Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srodney
senior tag
nah vmi ilyesmi a jövő,egyenlőre...
-
Indy69
aktív tag
Fény ár
-
brd
nagyúr
válasz #65675776 #39 üzenetére
'hát persze, mert amiben gyors (IOPS), azt itt nem nagyon tesztelgetik (mondjuk érthető, mert ez egy otthoni felhasználó számára nem túl izgalmas képesség, nem sok olyan művelet van, amivel ki lehetne használni), még a VM-es párhuzamos telepítgetés van legközelebb ahhoz, amit tesztelgetni kellene, ott ki is jönnek a különbségek. Engem pl. sok párhuzamos adatbázisművelet tesztelése érdekelne, de olyan, amelyben a cache nem tudna sok szerephez jutni (nem fér el az adatbázis jó része a RAMban pl.).
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
Aztán mint a múltkori RevoDrive tesztből is kiderül kb semmivel sem gyorsabb, mint egy SATA-s.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Pár dolláros RAID chipet a hajadra kenheted.
150k HUF-nál kezdődnek a normális RAID vezérlők, és még ezek sem tudják kezelni az 1 Gbites sebességet!
Arra kellene akkor cache tároló akku is, stb, stb.Vállalati cuccokról beszélünk, nem az alaplapra integrált Sil vezérlőkről, amik fake-RAID-et csinálnak.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
zzolika
aktív tag
Ezt értem, hogy miért gyorsabb a nagyobb, több chippes. De nem ezt hívják raidnek, amikor párhuzamosan olvas több lemezrõl vagy memóriachipbõl egyszerre?
Szerk: közben rájöttem, a 200 megás lemez nem úgy jön össze hogy 1 nyákról 200 MB, hanem 2 nyákról 2x100 MB, így 2x annyi chip olvas egyszerre.
Tehát tulajdonképpen hw raid-ben mennek a chipekDe akkor mi értelme hogy 4 meghajtónak látszik? Akinek nem jó egyben, felparticionálhatja többfelé, ha egyben van akkor is. Ebbe az árba meg beleférne egy pár dolláros raid chip.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Gyakorlatilag az összes, említésre méltó, legalább 2 db flash(szerű) chip-et tartalmazó SSD vezérlője hasonlóan működik, mint a RAID0, vagy a dual(tri stb.)channeles RAMconfigok: nem egymás után van fűzve chipenként a terület, hanem (bizonyos méretű blokkonként) egymás mellé. Így minél nagyobb egy SSD (=minél több chip van benne), annál gyorsabb, mert annál több chip-et tud egyszerre dolgoztatni (azonos családon belül értve persze).
[ Szerkesztve ]
-
zzolika
aktív tag
Azt nem értem, hogy a 800 GB-os változat hogy lehet 2x gyorsabb mint a 400-as?
A cikk szerint csak +1 nyáklap, a kártya nem tartalmaz hardveres raid-et, az oprendszer is 2 vagy 4 darab független, 200 GB-os meghajtónak látja.
Akkor lehetne gyorsabb ha raid-be lennének kapcsolva a memóriachipek / rétegek. Nem hiszem hogy 2x gyorsabb chipek lennének a 800 gigáson. -
törölt tag
Ennyiért már elgondolkodtató a hdd-k elhagyása, ha adatbázisokat szeretnénk "veretni" rajta...
Komoly ugrásAhova megy ott belefér ha 20perc...1 óra alatt áll fel egy nagy rendszer.
Ez 4-500napos Uptime-nál elhanyagolható, nem kell hogy bootolható legyen[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
kőkemény holmi,agp-sbe van?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
brd
nagyúr
Nem ez zárja ki az otthoni felhasználást, hanem az ár. A jelenleg otthon többségében használt OS-hez (M$ ablakok) felesleges egy gyorsabb SSD-nél több, az adatokat pedig már lehet a cikk témáján tárolni. Egyébként talán még az is összehekkelhető, hogy valamilyen más eszközről induljon a boot, majd a megfelelő driverrel megszólítva ezt a szörnyet, az OS már onnan töltődhessen.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Nem bootolható, így archiválni jó lesz az otthonra.
<< Heimdal >>
-
Balinov
titán
csak nekem tunt fel, hogy errol OS-t nem lehet indiatni? szvsz ez szigoruan nem otthoni felhasznalas
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
gerii
addikt
Emlékszem mikor még a nagy SSD láz elött a 600 MB/s-es PCI-os kártyákat tesztelték, mekkora tempónak hatott akkor (és még most is), de manapság 4-500 az újabb SSD-k sebessége?
Lesz ez még PCI nélkül is notiban, csak mondjuk 3 év múlva, jó drágán -
banhammer
veterán
Randa és drága.
Ettől függetlenül kellene.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Prof
addikt
Remélem hamarosan jönnek ezek noti alaplapra integrálva
-
vanhalen
senior tag
2000/1000 MB/s
-
sampe
aktív tag
aggya'
"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.
-
Balage76
senior tag
torrentet bírja?
-
törölt tag
nem gyenge szörnyek... az árát is megkérik, de ahova ténylegesen szükséges lehet oda simán megéri még így is. mondjuk otthon ilyen sebességre nem hiszem hogy a jövőben bármikor is szükség lehet... (jó 20 év múlva az 5D-s 80k-s filmekhez talán )
-
Remus389
veterán
ronda de finom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Path of Exile 2
- Bittorrent topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest