at, de le fogom cserélni egy minire, mert nekem praktikusabb arra, amire használom a tabletet.
-
Szafter
tag
Ennél is beújították a hátulját, mint az iPhone-nál.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Fehér az inkább ezüst lett. (hátulja)
-
Mr President
senior tag
Szép, biztos nagyon jó is, de nekem nexus 7 lesz a választásom. Semmivel sem rosszabb egyik a másiknál de az olcsóbb!
-
Prof01
veterán
Szerintem pedig rossz. Az ára miatt. Ha 200-250$ lenne, akkor még oké, de 329$-ért bele kellett volna pakolni a nagyobb felbontást és a jobb processzor+vga-t. Így én inkább a nagyobbat választanám. Ez a 2"-lal kisebb méret meg nem jelent annyit, hogy ahol a 10"-os nem férne el, ott a mini igen...
-
Gadgetfan_
senior tag
Gyakorlatilag, leszámítva a kisebb kijelzőt és az új processzort, megkapta a legújabb iPad tudását, harmadával kevesebbért. Szerintem nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A pletykák nagy része beigazolódott, tényleg kistestvért kap az iPad család.
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest