Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
Szerintem az Intel maradjon inkább a processzoroknál.
-
-
-
Lehet csak én nem találtam a tesztben, de nem látom a FW verzióját...
Az meg nem ártana, ugyanis a legutolsó FW-ben pont ezt a hibát javították Release Notes
(nagyon valószínű, hogy nem ez a FW volt még, mivel a tesztet 1 nappal ezen FW megjelenése előtt készítették)[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
valszeg a 3 év garancia időt röhögve kihúzza, addig meg úgy is lesz valami más, és el is avul.
van aki amúgy hazavágott már 3 év normál használat alattt ssd-t?
-
F34R
nagyúr
nekem meg mindig buzlik ez a tlc biznisz , az biztos hogy nem vennem meg (esetleg hiper-szuper felarert )
-
-
bteebi
veterán
Kifejezetten szimpatikus. Jó teljesítmény, és SSD-hez mérten egész baráti ár. Itthon persze többe fog fájni, de az originált árán elfogadnám (184 USAdollár, 40100 HUF) - nálunk aligha lesz 50k alatt a kezdőára...
-
Angel1981
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9 üzenetére
Ez igaz, de valószínűleg ezek is kibírják azt az időtartamot, ameddig az átlag userek nagy része használja őket - vagyis kb. 4-6 évet.
Sajnos nem érdeke a gyártóknak, hogy 10 évig, meg még tovább működő terméket csináljanak... -
PC-rev-RM
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9 üzenetére
Hát ez az. Többet is bírnak, meg hibajavítás szempontjából is előnyösebbek, de ezek szerint a gyártóknak mégis így éri meg jobban.
Amúgy az állandóan szajkózott "olcsóbb gyártás" nekem ezt takarja: adott átmérőjű szilíciumostyára több darab fér rá kisebb csíkszélességgel gyártva, de végső soron a méretbeli átállást is nekünk kell majd kifizetni. Tehát amit nyernénk a réven,... -
-
FLATRONW
őstag
Nem úgy van, hogyha csökken a csíkszélesség, akkor lehetőség van nagyobb kapacitású chipeket gyártani?
A nagyobb kapacitás pedig magával hozza a hosszabb élettartamot. Tehát az egyik változás (méretnövekedés) ellensúlyozza a másikat (csíkszélesség csökkenés). Ebből adódik, hogy minél nagyobb SSD-t kellesz venni (mármint amilyet megengedhet magának az ember).[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #9 üzenetére
Nekem ehhez még annyi hozzáfűznivalóm lenne, h megy a verseny a vékonyságra, pedig noti usereken (és esetleg a zsufi servereken) kívül mindegy, hogy hány mm, sőt, lehetne 3,5" is...
Másik anno a DVD íróknál volt, h hetente jelentettek be gyorsabbakat... persze a "régi" talán 16× íróm bírt 4 évet, nem zúgott, ezek a fénysebességűek meg hangosak voltak, cserébe hamar tönkre is mentek.
Szal. SSD-nél is inkább a nagyobb csíkszélességen érjenek el még magasabb élettartamot, megbízhatóságot, ne a méreten görcsöljenek. Ha elfogy a szilícium adok, van 1 hektáraranyhomokbányám -
Szafter
tag
Az újítások hátránya, hogy a gyártás drágább a korábbi megoldásokhoz képest.
Szuper...
-
-
DeFranco
nagyúr
Semmi. Bőven az a kategória ami lehet fordítási hiba is.
#12: nézd, nem tapsolok neki, de a sárdobálás előtt szeretek megállni gondolkodni. A jóistennek hálát adtam már sokszor, hogy már megvettem az SSD-met, és nem kell a 20nm-es TLC szutykokkal majd vesződnöm, de azért annyi fenntartásom hadd legyen már, hogy megvárnék egy hozzáértőt, aki kifejti, hogy miért királyság vagy baromság ez az új megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Szerintem sokan örültünk volna ha megmaradnak a 40 nm él. Sokkal többet bírnak, mint a mai sokkal kisebb csíkszélességű ssd-k.
-
Ott írták: illetve te is ezt másoltad be
és emelted ki
"Az új megoldások előnye, hogy ezekkel az eljárásokkal némileg csökkenthetők a csíkszélesség csökkentéséből fakadó hátrányok (mint a lebegő kapuk méretcsökkentése miatt rövidülő cellaélettartam), "
Ebből mi jön le?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
És hogyan tudjuk ezt alátámasztani?
(tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a 20nm, vagy adott esetben az SLC MLC TLC "fejlődés", de itt most egy új anyagról van szó, egy új megoldásról... honnan a bizonyosság, hogy ugyanaz az elhasználódás érvényes itt is, mit az eddigiek esetén?)
[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
Én is fennakadtam rajta először, de azért ezt a részt meg kéne rágni egy kicsit:
mivel ez az Intel és a Micron első sorozatban gyártott közös fejlesztésű chipje, aminél a processzoroknál már évek óta bevált HKMG (IBM által kifejlesztett High-K dielektrikumú fém alapú kapuelektródák) megoldást alkalmazzák a polikristályos szilícium helyett, valamint ennél a chipnél bevezetésre került a planáris cellastruktúra is. Az új megoldások előnye, hogy ezekkel az eljárásokkal némileg csökkenthetők a csíkszélesség csökkentéséből fakadó hátrányok (mint a lebegő kapuk méretcsökkentése miatt rövidülő cellaélettartam), valamint lehetővé teszik azt is, hogy az egyes cellák közelebb kerülhessenek egymáshoz, ami pedig a skálázás során jelent előnyöket.
[ Szerkesztve ]
-
Egyszóval: 20nm ez kellett nekünk tényleg
Tök felesleges, a nm kívül az ár pl nem csökkent
-
GIJoe
addikt
teljesítményfelvétele aktív üzemmódban 350 mW, készenléti módban pedig 275 mW. <3 láv
-
FRENK1988
veterán
Ezek is még 3k írást bírnak hogy 20nm-en vannak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Hivatalosan is elrajtolt az új SSD, de a választék tárhely szempontjából egyelőre nem túl nagy.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest