Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Azért egy 27-30e Ft-os CPU-t nem neveznék nép processzornak... 10e egy E3400, és az alaplap is pár ezressel olcsóbb hozzá. (A manapság divatossá válni akaró atomokat meg Brazos-t az is tönkreveri...)
-
Oliverda
titán
-
Jó kis processzor ez! Persze tényleg minden viszonyítás kérdése. Ha vadiúj gépet raksz össze és nem kell egy High-End Gamer Pc akkor sztem tök jó egy H61-el kombinálva. AMD vs Intel.... Ez már csak szimpátia és pénztárca függő. Én is gondolkodtam Intel megoldáson otthonra, de végül egy Phenom II X4 840 van a gépemben mivel jóval olcsóbban jöttem ki mint egy új alaplap+proci vásárlásával. Azért kíváncsi leszek az új K-s i3-ra illetve az AMD vadiúj AM3+ os procijaira, hogy vajon tényleg beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket... Ez a processzor azért nem lett olyan hosszútávra tervezve csak akkor ha az ember ritkán futtat CPU igényes alkalmazásokat. Aki intelt akar hosszab távra vegyen i7-est
(Én azt vennék ha lenne rá pénzem...)
-
toldy
őstag
Nem rossz proci ez és a teszt is jó lett.
Ami inkább érdekel ez az i3-2120K pletyka.
-
Sandrew
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9 üzenetére
Gondoltam váltok erre. De nem sok értelmét látom mivel a Phenom II-m 4Ghz-en erősebb nála...
Nem annyira éri meg szerintem mivel 4Magos Phenom II-k 20k körül vannak moddolhatóak. És legtöbbet 3.6-4Ghzig lehet húzni. Erősebbek is mint a szandika... Ha 20k körül lenne az ára akkor megérné már -
T-bag
tag
Jó lett volna egy diszkrét vga nélküli fogyasztásmérés. Na mindegy majd legközelebb.
-
--HARDCORE--
senior tag
jó proci, de ha már költünk akkor i5 2500k lesz 6870nel.. egyenlőre.. vagy jobb.. alább inkább nem költünk. ennyi.
-
RyanGiggs
őstag
Egy-két játékban még az E8600-as megállta a helyét,
bár nagyon úgy néz ki, hogy kevés egy HD5850-es kihajtásához!!
Egyébként jó teszt lett, tetszett!!(#90) qwertly : Egy integrált grafikus gpu sem felel meg a te 9600-osodnak!
Még a 2500K-ban is "csak" egy x1950Pro-nak megfelelő gpu van benne! -
qwertly
addikt
Ilyen tesztek ösztönöznek atrra,hogy minél hamarabb lecseréljem a mostani,Asrock P43 Pro,lapomat amelybe egy core 2 duo E4300 proci van.Igaz a memória már ddr3
,így talán könnyebben megtudok szabadulni a teljesen elértéktelenedő lap poci párostól.Szerintetek mennyivel gyengébb a prociba integrált grafikus chip mint az én nvidia 9600gt kártyám.Mert sajnos játszani egyre kevesebb időm van így lehet egy kis játékra megfelelne az integrált is.
-
Oliverda
Premierrrel hogyan teszteltek pontosan?
(féle kérdezem, hogy miért "csak" cs4)
Az utasításkészlet és az optimalizáció hiánya ( vagy intel fronton megléte ) miatt gyorsabb ennyivel a natív 2magos cpu (+HT) mint a natív 4 magos?
-
TaS1kaaa
tag
Tényleg jó kis proci
De tuning nélkül elveszti a varázsát számomra -
Boxi88
őstag
Nem semmi, hogy mit tud a kis i3-as?!
-
Geller72
veterán
Egy kicsit meglepődtem a quadokkal szembeni viszony láttán. Második, "nogame" gépnek a 2600K mellé több, mint ideális. Flash gammák simán mennek, még VGA sem kell. Gammás verdának meg 2600K+5850..
.
(Oli, meglepődtem..
...szép gesztus tőled egy Inteles cikk..
.)
-
marcus14
tag
Jó kis proci de maradok az AMD-nél
-
zolyee
tag
Jó kis proci, de ez a tuning mentesség nekem nem tetszik.
-
warcat
veterán
Érdekes, hogy nincs megemlítve a kétkedőknek a Core i3-2120K.
Elvileg hamarosan érkezik, kb 150 dollárért, kb 32-34e-re tippelem ha beáll az ára.
Ez 2120as proci szorzózár nélkül(mehet a tuning),a gyengébb HD2000es grafikus maggal ami a többiben is van. -
atee
őstag
válasz
wilddragon #78 üzenetére
A celeronok már csak irodákba meg a nagyinak netezős gépbe fognak menni.
-
wilddragon
csendes tag
Jó kis proci ez, lapot is lehet egész jó áron kapni hozzá, a tuning meg az emberek több mint 90%-át nem érdekli, úgyhogy nem sokat von le az értékéből. Én a celeronokra leszek kíváncsi 15k körül, azok lesznek itthon az igazi népprocesszorok.
-
mghltm
addikt
koszonet a tesztert!
intel bacsi nagyon eltalalta ezt a kis procit
-
Franklin
addikt
"...egy tűrhető integrált grafikus magot is tartalmaz, bár ennek kiaknázásához egy H67 vagy Z68-ra épülő alaplapra lesz szükségünk."
H61 is jó, nem?
-
madgie
titán
Nem értem az analógiát, egy olyan játék multijáról van szó, ami azt szereti, ha minimum négy mag ÉS jóval 3 GHz felett járó proci van alatta.
Az lehet, hogy lehetne jobban optimalizálni, az is lehet, hogy a konzolport miatt is relatív prociéhes (ott ugye mai szemmel harmatgyenge a VGA), de hogy hogyan lehet összehasonlítani egy Crysis 2-vel illetve egy E8600-zal, az nekem magas
Szerk: akkor az egyről volt szó?
-
EczkE
veterán
Nem kapkodtátok el.
Két hónap van meg, nagyon elégedett vagyok vele! A tesztet köszönjük!
-
diegho
nagyúr
Nem nehéz elképzelni, de ha meg nézed mondjuk egy E8600 és egy X4 620 valós számítási teljesítményét, akkor szinte mindenhol az E8600 győz, kivéve 1-2 játékban. Az meg ugye köztudott, hogy a játékok ennél sokkal kisebb hardveren is futnának, ha optimalizálva lennének. Lásd konzolok.
Még valamit hozzátennék.
Sokan mondjátok, hogy jajj hát 24k ez a proci, drága. Nos, ha kicsit is átlátjátok a dolgokat, akkor tudjátok miért 24, miért nem 15. Az intel megtehetné anyagilag, hogy 15-ért adja, mert fillérekből állítja elő, de egy dolgot nem tehet meg. Nem teheti tönkre az AMD-t, pedig simán tönkre tudná, hiszen gyorsabb processzorokat gyárt lényegesen olcsóbban. Miért nem teheti tönkre? Mert megszűnne a konkurencia és akkor egyeduralkodó lenne a piacon, amit pedig nem tehet meg (vagyis megtehetne, de ugye monopolhelyzetet nem alakíthat ki a piacon, mert nem kis büntetéseket kellene fizetnie emiatt). Plusz, ha tegyük fel megtenné, akkor mondhatná azt, hogy na mostantól i3 80k i5 200k i7 500k aztán kuss legyen, mert egyedüli gyártó vagyok, vagy megveszed, vagy nem használod. (ezek persze erős túlzások, de megtehetné - ha a törvényi szabályozás engedné) Éppen ezért inkább örüljetek neki, hogy nem 15k ez a proci, mert hosszútávon ez nekünk vásárlóknak nagyon rossz lenne. Mellesleg emlékezzünk vissza az A64 korszak kezdetére, amikor az Athlon64 gyorsabb volt, mint a P4, akkor érdekes módon azok voltak a drágábbak. Nem azért olcsó az AMD most, mert az AMD egy jófej cég, hanem azért mert képtelen volt jobbat kínálni, az intel pedig nem azért adja drágábban a procit, mert ő a rossz gonosz cég, hanem, mert neki érdeke, hogy az AMD életben maradjon.
-
-
madgie
titán
Micsinász? A Crysis 2-ről van szó, ahol csőpályákban multizik a nép és ahol kis túlzással egy gyufaszálat sem lehet kettétörni a pályán? A Bc2-ben 32 ember van egy negyvenszer akkora map-on földön, vízen, levegőben és folyamatosan szétrombol mindent (!). Most akkor nehéz elképzelni, miért kell ehhez a proci powa'?
-
atee
őstag
A BC2 az egy a kevés játék közül ami szereti, a 4 magos procit.
Ennek ellenére nálam ugyan úgy fut most a i3 2100 al mint a Q9400 el ment.
Amikor 8400 es procim volt akkor akadtak még fps gondok.
Természetesen multi. 1920*1080, GTX 560 ti vga.Abban viszont igazad van, hogy az i5 az ideálisabb játékra a jövőt tekintve mindenképpen.
-
diegho
nagyúr
És aki nem multizik neten? Én pl tudom jól, hogy a BC2-ben és a legújabb COD-ban is kevés a 2 mag multiban, de nem mindenki játszik ezekkel. Az pedig nem biztos, hogy a proci hibája, hogy 30fps van, hanem azé aki lusta volt optimalizálni, mert azt a grafikát egy Crysis simán keresztbe lenyeli és 2 magoson is tökéletesen fut.
-
havasa
aktív tag
Lassabb?
Battlefield Bad Company 2 multizni nem kell i3-al(ezt saját szemmemmel láttam, GTX460+i3=30 min. FPS <------> Phenom 2x4+3870x2=45 min. FPS, 1600x1050 medium).
A nagy oldalak tesztjei általában nem térnek ki a processzorteszteknél a minimum FPS-re,de a PH-n van teszt, ami kitér erre, 30-40% eltérés van min. FPS-ben a négymagos Phenom javára, ez tuninggal simán 50 %.
Kérdés, hogy milyen játékok jönnek még, amik rendesen kihasználják a valós 4 magot, a Battlefield 3 biztos. Ha játékra kell proci, akkor i5 a jó választás. -
atee
őstag
válasz
#13260800 #56 üzenetére
Egykori csúcskategóriás procit hasonlítasz a mai belépőszinthez. És örülsz neki, hogy még nem mindenhol jobb nála.
Amennyiben egy jól működő 775 ös csúcs rendszered van és a teljesítményt nézzük akkor valóban nem éri meg váltani.
Viszont minden más tényező a 775 ellen szól. Nem érdemes már bele pénzt ölni. Megy ameddig megy. Át lehetett vele ugrani az egész 1156 generáció váltást. Ez sem kis teljesítmény manapság.
Át lehet még talán az SB-t is, de további fejlesztése már felesleges. -
zed1983
őstag
Sokszor szó esik itt a felhasználókról, legjobban átlagfelhasználó, ha ez a proci ezt az átlagfelhasználói közönséget célozza meg, akkor minek is a tuning?
Nem hinném, hogy egy átlagfelhasználó megvesz egy i3-2100-es procival szerelt gépet és mikor bekapcsolja tuningolni kezd...
Tényleg meg kell próbálni "átlagfelhasználói fejjel" gonodolkozni -
LackoMester
addikt
Jó kis proci, tetszik.
Kitűnő írás, teszt, mint mindig, köszi. -
fasterware
aktív tag
A mai átlagfelhasználónak nem nagyon kell többre a gép mint net + játék. Ha olcsóbb lenne ez az új cpu, akkor azt mondom oké, de ennyiért inkább valós 4 mag, ezáltal phenom II x4 BE, ezt az is tuningolhatja aki nem ért hozzá, szorzót nem nehéz emelni, ráadásul ha van 1 kis felesleges ideje a felhasználónak a tesztelésre, akkor feszültségcsökkentés is jó alternatíva.
De persze ha valaki tényleg nagyon figyel a fogyasztásra és teljesítményt is akar, akkor hosszú távra jó vétel ez az új Core i3 cpu. -
zed1983
őstag
Jó kis proci ez...
-
Dolby
senior tag
Azért ehhez hozzá kell tenni hogy úgy van árazva hogy pont a vele hasonló tudású régi procikkal egy árban legyen. Pont a cikk elején elemezték hogy azért árban ennél lejjebb is lehetne menni, míg a régi processzorok beszerzése szerintem a gyártónak egyre kevésbé éri meg mivel a magasabb csíkszélességen gyártották őket, így nagyobb a költsége. Persze a raktáron maradt procinál nincs költségesebb :-D
-
törölt tag
válasz
Santiagain #28 üzenetére
Visszakérdezek! Ha ugyanott vagyok egy q9550 -vel és olcsóbban kijövök (mert ugye te 40 ért olyan i3-2100 + alaplapi kombót tudsz mondani ami nem is biztos, hogy H67 -es alaplap hanem inkább H61 miközben a q9550 használt árban már látható 40 000 körül) Akkor mi a fenének cseréljem a teljes architektúrát?
oké! Ami miatt talán megéri
-fogyasztás
-újabb utasításkészletekezzel szemben
-az I3-2100 2 magos (a Hyper-threading miatt van 4 szál)
-nincs tuningHááát ezért nem vagyok én meggyőzve!
-
Tibi86
aktív tag
Vadállat ez a kis proci! Ha új gépet vennék erősen elgondolkoznék a beszerzésén...
De DDR2 -vel meg am2+ ez nem lenne költséghatékony megoldás.Egy X4 955 aztán el leszek vele még vagy 2 évig. Bár a mostani játék felhozatal mellett lehet tovább is.
-
BaLee
addikt
Ár érték arányban nem rossz és tényleg a vásárlók 80% tuti, hogy nem tuningol. Nem hogy nem tuningol, a gépházat nem meri levenni, nem hogy egy windows telepítésnek nekiálljon.
Viszont aki tuningol annak még mindig nem alternatíva mondjuk egy tesztben szereplő Q9550hez képest ami az esetek többségében vidáman elmegy 2.8ghz helyett akár 3.6on is, ha valaki bátrabb meg bírják az alkatrészek akkor 4en is ami több, min 40%os tuning.
Persze azt is használtan kell venni mondjuk 35ért, mert az új 60 ezres árát nem éri meg. -
yakuza.tora
addikt
Nekem meg az jött le a tesztből, hogy a négy valós magot még mindig nem sikerült megfelelő mértékben támogatottá tenni a programozóknak... Csodálatos!
-
Füge007
senior tag
Pont a múlt héten raktam össze egy gépet ezzel a CPU-val. Magam sem gondoltam, hogy ilyen jól teljesít! Mint a tesztekben is láthatttuk a kellemes árához igen jó tudás párosul, az OC hiánya meg valljuk be a userek 85%-nál teljesen mellékes dolog. Abszolút sikersztori gyanús ilyen áron, nembeszélve ha feltünnek a használtpiacon 20K alatt!
-
Frigo
őstag
Nagyon jó cikk ,engem meggyőzött a proci !Tökéletes lesz az Ivy Bridge-íg.
-
T_Stark
őstag
Nem értem mit sírtok a tuning miatt... Mire nem elég ennek a procinak a teljesítménye, kemény 26ezer Ft-ért?
Aki meg azzal jön hogy inkább az X4 955 mert azt lehet húzni, hát, húzva már vagy 15-20%-ot is ráver az i3-ra, kb dupla akkora fogyasztás mellett... akinek az jobb vegye azt.Nem vagyok AMD ellenes egyáltalán, de ha azt nézem hogy az i3 2100 és az X4 955 kb ugyanannyiba kerül, teljesítményük is hasonló, de az i3 jóval kevesebbet fogyaszt és fejlettebb (új utasításkészletek, egész használható IGP), nem sok minden szól az AMD mellett. (Elég ránézni a teljesítmény/fogyasztás ábrára)
Jöhetne már az a Llano meg a Bull, de nagyon. -
törölt tag
nálam nem egészen ilyen egyszerű a vízhűtés miatt. Blokkok lecserélése 20 000 megdobja az új konfig árát. És akkor még az sem biztos, hogy sikerül mindent jó árban eladnom. Miközben veszek egy q9550 (használtaban már itt a PH aprón is látni 40 000 körül) amivel újfent elvagyok még 2 - 3 évet. Miközben PL max fogyasztásban leszek hátrányba, amit azért ha nagyon akarom a 775-s rendszeremen is szépen le tudom szorítani! Ráadásnak a mostani konfigom még meg is hajthatom. És hát a valódi 4 mag meg a 2 mag +Hyper-threading nem egészen ugyanaz. Nem gondolom, hogy minden esetben megéri ez a proci (mármint az I3-2100) akár egy erős vassal rendelkező 775-s embernek.
X4 955 meg ugye majdnem ugyanazt tudja mit a q9550 csak ugye az az architektúra meg még fejeltebb mint a 775.
Új vasban megéri. A többi meg mérlegelés meg számolgatás kérdése.
-
diegho
nagyúr
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #34 üzenetére
high-end polcra teszik majd.
-
devast
addikt
Jöhetne már az a bulldozer... jelenleg nincs amd-s alternatíva...
Ősszel betölti harmadik életévét a q6600, beérett a cserére. Remélem arra lesz valami olyan cpu occsóért, ami ugyan így nevetve kihúz velem 3 évet -
Az a fő gond, hogy ez az új generációs proci éppen utoléri az AMD azonos áru, 3 éves technológiájú prociját, úgy, hogy az új sorozat két hét múlva érkezik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Santiagain #28 üzenetére
naja. arról nem is beszélve, hogy szerintem kb két év, és sock775 kevés lesz/el fog tűnni. a széthajtott procik addigra már elszállnak/jelentősen degradálódnak, épeszű feszek mellett meg kentik (q66) kb 3.0-3.3mat futnak, high yorkok (q9450+) 3.6 körül.
illetve a proci az még csak hagyján, de kb két éve kifutottak az utolsó p45-x48as lapok, tehát ha a lap eldurranna (amire 40Wos idle és 140-150Wos load mellett van esély, emiatt is írtam a mérsékelt tuningot), akkor nincs mit venni helyette. boltból meg semmi nincs 4 fázis fölött: q66 topikban is megtörtént egyik fórumtárssal, hogy meghalt a lap és lehetett váltani SBre, mert egyetlen épeszű lap nem volt alá. apróból még vannak, de kérdés, hogy meddig, meg mire voltak használva: két év csúcsrajáratott q6600 (kb 180-200W load, idle 45-50W) egy giga p35-dq6on is megeszi a VRMeket.
szóval socket775öt már én sem fejlesztenék.
Oliverda, 39re: igen, és komoly tuninghoz komoly lap, komoly táp és komoly hűtés is kell. a fogyasztás meg elszáll. tehát olcsóbb alternatíva megint nem lesz.
-
atee
őstag
Félve váltottam Q9400 ről i3 2100 re ,de nem akartam beragadni a 775 be. i5 re meg éppen nem volt pénzem.
Nem bántam meg. Nem lett jobb, gyorsabb, de lassabb se. Viszont nem lesz gond majd innen fejleszteni a jövőben.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Motion_Blur #34 üzenetére
Jó lesz oda még a jól bevált E1200-is
-
Mercutio_
félisten
Ha már letiltott L3 cache-es olcsó prociról van szó egy 20k-ért beszerezhető AMD X4 640 (3GHz, 95W max. fogyi, tuningolhatóság) is beférhetett volna a tesztbe
-
darál0w
Jómunkásember
mehet is az tescos és hasonlo áruházakban árusított készre szerelt masinákba.
vinné fogják, mint a cukrot
-
havasa
aktív tag
Jó ez az i3, csak néhány játéknál elvérzik minimum FPS-ben a Phenom 2 X4-el szemben.
Bad Company 2-ben 30-40%-al kevesebb a minimum FPS, mint a Phenom-nál
i5 az igazi. -
Hunter2
addikt
hol vannak már az E2140-es idők 100%-os tuning potenciállal. (1600->3200)
-
Sundesz
addikt
2 hónapja használok ilyen procit és nagyon meg vagyok elégedve vele, játékra bőven elég. Q9550-et venni nem éri meg, mert rohadt drága, jobban jöttem ki a S775-1155 váltással és még +2 giga memória is belefért.
-
naszvalo
tag
"a korábbi generációs elődöt, az Core i3-550-et hol nagyon, hol kicsit kevésbé, de mindenhol maga mögé utasítja. Mindezt úgy teszi, hogy árban csak minimális eltérés van a kettő között, amiből következik, hogy ennél az i3-2100 egyértelműen jobb választás." Ez nem biztos,mert mint a cikk is írja az i3 2100-ban nincs K,ezáltal nincs tuning, viszont az i3 550,nagyon jól húzható,fesz emelés nélkül is .min 15%
3,800Ghz
kíváncsi lennék hogy akkor megverné e a i3 2100?
-
Angel1981
veterán
Fájó látni, hogy most már egy ilyen árkategóriájú proci is veri a 9550-met!
-
Motion_Blur
félisten
Újabb nagyon hasznos írás!
Vége egy kis memória teszt is került bele 1333 vs. 1866
-
diegho
nagyúr
Ezzel a kis procival nagyon olcsó alacsony fogyasztású gamer gépet lehet összerakni:
Asrock lap 11k
Proci 24k
4gb ddr 1333 8k
CM elite ház 8k
HD5770 24k
FSP 350w 6k
eddig 81kEhhez egy hdd és odd és kész is a kis fogyasztású gép 100k alatt, amivel 1680x1050-ben simán lehet játszani. Kell ennél több egy átlagfelhasználónak? Nem hiszem.
Dyra ez butaság. Q9550-et nem kapsz 40k alatt. Tegyük fel van egy E8500-ad, hozzá a lapod, 4gb memóriával, E8500 kb 20-22 körül megy, vagyis 20k-t dobsz rá és lesz Q9550-ed. Én 12500ból cseréltem le az E8500,lap,4gb ramot arra amit az adatlapomon látsz. A legnagyobb marhaság a s775-be 4 magos drága procit venni. Ráadásul így mindenem új, garanciális évekig, kevesebbet fogyaszt és gyorsabb. Mindez egy i3 2100-al úgy nézett volna ki, hogy nem ráköltök, hanem marad a régi gép árából a csere után is.
-
törölt tag
Háááát, tehát még mindig jobban megéri beszerezni egy 4 magos 775 q9550 prockót a gépembe mint megvenni ezt az új csodát. A fogyasztáson kívül lényegében mindenhol ugyanazt hozza de inkább gyorsabb a q9550 (és nem kell se új lap, se új ram).
Ha pedig AMD -van egyértelműen jobban megéri a X4 955 mert ezzel az új csodával nem lesz előrébb. Max aki új gépet vesz annak alternatíva. De amúgy inkább az X4 955 tuningal mint ez az előre belőtt unalmas bekapcsolom oszt működik cucc.
Nem tudom a 775 -ös rendszerem van vagy 5 éves. Nem "csináltam" be ettől az új népprocitól.
Nem lehet ajánlani váltásnak se AM2+ se AM3 -nál se 775 -nél.
-
Senki9876
tag
Jó lett a teszt
.
Ha nem lennék AMD párti már váltanák is, de azért én maradok az AMD platformnál. -
csucsbicep
nagyúr
Nagyon jó kis proci, jó áron. Szerintem a legtöbb átlagos felhasználónak elég. Egy középkategóriás gamer gépben is el tudnám képzelni.
EarL 007: Plusz komolyabb tuninghoz, azért komoly hűtő is kell, ami megint plusz pénz...
-
gabo9201
senior tag
[ Módosította: Oliverda ]
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #9 üzenetére
De többet fogyaszt és jobban fűt...
-
geezer
aktív tag
Szép eredmények!
Korrekt proci, bár ez a direkt tuning ellen irányuló "fejlesztés".... én ehhez nem vagyok hozzászokva.De azért
-
atom87
aktív tag
Remek cikk!
Oliverda:A WinRAR-os és 7-Zip-es diagramok helyére az Apache és Photoshop képek kerültek újból.
Javítottam
[ Módosította: Oliverda ]
-
XeeN
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9 üzenetére
Nem mindenki tuningol sőt, az ügyfeleim 90%-a azt sem tudja mi az
-
hemaka
nagyúr
jó kis proci
-
Mr.Csizmás
titán
inkább x4 955 + tuning
-
kpal
nagyúr
Ezek a procik teszik ki a piac nagyrészt és nagyon jók is árukhoz képest.
-
hyperman25
tag
Ezzel a teszttel nem kellett volna megvárni az új AMD processzorokat? Így is három hónap késéssel jelent meg, még egy hónap nem számított volna.
-
GegeWarrior
senior tag
Remek cikk! Asszem ez lesz a következő procim
-
XeeN
senior tag
Olcsó, de gyors konfig rakható vele össze. Értelmes alternatíva az AMD-vel szemben.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na ez a kis processzor jelenti a Phenom II-éra végét.
Átlagban legalább akkora teljesítmény, sokkal kisebb fogyasztás, kisebb hőtermelés (nem kell extra proci-coolerre, extra szellőzésű házra, nagyobb-drágább tápra költeni), azonos, vagy kisebb ár....Mondom én ezt AMD-sként...
-
bartucc
addikt
Gyorsan átszaladva a cikken, azt állapítottam meg, hogy az AM3-ra való váltás továbbra sem veszett ügy, olcsóbb a processzor, az alaplap, tuning is van, és a fogyasztás beli különbség sem vészes. (évek alatt hozná be a különbséget csak az Intel az ára miatt, és azt is csak akkor, ha 8-10 órákat megy naponta a gép min.)
Az új gépet vásárlóknak nagyon jó választás ez a kis proci, keveset fogyaszt, időtálló, később lesz kihasználva az utasítások adta lehetőségek jó része. De a nincs tuning kicsit elriaszt személy szerint, pedig a mostani AM3-at sem tuningolom már.
-
pschio
őstag
érdekes. nem gondoltam volna, hogy ennyire megszorongatja az x4 955-öt.
jó cikk. köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest